Η "ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ" ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ

Να σας ξαναθυμίσουμε τι έλεγε ο Όσιος Γέρων Παϊσιος ο Αγιορείτης για τις μεταφράσεις - Μία ευθεία και σαφής  Ορθόδοξη  απάντηση στην πλάνη των λειτουργικών παραφράσεων


" Τώρα, όπως οι άνθρωποι δεν σηκώνουν τίποτε και τα πετούν όλα, έτσι και τα γράμματα δεν σηκώνουν τίποτε, ούτε οξείες ούτε περισπωμένες! Και όπως όλοι τρέχουν, δεν βάζουν ούτε τελεία!
Βλέπω μια γλώσσα που γράφουν μερικοί!
Διάβαζα σε μία μετάφραση της Καινής Διαθήκης: «Από την Αίγυπτο κάλεσα τον γιο μου» (βλ. Ματθ. 2, 15). 
Δεν ταιριάζει, βρε παιδί!  
Δεν ξεχωρίζει το ιερό από το ανίερο! 
Γράφουν έτσι, δήθεν για να είναι όλα ίδια, να υπάρχη ομοιομορφία στην γλώσσα. Ποιος, ακόμη και από το πιο τελευταίο χωριό, δεν θα καταλάβαινε, αν έγραφε «τον υιόν μου»; 
’Aκουσα μια φορά στο ’Aγιον Όρος σε μια ανάγνωση: 
«Το ψωμί και το κρασί που κάνουν την Μεταλαβιά». Δεν ταιριάζει· πως να το κάνουμε; Ποιος δεν ξέρει τι θα πη «άρτος» και «οίνος»;"


 Είναι λυπηρό  αλλά δυστυχώς αποτελεί πραγματικότητα!
Καθημερινά λαμβάνουμε e-mails  με καταγγελίες και παράπονα εναντίον συγκεκριμένων  προσώπων απο την  "παρέα" των λειτουργικών παραφραστών  της Πρέβεζας.
Σε παλαιότερη ανάρτησή μας προειδοποιούσαμε τους "κυνηγούς  Ορθοδόξων κεφαλών" να μην συνεχίσουν τον ανηλεή διωγμό  όσων υποπτεύονται ως υπεύθυνους των καταγγελιών.Δυστυχώς απ΄ότι βλέπουμε "ο κόμπος έφτασε στο χτένι" αφού με σκληρές και αήθεις μεθόδους προσπαθούν να  ΄"ενοχοποιήσουν"  κληρικούς ,λαϊκούς ακόμα και παιδιά ως υπευθύνους για τις "διαρροές" στο διαδίκτυο.
Γιατί άραγε  έχει προκληθεί τέτοιος πανικός  και γιατί φοβούνται  και οργίζονται εναντίον εκείνων που απλώς θέλουν να παραμείνουν πιστοί  στην Ιερά Παράδοση  της Εκκλησίας μας;
Αν η έγερση του βαπτισμένου Ορθόδοξου Χριστιανού  εναντίον εκείνων που αποπειρώνται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να "διορθώσουν" όσα εθεμελίωσαν με τους Θεόπνευστους λόγους  τους οι Άγιοι Πατέρες και με το 'Οσιο αίμα τους οι Μάρτυρες και Ομολογητές της Εκκλησίας μας θεωρείται ασέβεια ή "αποτείχισις", τότε να βγείτε και να υποστηρίξετε  ευθαρσώς τις  δύο Βατικάνειες συνόδους και να προτείνετε ως καινοτόμο και ποιμαντικώς αναγκαία λύση  το "αλάθητο" των Επισκόπων ,Αρχιεπισκόπων ή Πατριαρχών. 
Όποια ρητορεία και αν επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε  είναι σίγουρο ότι δεν θα πείσετε  ούτε ακόμα και τον πιο ακατήχητο ,πράγμα που φανεται και απο την μειωμένη προσέλευση των πιστών στους Ιερούς Ναούς που έχετε επιβάλλει τις καινοτόμες παραφράσεις σας.
Μήπως ήταν  τα "θεολογικώς" επενδεδυμένα ρητορικά τεχνάσματα αυτά που οδηγούσαν  δεκάδες χιλιάδες  πιστούς στους τόπους της άσκησης των Οσίων Γερόντων Παϊσίου και Πορφυρίου;Φυσικά και όχι!Αυτό που  ενδιαφέρει και ελκύει τον ταλαιπωρημένο σημερινό άνθρωπο δεν είναι  μια Εκκλησία που έχει  καταληφθεί απο την αγωνία του manager αλλά μια εκκλησία που  θα έχει  εμπιστοσύνη σε όσα μας παρέδωσε δια των Αγίων  η Κεφαλή της δηλαδή ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.
Αγαπητοί κύριοι της "παρέας της Πρέβεζας" πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι εκτός του ότι προωθείτε αντικανονικά  την αλλαγή στο τυπικό της  λατρείας μας,υπερβαίνετε τα εσκαμμένα διώκοντας  απηνώς όποιον διαφωνεί με τις  αντι - Ορθόδοξες επιλογές σας.
Η Ιερά σύνοδος θα πρέπει σύντομα να πάρει   θέση  και να αποκαταστήσει την ταξη όπως καθορίζουν οι Ιεροί κανόνες  αφού  όσα συμβαίνουν στο προσκήνιο και το παρασκήνιο  μόνο ζημία και βλάβη προξενούν  στο  ποίμνιο της Πρέβεζας και όχι μόνο.
ΣΕ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ

(Σχετικές αναρτήσεις του "Ο.Π":http://orthodox-watch.blogspot.com/2009/12/blog-post_3100.html
 http://orthodox-watch.blogspot.com/2009/12/blog-post_3440.html
http://orthodox-watch.blogspot.com/2009/12/blog-post_4769.html
http://orthodox-watch.blogspot.com/2010/01/blog-post_2272.html
http://orthodox-watch.blogspot.com/2010/01/blog-post_09.html
http://orthodox-watch.blogspot.com/2010/01/blog-post_02.html
http://orthodox-watch.blogspot.com/2009/12/blog-post_4769.html
http://orthodox-watch.blogspot.com/2009_12_01_archive.html

Σχόλια

  1. Σχετικά με οτι συμβαίνει δυστηχώς τον τελευταίο καιρό στην ταλαιπωρημένη και ακέφαλη από επίσκοπο-πατέρα μητρόπολη της Πρέβεζας θα ήθελα και αν ήταν δυνατόν να λάβω απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα.Ερώτημα 1ο.Ποιος δίνει το δικαίωμα στον επίσκοπο ή να το πούμε σωστότερα στον πρωτοσύγελλο να ξεφτιλίζει την προσωπικότητα του καθε κληρικού;Και γίνομαι συγκεκριμένος.Στο φύλλο της εφημερίδας ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ,Σάββατο 31/1/2010 υπάρχει άρθρο που κατηγορεί ένα αρχιμανδρίτη της μητροπόλεως Πρεβέζης τον π.Ιωαννίκιο Μπίλια.Αφήνει να εννοηθεί πως πίσω από την...δημοκρατική εισαγωγή της δημοτικής στην τέλεση της Θ.λειτουργίας στους ναούς της πόλεως ξαι ειδικώτερα στον ναό του αγ.Κων/νου, βασικός πολέμιος όλης αυτής της προσπάθειας είναι ο συγκεκριμένος αρχιμανδρίτης.Χαρακτηριστικά αναφέρει πως κατευθύνει άβουλες γριές και νέους να είναι ενάντια στην χρήση της δημοτικής στον παραπάνω ναό.Υπονοεί μαλιστα πως πίσω από τις καταγγελιες που έχουν αναρτηθεί κρύβεται αυτός και η παρεούλα του!Αλήθεια γιατί τέτοια εμπάθεια;Γιατί αυτός που θα τολμήσει να εκφέρει αντίθετη γνώμη ή άπόψη από αυτή των κεφαλών της τοπικής εκκλησίας,αμέσως στοχοποιήται και μπάινει σε εφαρμογή σχέδιο εξόντωσής του;Ο πατήρ Ιωαννίκιος είναι ένας πολύ καλός ιερέας.Το έργο που έχει κάνει στην ενορία Αγ.Κων/νου μεγάλο και πολύπλευρο.Δυστηχώς όμως τον έφαγαν!Μετά από αυτόν και οι άλλοι δύο εξίσου αξιόλογοι εφημέριοι του ναού π.Γεώργιος στεργίου &π.Σπυρίδων Γκάτζιας εξοντώθηκαν!Τοποθέτησαν τώρα το "αγαπημένο" τους παιδί, τον π.Γεώργιο Καραφάτη(από ότι έμαθα βέβαια ο ίδιος έβαλε λυτούς και δεμένους να μην τοποθετηθεί εφημέριος στον Αγ.Κων/νο).Είναι ο κομμάντο που βγάζει είς πέρας όλες τις δύσκολες αποστολές που του αναθέτουν!Ρώτησαν ποτέ όλους εμας τους λαικούς που απαρτίζουμε το σώμα της εκκλησίας αν συμφωνούμε με τις μεταφράσεις,την αντικατάσταση των ιερέων μας;Αλήθεια τι είμαστε για αυτούς;Υπάρχουμε για αυτούς;Μαλλον είμαστε ανύπαρκτοι.Για τους φωστήρες της ΠΡΈΒΕΖΑΣ όλα αυτά είναι πού ψιλά γράμματα.Για αυτούς καλός χριστιανός ειναι μόνο αυτός που σε κάθε καπρίτσιο του δεσπότη ή του πρωτοσυγκέλλου λέει πάντα,χωρίς δεύτερη σκέψη, να είναι ευλογημένο...αγά μου.Βασίλης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωστε υπάρχουν και ορισμένοι Αρχιμανδρίτες που είναι ενάντιοι στους νεωτερισμούς του παπα-Κώστα Μπέη του καθαιρετέου!

    Αυτό μας χαροποιεί αφάνταστα!

    Δόξα σοι ο Θεός που ο συγκρητιστής Μπέης βρήκε και κάποια αντίσταση.

    Κατέστησε υποχείριό του το Σεβασμιότατο και τον π. Μαρτζούχο, που θεωρεί τους Ψαλμούς του Δαβίδ ανίκανους να μιλήσουν στην ψυχή του σύγχρονου ανθρώπου, αλλά από ότι φαίνεται υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν ανάστημα.

    Δόξα σοι ο Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ.Τελεβάντο αν απαλλαγείτε απο το σύνδρομο "Θανάσης" θα έχετε να προσφέρετε πολλά στην Ορθοδοξία. Αγάπη είναι το φάρμακο και ταπείνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ. ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΘΑΜΕ Ο ΑΒΕΛ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΥΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ, ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟΥ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΑ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟ ΚΑΜΒΥΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑ ΔΗΜΗΤΡΕΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΩΣ ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΤΑ ΓΝΩΣΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ, ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟΥΣ. ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ:
    http://orthodox-watch.blogspot.com/2010/02/blog-post.html
    ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΕΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΕΙΠΕ:"ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ;" ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ! ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.(ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΑΡΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ).ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΣΑΣ! ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΕΤΣΙ! ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ. "ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ;" ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΤΕ.ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΘΑ ΣΙΩΠΟΥΝ; ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ Ο ΑΒΕΛ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ,ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΘΟΥΝ, ΝΑ ΤΟΥ ΕΙΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ, ΣΕΙΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ,ΕΝΩ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ 2-3 ΑΡΘΡΑ ΣΤΟ INTERNET KAI ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ.ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ; ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ.ΣΤΟΝ ΛΟΥΡΟ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ, ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ "ΑΒΕΛ ΦΥΓΕ".ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΡΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΑΦΟΥ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΑΕΙ ΩΣ ΚΟΜΑΝΤΟ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΚΕΙ ΙΕΡΕΙΣ-Π.ΓΕΩΡΓΙΟ & Π.ΙΩΑΝΝΗ ΑΠΟ ΒΕΛΓΙΟ,ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΟΠΗΚΕ ΣΤΑ 2 Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ "ΨΑΡΕΥΕΙ ΣΕ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ" ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΛΑΥΡΑΚΙ.ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ. ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΩΣ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΟΒΙΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.
    ΓΙΑΝΝΗΣ

    Υ.Γ.
    ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΦΡΑΣΕΙΣ:
    http://www.orthros.org/Greek/Keimena/K-MeletiosMetafraseis.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απίστευτα πράγματα!

    Από πότε άρχισαν αυτά τα κακά στην Πρέβεζα, πατέρες και αδελφοί;

    Από τότε που ο συγκρητιστής παπα-Κώστας Μπέης έβαλε το πόδι του εκεί;

    Πονά η ψυχή του ανθρώπου να ακούει αυτά τα αχαρακτήριστα για μια Μητρόπολη που στη συνείδησή μας ήταν πρότυπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άρχισαν από οταν 3 ανθρωποι επαιρναν τον αερα του Νικοπολεως. Ναι του πήραν τον αερα. και οχι από τότε που ο συγκρητιστής παπα-Κώστας Μπέης έβαλε το πόδι του εδω. Αυτός ήρθε αφου είχε γίνει η ζημιά. Ήρθε για να συμπληρώσει την ομάδα. Όλα τα κακά πηγάζουν από το τρίδυμο της διαστροφής και διαπλοκής Μαρτζούχο Θεοδόσιο, Αγαθάγγελο Καμβύση & Κωνσταντινίδη Αβελ. Αυτοί οι 3 κατέστρεψαν πραγματικά την Μητρόπολη. Την έχουν τινάξει στον αέρα ο καθένας σε διαφορετικό τομέα. Μισητοί πλέον στον κόσμο, αν και ο καθενας τους εχει μια μικρη ομάδα ανθρωπων χωρις νοημοσυνη φυσικα κοντα του. Έχουν και αντιληψη για το θέμα φυσικά παρα την καταντια τους, πως οι αγαμοι σαν αυτους δεν πρεπει να ειναι αρεστοι στον κόσμο. Οπότε δεν έχουν και τύψεις που ειναι πλεον μισητοι. Οι υπόλοιποι απλά κάνουν τους χαζούς ή κάνουν σαν να μη τρέχει τίποτα μέχρι να ξεσπάσει η καταιγίδα εδώ και χρόνια. Μόνο που αυτή η καταιγίδα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ο Αγαθάγγελος Καμβύσης στις ακολουθίες αντι για βιβλίο πολλές φορές κρατάει το...κινητό του! στο οποίο μάλιστα έχει περάσει τις ακολουθίες. Οι υπόλοιποι τον θαυμάζουν και προσπαθουν να σκεφτουν καινοτομίες σε άλλους τομείς της λατρειας. Να σας πουμε πως εχει εισηγηθει να μπουν και οθόνες plasma στα αναλόγια για να είναι πιο..in (βεβαια ειναι τοσο out πραγματικα, που δεν ξερει οτι υπάρχουν και ηλεκτρονικά βιβλία-ebooks αφου τα κλασικα δεν του κανουν)! Να σημειωθεί πως δεν εχει ιδέα απο ψαλτική αλλά παρ'ολα αυτα βρέθηκε στην τάξη απο τελευταίος, δευτερος μετά τον χοραρχη στην Ι.Μ.Προφητου Ηλιου μεσα σε ενα βραδυ. Ειδες αμα εχεις τον Μαρτζουχο πλάτη ποσο γρήγορα ανεβαινεις;! Και όλοι σε τρεμουν και σε σεβονται. Τέλος να σας πουμε πως δεν εχει ουτε πτυχίο θεολογίας, αλλα απ ότι μάθαμε προσπαθει με υπουλους τροπους να του περασουν τα μαθηματα που χρωσταει χωρις φυσικα να τα δωσει ποτε,για να μπει στον καταλογο υποψηφιων Αρχιερεων! Ουδεν σχολιο. Να σας πουμε μόνο πως καποιες πλανεμενες που εχει κοντα του, του ειπαν μολις το μαθανε:-θα στενοχωρηθουμε πολυ αν γινετε δεσποτης και σας χασουμε απο κοντα μας. Απάντηση Αγαθαγγελου:-Ε,μολις παρω το πτυχιο δεν θα γίνω και αμεσως δεσποτης!!!!
    κ.Ταλεβάντο, τι να σας πρωτοπουμε; θα χρειαστούν ολόκληροι τόμοι για να περιγράψουν την κατασταση...έχουμε βαρεθεί πλέον να ακούμε αρρωστες καταστάσεις καθημερινως! Το πρόβλημα ειναι ότι κανεις απο τη σύνοδο δεν τους εχει μαζεψει ακόμα και βρίσκονται στα χαλιναρια μιας ολοκληρης μητρόπολης καταστρεφοντας την και διωχνοντας τον λαο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις