Διαζύγιο express μέσα σε 2-3 μέρες με μία απλή υπογραφή ακόμα και μόνο των πληρεξούσιων δικηγόρων. Η ελληνική οικογένεια δέχεται άλλο ένα πλήγμα.


«Σχέδιο Νόμου για τη δίκαιη δίκη και την αντιμετώπιση φαινομένων αρνησιδικίας»


 
Αιτιολογική έκθεση.

Το μίσος κατά της ορθόδοξης παράδοξης συνεχίζεται. Ο γάμος που αποτελεί μυστήριο της ορθόδοξης εκκλησίας υποβιβάζεται σε «θέμα συμφωνίας» και μπορεί να διαλυθεί με μία υπογραφή των δύο συζύγων αλλά σε περίπτωση που… έχουν άλλες δουλειές και δεν μπορούν να παρευρεθούν αυτό μπορεί να γίνει και με υπογραφή των εξουσιοδοτημένων δικηγόρων τους. Έτσι απλά.


Από το μίσος και την ένταση που βγάζουν οι ταγοί της νέας τάξης πραγμάτων για την αποχριστιανοποίηση της ελληνικής κοινωνίας είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι ξέρουν τι είναι ο γάμος και πια η σημασία του για την ελληνική κοινωνία αλλά και για την κοινωνία των ανθρώπων.
Θα το επαναλάβουμε όμως για μία φορά ακόμα: Ο γάμος αποτελεί Μυστήριο της ορθοδοξίας. Μυστήριο θα πει ότι κατά τη διάρκεια του γάμου υπάρχει «Θεία Ενέργεια» δηλαδή επεμβαίνει το Πνεύμα το Άγιο και μετουσιώνει πράγματα. Στη περίπτωση του γάμου το θαύμα είναι το «έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν» και αυτό είναι κυριολεκτικό και δεν είναι σχήμα λόγου. Τα λόγια των μυστηρίων είναι κυριολεκτικά. Για αυτό και παρακάτω συνεχίζει «Ο αγαπών την εαυτού γυναίκα εαυτόν σώμα αγαπά». Ο υμνογράφος κυριολεκτεί. Παραμένουν όμως οι δύο προσωπικότητες, οι δύο θελήσεις, οι δύο άνθρωποι εντέλει σε μία σάρκα. Πως μπορούμε αυτή τη κατάσταση να τη θεωρήσουμε «θέμα συμφωνίας» και να τη διαλύσουμε σε 2 – 3 μέρες ή με μία εξουσιοδότηση;

Διαβάστε εδώ τα κείμενα του νόμου και της αιτιολογικής έκθεσης.

Σχόλια

  1. επιτελους ενας νομος δικαιος.
    τι νοημα εχει να υπαρχει ενας γαμος που δεν υφισταται καν?
    γεν ταιριαζουν.εχουν κανει σχεση αλλα εξακολουθουν να ειναι παντρεμενοι.
    τι σχεση εχει η εκλησια σε ενα γαμο που δεν υφισταται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις