Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012

Φοιτητές τα πρώτα "πειραματόζωα" της ηλεκτρονικής δικτατορίας ( ηλεκτρονικής διακυβέρνησης) Νέες  τσιπαρισμένες  φοιτητικές ταυτότητες  απο τις  24 Σεπτεμββρίου 2012 - Η Prova Generale της  νέας ηλεκτρονικής χειροπέδας (Νέα Ταυτότητα- Κάρτα Του Πολίτη)
Πρίν λίγες ημέρες ο  υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ  έκανε  ότι δεν ξέρει τίποτα για  τις νέες ταυτότητες και   το  δελτίο τύπου  που εξέδωσε σχετικά με αυτές  το υπουργείο  του τρείς μόλις ημέρες πρίν τις προηγούμενες εκλογές ( βλέπε  Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012 :Νέες ταυτότητες:Ο κ. Δένδιας μάλλον μας "δουλεύει ψιλό γαζί"!!!).
Δεν πέρασαν ούτε δύο εβδομάδες  και νά σου η είδηση  ότι  απο τις 24 αυτού του μήνα  οι φοιτητές θα υποχρεωθούν να παραλάβουν τις νέες  φοιτητικές ταυτότητες  οι οπποίες  θα είναι  "μεγαλύτερης αντοχής"  και στις οποίες  "εφ΄όσον το επιθυμούν" ( sic) θα είναι δυνατόν να αποθηκευτούν και προσωπικά τους δεδομένα όπως  π.χ  στοιχεία  απο τον  ιατρικό τους φάκελλο.
Είναι προαφανές ότι ο τίτλος που δώσαμε  για τις απαντήσεις εντός της βουλής  του κ. Δένδια  περιγράφει  ακριβώς  το σχέδιο  της κυβέρνησης να μας αιφνιδιάσει ΚΑΙ  σες αυτόν τον τομέα.
Οι νέες φοιτητικές ταυτότητες - κάρτες , θεωρούμε  ότι  θα είναι  μία  "γενική πρόβα" (prova generale)  των  λειτουργικών  δυνατοτήτων  της "Νέας Ταυτότητας " ( αυτό που λέγανε δηλαδή  παλαιότερα "Κάρτα Του Πολίτη") και  του κεντρικού συστήματος  διαχείρισής της  καθώς επίσης  και την "ομαλή λειτουργία"  της  ροής  των πληροφοριών μέσω αυτής  απο όλα τα ήδη διασυνδεδεμένα  κέντρα  και βάσεις δεδομένων.
Το αστείο  είναι  ότι το  υπουργείο παιδείας  "διαβεβαιώνει" τους  φοιτητές  ότι  το σύστημα  που θα τους φακελώνει  είναι "αδιάβλητο"  την ίδια ώρα  που κάθε  "προστατευμένη" βάση δεδομένων  του συστήματος  είναι επι της ουσίας "ξέφραγο αμπέλι" στο οποίο  δεν σουλατσάρουν  μόνο   οι εγκάθετοι  διαχειριστές  του αλλά και ένα  τσούρμο  "ξένοι".

Για το πόσο "αδιαβλητο"  μπορεί να είναι κάθε σύστημα  που διαχειρίζεται  την  ελευθερία μας έχει ήδη μιλήσει  δημόσια  η εκπρόσωπος  της  μεγαλύτερης  ασφαλίτικης  υπηρεσίας  στον κόσμο ,που είναι η Αμερικανική NSA, τονίζοντας χαρακτηριστικά  πως  "δεν υφίσταται πλέον η έννοια «ασφάλεια»"ενώ ο πρώην  διευθυντής  της NSA  εν αντιθέσει  με το "δικό" μας υπουργείο παιδείας διαβεβαίωνε  ότι κανένα  σύστημα  δεν είναι αξιόπιστο  ως προς την προστασία  των  δεδομένων  που συλλέγει ( βλ. εδώ).
 

Έφτασε  η ώρα  να ξεσηκωθούμε φοιτητές και λαός   και να πούμε  ένα βροντερό "ΟΧΙ"  και  σε αυτόν τον τυρρανικό  σχεδιασμό των  επιτελείων  της Νέας Τάξης Πραγμάτων  που θέλουν  με  δόλιο τρόπο  να εφαρμόσουν  οι ντόπιοι  εντολοδόχοι τους.

Η είδηση έχει ως εξής:

Νέο τύπο φοιτητικής ταυτότητας δίνει το υπουργείο Παιδείας στους φοιτητές και τις φοιτήτριες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. 

Η ταυτότητα αυτή θα είναι αυστηρά προσωπική, ενώ εάν το θέλουν οι δικαιούχοι της θα μπορούν να περιλάβουν σ' αυτήν και προσωπικά στοιχεία (όπως π.χ. προβλήματα υγείας).
Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη δωρεάν έκδοση της νέας φοιτητικής ταυτότητας θα ξεκινήσει στις 24 του μήνα.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, πρόκειται για ένα νέο, ηλεκτρονικό και αδιάβλητο σύστημα. Από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου και μετά, οι προπτυχιακοί και...

μεταπτυχιακοί φοιτητές όλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους για έκδοση νέας φοιτητικής ταυτότητας, από τη διεύθυνση http://academicid.minedu.gov.gr.
Η νέου τύπου ταυτότητα θα διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά μηχανικής αντοχής, καθώς και ασφάλειας έναντι πλαστογραφίας.
Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχει ισχύ για όσα έτη διαρκεί η φοιτητική ιδιότητα και να καλύπτει πολλαπλές χρήσεις, επιπλέον του φοιτητικού εισιτηρίου (πάσο). Συνεπώς, κάθε Ίδρυμα μπορεί να αξιοποιήσει τις νέου τύπου ταυτότητες για την ανάπτυξη νέων, εξειδικευμένων υπηρεσιών και εφαρμογών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών του.
Για τους πρωτοετείς φοιτητές, θα ισχύσει η παρακάτω διαδικασία:
*Η αίτηση θα υποβάλλεται μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής τους και αφού παραλάβουν τους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του οικείου ιδρύματος.
*οι αιτήσεις θα εγκρίνονται ηλεκτρονικά από τις Γραμματείες των Τμημάτων και θα διαβιβάζονται κατόπιν στον ανάδοχο, (που έχει επιλεγεί με Διεθνή Διαγωνισμό) για την εκτύπωση, συσκευασία και διανομή στους δικαιούχους φοιτητές.
*Οι φοιτητές δεν θα επιβαρύνονται για την ταυτότητά τους, εκτός από την περίπτωση ανατύπωσης λόγω απώλειας.
*Σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, θα παρέχεται, επίσης στο φοιτητή ?προαιρετικά? η δυνατότητα να περιλάβει στη νέα ταυτότητα επιπλέον στοιχεία, όπως
(α) αναγραφή πιθανών αλλεργιών, και
(β) δήλωση δωρητή οργάνων.
Το έργο θα υλοποιηθεί από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, ενώ η χρηματοδότηση του έργου από το πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», με πόρους της ΕΕ και της Ελλάδας.
πηγή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.