Π. Σαράντης Σαράντος : "Δεν παίρνουμε την φοροκάρτα - δεν πληρώνουμε τα ληστρικά χαράτσια"

Σε τηλεφωνική  επικοινωνία που είχαμε  πρίν απο λίγο με τον  πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σαράντη Σαράντο , του ζήτήσαμε  να μας πεί την  γνώμη του  για  την φοροκάρτα  και τα νέα  χαράτσια  που επέβαλε  η κυβέρνηση.





"Ορθόδοξο Παρατηρητήριο": Π. Σαράντη,  τις  τελευταίες  ημέρες  ο ελληνικός λαός δέχεται απανωτά πλήγματα τόσο σε οικονομικό επίπεδο  με την επιβολή  απίστευτων  "κεφαλικών φόρων", όσο και  εναντίον  της ελευθερίας  του  μέσω της   φοροκάρτας,  τα  ¨εγκαίνια " της οπoίας  έγιναν  χθές.Θα θέλαμε  ένα πρώτο σχόλιό σας για αυτά  τα δύο ζητήματα.

Π. Σαράντης Σαράντος: Ανέκαθεν  θεωρούσα  ως   καθήκον και υποχρέωση  προς την  πατρίδα   την  φορολογική ειλικρίνεια  και την  πληρωμή των φόρων.Με αυτήν  την  πεποίθηση  πλήρωσα  αγόγγυστα όσα δίκαια ή άδικα  εκτίμησε το κράτος  ως συμμετοχή μου στα  βάρη της χώρας .

Σήμερα όμως, αυτό που  διαπιστώνουμε τόσον εμείς όσο  και οι  ειδικοί  οικονομικοί επιστήμονες, είναι  ότι η επιβολή φόρων  δεν εχει πλέον τον  χαρακτήρα  ενός   "συμμετοχικού συστήματος   προσφοράς  για το κοινό καλό" , αλλά  έχει  μεταμορφωθεί  σε  ένα  όπλο  μαζικής  οικονομικής εξόντωσης του λαού,  δια του  οποίου   θα επιτευχθεί αφ΄ενός  η απόλυτη  υποδούλωσή του στα αντίχριστα κελεύσματα  της Νέας Εποχής ,και αφ΄ετέρου  θα  ολοκληρωθεί   η  απώλεια της εθνικής  μας κυριαρχίας.

Μέσα σε αυτό  κλίμα  εκφοβισμού  και  τρομοκρατίας   ο  ελληνικός λαός  με το πρόσχημα της  συμμετοχής   σε ένα "επώδυνο πλην αναγκαίο " πρόγραμμα  ... εθνικής σωτηρίας, καλείται να συναινέσει  όχι μόνο στην  φυσική του εξόντωση αλλά και στην υφαρπαγή  του Θεοσδότου δώρου της ελευθερίας  όπως αυτή θα πραγματοποιηθεί  μέσω της  φοροκάρτας  και σύντομα της κάρτας του πολίτη .

Υπό αυτήν την έννοια  και με αίσθηση της ποιμαντικής μας ευθύνης , δεν μπορούμε παρά  να  πούμε ευθαρσώς , ότι  κανείς δεν πρέπει  να παραλάβει την φοροκάρτα , ούτε ακόμα και όταν   θα καταστεί  υποχρεωτική ( απο 1/1/2012), καθώς επίσης   ότι   η  πληρωμή "χαρατσιών"  που   κακώς   χαρακτήρισαν  φόρους  ή τέλη   δεν είναι   καθήκον μας  προς την πατρίδα αλλά  συναίνεση  στην ληστεία  και στον κατακερματισμό της.

Σχόλια

  1. Καλώς τον π. Σαράντη στο κίνημα των αγανακτισμένων. Αντε να δουμε πότε θα ξυπνήσουν οι Ελληνες... μιά ειναι η λύση να φύγη η Τρόικα να γυρίσουμε στην Δραχμή και να ενισχυθεί ο στρατός επειδή οι Τουρκοι εχουν αφηνιάσει διπλα μας (ειναι το αγριόσκυλο των δανειστών μας) δητε εδω τα χαλια μας (Μας δώσαν βαρύ οπλισμό δωρεάν απο το ΝΑΤΟ και ενα χρόνο τωρα δεν βρισκουν πλοια να τα μεταφέρουν!!! (Δεν εχει πλοια η χώρα με τον μεγαλύτερο εμπορικό στολο στο κόσμο)>>>> http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=24988&Itemid=47

    μ. Πρόδρομος Καρυές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΡΑΝΤΗ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!
    ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ! ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ! ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ! ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ! ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ! ΖΗΤΩ Η ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σημαντικό ρόλο στην καθοδήγηση των χριστιανών θα παίξει η θέση που θα πάρει η ιεραρχία της εκκλησίας της Ελλάδος, και η ιερά κοινότητα του αγίου όρους.
    Εάν αυτοί σιωπήσουν, θα περάσουν πολύ εύκολα όλα όσα ετοιμάζουν οι έμποροι των εθνών, και θα είναι συνυπεύθυνοι για την διάλυση και το ξεπούλημα της πατρίδας μας. Μακάρι ο Θεός να βάλει το χέρι του, και να αποτρέψει την επερχόμενη λαίλαπα, αν και οι Έλληνες ακόμα και οι χριστιανοί, αποδείξαμε ότι είμαστε ανάξιοι της εύνοιας του.
    Είμαστε πρώτοι στην βλασφημία των θείων, πρώτοι στις εκτρώσεις, και τώρα διεκδικούμε άλλη μια πρωτιά, στον ρατσισμό.
    Ξεχάσαμε τα χρόνια της μετανάστευσης και της προσφυγιάς που πέρασε η πατρίδα μας.
    Ξεχάσαμε το ξένος ημήν και συνηγάγετέ μοι που μας δίδαξε ο Κύριος, και μαζεύαμε υπογραφές για να διώξουμε κακήν κακώς τους δυστυχισμένους που κατάφεραν να περάσουν με χιλίους δυο κινδύνους στην πατρίδα μας.
    Γίνονται κηρύγματα από τον άμβωνα ότι οι ελάχιστοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα θα μολύνουν το ελληνικό αίμα μας.
    Τώρα (κατά παραχώρηση του Θεού) ξαναγυρνάμε εμείς στην μετανάστευση στην Αυστραλία και όπου Γής, για να «εμπλουτίσουμε» με ελληνισμό το αίμα των Αυστραλών, και των άλλων λαών που θα δεχθούν τους νέους μας.
    Ελπίζω να μην επιτρέψει ο Κύριος να ξαναδοκιμάσουμε και την προσφυγιά, και να δείξει το έλεος του.
    Αυτό όμως προϋποθέτει την μετάνοια μας, και την επιστροφή του λαού μας στις παραδοσιακές αξίες του.
    Καλή μας μετάνοια λοιπόν.

    Παππούς Αναστάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παππού Αναστάση τα σέβη μας.

    Συμφωνούμε ότι είναι σημαντικός ο ρόλος του Αγίου Όρους και της Ιεραρχίας στην πνευματική καθοδήγηση των χριστιανών.
    Όμως θεωρούμε ως σημαντικώτερο όλων οι χριστιανοί να ανοίξουν τα μάτια και τα αυτιά τους,να πιστεύουν όχι ως μονοφυσίτες και να είναι σε εγρήγορση ακόμα και όταν κατά Θεία παραχώρηση οι φυσικοί τους ποιμένες κωφεύουν και μένουν άλλαλοι (Σημ. είναι προφανές πως δεν εννοούμε την Ιερά κοινότητα του Αγίου Όρους η οποία με την τελευταία ανακοίνωσή της μίλησε ξεκάθαρα για ένα σημαντικό ζήτημα ποιμαντικής ευθύνης όπως είναι αυτό της "Κάρτας Του Πολίτη").Σε άλλη περίπτωση όπως είπε ο ίδιος ο Κύριός μας θα είμαστε σαν τον άρρωστο που δεν θέλει να θεραπευθεί.
    Στο ζήτημα του ρατσισμού η παρατήρησή σας ως γενική μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους.Αν όμως αυτή έγινε εξ αφορμής του "συνθηματικού" επιλόγου του προηγούμενου σχολιαστή, τότε θα τολμήσουμε να απαντήσουμε εκ μέρους του (αν και δεν τον γνωρίζουμε) λέγοντας ότι πρέπει επιτέλους να πάψουμε να συνδέουμε κάθε αναφορά στην Ελλάδα και την Ορθοδοξία ,όπως και αν αυτή εκφράζεται, με τον ρατσισμό ή τον φασισμό.

    Αν κάποιοι φασίστες και ρατσιστές για λόγους καμουφλάζ και παραπλάνησης ή αν λειτουργούν ακόμα και ασυνείδητα ως προβοκάτορες, αυτό δεν αλλοιώνει ούτε την πίστη μας ούτε το πατριωτικό φρόνημα ούτε φυσικά και το αληθινό νόημα του Ελληνισμού ο οποίος συνδέθηκε αδιαρήκτως με το Αναστάσιμο μήνυμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
    Είμαστε Έλληνες και αν έχουμε πολλούς λόγους να ντρεπόμαστε για τις προηγούμενες πολιτικές επιλογές ή για την όποια συμμετοχή μας στην γενικώτερη παρακμή της πατρίδας μας, ωστόσο έχουμε μια ιστορία και μία παράδοση, βασικό στοιχείο της οποίας είναι η Ορθόδοξη πίστη.Γι αυτήν λοιπόν την ιστορία και την παράδοση έχουμε κάθε λόγο να νοιώθουμε περήφανοι όπως επίσης και καθήκον να την υπερασπιστούμε ακόμα και με την ίδια μας την ζωή.
    Αυτή η ελληνορθόδοξη συνείδηση ήταν ο λόγος που μετά απο 400 ολόκληρα χρόνια σκλαβιάς και τυρρανίας,οι ραγιάδες έκαναν τον σταυρό τους και ξεσηκώθηκαν πολεμώντας "πρώτα δια την πίστιν του Χριστού την Αγίαν και μετά δια της πατρίδος την ελευθερίαν".
    Και τότε οι Έλληνες φώναξαν ζήτω η Ελλάδα - ζήτω η Ορθοδοξία ,όμως τότε δεν υπήρχαν οι εθνομαγαριστές και οι ελλαδέμποροι φασίστες για να καπηλευτούν αυτήν την εθνική συνείδηση, ούτε κανένας Σύριζα για να τους κατηγορήσει σαν ανήθικους και άπονους ρατσιστές, ούτε φυσικά κάποιος Παπανδρέου για να τους πλύνει τον εγκέφαλο κηρύσσοντας το "νέο πατριωτισμό" , εκείνον δηλαδή τον στείρο, άνευρο και κενό παριωτισμό που όπως δήλωσε "δεν θα έχει ανάγκη αποτα σύμβολα και την ιστορία".
    Είμαστε Έλληνες Ορθόδοξοι και αυτό δεν άλλάζει όσο και αν οι σημερινές και οι χθεσινές κοσμικές αντίχριστες εξουσίες θέλουν να το ξεχάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί του ορθόδοξου παρατηρητηρίου.
    Είμαι και εγώ Έλληνας και ορθόδοξος και δεν έχω καμιά σχέση με το πασοκ και τα δεκανίκια του (ΣΥΝ κλπ). Δεν σύνδεσα ποτέ την Ελλάδα και την ορθοδοξία με τον ρατσισμό, αλλά δεν μπορώ και να συμφωνήσω με την πρόταση του προέδρου του ινστιτούτου Ίων Δραγούμης (στέλεχος γνωστού κόμματος που μάζευε τις υπογραφές κατά των μεταναστών, και που ψήφησε το προδοτικό μνημόνιο για το ξεπούλημα της πατρίδος) που πρότεινε την καταβύθιση των σκαφών που μετέφεραν αυτούς τους δύστυχους με τα γυναικόπαιδα τους. Οι γονείς μου ζήσανε την αγριότητα των κεμαλικών στην μικρασιατική καταστροφή, αλλά και την αφιλόξενη έως εχθρική στάση των Ελλήνων όταν κατάφεραν να πατήσουν το πόδι τους στην πατρίδα. Και τότε πολλοί ζητούσαν να διώξουν τους τουρκόσπορους (όπως αποκαλούσαν τους μικρασιάτες πρόσφυγες) Εάν τους άκουγε η τότε κυβέρνηση εγώ τώρα θα ήμουν τούρκος.
    Επίσης δεν μπορώ να συμφωνήσω με τα κηρύγματα του μίσους για μιάσματα που θα μολύνουν το Ελληνικό αίμα. Τι είπε ο απόστολος των εθνών για το ζήτημα αυτό:
    Τι και αν δεν έχουν Ελληνικό αίμα, δεν είναι εικόνες του Θεού και αυτοί;
    Θα αγαπάμε και θα θυσιαστούμε εάν χρειαστεί για την επίγεια πατρίδα μας.
    Αλλά χρειάζεται προσοχή μήπως κάνουμε πράξεις αντίθετες με την ορθόδοξη χριστιανική διδασκαλία που βασίζετε κυρίως στην αγάπη, και βρεθούμε εξόριστοι από την αιώνια πατρίδα που μας έχει ετοιμάσει ο Κύριος.
    Όσο για το προηγούμενο σχόλιο του ανώνυμου αδελφού μας, συμφωνώ απόλυτα με όλα τα συνθήματα που έχει για την Ελλάδα και την ορθοδοξία, και νομίζω ότι με παρεξηγήσατε στο ζήτημα αυτό.
    Θεωρώ προσβλητικό να με συγκαταλέγουν με τους αποδομητές της Ελληνικής ιστορίας τύπου Τασόπουλου και Βερέμη.
    Όσο για το ζήτημα της φοροκάρτας, κάρτας πολίτη, και οποιαδήποτε άλλης κάρτας που προσπαθούνε οι εκάστοτε κυβερνώντες να μας επιβάλουν, με την βοήθεια του Θεού θα είμαι μέσα σε αυτούς που θα αγωνιστούν για να μην περάσουν.
    Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία στην ιστοσελίδα σας
    Προσεύχομαι να σας δίνει ο Κύριος δύναμη να συνεχίσετε το πολύ σημαντικό σας έργο.
    Ζητώ συγνώμη για τον τόνο, αλλά επειδή είπα αρκετά για ορισμένους φορείς, δεν θα ήθελα να κρυφτώ πίσω από την ανωνυμία γι αυτό και υπογράφω.
    Σεκέρογλου Αναστάσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Παππού Αναστάση
    Είναι προφανές ότι η απάντησή μας δεν αναφερόταν σε σας αλλά σε όσα καταμαρτυρούν οι κάθε είδους αποδομητές και τσιράκια της Νέας Εποχής εναντίον της Εκκλησίας και των πιστών.
    Το εύστοχο πρώτο σχόλιό σας ήταν απλώς η αφορμή για να θίξουμε αυτά που στο στόμα άλλων λαμβάνουν άλλη διάσταση.Επειδή λοιπόν αυτοί που διάβασαν το σχόλιό σας είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχουν ακούσει παρόμοια σχόλια αλλά διανθισμένα και με αντιεκκλησιαστικές και ανθελληνικές θέσεις, θεωρήσαμε ότι τρόπον τινά έπρεπε να συνεχίσουμε απο εκεί που εσείς σταματήσατε.
    Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά πως συμφωνούμε απολύτως με τις γενικές σας τοποθετήσεις ,διευκρινίζοντας απλώς τα επί μέρους τα οποία φυσικά δεν σας αφορούν μιας και όλα δείχνουν στα κείμενά σας ότι είστε ζωντανό μέλος του σώματος της Εκκλησίας και μάλιστα με κοφτερό νού και δημοκρατική συνείδηση ,πράγματα που σπανίζουν στις μέρες μας.
    Για τον σύλλογο "Ίων Δραγούμης" στον οποίο αναφέρεστε δεν μπορούμε να πούμε τίποτα διότι πολύ απλά δεν τον γνωρίζουμε , ωστόσο θεωρούμε ως ακριβή την ενημέρωσή σας και συμφωνούμε απολύτως με τις θέσεις σας.
    Θα ήταν τιμή μας να δημοσιεύσουμε ως ξεχωριστή ανάρτηση κάποιο κείμενό σας, στο οποίο θα παρουσιάσετε με μεγαλύτερη ευχέρεια απο αυτήν που παρέχει ο χώρος των σχολίων, τις θέσεις και τις απόψεις σας.
    Αν λοιπόν συμφωνείτε σας παρακαλούμε στείλτε το κείμενό σας στο e-mail : antikarta@gmail.com
    Με εκτίμηση
    Ο.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αξιότιμοι Κύριοι του Ορθόδοξου Παρατηρητηρίου,

    Μέσα στην αναμπουμπούλα της κρίσης, αλλά και με την αισιοδοξία της "σωτηρίας μας" από το νέο πρωθυπουργό μας, έρχεται και η είδηση ότι η φοροκάρτα θα είναι υποχρεωτική από 1η Ιανουραρίου 20122 !!! (βλέπετε άρθρο: "Ριζικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου" - Καθημερινή 15/11/2011)

    Φυσικά για ... "το καλό μας"

    Με Τιμή

    Δ. Μπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΑΠΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΑΓΑΘΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.ΙΣΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ.ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΧΙ ΣΥΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις