26 /5/ 2011 - Η δεύτερη συνέντευξη του π. Σαράντη Σαράντου στον κ. Ζερβό αποτον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky

Στις 19/5/2011 ο π. Σαράντης  Σαράντος  μίλησε  στην  εκπομπή του κ. Ζερβού   που μεταδίδεται απο τον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky   (βλ, σχετική ανάρτησή μας εδώ ).
Η συνέντευξη αυτή  συνεχίσθηκε  και την επόμενη Πέμπτη  (26/5/11) την οποία παραθέτουμε  στο τέλος της ανάρτησης.
Τόσο στην πρώτη εκπομπή  όσο και στην δεύτερη, ο π. Σαράντης αναφέρθηκε  στην Κάρτα του Πολίτη  και απάντησε  εκ καρδίας και με  ευθύτητα στις ερωτήσεις του κ. Ζερβού.
Απο την πρώτη εκπομπή  ξεχωρίσαμε  μερικά σημεία, τα οποία  επαναδημοσιεύουμε  και σε αυτήν την ανάρτηση,  προκειμένου  να  τονισθεί η σαφής  τοποθέτηση  του  π. Σαράντη  πάνω σε κάποια θέματα.
Ο λόγος αυτής της "επανάληψης"  είναι  να   πληροφορηθεί ο κόσμος απο τον ίδιο τον π. Σαράντη  για τις θέσεις του και όχι απο  μερικούς  αυτόκλητους  "ερμηνευτές" του.
Α) Απο την συνέντευξη της 19/5/2011
Η πρώτη  ερώτηση  που  υπέβαλε ο κ. Ζερβός  στον π. Σαράντη ήταν  αν εκπροσωπεί  κάποιον φορέα, κάποια κίνηση ,εάν κρύβεται κάτι απο πίσω, διότι όπως χαρακτηριστικά είπε ,υπάρχει και  ο προβληματισμός απο μερικούς   μέσα στην εκκλησία ότι εκτός απο την εναντίωση στην   Κάρτα του Πολίτη  ενδεχομένως να κρύβεται κάτι άλλο πίσω απο αυτήν.
Ας δούμε  τι απάντησε  με  ευθύτητα  ο π. Σαράντης:
Όταν ο κ. Ζερβός αναφέρθηκε εμμέσως στην καθυστέρηση λήψης απόφασης απο την πλευρά της διοικούσης εκκλησίας ο π. Σαράντης ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο την θέση του:

Ο π. Σαράντης ρωτήθηκε επίσης αν συνδυάζει την Κάρτα του Πολίτη με εσχατολογικά ζητήματα όπως αυτό του 666 και του Αντιχρίστου.Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι απάντησε ο π. Σαράντης μιας και γύρω απο αυτά τα ζητήματα έχουν ειπωθεί πολλά και απο πολλούς έχοντας δημιουργήσει θα λέγαμε μια σύγχυση μεταξύ των πιστών.


Β) Η συνέντευξη της 26/5/11
Ας δούμε όμως τι ειπωθηκε και στην τελευταία συνέντευξη που έδωσε ο ο π. Σαράντης Σαράντος στον κ. Ζερβό στις 26/5/11 και η οποία μεταδόθηκε απο τον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις