Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Εκτός των άλλων , "Ευαγγελικός" και μέλος της "Trilateral comission" του Ροκφέλερ είναι ο "νέος" (κατά τα φαινόμενα) δικομματικός ή κατ΄α΄λλους "διακκοματικός" πρωθυπουργός

Η μπίλια της ευρωατλαντικής ρουλέτας μάλλον "κάθησε" στο όνομα Λουκάς Παπαδήμος

Όταν πεθαίνει βασιλιάς, μη χαίρεσαι λαουτζίκο.
Μη λες πως θάν΄ καλύτερος ο νυν από τον τέως
Πως θάναι το λυκόπουλο καλύτερο απ΄ τον λύκο.
Τότε μονάχα να χαρείς: αν θάναι ο τελευταίος.

Κώστας Βάρναλης


 Όπως  όλα δείχνουν  ο  αρχιτραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος  θα είναι  ο νέος  "αρμοστής"  σε αυτόν τον τόπο  που  κάποτε  τον λέγαμε "Ελλάδα".

Ακουγεται επίσης ότι  θα έχει  ως υπουργό οικονομικών  τον  επίσης  αγαπημένο  του ΔΝΤ  και τέως υπουργό του ΠΑΣΟΚ  κ. Π. Ρουμελιώτη. 

Έτσι  θα μείνουν  ικανοποιημένοι και οι  Αμερικανοί  και οι Ευρωπαίοι  διεκδικητές της  καινούργιας   διαχείρισης  στην "νεώτερη" Νέα Τάξη Πραγμάτων.

"Έπιασε" δηλαδή  η  ...ευχή  που  πριν λίγες ημέρες δημοσίευαν οι  reuters,  ότι  "την Ελλάδα πρέπει να την κυβερνήσει  κάποιος που  να μιλά καλά ελληνικά αλλά να μην είναι με τους Έλληνες".

Ο αγαπημένος λοιπόν της παγκόσμιας  τραπεζοπιστωτικής  ολιγαρχίας ,  θα είναι  σύμφωνα με τις "διαρροές", ο "πρωθυπουργός"  αυτού του   μορφώματος που  κατασκεύασαν και  επέβαλλαν  με  πραξικοπηματικό τρόπο  οι ντόπιοι και οι ξένοι   υπηρέτες της Νέας Τάξης Πραγμάτων. 

Ο κ.Παπαδήμος εκτός απο μεγαλο-στέλεχος  του  τραπεζοπιστωτικού  συστήματος, είναι  οπαδός  της   προτεσταντικής αίρεσης  των "Ευαγγελικών" ,   και μέλος   της πιό  "σκληρής" οργάνωσης που  ελέγχει το "ίδρυμα Ροκφέλερ", της   περίφημης  "Trilateral Commission"  (βλ. εδώ).
Δείτε  τι  έγραψε για τον Παπαδήμο  το ιστολόγιο mygranma:

Λουκάς Παπαδήμος, ο λομπίστας της ολιγαρχίας ενάντια στην εξουσία της πλειοψηφίας 

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φαίνεται να συμφωνούν στον από κοινού τους διορισμό του Λουκά Παπαδήμου ως πρωθυπουργού.  Δημοκρατική Συμμαχία και ΛΑΟΣ χειροκροτούν, ενώ Δημοκρατική Αριστερά και Πράσινοι θεωρούν την εξέλιξη σχεδόν θετική...

Κι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι τυχαίος.
  Είναι μέλος του λόμπι που ονομάζεται Trilateral Commission.  Πρόκειται για όργανισμό που έφτιαξαν στη δεκαετία του 70 εκπρόσωποι πολυεθνικών εταιρειών από τις τρεις ισχυρότερες τότε...
περιοχές του πλανήτη (ΗΠΑ, Δ. Ευρώπη, Ιαπωνία) και είχε ως ρητό στόχο τον περιορισμό των δημοκρατικών κατακτήσεων των λαών και την αύξηση της εξουσίας των εταιρειών αυτών.
H Trialteral Commission είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο δίκτυα εταιρειών μπορούν να συμπεριλάβουν υψηλά ιστάμενους σε κυβερνήσεις και δημόσιες διοικήσεις μέσα στις συμμαχίες τους σα συμμάχους εναντίον της δημοκρατίας. Η TC δημιουργήθηκε για να ‘διαμορφώσει τη δημόσια πολιτική’ σε μια εποχή που η δημοκρατία έθετε εξοργιστικά εμπόδια στις πολυεθνικές. Το 1975, η TC εξέδοσε έκθεση με τίτλο ‘Η Κρίση της Δημοκρατίας’, βασικός συγγραφέας της οποίας ήταν ο Samuel Huntington [θυμ. ‘σύγκρουση των πολιτισμών’ και άλλα αντιδραστικά] και δήλωνε ότι ‘κάποια από τα προβλήματα διακυβέρνησης σήμερα οφείλονται στην υπερβολική δημοκρατία’. Η έκθεση είπε επίσης ότι ‘χρειάζεται πράγματι ένας βαθμός μετριάσματος της δημοκρατίας’ και ακόμα ότι ‘η αποτελεσματική λειτουργία ενός δημοκρατικού πολιτικού συστήματος απαιτεί ένα βαθμό απάθειας και μη ανάμειξης ενός μέρους ατόμων και ομάδων’.”
”Ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος David Rockfeller εξήγησε το σκοπό ύπαρξης της TC λέγοντας ότι ‘πρέπει να μειωθεί ο ρόλος της κυβέρνησης. Κάποιος πρέπει να αναλάβει αυτά που έκανε η κυβέρνηση και οι εταιρείες φαίνονται να είναι οι οντότητες που είναι πιο λογικό να το κάνουν αυτό’.”
Περισσότερες πληροφορίες για την Trilateral Commission μπορεί κανείς να βρεί και σ’αυτό το βιβλίο – Trilateralism: the Trilateral Commission and elite planning for world management
Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι επίσης ο πρώην υποδιευθυντής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ενός μη εκλεγμένου οργανισμού που δεν είναι υπόλογος σε κανέναν και  καθορίζει την πολιτική του με βάση τις οδηγίες που παίρνει από σώματα εκπροσώπων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.
Τέτοια σώματα είναι η ”Ομάδα των Τριάντα” (περισσότερα γι’αυτή την ομάδα σε πρόσφατη δημοσίευση του Παρατηρητηρίου της Ευρώπης των Πολυεθνικών) και το ”Σκιώδες Συμβούλιο της ΕΚΤ” (δείτε τα μέλη του στο τέλος αυτού του άρθρου)
Ο Λουκάς Παπαδήμος διετέλεσε επίσης στο παρελθόν μέλoς της Federal Reserve Bank of Boston.
....Βασική αποστολή του είναι να επιβάλει στον ελληνικό λαό με αντιδημοκρατικό τρόπο την απόφαση της τελευταίας συνόδου της ΕΕ που προβλέπει της εγκατάσταση ελεγκτών της Κομισιόν (βλέπε task force) και της ΕΚΤ σε όλα τα υπουργεία, τη διαχείριση του τραπεζικού συστήματος απευθείας από την Τρόικα καθώς και το αποικιακό σχέδιο ”Ήλιος”με το οποίο ξένες πολυεθνικές θα κλέβουν ηλιακή ενέργεια από την Ελλάδα για να καλύψουν ενεργειακές ανάγκες αλλού.
Δεν υπάρχει λοιπόν άλλη αξιοπρεπής πολιτική επιλογή πέρα από την ένταση των κινητοποιήσεων απαιτώντας εκλογές τώρα και απόρριψη της απόφασης της συνόδου.

1 σχόλιο:

  1. ‘Electronic pickpocketing’: Ποιος θα μας προστατεύσει από τους ηλεκτρονικούς πορτοφολάδες;

    http://redskywarning.blogspot.com/2011/11/electronic-pickpocketing.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.