«Κάρτα του Πολίτη: Ευκολία ή Εφιάλτης;» - Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για την Κάρτα του Πολίτη, στη Λαμία (Video)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος που σκοπό είχε να ενημερώσει τον πιστό λαό της για το φλέγον ζήτημα της Κάρτας του Πολίτη, την Τετάρτη 6 Απριλίου το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλία υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Σαράντη Σαράντου με θέμα:  «Κάρτα του Πολίτη: Ευκολία ή Εφιάλτης;»

Ο Ομιλητής έκανε μια ιστορική αναδρομή των τελευταίων τριάντα ετών, κατά τα οποία άρχισε και συνέχισε να απασχολεί το θέμα αυτό - της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας αρχικά και της Κάρτας του Πολίτη μετά - την Πολιτεία και την Εκκλησία.

Η υπόθεση αυτή της ηλεκτρονικής και παγκόσμιας διακυβέρνησης  μέσω μιας ηλεκτρονικής ταυτότητας όλων των ανθρώπων και της καταχωρήσεως όλων των στοιχείων τους σε ένα
Ηλεκτρονικό Υπολογιστή μαμούθ, αποτελεί διαχρονικό στόχο της Νέας Εποχής, των Διεθνών Εξουσιαστών και της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Συνιστά δε η Παγκόσμια αυτή Διακυβέρνηση προδρομική κατάσταση της Εποχής του Αντιχρίστου και με αυτή στρώνεται η απόλυτη δικτατορία όλων των αιώνων, ώστε ο άνθρωπος να γίνει ένα πιόνι στα χέρια των σκοτεινών γνωστών - άγνωστων εξουσιαστών.


Ο π. Σαράντης διάβασε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το χειρόγραφο και ιδιόγραφο βιβλίο του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη (βλ. εδώ) , ο οποίος τόνιζε ότι η παραλαβή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας, η οποία φέρει το βέβηλο αριθμό του 666, συνιστά άρνηση και βεβήλωση του βαπτίσματός μας και δεν πρέπει αυτό να το ανεχτεί ποτέ η γρηγορούσα συνείδηση των Ορθοδόξων Ελλήνων, πόσο μάλλον το μελλοντικό χάραγμα στο χέρι ή στο μέτωπο, όπως προλέγει και η Αποκάλυψη.

Η Κάρτα του Πολίτη, την οποία πολλοί Ευρωπαϊκοί Λαοί δεν δέχτηκαν, αποτελεί φαλκίδευση της θεόσδοτης Ελευθερίας του ανθρωπίνου Προσώπου με το ηλεκτρονικό φακέλωμα και βεβήλωση της Πίστεώς μας με τον βέβηλο αριθμό του Αντιχρίστου. Θίγει δηλαδή και την Ελευθερία και την Πίστη μας. Συνεπώς ποτέ κανένας Ελληνορθόδοξος δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είναι τίποτε, διότι παρά τις όποιες προβαλλόμενες ευκολίες, δεν παύει να είναι τελικά ένας φοβερός ηλεκτρονικός εφιάλτης, που δεν θα θέλαμε ποτέ να βιώσουμε  ούτε στα πιο τρομακτικά όνειρά μας.

Ο Αγώνας μας λοιπόν, κατέληξε ο π. Σαράντης, είναι η ενημέρωση του λαού μας, η αντίσταση των πιστών μελών της Εκκλησίας στην ισοπεδωτική δικτατορία της Ηλεκτρονικής Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και η ματαίωση του φοβερού αυτού σχεδίου, που πλήττει ό,τι πολύτιμο έδωσε ο Δημιουργός στον κατ’ εικόνα Θεού πλασθέντα άνθρωπο, την ελευθερία δηλαδή και την πίστη.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τον π. Σαράντη για την εμπεριστατωμένη και ενδιαφέρουσα εισήγησή του, τόνισε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει μεγάλη ενημέρωση του πιστού λαού διότι από την άλλη πλευρά τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως ενημερώνουν κατά τα συμφέροντά τους. Καλόν είναι κατέληξε ο Σεβασμιώτατος η Κυβέρνηση να αφήσει ελεύθερους όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Κάρτα του Πολίτη και να υπάρξει νομική κατοχύρωση της θέσεως αυτής.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, ο Περιφερειακός Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Δημήτριος Φύκας, ο Διοικητής του 36ου Λόχου Διαβιβάσεως Ταγματάρχης Γεώργιος Καρπέτας και άλλοι Στρατιωτικοί, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Σαγιάς, ο τ. Βουλευτής κ. Απόστολος Γκλέτσος, ιερείς και πλήθος κόσμου, ο οποίος κατέκλυσε ασφυκτικά το Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου.

φωτογραφίες:Δημήτρης Ανάγνου & imfth.gr
πηγή: www.imfth.gr
Δείτε το Video της ομιλίας του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Σαράντη Σαράντου με θέμα:  «Κάρτα του Πολίτη: Ευκολία ή Εφιάλτης;» καθώς επίσης  και τον  επίλογο - χαιρετισμό του  σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ ΝΙκολάου:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις