Μέχρι "νεωτέρας" διαταγής το ΙΚΑ θα εξυπηρετεί τους Αντιρρησίες Ορθόδοξης Συνείδησης που αρνήθηκαν να ταυτοποιηθούν με τον ΑΜΚΑ


"... Ένα από τα αναπόφευκτα ¨κακά¨ της τεχνολογίας της εποχής μας είναι ότι όλα κωδικοποιούνται. 
Θεωρείται αναγκαίο γιά να μη παραβιαστεί το προσωπικό μας συμφέρον. 
Από την άλλη, καταλήγουμε να είμαστε ένα ¨απλό πολυψήφιο νούμερο¨ και αυτό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή και στις σχέσεις μας.
Βέβαια, η φύση χρησιμοποιεί κώδικες παντού. Από τό γενετικό κώδικα (DNA) μέχρι τον κώδικα του εγκεφάλου, όπου εξωτερικές εικόνες αποτυπώνονται σαν εσωτερικές παραστάσεις...Ας βλέπουμε λοιπόν την ¨κωδικοποίηση¨ με θετικό μάτι και εναπόκειται σε μας αν θα χάσουμε την ανθρωπιά μας, αφήνοντας τις μηχανές να μας διοικούν ή όχι. Εύχομαι όχι. 
Πάντως, ας προετοιμαστούμε για νέες εξελίξεις.
Δεν θά αργήσει να έρθει η μέρα που κάθε άτομο θα χαρακτηρίζεται από έναν και μόνον κωδικό γιά ΟΛΑ. Δηλαδή δεν θα μιλάμε γιά ΡΙΝ αλλά για Σούπερ ΡΙΝ ή SPIN..."
 Όχι! 

Αυτά δεν τα είπε ούτε ο  π. Σαράντης Σαράντος , ούτε κανείς  απο τους  εκατοντάδες  Ιερείς  ,Μοναχούς  και λαϊκούς  που πρωτοστάτησαν  στον αγώνα εναντίον της  αριθμοποίησης του ανθρωπίνου  προσώπου  αρχικά ανεπιτυχώς  δια του ΕΚΑΜ  και αργότερα επιτυχώς  δια του ΑΜΚΑ.
Αυτά που διαβάσατε πιο πάνω  είναι λόγια  του  διεθνούς  φήμης  πανεπιστημιακού καθηγητή και  στελέχους στα πιο σημαντικά ερετνητικά κέντρα, που δημοσίευσε  η "Καθημερινή" το  1999 (!!!) σε άρθρο της με τίτλο <Να μη μας διοικούν οι μηχανές>.
Στις  8 Ιουλίου  του 2010  το Ορθόδοξο  Παρατηρητήριο είχε δημοσιεύσει  απόσπασμα  αυτού του άρθρου  στα πλαίσια   του αγώνα που κάναμε εναντίον του ΑΜΚΑ  και  της ηλεκτρονικής ταυτότητας  που σήμερα κατ ευφημισμόν ονομάζουν "κάρτα του πολίτη" (βλ. εδώ )

Εγκύκλιος για πληρωμή συντάξεων όσων δεν προσκομίζουν ΑΜΚΑ




Προκειμένου να επιτευχθεί η καταγραφή της φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων του ΙΚΑ, ζητήθηκε από αυτούς να προσκομίσουν υποχρεωτικά τον Α.Μ.Κ.Α. Δεδομένου ότι οι υπηρεσίες του ΙΚΑ έχουν δεχθεί διαμαρτυρίες και αιτήματα πολλών ασφαλισμένων, οι οποίοι ζητούν να εξαιρεθούν από την χορήγηση ΑΜΚΑ, καταθέτοντας και εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να πληρωθούν, επικαλούμενοι λόγους παραβίασης θρησκευτικής συνείδησης και συνταγματικής συνείδησης και μέχρι να δωθούν νέες οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, θα γίνεται χειρόγραφη πληρωμή των συντάξεων όσων ασφαλισμένων δεν προσκομίζουν Α.Μ.Κ.Α. επικαλούμενοι λόγους θρησκευτικής και συνταγματικής συνείδησης.
 
Η σχετική εγκύκλιος του Ι.Κ.Α. αριθ. πρωτ.: Σ70/62/29.11.2011...



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241)
Πληροφορίες: M.Παναγοπούλου
Αριθ. Τηλεφώνου:             2105215191      
FAX: 2105230046
e-mail : diefpar@ika.gr

ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΘΕΜΑ: «Καταβολή συντάξεων σε ασφαλισμένους μας οι οποίοι αρνούνται την χορήγηση του Α.Μ.Κ.Α.»

Όπως είναι γνωστό με τις διατάξεις του άρθρου 153 του Ν. 3655/2008, από 1/6/2009 ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) καθιερώθηκε υποχρεωτικά ως αριθμός εργασιακής και ασφαλιστικής ταυτοποίησης όλων των πολιτών της Χώρας.
Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου αυτού από την ανωτέρω ημερομηνία ουδείς δύναται να απασχοληθεί ως μισθωτός ή ως αυτοαπασχολούμενος, να ασφαλιστεί, να εκδώσει ή να ανανεώσει βιβλιάριο ασθενείας, να δικαιωθεί και να εισπράξει συντάξεις και γενικότερα πάσης φύσεως παροχές, επιδόματα και βοηθήματα, εάν δεν διαθέτει ΑΜΚΑ, ο οποίος αναγράφεται υποχρεωτικά επί όλων των ως άνω αντίστοιχων παραστατικών.

Επίσης στην αρ. 7791/245/Φ80321/30.3.2009 Κ.Υ.Α. και συγκεκριμένα στο άρθρο 1 παρ.2 ορίζεται ότι υπόχρεοι απόκτησης ΑΜΚΑ είναι όλοι οι ασφαλισμένοι (άμεσα ή έμμεσα) και οι συνταξιούχοι.

Στη συνέχεια με τα αρ. Σ70/46/16-09-2010 και Σ70/49/24-09-2010 Γενικά Έγγραφά μας, σας ενημερώσαμε για την υποχρεωτική αναγραφή του Α.Μ.Κ.Α. στα δελτία αναγγελίας νέου συνταξιούχου ή μεταβολών από 1/1/2011.

Προκειμένου να επιτευχθεί η καταγραφή της φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων μας, ζητήθηκε απ' αυτούς να προσκομίσουν υποχρεωτικά τον Α.Μ.Κ.Α.

Δεδομένου ότι η υπηρεσία μας έχει γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών και έγγραφων αιτημάτων πολλών ασφαλισμένων μας, οι οποίοι ζητούν να εξαιρεθούν από την χορήγηση ΑΜΚΑ, καταθέτοντας και εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να πληρωθούν, επικαλούμενοι λόγους παραβίασης θρησκευτικής συνείδησης και συνταγματικής συνείδησης, υποβάλαμε ερώτημα στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για παροχή οδηγιών σχετικά με την αντιμετώπιση των περιπτώσεων αυτών.

Συνεπώς, μέχρι να ολοκληρωθεί η ως άνω αλληλογραφία και να σας ενημερώσουμε για τον χειρισμό των περιπτώσεων αυτών με σχετικό έγγραφό μας, παρακαλούμε να προβαίνετε σε χειρόγραφη πληρωμή των συντάξεων όσων ασφαλισμένων δεν προσκομίζουν Α.Μ.Κ.Α. επικαλούμενοι λόγους θρησκευτικής και συνταγματικής συνείδησης.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΓΔΟΝΤΑΚΗ




Ενημέρωση από sakis24.blogspot.com

http://anavaseis.blogspot.com/2011/12/blog-post_03.html 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις