Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της "Κάρτας του Πολίτη"

Αν και υπήρξαν  αρκετά εμπόδια  και μάλιστα πολλά εξ αυτών κατασκευασμένα  απο τα γνωστά επιτελεία της  "Νέας Τάξης Πραγμάτων", η σημερινή  συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον  της "Κάρτας του πολίτη" και της  δικτατορίας της "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης"  την οποία διοργάνωσαν   οι "Έλληνες youtubers"  και στην οποία συμμετείχε και η  "ΠΡ.Α.Ο.Σ" (ΠΡωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης", είχε  μεγάλη επιτυχία.


Η επιτυχία  της σημερινής συγκέντρωσης  δεν ήταν μόνο  ποσοτική  ( πάνω απο 3000 διαδηλωτές) δεδομένου ότι όλως τυχαίως   και για πρώτη φορά στην απεργιακή ιστορία,  τα σωματεία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς  έκαναν σταση εργασίας  την Κυριακή  και μάλιστα   με ώρα έναρξης  μία ώρα πρίν την  ώρα  που είχε προαγραμματισθεί  η δική μας συγκέντρωση.Η επιτυχία αυτής της διαμαρτυρίας ήταν και ποιοτική  αφού εξ΄αρχής  κυριάρχησε το Ορθόδοξο και δημοκρατικό - πατριωτικό φρόνημα  τόσο  στα συνθήματα όσο και στις  ομιλίες.
Επρόκειτο  για μία συγκέντρωση  που είχε όλα τα χαρακτηριστικά  της  γνήσιας και αυθόρμητης  δημοκρατικής  διαμαρτυρίας Ελλήνων  πολιτών  .Κανείς δεν απαγόρευσε  τον  λόγο σε κανέναν, και  κάθε ένας που πίστευε ότι έχει να πεί κάτι χρήσιμο   ελάμβανε  τον λόγο και παρουσίαζε  την  τοποθέτησή του.
Μεταξύ των ομιλητών  ήταν και εκπρόσωποι : της "ΠΡ.Α.Ο.Σ"  και του "Ορθόδοξου Παρατηρητηρίου" , πολλών  Ορθοδόξων  συλλόγων και σωματείων ,  του ΕΛΚΙΣ,του Μ.Βασιλείου  κ.α.
Καταλυτική ήταν και η ομιλία του  Ιδρυτή και εκδότη του Περιοδικού "Ρεσάλτο"  και διαχειριστή  της γνωστής  ομότιτλης  ιστοσελίδας, ο οποίος αφού  μίλησε  για το νόημα της σημερινής  εκδήλωσης μιας  λαϊκής αντίδρασης που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό , τόνισε οτι η "Κάρτα του Πολίτη" αποτελεί  την πιό ακραία απειλή   της Νέας Τάξης εναντίον  της κοινωνίας και δεν μπορεί να μένει απαθής και ουδέτερος ούτε ο Αρχιεπίσκοπος , ούτε  η Σύνοδος της Ιεραρχίας.
Τον λόγο πήρε επίσης  και  ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης  ο οποίος έκανε μια σοβαρή και  ουσιώδη αναφορά  τόσο στην περιγραφή της απειλής  όσο  και στους λόγους  που κάνουν έναν Χριστιανό  αλλά και γενικώτερα έναν  πολίτη  να  αρνείται  την παραλαβή αυτής της  "ηλεκτρονικής χειροπέδας". Στο τέλος της ομιλίας του  τόνισε χαρακτηριστικά πως : ...¨Οταν  θα μας επιβληθεί το χάραγμα δεν θα μιλάμε για   Έλληνες   που είναι  με το "Νέο" ή το "Παλαιό" ημερολόγιο αλλά για σφραγισμένους και ασφράγιστους.
Στο ίδιο πνεύμα  κινήθηκε και η αξιόλογη  ομιλία του Γέροντος  Μεθοδίου  Ηγουμένου της Ιεράς Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους την οποία θα χαρακτηρίζαμε ως έναν κατανυκτικό  λόγο  ομοψυχίας και Ορθόδοξου  Ομολογιακού φρονήματος.
Λίγο πριν το τέλος  της συγκέντρωσης  πήρε τον λόγο  ο π.Ιωάννης Φωτόπουλος ο οποίος με την αναφορά του  στο παράδειγμα  του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου   αναίρεσε το πολυακουσμένο  επιχείρημα "τι θέλει η εκκλησία και μπλέκει σε  ζητήματα που  ...πρέπει και ....μπορεί να τα λύσει η πολιτική" και τόνισε χαρακτηριστικά την αναγκαιότητα να  συνυπογράψουν   όλοι  στην πρωτοβουλία  της συλλογής υπογραφών  που έχει ξεκινήσει απο τον περασμένο Ιούλιο.Όπως είπε και με αυτόν τον τρόπο θα  καταδείξουμε σε  όσους νομοθετούν ότι δεν είμαστε   μια περιθωριακή ομάδα  "γραφικών "  αλλά ένα μεγάλο μέρος  Ελλήνων πολιτών.
Μετά το τέλος  των ομιλιών και των  τοποθετήσεων  ακολούθησε πορεία προς  την Μητρόπολη.
Μάθαμε ότι  μετά την διάλυση της συγκέντρωσης   μερικοί  ακραίοι  πρότειναν να συνεχιστεί  η πορεία  προς τον Ι.Ν Αγίου Παντελεήμονος στον οποίο ως γνωστόν  το απόγευμα  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος   θα φιλοξενήσει  τον κ. Νταλάρα  και την ορχήστρα "καμεράτα".Δυστυχώς  κάποιοι "θερμόαιμοι" προπηλάκισαν  όπως μάθαμε  έναν Ιερέα ο οποίος  διαφώνησε με αυτήν την πρόταση  λέγοντας ότι  το περιεχόμενο της σημερινής συγκέντρωσης δεν ήταν  η  "παράσταση" στον Αγιο Παντελεήμονα αλλά η "Κάρτα του Πολίτη".
Τελειώνοντας θα παρακαλέσουμε  να μας συγχωρήσουν οι αδελφοί  μας ομιλητές  (λαϊκοί και κληρικοί) των οποίων την εξ΄ίσου σημαντική παρουσία και παρέμβαση  λησμονήσαμε να αναφέρουμε  στην παρούσα απόπειρα  περιγραφής  της σημερινής συγκέντρωσης.

3 σχόλια:

 1. Όλα καλά και μπράβο σε όλους όσους κατάφεραν να αψηφίσουν τα εμπόδια και να παρευρεθούν. Αλλά αυτό το τελευταίο, γιατί; Θερμόαιμοι πρέπει να είμαστε στην ψυχή μας, ώστε να κάνουμε τις σωστές επιλογές για εμάς και τα παιδιά μας, όχι να προπηλακίζουμε όσους δεν θεωρούμε και τόσο ''θερμόαιμους''. Πολύ κακώς φέρθηκαν, όσοι φέρθηκαν έτσι στον Ιερέα που έθεσε μια αντίρρηση. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμιά κηλίδα σε μια τόσο καλοπροαίρετη και δημοκρατική προσπάθεια. Κατακρίνω οποιεσδήποτε αντιδράσεις περιέχουν ως και το ελάχιστο δείγμα βίας γιατί με ντροπιάζουν ως Χριστιανή. Δεν ταιριάζουν για κανένα λόγο σε Εκείνον που μας δίδαξε να γυρίζουμε και το άλλο μας μάγουλο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αναστασιος Χαρπαντίδης13 Δεκεμβρίου 2010 - 12:13 π.μ.

  • Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΣΟ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΙΣΤΕΩΣ{ ΕΧΕΙ ΚΩΔΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666 ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΙΕΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΤΑΥΤΙΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ-ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ] ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΩΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ,ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ,ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΔΩΣΩ ΟΠΟΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ,ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Φανατισμός είναι Μεγάλη Πληγή και Δίκιο να Έχεις το Χάνεις.Δεν θα Λυθούνε αυτά τα Θέματα με Φανατισμό θα Γίνουνε Χειρότερα από ότι είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.