ΤΟ "ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΔΙΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ (ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ)



Ο τίτλος του  ιστολογίου μας δεν είναι "ΨΕΥΤΟ-ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΝΑΔΕΥΤΗΡΙΟ ΝΕΟ-ΕΠΟΧΙΤΙΚΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ" αλλά  "ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ"  και με την βοήθεια του Θεού το περιεχόμενο των αναρτήσεών μας θα εκπληρώνει (όσο μας το επιτρέπουν ακόμα) τον σκοπό  που υποδηλώνει αυτός ο τίτλος.

Ως Ορθοδοξοι  Χριστιανοί,  έχουμε την υποχρέωση να  ομολογούμε την πίστη μας όταν  καταστάσεις ή πρόσωπα μας εξωθούν στην άρνηση ή ακόμα  και στην αποστασία.Άλλη μια υποχρέωση είναι η συμπαράσταση και βοήθεια κάθε εμπερίστατου ή ταλαιπωρημένου αδελφού μας και  η υπεράσπιση δι΄ευχών των Αγίων Πατέρων ημών της εκκλησιαστικής μας παράδοσης.
Αν ως "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ" κάναμε ότι δεν βλέπουμε  ή "αλοιθωρίζαμε" στα κακώς κείμενα,  με τον φόβο ότι θα χαρακτηρισθούμε  "φανατικοί","φονταμενταλιστές","ζηλωτές" ή  και εμείς δεν ξέρουμε τι άλλο, τότε θα έπρεπε να πάψουμε να  βλέπουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας ως το βασικό σωτηριολογικό περιεχόμενο της πίστης μας και τον Ζωοποιό  λόγο Του ως  απόλυτο στήριγμα και οδηγό μας.
Φυσικά οι αντιρρήσεις μας και ο τρόπος με τον οποίο αντιστεκόμαστε  σε κάθε προσπάθεια προσβολής της πίστης , όπως αυτή μας παρεδόθη  απο τον Κύριό μας  Ιησού Χριστό  δια των Αγίων Αποστόλων Του  και όλων των Αγίων Πατέρων που άξια φέρουν  τον τίτλο του Αποστολικού διαδόχου,εξοργίζουν και προκαλούν εκείνους που πίστεψαν ότι η Αγία Εκκλησία μας  είναι "ξέφραγο αμπέλι" στο οποίο μπορούν να σπείρουν ότι τους πει ο ..λογισμός τους.
Εμείς με ευθύ αλλά και οξύ -όταν χρειασθεί-λόγο, θα καταγγέλλουμε απαθώς κάθε έναν που συνειδητά ή ασυνείδητα  προσπαθεί να πραγματοποιήσει όπως είπαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση  την  "μίξη των αμίκτων", την διάδοση κακοδοξιών ή ακόμα και αιρετικών  θέσεων.
Δεν θα κάνουμε πίσω και θα είμαστε σκληροί στο μείζον ζήτημα  του ΑΜΚΑ και της  ΥΠΕΡΚΑΡΤΑΣ (όπως και αν αυτή ονομασθεί) που θεσμικά και εκβιαστικά οδηγούν  το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας  είτε στην περιθωριοποίηση και την  εξόντωση, είτε στο σφράγισμα και την αποστασία .
Δεν θα συμπαραταχθούμε  με  όσους  θέλουν να επιβάλλουν τον εγωισμό και την αυτοδικαίωση  ως συστατικά στοιχεία της "Νέας Θεολογίας"  η οποία μέσω της "λειτουργικής ανανέωσης" και του "εκσυχρονισμού"  του Αγιο-Πατερικού λατρευτικού τυπικού, αποπειράται να αποδομήσει ότι οικοδομήθηκε με το αίμα  εκατοντάδων χιλιάδων  Αγίων  Μαρτύρων και Ομολογητών του χθές και του σήμερα.
Δεν θα δώσουμε κανενός είδους "συγχωροχάρτι" σε όσους  λαθραίως και ψευδόμενοι, επικαλούνται Αγίους Πατέρες , σεβάσμιους Γέροντες  ή  ευσεβείς Πνευματικούς  προκειμένου να παρασύρουν αγνούς πιστούς σε  δήθεν   "συμβατές" με την Ορθόδοξη πίστη   θεραπευτικές πρακτικές που έχουν σαν βάση τον αποκρυφισμο ή  άλλου είδους κακοδοξίες (π.χ Ομοιοπαθητική*) .
Το "ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ" είναι ένα ιστολόγιο και δεν πρόκειται να γίνει ένα πεδίο αντιπαράθεσης   η ένα υποκατάστατο τηλεοπτικής κουτσομπολίστικης εκπομπής,όπως επιθυμούν μερικοί επικριτές μας.
Αντιλαμβανόμεθα ότι πολλοί θα επιθυμούσαν να γίνουμε ένα είδος forum ...θρησκευτικού διαλόγου.Όμως  το κίνητρο  δεν ήταν να  σκοτώσουμε απλώς την ώρα μας ή  να διασκεδάσουμε,αλλά να παρατηρούμε ως Ορθόδοξοι  χριστιανοί τα τεκταινόμενα γύρω μας   και να ενημερώνουμε  τους αναγνώστες είτε με δικά μας σχόλια είτε μέσω φιλοξενουμένων κειμένων και  αναδημοσιεύσεων.

*Λεπτομερής αναφορά  σε προηγούμενες αναρτήσεις

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις