ΜΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΡΕΠΩΣ Η ...ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥΣ


Ἵνα οὖν καὶ τοῦτο εἰρηκότος τὴν ἀμαθίαν ἐλέγξωμεν, παύσωμεν δὲ τοῦ μηδένα ὑπ' ἀγνοίας ὁμοίας σκανδαλισθῆναι, τὴν ἀληθῆ τῶν γεγονότων ἱστορίαν ἐκθήσομαι 
Eusebius Caesariensis  
Supplementa ad quaestiones ad Stephanum

Διαβάσαμε στο forum  του "Ιστοχώρου Αγιον Όρος"  τις απόψεις  κάποιου κυρίου  με το ψευδώνυμο Shubik  για το ιστολόγιό μας  (το οποίο φωτογραφίζει) και την καταγγελία -μαρτυρία  του Ιερέως απο την Πρέβεζα  για τον εξαναγκασμό των ιερέων να υπογράψουν  σε λευκό χαρτί.
Ο ίδιος ομολογεί ότι έχει την εξουσιοδότηση  ενός ιερομονάχου  και 5 άλλων κληρικών απο την Πρέβεζα για όσα γράφει στο forum.
Όχι μόνο εμείς αλλά και ό κάθε εχέφρων άνθρωπος αναρωτιέται γιατί οι  5+1 ιερείς απο την Πρέβεζα  και ο κύριος shubik δεν βγαίνουν επωνύμως  στο  forum  μιας και υποστηρίζουν την ...δημοκρατικότητα στις  διαδικασίες της  συλλογής  89 υπογραφών ιερέων  των οποίων τα ονόματα εξ΄άλλου  δημοσιεύουν  στο ιστολόγιό τους;
Αν οι 5+1 εξουσιοδοτούντες κληρικοί και ο ψευδωνύμως εξουσιοδοτηθείς κ,Shubik  χλευάζουν την ανωνυμία του καταγγέλοντος ιερέα απο την Πρέβεζα, γιατί οι ίδιοι όντας σε θέση ισχύος δείχνουν τέτοια δειλία;
Αυτά και τα υπόλοιπα που θα δείτε στην αναδημοσίευση των διαλόγων απο το προαναφερθέν forum, αναδεικνύουν και το ήθος και το ύφος της ανώνυμης ...παρέας του επίσης ανώνυμου ιερομόναχου:..


από Shubik » Τετ Δεκ 30, 2009 5:59 pm
Τις τελεταίες μέρες έχω μιλήσει τόσο με τον ιερομόναχο που συνδέομαι όσο και με άλλους 5 κληρικούς από την Πρέβεζα για ανταλλαγές ευχών λόγω των εορτών. Ότι γράφω είναι σύμφωνο με τη γνώμη τους. Είμαι σχεδόν βέβαιος πως ο υποτιθέμενος κληρικός είναι άλλη μια φαντασίωση αυτών που στον ΑΜΚΑ βλέπουν σχέδιο του αντιχρίστου. Ας υποθέσουμε πως αυτός ο παπάς υπάρχει. Προτιμά να προδώσει τους ιερούς κανόνες για να μην πέσει σε δυσμένεια από τον πρωτοσύγκελο; Πόσο αξιόπιστη είναι η μαρτυρία κάποιου που εμμέσως πλην σαφώς αυτοχαρακτηρίζεται ελεϊνός προδότης, ξεφτίλας και κότα; Εσύ δε μας τα λες καλά αγαπητέ efadamop.

από efadamop » Τετ Δεκ 30, 2009 6:14 pm
Ρίχνεις το επίπεδο με τους χαρακτηρισμούς σου και το ξέρεις. Μάλλον έχασες την ψυχραιμία σου. Δεν πειράζει.
Από την άλλη εγώ πιστεύω πως είναι ιερέας, του και τους ασκείται τρομοκρατία δυστυχώς πρωτοσυγγελιακού τύπου (νέος όρος δικός μου) και όταν κάποια μέρα θα μπορέσει να βγει να πει και επωνύμως αυτό που λέει τώρα ανωνύμως, θα κλαίμε για την κατάντια μας ως χριστιανοί...

από Andreasmas » Τετ Δεκ 30, 2009 8:08 pm
Shubik έγραψε:Αυτές οι ανώνυμες καταγγελίες στον πατέρα Ιωάννη ξεπερνάνε το όριο του γελοίου. Αν υπάρχει αυτός ο ιερέας που πιστεύει πως προδίδει τους ιερούς κανόνες για να μην πέσει σε δυσμένεια από τον πρωτοσύγκελο, τότε είναι πιο γελοίος από τις καταγγελίες που αναφέρθησαν. Μιλάω συνέχεια με ανθρώπους από την Πρέβεζα και το “δήθεν” κλίμα τρομοκρατίας είναι ανύπαρκτο.
Tι ύφος είναι αυτό Shubik;
Όποιος κι αν είναι ο Ιερέας , ό,τι κι αν έκανε ,είσαι εσύ σε θέση να κρίνεις με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο
έναν λειτουργό του Υψίστου;
από Shubik » Τετ Δεκ 30, 2009 8:28 pm
Αγαπητέ Andreasmas οι χαρακτηρισμοί μου είναι στο κενό, γιατί όπως γράφω συνεχώς δεν υπάρχει κανένας τέτοιος ιερέας. Αυτό προσπαθώ να δείξω με τα λεγόμενά μου. Έχω εκατό μαρτυρίες από ανθρώπους στην Πρέβεζα. Περιμένω να δείξεις ανάλογη ευαισθησία σε αυτούς που χαρακτηρίζουν τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και τον πρωτοσύγκελό του τρομοκράτες και αιρετικούς.

Η μόνη τρομοκρατία που υπάρχει είναι των συκοφαντών του ορθόδοξου ρύπου αλλά δε θα τους περάσει. Οι ίδιοι ομολογούν πως εκτός από την Πρέβεζα, στις μητροπόλεις Σισανίου, Κοζάνης και Δημητριάδος ήδη τελούνται ακολουθίες με μεταφρασμένα αποσπάσματα. Σύντομα θα μάθουν πως και στην ενορία μου στην Αθήνα έγινε την περασμένη Κυριακή το ίδιο. Σε δέκα χρόνια η πλειοψηφία των ενοριών αυτό θα κάνει. Οι συκοφάντες ας συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά του ΑΜΚΑ.
από Andreasmas » Τετ Δεκ 30, 2009 8:45 pm
Ό,τι είπα το εννοώ. :oops:
Ουδέν άλλο σχόλιο.
από Shubik » Τετ Δεκ 30, 2009 8:52 pm
Δηλαδή εσύ πιστεύεις πως υπάρχει ιερέας ο οποίος λειτουργεί ενάντια στη συνείδησή του και στη διδασκαλία του Χριστού, γιατί φοβάται έναν πρωτοσύγκελο και στη συνέχεια το μόνο που κάνει είναι να γράφει ανώνυμες καταγγελίες και να τις στέλνει στον π. Ιωάννη Φωτόπουλο;
Αν ήξερες τον πρωτοσύγκελο και το μητροπολίτη προσωπικά όπως εγώ, θα άλλαζες χρώμα για άλλους.
από efadamop » Τετ Δεκ 30, 2009 11:00 pm Τετάρτη, Δεκέμβριος 30, 2009
Μια επιστολή από την Πρέβεζα
"Σεβαστέ π. Ιωάννη.Την ευχή σας και χρόνια πολλά.Είμαι απο την … κληρικός.Τηρώ την ανωνυμία για ευνόητους λόγους.Θα ήθελα να αναφέρω τα παρακάτω.Στην ιερατική σύναξη του μηνός Δεκεμβρίου δόθηκε απο τον πρωτοσύγκελο … λευκό χαρτί όπου ζητήθηκε να υπογράψουμε οι ιερείς.Υπέγραψα κι εγώ αναγκαστικά για να μην μπω στο στόχαστρο αυτού του ανθρώπου.Τα περί ελευθερίας των ιερέων που αναφέρει στην σελίδα του ενοριακού κέντρου είναι όλα ψευδή.Σας αναφέρω χαρακτηριστικά.Παραμονή Χριστουγέννων, πριν τον εσπερινό στον Μητροπολιτικό ναό,ο πρωτοσύγκελος με αυταρχικό ύφος δίνει στον ψάλτη του ναού φυλλάδα με μεταφρασμένα κείμενα της εορτής να διαβάσει.Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων κατά την διάρκεια συλλείτουργου σε κεντρικό ναό της πόλης όλοι οι Ιερείς ήταν αναγκασμένοι να διαβάζουν τις ευχές απο μετάφραση.Αλήθεια που είναι η ελευθερία του κάθε παπά να μπορεί να αρνηθεί να τελέσει τη Θ.Λειτουργία χωρίς μετάφραση!Αν το κάνει μαύρο σκοτάδι τον έφαγε!!!Θα περάσει απο το γραφείο του Επισκόπου...!!!Δυστυχώς με αυτά τα τερτίπια το μόνο που καταφέραμε είναι να διχάσουμε τον κόσμο και να τον διώξουμε απο την Εκκλησία.Αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν μας προβληματίζει.Αυτό που προέχει είναι η προσωπική μας ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ και ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ μας.Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας και παρακαλώ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ! http://agapi-pisti-elpida.blogspot.com/ ... _4846.html"

Τί απαράδεκτα πράγματα είναι αυτά;! Ο κύριος Μελέτιος άγιος Πρεβέζης είναι εξόχως πνευματικός άνθρωπος και με την εκκλησιαστική και κοσμική έννοια του όρου. Τώρα τί μεσολάβησε; Προφανώς παρασύρθηκε από ιερείς "προοδευτικότερους" και πλέον "ανοικτόμυαλους" από μας τους "τυπολάτρες καθηστερημένους".Από καιρό παρακολουθώ αυτή την νεοβααρλαμίτικη μούρλα που έπιασε ορισμένους συν-αδέλφους αδελφούς στην εν λόγω μητρόπολη και η ελαχιστότητα μου εξεγείρεται. Γουστάρουμε λοιπόν μοντέρνα εκκλησία και μοντέρνο λόγο για να τσιμπήσουν οι νέοι; Συγγνώμη για το "γουστάρουμε" αλλα προσπαθώ να φανώ και εγώ μοντέρνος και "αγαπητικά προσεγγίσιμος" με τις ..."μάζες" και μάλιστα σε γλώσσα κατανοητή από τον λαό(σοκ ε;!).
Ε,λοιπόν με το θάρρος του τριαντάρη που πριν να περάσει από την Εκκλησία, πέρασε και από άλλα ακραία νεολαίικα στέκια( οι ...νεωτεριστές προοδευτικοί αδερφοί δεν θα το αντέξουν,γι'αυτό δεν επεκτείνομαι), έχω να δηλώσω πώς οι νέοι δεν γουστάρουν(πάλι γουστάρουν-τί άταχτος που είμαι) τους παπάδες και την εκκλησία με προσωπίδες ευμενίδων και τάχα πατρικα ευπροσηγόρων. Οι νέοι ελκύονται από την αυθεντικότητα, την αυθεντικότητα που λείπει από τα πάντα και από όλους. Γι'αυτό θέλουν την Εκκλησία,Εκκλησία... τον παπά παπά... τους ψαλμούς ψαλμούς... και την σκάφη σκάφη.
Στην Εκκλησία δεν πάμε για να καταλάβουμε, πάμε για να λειτουργηθούμε και για να το πώ πιο ορθά να συλ-λειτουργήσουμε. Λυπάμαι, οι μεταφράσεις των λειτουργικών κειμένων είναι για κλάματα. Τις διάβασα σε φιλικό ιστολόγιο και έφριξα. Το πνεύμα και το γράμμα της μετάφρασης μου θυμίζουν αυτούς που αντί για "γαμήσας" λένε "νυμφεύσας" και αντί για "κλάσας", ..."κόψας". Λυπάμαι, αλλά δεν υπάρχει αναγκαιότητα μετάφρασης.Σε μια σχετική συζήτηση κάποιος μου είπε πώς επιμένοντας στη μη μετάφραση των λειτουργικών κειμένων, θέλουμε τον απόστολο Παύλο(ανάγνωσμα αποστόλου) κομπάρσο. Ε, λοιπόν όχι. Εσείς θέλετε και τον Παύλο και τον Χριστό και τον Χρυσόστομο και τον Ρωμανό το Μελωδό κομπάρσους στο επιδεικτικό θέατρο του ύποπτου διανοουμενισμού σας.
Η Εκκλησία δεν είναι μαγαζί στην εθνική για να μετέρχεται διαφημιστικών τρυκ προκειμένου να προσελκύσει πελάτες. Καλύτερα τρεις χριστιανοί και πεντακόσια άδεια καθίσματα, παρά πεντακόσιοι "ψαρεμένοι οπαδοί" και μια λειτουργία μασκαράτα. Δεν είμαστε προτεστάντες χτεσινοί που ζητάν θηράματα. Στους ανθρώπους δείχνουμε τα χέρια μας ανάπηρα ή γερά και κρίνουμε για να κριθούμε, για να μνημονεύσω τον ποιητή. Την φτώχεια μας την δείχνουμε. Για τον πλούτο μας (που στο κάτω δεν είναι δικός μας αλλα είναι παρακαταθήκη προς παράδοση), θα ντραπούμε ή θα απολογηθούμε; Θα νιώσουμε μειονεκτικά μπροστά σ'αυτόν που διψά γιατί έχουμε το νερό και θα στερήσουμε τον μαργαρίτη από τον πένητα για να μην τον θαμπώσουμε;Αυτά είναι παράλογα πράγματα.
Επιβιώσαμε 2000 χρόνια. Και δεδομένου ότι μαρτυρούντες και ομολογούντες επιβιώνουμε και όχι αλλιώς σας ευχαριστούμε που μας ξυπνάτε το μυαλό και την καρδιά και μας γεννάτε την διαρκή ανάγκη να γυρίζουμε στην πίστη.
Πάτερ αδερφέ, εσύ που έστειλες την επιστολή τί να πώ;! Μερικοί ξεχνούν πώς τα αξιώματα στην Εκκλησία είναι ευκαιρίες διακονίας όχι των υφισταμένων, αλλά των παρισταμένων στην σύναξη και επιδεικνύουν αυταρχικές συμπεριφορές. Δεν θα επιμείνω σ'αυτό, ότι ου γινώσκω τον άνθρωπο και μπορεί να τον αδικώ. Πάντως οφείλω να πώ πώς είμαι κατά της ανώνυμης καταγγελίας, όποιες και νά' ναι οι συνέπειες. Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε, δεδομένου πώς οι απειλές συνήθως παραμένουν στα λόγια.
Δείξτε θάρρος και κάνετε αυτό που υπαγορεύει η καρδιά σας και σε καλό θα βγεί γιατί στο κάτω κάτω επιμένω και δεν πάψω να το λέω, όπως και νά'χει: ο προϊστάμενος σας είναι εξόχως πνευματικός άνθρωπος, κάθε συνειδητός ορθόδοξος και τίμιος άνθρωπος οφείλει να το αναγνωρίσει.

http://iereasanatolikisekklisias.blogspot.com/

από Shubik » Πέμ Δεκ 31, 2009 1:49 am
Η μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης αριθμεί λίγο περισσότερους από 130 ενεργούς κληρικούς. Από αυτούς οι 78 υπέγραψαν ένα κείμενο, στο οποίο υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να χρησιμοποιήσουν μεταφρασμένα αποσπάσματα στις ακολουθίες. Στην πράξη, στις περισσότερες ενορίες τελούνται οι ακολουθίες που όλοι γνωρίζουμε. Που βλέπετε λοιπόν την τρομοκρατία; Γιατί 50 κληρικοί δεν υπέγραψαν το κείμενο και ακόμα περισσότεροι ακολουθούν την παραδοσιακή λειτουργία; Αυτοί δεν τρομοκρατήθηκαν; Προφανώς οι συκοφάντες υποτιμούν τη νοημησύνη μας.
Σχόλιο "Ο.Π"
1)Στον  εξουσιοδοτηθέντα κ. shubikΑφού λοιπόν έχετe κάνει ακριβή απογραφή και καταγραφή όλων εκείνων που αντιδρούν στις μεταρρυθμιστικές σας ντιρεκτίβες γιατί δεν κοινοποιείτε τα ονόματά τους να προσευχόμεθα και για αυτούς όπως κάνουμε και για τους δημοσιοποιημένους 89;
2)Στον "iereasanatolikisekklisias":Δεν  έχουμε να προσθέσουμε τίποτα σε όσα γράψατε παρά  μόνον ότι ο  Μητροπολίτης  έχει εκφράσει εγγράφως και προφορικώς τις θέσεις του .Δεν θα μπούμε στην φιλοσοφία του τέως εισαγγελέως κ. Σανιδά ο οποίος μιλούσε για "παραπλανηθέντες  υπουργούς" στην περίφημη υπόθεση  που δυστυχώς είχε εμπλακεί και η Ι.Μ Βατοπεδίου.Κανείς επίσκοπος  δεν πατασύρεται διότι σε άλλη περίπτωση μιλάμε για έκπτωση της ποιμανττικής του ικανότητος  ,αν μη τι άλλο.Επίσης μην είμαστε αυστηροί σε όσους δεν αντέχουν να υποστούν τις συνέπειες  μιας επώνυμης καταγγελίας,εξ΄άλλου και εσείς με ψευδώνυμο σχολιάζετε.
Με τιμή
"Ο.Π"

Σχόλια

  1. Καλημέρα και καλή χρονιά. Δεν σχολιάζω με ψευδώνυμο. Κάθε ανάρτηση μου είναι ενυπόγραφη γιατί το όνομα μου υπάρχει στο προφίλ μου.
    Δεν παρέθεσα εγώ το συγκεκριμένο ποστ σ'αυτό το φόρουμ αλλά κάποιος ή κάποια το αντέγραψε από το blog μου , παραλείποντας ίσως αθέλητα το ονοματεπώνυμο μου. Άλλωστε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καλά έκανε και το αντέγραψε.

    Κάνω όμως την επισήμανση προς αποκατάσταση της ακρίβειας. Πάντα σχολιάζω και αναρτώ ενυπόγραφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απάντηση του "Ο.Π" στο σχόλιο του Π. Παντελεήμονος

    Την ευχή σας Πάτερ.Εκτός απο τις ευχές μας για καλή και ευλογημένη χρονιά ,παρακαλούμε να δεχτείτε και την συγνώμη μας αν και δεν ήταν στις προθέσεις μας να σας στενοχωρήσουμε ή πολύ περισσότερο να μειώσουμε την αξία των γραφομένων.Μακάρι να γνωρίζαμε εξ αρχής ότι γράφετε επωνύμως ώστε να μην σας "χρεώσουμε" την ανωνυμία.Στο ζήτημα όμως του Μητροπολίτη θα επιμείνουμε για λόγους που όλοι πια γνωρίζουν.Άρθρα ,βιβλία, δημοσιεύσεις κλπ, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν οιονδήποτε ισχυρισμό περί παραπλανήσεως ή αθελήτου συμμετοχής.Είναι η εποχή που για λόγους κυρίως προστασίας του ποιμνίου τα πράγματα πρέπει να λέγονται όπως είναι.Όπως έλεγε και ο αείμνηστος στρατηγός Μακρυγιάννης,"Όταν μου πειράζουν την πατρίδα μου και την θρησκεία μου,θα μιλήσω,θα ΄νεργήσω κι ότι θέλουν άς μου κάμουν..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητε shubik Χρονια πολλα και Καλη Χρονια. Βλεπω με ποσο παθος και ζηλο υποστηριζεις τον πρωτοσυγκελλο της Πρεβεζας.Κανεις πολυ καλα και αγια! Ειναι ασχημο ομως να υποστηριζεις μετα μανιας πως στην αγαπημενη μας Πρεβεζα ολα βαινουν καλως.Το προβλημα φιλε μου δεν ειναι μονο οι μεταφρασεις αλλα ο τροπος με τον οποιο επιβληθηκαν στους ιερεις αλλα και στον λαο.Θα πρεπει να γνωριζεις πως οτι παει να επιβληθει με χουντικο τροπο δημιουργει ποικιλες αντιδρασεις.Φαινεται πως ο αγαπητος π.Θεοδοσιος βρισκεται ακομα στο αποφασιζομεν και διαταζομεν.Κακως!!! Ρωτω το εξης:Απο τοτε που χρησιμοποιηθηκε η δημοτικη στην Θ.Λειτουργια υπηρξε αυξηση του εκκλησιασματος στην Πρεβεζα;Απαντηση:ΟΧΙ και το λεω γιατι ειμαι απο την πολη και εκκλησιαζομαι τακτικα.Ουτε ενα παιδακι για το ιερο δεν εχουν κεντρικοτατοι ναοι της πολης!!! Ειναι ΨΕΜΜΑ μηπως αγαπητε μου φιλε; Ρωτηθηκε ιερεας,εφημεριος κεντρικου ναου της πολης απο ενα νεο 29 ετων περιπου:Πατερ γιατι κανουμε την λειτουργια και τις υπολοιπες ακολουθιες στη δημοτικη;Προσεξτε την απαντηση του ιερεα:Ετσι,το ειπε ο πρωτοσυγελλος!!!! Τα συμπερασματα ΔΙΚΑ ΣΑΣ.
    Σχετικα με το αν ο πρωτοσυγκελλος .......μια βολτα να κανεις στην πολη ή τα χωρια θα σε κανει να καταλαβεις τι ειναι ο Μαρτζουχος.Βεβαια κανει το εξης μοναδικο.Επειδη ποτε δεν εχει το θαρρος ..... να αντιμετωπισει καταμουτρα καποιον, παντα βαζει τον επισκοπο μπροστα.Ασκει την εξουσια πισω απο την ασφαλεια του Δεσποτη.ΚΡΥΒΕΤΑΙ πισω απο το ρασο του!!!
    Κατι τελευταιο φιλε μου shubik.Πριν απο τα χριστουγεννα ο επισκοπος με τον αγιο πρωτοσυγκελλο εκαναν το εξης ασυληπτο:Εδιωξαν απο ναο της πολης σεβασμιο ιερεα με το επιχειρημα πως εχει προβληματα υγειας.Δεν σεβαστηκαν ουτε πως ειναι χηρος ουτε πως υπαρχουν προβληματα υγειας με δυο παιδια του.Για να τον αποτελειωσουν μαλιστα τον παρεπεμψαν στην συνοδο.Επειδη ομως Υπαρχει ΘΕΟΣ, τον οποιο αγνοουν καποιοι... ο ανθρωπος αθωωθηκε.Αυτοι βεβαια σαν καλοι Σαμαρειτες φροντισαν να τον στειλουν με αποσπαση 3 ΜΗΝΩΝ(και οχι μονιμα οπως διαλαλει ενας ανοητος λαρισαιος αρχιμανδριτης) σε ενα προαστειο της πολης,τον ΑΓ.ΘΩΜΑ γνωριζοντας πως ο συγκεκριμενος ιερεας δεν οδηγει και δεν εχει δικο του μεταφορικο μεσο.Αλλα ειπαμε!! Αυτα δεν ισχυουν στην Δημοκρατικη μας Μητροπολη...!!!!
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ μην μας αφηνετε.ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΤΟΥ Ο.Π.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ.ΠΗΓΑ ΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΩ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΚΟΙΜ.ΘΕΟΤΟΚΟΥ.ΟΛΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 14 ΚΑΙ 17 ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΗΣΑΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΠΑΠΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝΟ ,ΧΡΩΜΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ.ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ.ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ."ΣΚΥΨΕ ΚΥΡΙΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΣΟΥ" ΑΚΟΥΣΑ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΘΕΛΑ ΜΟΥ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΓΕΛΩ.ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟΣΟ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.ΕΡΩΤΩ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΟΝΑΜΑΖΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ;ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΑΡΔΑΜ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ;ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ!!ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΗΣΕ ΑΡΚΕΤΑ.ΤΕΛΕΙΩΝΩΝΤΑΣ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΥΦΟΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΓΕΜΙΣΕ Ο ΝΑΟΣ ΚΟΣΜΟ ΕΝΩ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΙΠΟΤΕ.ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΞΩ.Ο ΠΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ;ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ;ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΣΑΓΙΑ;ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΚΑΙ ΤΑ 99 ΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠ' ΕΞΩ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να οργανωθεί κίνημα αντίστασης και αποδοκιμασίας εναντίον των Νεοβαλααμιτών.

    Καταγγελίες, υπομνήματα στη Σύνοδο και αποδοκιμασίες των νεωτεριστών από τους πιστούς.

    Να βρεθούν λαικοί να μπουν μπροστά και να οργανώσουν τον κόσμο για να αποδοκιμάζει τους ασχημονούντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕΝΩ ΑΦΩΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Shubik ! ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ. ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΤΟΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ "ΚΛΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΝΕΟΤΕΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΙΔΩΝ" ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ(ΜΑΡΤΖΟΥΧΟ ΘΕΟΔΟΣΙΟ,ΚΑΜΒΥΣΗ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΑΒΕΛ Κ.Α.), ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ" ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΑΘΑΑΓΓΕΛΟ ΚΑΜΒΥΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΦΗΜΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΠΑ, ΠΟΥ ΟΠΟΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ "ΠΕΡΠΑΤΗΜΕΝΗ" (ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΕΥΓΕΝΙΚΑ) ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΑ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ, ΑΥΤΟΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΠΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΠΑΔΙΕΣ ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ(!)ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ! ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΩΝ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΕ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΜΑΡΤΖΟΥΧΟΣ!!

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_03/10/2004_118340

    Shubik ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ,ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ, ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ.ΠΟΙΟΙ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΒΕΒΑΙΑ, ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ "ανταλλαγές ευχών λόγω των εορτών" ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟΝ Shubik ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ,ΑΦΗΝΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ.
    ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο Shubik ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ Shubik ΕΧΕΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΝ(-ΤΟΥΣ) ΠΑΡΟΤΡΥΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΗΝΩΝ, ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΕΝ "ΕΤΥΧΕ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΥΧΕΙ Π Ο Τ Ε ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ. ΕΤΣΙ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ! ΝΑΙ, ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΚ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΣ, ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ, ΦΑΣΙΣΜΟΥ, ΣΧΕΔΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΩΝ, ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΑΝ ΜΟΝΑΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΗ ΖΑΛΟΓΓΟΥ, ΤΟ ΠΩΣ Κ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΕ Ο Π.ΕΥΤΥΧΙΟΣ(ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟΣ), ΥΠΟΥΛΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΦΡΑΣΕΙΣ Κ.Α. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΚ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΓΝΩΜΗ. ΚΑΙ Ο Π.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ: ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ. ΚΑΙ Ο Π.ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΠΟ ΒΕΛΓΙΟ:ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΣΑΝ ΕΠΙΓΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ & ΤΟΝ ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟ ΩΣ ΕΝΟΡΙΑ ΦΙΛΕΤΟ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ; ΜΟΛΙΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΒΕΒΑΙΑ ΗΤΑΝ ΨΥΧΡΑ, ΕΧΘΡΙΚΟ ΠΟΙΜΝΙΟ, ΠΑΡΑΦΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΑΔΕΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ(!), ΚΟΡΟΙΔΙΑ, ΧΛΕΥΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ & ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ, ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ Κ.Α. Κ.Shubik ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ;! ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΕΙΣ! ...

    ΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "ΜΕΝΩ ΑΦΩΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Shubik ! ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ. ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ "ΚΛΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΡΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ & ΤΥΠΙΚΟΥ" ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ(ΜΑΡΤΖΟΥΧΟ ΘΕΟΔΟΣΙΟ,ΚΑΜΒΥΣΗ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΑΒΕΛ Κ.Α.), ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΤΗΝ ΚΑΛΩΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥΣ.ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ" ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΑΘΑΑΓΓΕΛΟ ΚΑΜΒΥΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ! ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΩΝ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΕ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΜΑΡΤΖΟΥΧΟΣ!! ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΩ:
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_03/10/2004_118340
    Shubik ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ,ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ, ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ.ΠΟΙΟΙ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΒΕΒΑΙΑ, ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΕ "ανταλλαγές ευχών λόγω των εορτών" ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟΝ Shubik ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ,ΑΦΗΝΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ.
    ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο Shubik ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ Shubik ΕΧΕΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΝ(-ΤΟΥΣ) ΠΑΡΟΤΡΥΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΗΝΩΝ, ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΕΝ "ΕΤΥΧΕ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΥΧΕΙ Π Ο Τ Ε ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ "ΠΑΡΕΑΣ". ΕΤΣΙ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ! ΝΑΙ, ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΚ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΣ, ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ, ΦΑΣΙΣΜΟΥ, ΣΧΕΔΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΩΝ, ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΑΝ ΜΟΝΑΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΗ ΖΑΛΟΓΓΟΥ, ΤΟ ΠΩΣ Κ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΕ Ο Π.ΕΥΤΥΧΙΟΣ(ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟΣ), ΥΠΟΥΛΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΦΡΑΣΕΙΣ Κ.Α. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΚ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΓΝΩΜΗ ΟΠΩΣ Ο Shubik! ΚΑΙ Ο Π.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ: ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ. ΚΑΙ Ο Π.ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ:ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΣΑΝ ΕΠΙΓΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ Κ ΤΟΝ ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟ ΩΣ ΕΝΟΡΙΑ ΤΕΛΕΙΑ!!! ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ; ΜΟΛΙΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΒΕΒΑΙΑ ΗΤΑΝ ΨΥΧΡΑ, ΕΧΘΡΙΚΟ ΠΟΙΜΝΙΟ, ΠΑΡΑΦΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΑΔΕΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ(!), ΚΟΡΟΙΔΙΑ, ΧΛΕΥΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ & ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ, ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ Κ.Α. Κ.Shubik ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ;! ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!! ...
    ΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αδερφια, τον Θεοδοσιο τον γνωριζω απο μικρο παιδι! Ηταν ενας καταπληκτικος ανθρωπος, ηρεμος, ευγενικος, γεματος αγαπη για τους συνανθρωπους του και για την εκκλησια! Εχω να τον δω πανω απο 15 χρονια αλλα δεν πιστευω οτι ο συγκεκριμενος ανθρωπος εχει αλλοτριωθει τοσο πολυ! Εξαλλου η χριστιανικη πιστη βασιζεται στον σεβασμο και στην ανοχη της διαφορετικοτητας (η τουλαχιστον ετσι θα επρεπε να ειναι!). Αφηστε λοιπον τους βυζαντινισμους και ασχοληθειτε με πιο ουσιωδη ζητηματα! Ειδικα αυτη την περιοδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι παρέες του από την Αθήνα του αλλάξανε μυαλά μέσα σε λίγα χρόνια. θα συμφωνήσουμε μαζί σου...Ήταν...ναι! Κρίμα. Γιατί πλέον δεν είναι. Κόπιασε στην Μητρόπολη μας και εσύ να δεις τι γίνεται..μάλλον εχεις μείνει κι εσύ με την ωραία εικόνα του παρελθόντος όπως και οι περισσότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις