Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η αναφορά της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" στην "Κάρτα του Πολίτη" στον π. Σαράντη Σαράντο και στην "Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης"


Η εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ"   στις 22/9/10, δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ  της κ. Π. Βονάτσου  με τίτλο "Αποστάσεις για τη νέα ταυτότητα"  το  οποίο παρουσιάζει  το ζήτημα της "Κάρτας του Πολίτη" και τις αντιδράσεις  που έχουν εκδηλωθεί απο  τους Ορθοδόξους Έλληνες πολίτες.


Η κ. Βονάτσου αφού τονίζει τις "αποστάσεις" που τηρεί η Εκκλησία "από τους κύκλους που... αφορίζουν την «Ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη»" αναφέρεται  εν συνεχεία  στην  επιστολή που  διαβίβασε ο π. Σαράντης Σαράντος  ( για την οποία ενημερώθηκε απο το ιστολόγιο "Θρησκευτικά" ) προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών τον περασμένο Ιούλιο (βλέπε εδώ) , στην "Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης" και στην συλλογή υπογραφών  εναντίον της κάρτας,  καθώς επίσης και στα ιστολόγια  http://www.agiooros.net και  "ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ".
(Αν και το αξι0λογώτατο καιφιλικό μας ιστολόγιο "Αναβάσεις"  δεν χρειάζεται  τα "εύσημα" κανενός ,ωστόσο  θα πρέπει να πούμε ότι ήταν το πρώτο που δημοσίευσε την επιστολή του π. Σαράντη Σαράντου και θεωρούμε ότι προσφέρει  τα μέγιστα  όχι μόνο στον αγώνα  εναντίον της "Κάρτας του πολίτη" αλλά και γενικώτερα στην  Ορθόδοξη πνευματική στήριξη  των πιστών)
Ευχαριστούμε το "ΕΘΝΟΣ" και την κ. Π. Βονάτσου, διότι  πρώτοι απο όλες τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ  μίλησαν  για  εκείνους τους Έλληνες πολίτες   που δεν σκοπεύουν να παραδώσουν  τα Θεόσδοτα δώρα της ελευθερίας και του αυτεξούσιου στα χέρια των επιτελείων της "Νέας Εποχής", ούτε να  συναινέσουν στην αποδοχή  μιας ταυτότητας που είτε  εξ αρχής ,είτε στην  πορεία θα λειτουργεί  με βάση τον δυσώνυμο αριθμό του αντιχρίστου.
Ευχόμαστε και οι υπόλοιπες εφημερίδες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του "Έθνους" και της κυρίας Βονάτσου και να παρουσιάσουν  τις  Ορθόδοξες αντιρρήσεις  εναντίον της "Κάρτας του Πολίτη" που, όπως κατ΄επανάληψη έχουμε  δηλώσει,  είναι το πιο απαραίτητο "εργαλείο" για την υλοποίηση  του σχεδίου της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" να αναδείξει μια "Παγκόσμια κυβέρνηση".
Πιο κάτω  αναδημοσιεύουμε το άρθρο της κ. Βονάτσου  το οποίο μπορείτε να το διαβάσετε και στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ"  εδώ

Αποστάσεις για τη νέα ταυτότητα

Αποστάσεις κρατά η Εκκλησία από τους κύκλους που... αφορίζουν την «Ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη», η οποία θα αντικαταστήσει τις αστυνομικές ταυτότητες.

Παρότι σε εκκλησιαστικά blogs και ιστοσελίδες ήδη από το καλοκαίρι έχει αρχίσει... πόλεμος αναρτήσεων και επιστολών για το ζήτημα, καθώς εκκλησιαστικά πρόσωπα κάνουν λόγο για κάρτα «η οποία λειτουργεί με βασικό κωδικό τον αριθμό 666, τον δυσώνυμο αριθμό του Αντίχριστου», η διοικούσα Εκκλησία τηρεί προσεκτική στάση.
Τις τελευταίες ημέρες στην ιστοσελίδα http://thriskeftika.blogspot.com αναρτήθηκε επιστολή του π. Σαράντη Σαράντου, εφημέριου στην Κοίμηση της Θεοτόκου Αμαρουσίου, προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στην οποία μεταξύ άλλων θεωρεί «αυτονόητη τη σύσταση να μη σφραγιστούμε από τον Αντίχριστο», ενώ ρωτά τον Προκαθήμενο «εάν θα πρέπει η Ιερά Σύνοδος, η μητέρα μας Εκκλησία, να πει μια κουβέντα, έναν λόγο ερμηνευτικό, ποιμαντικό...».
ΙστοσελίδεςΣχετικές αναρτήσεις γίνονται και σε ιστοσελίδες που σχετίζονται με το Αγιον Ορος (http://www.agiooros.net ), ενώ η Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης έχει ξεκινήσει στο ιστολόγιο http://orthodox-watch.blogspot.com  τη συλλογή υπογραφών από όσους αρνούνται να παραλάβουν την «Ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη».
Προς το παρόν, πάντως, η ιεραρχία τηρεί στάση αναμονής και, αν απαιτηθεί, το ζήτημα θα εξεταστεί σε συνεδρίαση της Συνόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να συσταθεί ειδική συνοδική επιτροπή η οποία θα ασχοληθεί με τις παραμέτρους του ζητήματος.
Το ίδιο είχε γίνει και για τον ΑΜΚΑ, για τον οποίο διάφοροι «σκληροπυρηνικοί» κύκλοι της Εκκλησίας είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους, ωστόσο ύστερα από εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, η ΔΙΣ απεφάνθη, πριν από έναν περίπου χρόνο, ότι είναι «ένας επιπλέον χρηστικός αριθμός και από όλα τα μέχρι τούδε στοιχεία ουδείς κίνδυνος προκύπτει διά την σωτηρίαν των ψυχών».
Ιγνάτιος
Εξέταση από την ιεραρχία

Σε παραπληροφόρηση αποδίδει τις θέσεις που εκφράζονται από διάφορους εκκλησιαστικούς κύκλους σχετικά με τον νέο τύπο ταυτότητας ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος

Σε παραπληροφόρηση αποδίδει τις θέσεις που εκφράζονται από διάφορους εκκλησιαστικούς κύκλους σχετικά με τον νέο τύπο ταυτότητας ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος. Σε δήλωσή του στο «Εθνος», ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε: «Θεωρώ ότι οι αντιδράσεις προέρχονται από παραπληροφόρηση για την «Ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη». Πιστεύω, πάντως, και εγώ ότι καλό θα ήταν να εξεταστεί το θέμα από την Ιερά Σύνοδο, όπως είχε γίνει και με τον ΑΜΚΑ».
Π. Βονάτσου

1 σχόλιο:

 1. Σεβασμιότατε

  Από τα πιο επίσημα χείλη ακούσαμε την έλευση της κάρτας του πολίτη και την αναγκαιότητα της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

  Σεις ως πρώην δημοσιογράφος της Πειραϊκής Εκκλησίας πρέπει και οφείλετε τα δημοσιογραφικά σας αισθητήρια να είναι πιο ευαίσθητα στα κελεύσματα των καιρών.

  Δεν λέγεται παραπληροφόρηση η είδηση, το γεγονός και τελικά η διαπίστωση, ότι μέσα στο 2011 θα πρέπει οι Έλληνες να δεχτούν την Κάρτα του πολίτη, το φακέλωμα που επί Δικτατορίας κοπτόμεθα να αποφύγουμε.

  Τώρα το φακέλωμα λέγεται chip και οι δυνατότητές του όπως γνωρίζετε, απεριόριστες ως προς την συλλογή πληροφοριών για την δημόσια και ιδιωτική ζωή μας...παραπληροφόρηση και αυτό;

  Κάτι τελευταίο...περί ενεργοποίησης της κάρτας με τον αριθμό 666 ασφαλώς και το έχετε ακούσει. Αυτό όμως δεν είναι παραπληροφόρηση, αλλά... ο εφιάλτης του Όργουελ!  Με σεβασμό και εκτίμηση

  Από τον διαχειριστή του blog ΨΗΓΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.