Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την κάρτα του πολίτη:«Έχουμε συνομιλίες με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα. Υπάρχει η διάθεση και από τις δυο πλευρές να βρεθεί μια λύση» - Συνέντευξη στην Athens Voice

Πρίν απο λίγες ημέρες ο  Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών καιπάσης Ελλάδος  παραχώρησε συνέντευξη  στην εφημερίδα  "Athens Voice".
Επρόκειτο  για μία συνέντευξη  που επενδύθηκε με γλαφυρό  ένδυμα ,απο τον  δημοσιογράφο  και στιχουργό  "μεγάλων" ασμάτων  (όπως τα ...πασίγνωστα "απόψε  δεν πάω Μέγαρο θα μείνω με τον παίδαρο" ,"Γουστάρω φάση Rock and Roll " κ.α) κ. Γ. Παυριανό.
Ο Μακαριώτατος  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος  μεταξύ των άλλων  μίλησε  για την σημερινή  κατάσταση λέγοντας χαρακτηριστικά  "... τα πράγματα στην Ελλάδα είναι πολύ άσχημα. Και φοβάμαι ότι θα γίνουν και χειρότερα... ", ενώ όταν ρωτήθηκε σχετικά με την Κάρτα του Πολίτη τόνισε με σημασία  : " Έχουμε συνομιλίες με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα. Υπάρχει η διάθεση και από τις δυο πλευρές να βρεθεί μια λύση ".

Θεωρούμε πολύ φυσικό να υπάρχουν "συνομιλίες"  μεταξύ  της  Εκκλησίας της Ελλάδος και της κυβέρνησης για ένα θέμα που  η πλειοψηφία  του ποιμνίου της θεωρεί  ως μείζον.Γνωρίζουμε επίσης,  ότι  η Ιερά Σύνοδος έχει  ορίσει ειδική συνοδική επιτροπή   εξ επιστημόνων,  η οποία ασχολείται με το θέμα και  η οποία  όπως  γνωρίζουμε εκ των  δύο επισήμων ανακοινωθέντων,  είχε μια   και μόνο συνάντηση  με  εκπροσώπους της κυβέρνησης προκειμένου να ενημερωθεί  για ζητήματα που αφορούν στην  Κάρτα του Πολίτη.

Αυτή η συνάντηση  που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο  "παρήγαγε" ένα  γενικόλογο  ανακοινωθέν  της Ιεράς Συνόδου (βλ. εδώ) και μια  "οργισμένη" επιστολή του  μέλους της ειδικής συνοδικής επιτροπής και Πανεπιστημιακού καθηγητή κ. Τσελεγγίδη προς τον υπουργό εσωτερικών και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ. Ραγκούση (βλ. εδώ) .
Ο αξιότιμος κ. Τσελεγγίδης είχε κάθε δίκιο να εκφράσει  την "δυσαρέσκειά" του, αφού   σχεδόν αμέσως μετά την προαναφερθείσα συνάντηση  και  με δεδομένη την κυβερνητική "υπόσχεση" πως δεν θα προχωρήσουν  το ζήτημα,  πριν ενημερώσουν  επι των αιτουμένων  σημείων  την ειδική συνοδική επιτροπή , ο κ. Ραγκούσης  αιφνιδιαστικά  προχώρησε σε  δήθεν δημόσια "διαβούλευση" για την Κάρτα του Πολίτη  χωρίς  φυσικά  να ενημερώσει  τους διαβουλευόμενους  πολίτες ούτε  φυσικά και την εκκλησία της Ελλάδος  περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

Μετά απο ένα περίπου μήνα  και αφού -όπως  είχαμε μάθει  απο ασφαλείς πηγές - τόσο τα μέλη της ειδικής συνοδικής επιτροπής  όσο και ο ίδιος ο Μακαριώτατος είχαν  ενημερωθεί  απο τον καθηγητή  της πληροφορικής  του Οικ. Πανεπιστημίου Αθηνών  και επίσης μέλος της  επιτροπής κ. Μανώλη Γιαννακουδάκη, για  τις  δυνατότητες  της εφαρμοζόμενης στην Κάρτα του Πολίτη τεχνολογίας, εξέδωσαν και δεύτερο ανακοινωθέν (βλ.εδώ ).

Σε αυτό το ανακοινωθέν     εν αντιθέσει με το πρώτο, η Ιερά Σύνοδος δεν κάνει  καμία απολύτως αναφορά στα όσα άκουσε  απο τον εισηγητή της ειδικής συνοδικής επιτροπής  κ. Γιαννακουδάκη  (και  σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αυτά που άκουσαν  θορύβησαν τους περισσοτέρους Ιεράρχες) και περιορίσθηκε στο να  εκφράζει απλώς τις "επιφυλάξεις" της μέχρι να ενημερωθεί  πλήρως απο την κυβέρνηση.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι σήμερα, εξ όσων επισήμως γνωρίζουμε , δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως ενημέρωση στην Εκκλησία της Ελλάδος απο την πλευρά της κυβέρνησης για αυτό το θέμα , ενώ  ο κ. Γιαννακουδάκης ο οποίος  εν τω μεταξύ  "ανέκρουσε πρύμναν" και διαφήμισε   την φοροκάρτα και την κάρτα του πολίτη  (βλ.εδώ ), σε πρόσφατη δημόσια ομιλία του  έθετε με νόημα το ερώτημα προς το κοινό: "γιατί η κυβέρνηση δεν δίνει τις τεχνικές προδιαγραφές της κάρτας του πολίτη;" (τις οποίες όμως ,όπως ο ίδιος  δήλωσε, τις ήξερε).

Κατόπιν όλων αυτών , αναρωτιώμαστε  ποιοί εκ της Εκκλησίας της Ελλάδος συνομιλούν και με ποιούς εκ των  "υψηλά ισταμένων" της κυβέρνησης,ποιό είναι το περιεχόμενο αυτών των "συνομιλιών" και τι είναι αυτό που κάνει τον Μακαριώτατο να πιστεύει  και  όχι απλώς να ελπίζει,πως   "Υπάρχει η διάθεση και από τις δυο πλευρές να βρεθεί μια λύση".

Εμείς  αυτό που είδαμε ως   δείγμα "καλής διάθεσης" απο την πλευρά της κυβέρνησης , ήταν  η  "άρον-άρον" κατάθεση  του νομοσχεδίου  για την "ηλεκτρονική διακυβέρνηση"   η οποία είναι και η "σπονδυλική στήλη" πάνω στην οποία  θα εγκατασταθεί ασφαλώς το "νευρικό σύστημα" της  Κάρτας του Πολίτη και κάθε άλλη κάρτας- εργαλείου.Απο την πλευρά της  Εκκλησίας της Ελλάδος,  το μόνο που έχουμε δεί  μέχρι σήμερα  είναι τα δύο ανακοινωθέντα της Ιεράς Συνόδου που προαναφέραμε και  τις κατά καιρούς  εκφράσεις  "καλής διάθεσης".

Πιό κάτω παραθέτουμε  την συνέντευξη του Μακαριωτάτου Αρχιεπσικόπου Αθηνών στην "Athens Voice"  και αμέσως μετά μια ανάρτηση  απο το ιστολόγιο "Κλασσικοπερίπτωση" στην οποία καταγγέλεται  για την νεοεποχήτικη  , ανθελληνική και αντι- Ορθόδοξη   συμπεριφορά της  η "Athens Voice"


Πέμπτη βράδυ με τον Αρχιεπίσκοπο


http://www.athensvoice.gr

Πέμπτη βράδυ με τον Αρχιεπίσκοπο

Μυρωμένο φυσούσε το ανοιξιάτικο αεράκι στην οδό Αγίας Φιλοθέης, πίσω από τη Μητρόπολη. Πέμπτη βράδυ, πηγαίνω στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να συναντήσω τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, του οποίου το ύφος και το ήθος, από την πρώτη μέρα που ανέβηκε στο θρόνο, με είχαν εντυπωσιάσει.
Ο Αλέξανδρος Κατσιάρας μεσολάβησε για αυτή τη συνάντηση, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, που εκπέμπει στα 89,5 fm και είναι αυτή τη στιγμή το πιο cult ραδιόφωνο της πόλης. Πού αλλού μπορείς να...
ακούσεις εκπομπές με τίτλους όπως: «Η μουσική των αγγέλων», «Άγιοι και ποιητές», «Ο Θεός στη γωνία», μαζί με βυζαντινούς ύμνους, θεολογικές συζητήσεις, τον Διονύση Σαββόπουλο να διαβάζει Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, το κήρυγμα της Κυριακής; 
Να ’μαι λοιπόν μπροστά στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών... Μισοζαλισμένος από τις ανθισμένες νεραντζιές και πασχαλιές, ανεβαίνω τα σκαλοπάτια και μπαίνω στην αίθουσα υποδοχής. Πορφυρές καρέκλες με χρυσοκεντημένους δικέφαλους αετούς στις πλάτες έχουν τοποθετηθεί στις τρεις πλευρές της αίθουσας. Στην τέταρτη πλευρά υπάρχει ένας εντυπωσιακός θρόνος. Καθισμένοι στις καρέκλες περιμένουν και άλλοι εκτός από εμένα για να τον δουν. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους έχει έρθει εδώ να πάρει ευλογία. Συνομιλώ για λίγο με τον πατέρα Αδαμάντιο Αυγουστίδη , που εκτός από φωτισμένος κληρικός, είναι και ψυχίατρος (σχόλιο "Ο.Π": Σε επόμενη ανάρτησή μας  θα αναφερθούμε  στον "φωτισμό" του  π. Αδ. Αυγουστίδη  και  στις συνέπειες αυτού του  "φωτισμού"  ). Κάθομαι σε μία από τις καρέκλες. Μια γλυκιά ησυχία επικρατεί στην αίθουσα που παλαιότερα αντηχούσε από τα γέλια του μακαριστού Χριστόδουλου.
Ο Αρχιεπίσκοπος εμφανίζεται μετά από λίγο με το μαύρο ράσο του, χωρίς κανένα άλλο διακριτικό του αξιώματός του. Είναι μεγαλόσωμος, ήρεμος, με ένα γλυκόπικρο χαμόγελο. Δίνει το χέρι του σεμνά, σχεδόν ντροπαλά. Σκύβω και το φιλάω. Είναι ζεστό, δυνατό, τραχύ. Δεν κάθεται στο θρόνο, κάθεται σε μια καρέκλα απέναντί μου. Του προσφέρω μια δικιά μου μετάφραση της «Αποκάλυψης» σε δεκαπεντασύλλαβο. «Από τότε που ξεκίνησα να τη μεταφράζω, Μακαριότατε, μέχρι σήμερα, έχουν γίνει όλα όσα προφητεύει ο Ιωάννης: το Τσέρνομπιλ, οι Δίδυμοι Πύργοι, τσουνάμι, σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί, το 666, όλα!» λέω την εξυπνάδα μου. Χαμογελάει αλλά δεν σχολιάζει. Οι μέρες είναι πονηρές και σύντομα θα πρέπει να πάρει θέση αν η κάρτα του πολίτη, που σχεδιάζει να καθιερώσει το κράτος, είναι το χάραγμα του Αντίχριστου ή όχι. Του προσφέρω και μια σπάνια συλλογή της Ακαδημίας Αθηνών με βυζαντινούς ύμνους και δημοτικά τραγούδια. Τη δέχεται με μεγάλη ευχαρίστηση. 
Ο Μακαριότατος είναι φειδωλός στα λόγια και τις δηλώσεις. Γνωρίζει ότι δεν μιλάει εξ ονόματός του αλλά εξ ονόματος της Εκκλησίας. Και η Εκκλησία δεν διοικείται μόνο από αυτόν. Διοικείται και από την Ιερά Σύνοδο. Η Ιερά Σύνοδος, πάλι, είναι «δώδεκα Απόστολοι, καθένας με τον πόνο του». Κάθε δήλωσή του μπορεί να παρερμηνευτεί ή να γίνει αιτία διένεξης, κάτι που προφανώς απεχθάνεται με τον ήπιο και συγκαταβατικό χαρακτήρα που έχει. 
Σε αντιστάθμισμα έχει αναπτύξει ένα φιλανθρωπικό έργο μοναδικό στα χρονικά της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μόνο για το 2010 δαπανήθηκαν 100.000.000 ευρώ για γηροκομεία, ιδρύματα, γεύματα για τους άπορους, σπίτια για να μένουν συγγενείς καρκινοπαθών, βοήθεια σε άτομα με ειδικές ανάγκες. 
Από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκε μέχρι σήμερα, σιωπηλά, ταπεινά, χωρίς τυμπανοκρουσίες, έχει κατορθώσει να φτιάξει όχι μόνο άψυχα κτίρια και εγκαταστάσεις, αλλά και μια πολυάριθμη ομάδα από αφοσιωμένους εθελοντές που χωρίς αμοιβή προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου χρειαστεί. Είδα πρόσφατα στην τηλεόραση κάτι τέτοιες κυρίες, να μαγειρεύουν για τα γεύματα της Αρχιεπισκοπής, ενθουσιώδεις και χαρούμενες σα να μαγείρευαν για τα παιδιά τους. Αυτό το κλίμα, το έχει δημιουργήσει η προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος, είμαι σίγουρος, πως προτιμάει να αφοσιωθεί σε μια φιλανθρωπική πράξη παρά σε μια αδιέξοδη θεολογική συζήτηση. Και οι πιστοί, που μπορεί να είναι πιστοί αλλά δεν είναι κουτοί, το καταλαβαίνουν αυτό και τρέχουν να βοηθήσουν. 
«Ετοιμάζω μια μελέτη με τίτλο “Πώς μπορεί να σωθεί η Ελλάδα με 40 ημέρες νηστεία”. Τώρα κάνω την οικονομοτεχνική μελέτη» λέω, και για πρώτη φορά τον βλέπω να χαμογελάει πλατιά: «Να μας τη δώσετε να τη διαβάσουμε κι εμείς όταν την τελειώσετε». Μετά σοβαρεύει. «Πάντως τα πράγματα στην Ελλάδα είναι πολύ άσχημα» μου λέει. «Και φοβάμαι ότι θα γίνουν και χειρότερα. Άνθρωποι δεν έχουν να φάνε, δεν έχουν λεφτά να ζήσουν». «Τι θα γίνει με την κάρτα του πολίτη;» ρωτάω. «Έχουμε συνομιλίες με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα. Υπάρχει η διάθεση και από τις δυο πλευρές να βρεθεί μια λύση». «Οι νέοι λένε ότι η Εκκλησία είναι πολύ αυστηρή».«Καταλαβαίνουμε τους νέους, αλλά συχνά θέλουν μια Εκκλησία που να ικανοποιεί τις προσωπικές τους επιθυμίες, ενώ η Εκκλησία πάντα μας προσκαλεί σε μια υπέρβαση του ατομικισμού και τις φιλαυτίας μας. Το να απαρνηθεί κανείς το ναρκισσισμό του είναι μια δύσκολη υπόθεση». 
Τον ρωτάω για διάφορα επίκαιρα θέματα. Όχι, δεν είναι ο Μακαριότατος η χαρά του δημοσιογράφου. Δεν θα κάνει κάποια δήλωση που θα τη βάλεις πρωτοσέλιδο, ούτε και θα σου δώσει κάποια αποκλειστική πληροφορία. Πρώτα πράττει και ύστερα μιλάει. 
Θέλω να τον ρωτήσω, επίσης, για τη μετάφραση των Ευαγγελίων, για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, για την τεχνητή γονιμοποίηση, για τους εξωγήινους, για τους γάμους των ομοφυλοφίλων, όλες αυτές τις δήθεν προχωρημένες ερωτήσεις που κάνουμε στους ιερωμένους για να σοκαριστούν ή για να γίνουν έξαλλοι. Ευτυχώς συγκρατήθηκα. Έτσι όπως τον έβλεπα, έτσι που άκουγα την ήρεμη φωνή του να εξηγεί τα σχέδιά του, οι μόνες ερωτήσεις που μου ήρθαν στο μυαλό ήταν: «Θα αφιέρωνα ποτέ 2 ώρες από τον ελεύθερο χρόνο μου για να κάνω παρέα σε μια άρρωστη γιαγιά; Θα έπαιζα Καραγκιόζη σε ένα παιδάκι που πάσχει από καρκίνο; Θα πρόσφερα έστω και 1 ώρα στην προετοιμασία των χιλιάδων γευμάτων που προσφέρει η Εκκλησία;». Δεν είναι εύκολη η απάντηση. 
«Ήταν μεγάλη η τιμή που μου κάνατε, Σεβασμιότατε» λέω όταν τελειώνει η συνάντησή μας και αμέσως καταλαβαίνω την γκάφα μου. «Συγνώμη, Μακαριότατε», το διορθώνω, γιατί Σεβασμιότατο λένε τον Μητροπολίτη και Παναγιότατο λένε τον Πατριάρχη. «Η τιμή ήταν δική μου». Με βλέπει που παρατηρώ τη φωτογραφία ενός μοναστηριού σκαρφαλωμένου στην κορυφή ενός βουνού. «Σε αυτό το μοναστήρι αποσύρομαι» μου λέει. «Να έρθετε να με βρείτε. Εκεί θα έχουμε περισσότερο χρόνο να συζητήσουμε»
Με ξεπροβοδίζει και, προτού με καληνυχτίσει, μου δίνει μια μικρή αναμνηστική εικόνα. Εκείνη τη στιγμή, μου βγαίνει ξαφνικά το δημοσιογραφικό δαιμόνιο: «Θα μας γράψετε κάτι αποκλειστικά για την Athens Voice;». «Θα προσπαθήσω» μου απαντάει ευγενικά. 
Ξανά το άρωμα από τις ανθισμένες νεραντζιές και πασχαλιές. «Μα πώς είναι δυνατόν να βλέπεις μια ανθισμένη πασχαλιά και να μην πιστεύεις στην Ανάσταση;» σκέφτομαι και κατηφορίζω μαγεμένος την οδό Αγίας Φιλοθέης.

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2009


"ATHENS VOICE " ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ "ΙΟΣ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

http://klasikoperiptosi.blogspot.com 
Πρόκειται για μια εφημερίδα που διανέμεται δωρεάν στο μετρό και τις στάσεις των λεωφορείων (ο τρόπος του λέγειν δωρεάν αφού οι κρατικές διαφημίσεις που δημοσιεύει και για τις οποίες επιχορηγείται αδρά,προέρχονται απο το πορτοφόλι μας) προκειμένου να την διαβάσεις την ώρα που επιστρέφεις κουρασμένος στο σπίτι σου και να καταπιείς αμάσητα όλα όσα γράφει.
Αυτή η εφημερίδα δια χειρός του "καλλιτέχνου" Κωνσταντίνου Κακανιά (ο οποίος φιλοξενείται συχνότατα στην γκαλερί της Ρεββέκας Καμχή) είχε στο εξώφυλλό της μία χυδαία και προσβλητική για τους αγωνιστές του ΄21 καρικατούρα η οποία στο κάτω μέρος γράφει "Ζήτω η ανορθοδοξία".Φυσικά το εξώφυλλο διαφημίζει το άρθρο του Δ.Φύσσα γνωστού στους "εσωτερικούς κύκλους" της κακοφορμισμένης νεοεποχίτικης διανόησης.
Ενώπιον αυτού του ακραίου εξευτελισμού της μνήμης των προπατόρων μας αγωνιστών ,είμαι βέβαιος ότι κανένας εισαγγελέας δεν πρόκειται να ευαισθητοποιηθεί και να ασκήσει τις προβλεπόμενες απο τον νόμο αυτεπάγγελτες διώξεις ,ούτε να ακούσει με νομική κατανόηση τις καταγγελίες μας ,πράγμα που έκανε ευχαρίστως όταν οι φορείς του "ΙΟΥ" προσέτρεξαν σε αυτόν καταγγέλοντας π.χ τον Θύμιο Παπανικολάου επειδή δήθεν τους έθιξε.
Εμείς λοιπόν απο τα blogs καταγγέλουμε όλους αυτούς τους αποδομητές της ιστορίας μας και τους λεχρίτες φίλους τους που θέλουν να μαγαρίσουν το κρασί που μέθυσε τους ραγιάδες και σηκώθηκαν μέσα απο τα αίματα κάνοντας τον σταυρό τους, για να περπατήσουν λεβέντικα προς τα εκεί που βγαίνει το φως .
Ε λοιπόν δεν θα πάμε σαν τα πρόβατα στη σφαγή στο δρόμο του Αχέροντα που μας σέρνουν οι σκοταδιστές χαζοβιόληδες του Σόρος και της "Νέας εποχής". Θα διαμαρτυρόμαστε και θα αγωνιζόμαστε όχι για ένα κόμμα ή μια παράταξη αλλά για να κρατήσουμε αυτό το Θείο δώρο του αυτεξούσιου και της ελευθερίας που μας καταξιώνει ως πρόσωπα κι όχι ως ομογενοποιημένα παράγωγα μιας παγκόσμιας κρεατομηχανής που δέχεται τους πάντες και φυσικά τους αλέθει μετατρέποντάς τους σε μια άμορφη πειθαρχημένη μάζα.

3 σχόλια:

 1. να δειτε οτι ο αρχιεπισκοπος θα δωσει το καλο παραδειγμα στους κυβερνωντες και θα παρει πρωτος την ΚτΠ.Ημαρτον

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ, ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΓΑΠΗΤΟΙ, ΧΑΙΡΕΤΕ ΕΝ ΚΥΡΙΩ!
  Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ, "εκ του όχλου των θρησκευομένων" αδελφή σας, παρακολουθώ με λύπη τις εξελίξεις για την "ηλεκτρονική διακυβέρνηση" και την ΚτΠ.
  'Ομως, ανεξαρτήτως του τελικού πορίσματος της Επίσημηςς Εκκλησίας, η οποία επιλέγει μυστηριωδώς να συνδιαλέγεται με "υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της πολιτείας" χωρίς να δημοσιοποιεί (ουσιαστικά να αγνοεί τον ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΑ ΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟ ΛΑΟ) ΚΑΘΑΡΑ-ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ τους συμμετέχοντες στις συζητήσεις αυτές ένθεν και ένθεν, δεν προμηνύει πνευματικά ωφέλιμα αποτελέσματα για τους Έλληνες Χριστιανούς Ορθοδόξους.
  Ο ΑΝΑΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΣ ΤΟΥΣ ΦΩΤΙΣΕΙ "ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΛΩΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΘΕΟΣΔΟΤΑ ΔΩΡΑ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ "ΒΟΡΑ" ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ.
  Αν μη τι άλλο, ΑΠΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ "ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ" ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑ-ΘΕΙΟ ΕΛΕΟΣ ΠΟΥ "ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ" ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ, "ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ"...
  ΕΙΔΩΜΕΝ!!!
  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ - ΣΥΝΕΧΗ ΑΓΩΝΑ!!!
  "Κατερίνα"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χριστος ανεστη!!!αληθως ανεστη!!
  εν εκεινω τω καιρω αποκριθεις ο ιησους ειπεν
  εξομολογουμαι συ ,πατερ,κυριε του ουρανου και
  της γης,οτι απεκρυψας ταυτα απο σοφων και συνετων,
  και απεκαλυψας αυτα νηπιοις
  ναι ο πατηρ ,οτι ουτως εγενετο ευδοκια εμπροσθεν σου.
  δευτε προς με παντες οι κοπιωντες και πεφορτισμενοι,καγω αναπαυσω υμας.
  αρατε τον ζυγον μου εφ υμας και μαθετε απ εμου,οτι πραος ειμι και ταπεινος τη καρδια,και ευρησετε αναπαυσιν ταις ψυχαις υμων[ματθαιου ια,25,26,28,29]
  δεν λεει πουθενα ,οτι θα μας αναπαυσει καποιος
  αρχιεπισκοπος!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.