Απο την ευχαριστιακή ζωή στην ...συναυλιακή ζωή.

Χθές συνέβησαν δύο γεγονότα  που  είχαν ένα κοινό παρανομαστή  (την Ορθοδοξία) αλλά δυστυχώς  δύο τελείως διαφορετικούς αριθμητές.


Το πρωί  μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων  χιλιάδες  πιστών  Ελλήνων, διαδήλωσαν  όπως όφειλαν  ως  ενεργά μέλη του σώματος  της Αγίας μας Εκκλησίας, εναντίον  της "Κάρτας του πολίτη" και της  δικτατορίας της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Διαδήλωσαν  την άρνησή τους να συμμετάσχουν σε ένα αντίχριστο παγκόσμιο σύστημα  που έχει ως στόχους: 
α)την μετατροπή των ανθρώπων απο πρόσωπα   πλασμένα κατ΄ εικόνα του Θεού σε αριθμούς
β) Τον εκβιασμό  των λαών   να συναινέσουν στην απώλεια  των Θεόσδοτων δώρων της ελευθερίας  και του αυτεξούσιου παραδίδοντας  τον έλεγχο της ζωής τους  στην "παγκόσμια ηλεκτρονική διακυβέρνηση".
γ)Το καθημερινό  "εσωτερικό χάραγμα" που πραγματοποιείται με την αποδοχή  των  δογμάτων  της "Νέας Εποχής"  (Οικουμενισμός, πανθρησκεία, κατάργηση εθνικής ταυτότητας και ιστορίας, "νέος πατριωτισμός",  λατρεία  του πανηδονισμου, ομοφυλοφιλία, εξοικείωση  με το  φρικτό και το δαιμονιώδες, πνευματικός ευνουχισμός, πολιτική απονεύρωση)  και το οποίο  θα  αποδομήσει  σταδιακά  τον  σημερινό  ελεύθερα σκεπτόμενο  άνθρωπο μεταμορφώνοντάς  τον  γρήγορα  σε μιά  άμορφη ζύμη στην οποία θα  αποτυπωθεί  πολύ εύκολα και χωρίς  αντίσταση  το  σφράγισμα  του Αντιχρίστου όταν  και  όποτε  έλθει αυτή  η ώρα.
δ)Την αποκοπή μας απο τον Χριστό δια της αποστασίας  και την υποδούλωσή μας στο αντίχριστο σύστημα  που μας υπόσχεται  μια "ασφαλή" και  "ειρηνική" ζωή  στην "έξυπνα" διαχειριζόμενη  παγκόσμια  φυλακή  του.
Χιλιάδες  Ορθοδόξων πιστών χειροκρότησαν τον Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη όταν μεταξύ των άλλων είπε: " Σε λίγο δεν θα μιλάμε  για  πιστούς  που είναι  με το  νέο ή με το παλαιό  ημερολόγιο, αλλά για  σφραγισμένους  και μη σφραγισμένους πολίτες".
Το απόγευμα  στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος , δηλαδή στην καρδιά μιας περιοχής  η οποία ως γνωστόν έχει καταστεί  μια απο τις πιο "επικίνδυνες ζώνες"   προκαλώντας  ασφυξία σέ όσους  εκ των Ελλήνων κατοίκων της  δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα  να φύγουν και να πάνε  να ζήσουν αλλού, με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος  κ. Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε  συναυλία  με πρωταγωνιστή τον  σύζυγο της  υφυπουργού εργασίας  και γνωστό  λαϊκό τραγουδιστή κ. Νταλάρα.
Ο Αρχιεπίσκοπος θέλησε  μέσω αυτής της  "πρωτοβουλίας"  να συνδράμει  με  "εκκλησιαστικό"  τρόπο στην  γνωστή μεταναστευτική  πολιτική της κυβέρνησης , δηλώνοντας μάλιστα ότι "Η εκκλησία έχει αποστολή  να ενώνει τους ανθρώπους".
Ποιός θα διαφωνήσει σε τούτο;
Ποιός  θα πεί ότι  δεν είναι μία απο τις αποστολές της εκκλησίας και  η ένωση των ανθρώπων;
Φυσικά κανείς.
Εκεί όμως που  διαφωνούμε είναι στα "αποσιωπητικά" που  μπαίνουν συνήθως σε τέτοιου είδους  "ουμανιστικές" προτροπές.
Συμφωνούμε  ότι  η Εκκλησία  ενώνει τους ανθρώπους αλλά πώς;
Όχι  βέβαια με τον Νταλάρα ή με μπουζούκια και τρομπέτες , αλλά  με τον σωτηριολογικό τρόπο  που μας  πρόσφερε  η Κεφαλή της Εκκλησίας  δηλαδή  ο δι ημάς Σταυρωθείς  Ιησούς Χριστός.Αυτός και μόνο είναι  ο σκοπός  και η κύρια αποστολή της Εκκλησίας  , να ενώνει  δηλαδή  τους ανθρώπους  σώζοντάς τους   με τον ίδιο  τρόπο που το έπραξε και Εκείνος.
Με την ευχαριστιακή  ζωή εντός της Εκκλησίας,  όπως μας την  δίδαξε  ο Κύριός μας  δια των Αγίων Του Αποστόλων  και όλων των  Πατέρων , Μαρτύρων και Ομολογητών ,οι άνθρωποι   βιώνουν  την  αναστάσιμη  κοινή  τους πορεία  και την αληθινή μεταξύ τους  ένωση.
Οι ψευτοαγάπες  της ουμανιστικής προπαγάνδας της "Νέας Εποχής" ή  οι γλυκανάλατες κοσμικές φιέστες μπορεί να ερεθίζουν  το συναίσθημα  μερικών αφελών ή και να δημιουργούν  κοινωνικές εντυπώσεις , όμως σε καμία περίπτωση  δεν μπορούν  να  ενώσουν  τον κόσμο.
Άλλο η  αναγκαστική εκ των άνω  επιφανειακή και  πρόσκαιρη "συγκόλληση"  και άλλο  η εν τη εκκλησία και δια της κοινής ευχαριστιακής ζωής  "ένωση".
.

Σχόλια

  1. Δεν έχουν καμιά δουλειά τα μπουζούκια στο ναό. Έλεος με τους "προοδευτικούς". Δυστυχώς, όλα αυτά είναι σημεία των καιρών. Προσπαθούν να αλλάξουν τα ήθη, τις παραδόσεις των Χριστιανών και της Εκκλησίας. Δεν πρέπει να συνδράμουν και οι πνευματικοί ηγέτες σ'αυτή την κατρακύλα. Έτσι θα ενωθούν οι λαοί; Περιμένω επιτέλους και μια επίσημη θέση για την κάρτα του "κοπρίτη". Ελπίζω να μην κινηθεί στο ίδιο πνεύμα "ένωσης των λαών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυπάμαι για την άποψη του Ο.Π. για τη συναυλία. Νόμιζα ότι ήταν ιστόλογος πραγματικών χριστιανών αλλά το κύρυγμα του Θεανθρώπου δεν συνάπτει με το ρατσισμό και τη μισαλοδοξία.
    Παρακαλώ για τη δημοσίευση του σχολίου μια και είναι το τελευταίο που κάνω.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. π Ευθύμιος Μουζακίτης13 Δεκεμβρίου 2010 στις 1:36 μ.μ.

    Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι σκοπός της Εκκλησίας είναι να ενώνει τους ανθρώπους, γι αυτό και συναυλία στον Αγ. Παντελεήμονα.
    Κι επειδή δεν πιστεύει η δεν μπορεί η δεν θέλει να ενώσει τους ανθρώπους της Μητροπολιτικής του περιφέρειας με το Χριστό (ως όφειλε), διάλεξε να ενώσει τους ανθρώπους με τον Νταλάρα.
    Τα Σχόλια δικά σας.
    Είναι δυνατόν όμως να περιμένουμε μια σωστή θεολογική σωτηριολογική απόφαση από τέτοιους ποιμένες για το σφράγισμα;
    Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος πιστός, ποιός είναι ο ποιμένας που όταν έρθει ό Λύκος αφήνει τα πρόβατα γιατί μισθωτός εστί ;….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Αρχιεπίσκοπος αντί να ακούει το Νταλάρα να ασχοληθεί με τις αντικανονικές παραφράσεις στην Πρέβεζα πριν εξελιχθούν σε λερναία ύδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ήταν καλό να μαθαίναμε την άποψη του Σεβ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ για το φοβερό θέαμα μέσα στην μεγαλύτερη ίσως εκκλησία της Αττικής αυτή του Αγίου Παντελεήμονα.
    Λέγω δε του αγίου Ναυπάκτου διότι ειναι γνωστή η ένθερμη υποστήριξη του στον Ιερώνυμο.
    Είναι εκκοσμίκευση ή όχι η παρουσία μπουζουκιών, ενχόρδων, πνευστών, κρουστών εντός του περικαλλούς ναού και ταυτόχρονα να φρουρείται η είσοδος του ναού ενώ μέσα ιλουστρασιόν οπαδοί της γνωστής Λέσχης και των γνωστών Στοών να κάθονταί σταυροπόδι και να ακούν τον μηδενιστή τραγουδοποιό;

    Μάλλον εισερχόμαστε στην πιο κρίσιμη εποχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα σημείο που δεν σχολιάζει κανείς είναι πως έβαλαν την ορχήστρα πλάτη στο Ιερό. Ούτε ο Πάπας δεν έκανε τέτοιο πράγμα. Απορώ γιατί ο Ιερόνυμος δεν αντέδρασε.
    Δεν είναι αυτό βλασφημία μέσα στον Ναό του Θεού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητό Ο.Π., με αφορμή "παρατήρηση" Ανώνυμου σχολιαστή, σχετικά με τη θέση σας για τη συναυλία, έχω να διατυπώσω τα εξής:
    1. Όποιος εναντιώνεται στο ρατσισμό και στη μισσαλοδοξία (πραγματικά και όχι με συναυλίες και φιέστες), χρησιμοποιεί "όπλα" πνευματικά, από τα οποία "ξεχυλίζει" το "οπλοστάσιο" της Ορθοδοξίας μας. Διαφορετικά, "εισπράττει" τα ανάλογα, όπως συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση.
    2. Ο Κύριός μας, η ΑΓΑΠΗ στον ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΑΘΜΟ, ουδέποτε κήρυξε (με τον Λόγο ή με τα Έργα Του), ότι "τα πάντα επιτρέπονται" ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ... Θυμηθείτε ότι "άρπαξε το φραγγέλιο" και έδιωξε τους εμπόρους από το Ναό "γιατί είχαν μετατρέψει τον Οίκο Του Θεού Πατρός σε Οίκο εμπορίου"...
    3. Τέλος, υπενθυμίζω στον κ. Ανώνυμο, την ευαγγελική ρήση "..μη δίδετε Τα ΑΓΙΑ τοις κυσί.."
    Ελπίζω να έγινα κατανοητή στον αγαπητό "Ορθόδοξο" σχολιαστή.
    Συνεχίστε τον ΑΓΩΝΑ, ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ.
    ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ!!!
    "ΚΑΤΕΡΙΝΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις