Φύσηξε ο βαρδάρης και οι μάσκες έπεσαν !

"Όταν δεν μένει τίποτα  που να μην έχει ειπωθεί 
οι παραιτημένοι σου λένε να σωπάσεις
οι βιαστικοί  σου λένε  να δοκιμάσεις άλλη γλώσσα 
και κάποιοι λοξοί σουλένε  να βάλεις  φωτιά στην καρδιά σου"

(Απο τη νέα ποιητική συλλογή "Πυραγός επί τιμή" του π. Βασιλείου Θερμού στον οποίο και το αφιερώνουμε εξαιρετικά )
Ο τίτλος της ανάρτησής μας   μπορεί να μην  προδιαθέτει τον αναγνώστη για το τι θα διαβάσει  σε αυτήν, ωστόσο  εκφράζει σε  μεγάλο βαθμό αυτό που έχουμε  αντιληφθεί όχι μόνο εμείς αλλά και όλος σχεδόν  ο ελληνικός λαός  σχετικά  με   τα  πρόσωπα  και τα προσωπεία   του   πολιτικού  , κομματικού  , πνευματικού  αλλά και εκκλησιαστικού   προσκηνίου και παρασκηνίου.

Είδαμε  να  σκίζεται  απο τον  εξ εσπερίας  αέρα  ο φερετζές του "νέου πατριωτισμού",  για τον οποίο  τόσα  "όμορφα λόγια "  είχε πεί  ο  κήρυκάς του  κ. Παπανδρέου.
Είδαμε   να πέφτει η  ελλαδεμπορική - λαϊκή    μάσκα  του  κ. Καρατζαφέρη  ( η Ορθόδοξη  είχε μισοπέσει απο παλιά). 
Είδαμε  επίσης να  φεύγει απο τα χέρια  του κ. Σαμαρά ,η  αντιμνημονιακή - πατριωτική  βεντάλια.
Και όλα αυτά έγιναν  στο πρώτο φύσημα του  "Βαρδάρη".

Τώρα που ορκίστηκε  η  "νέα μεταβατική κυβέρνηση" της τρικομματικής δικτατορίας και  πέρασε ο καιρός της απανεμιάς, άρχισε πάλι  να δυναμώνει  αυτός ο τραχύς  βορειοδυτικός  αέρας,  διαλύοντας  τις ομίχλες και παρασύροντας   σκεπάσματα , τέντες , μάσκες και άχυρα.

 Μια  απο τις ομίχλες που διαλύθηκε ήταν και εκείνη που  σκέπαζε  τον  π. Βασίλειο Θερμό.Αυτή δηλαδή που  εμπόδιζε  να δεί κάποιος  "κοινός θνητός"  το αληθινό  νόημα  της  ..λεπτής  και  εκσυγχρονιστικής  θεολογικής του  αντίληψης.

Δεν έχουν περάσει  παρά λίγες ημέρες  απο τότε που διαβάσαμε   ένα άρθρο του στο  "Amen.gr", και  ακόμα προσπαθούμε να  συνέλθουμε  απο τα όσα  είπε   σχετικά  με τα "βρώμικα νερά της συνωμοσιολογίας και του αντισημιτισμού" και  το " πλήθος από φοβίες που φώλιαζαν στο φαντασιακό των Ελλήνων".

Ειλικρινά  νοιώσαμε  έκπληξη όχι   απο  το αλαζονικό ύφος  με το οποίο  περιγράφει το  "κοινωνιολογικό και ψυχολογικό ενδιαφέρον"  που παρουσιάζει ...μεγάλο  μέρος του ελληνικού λαού  και που κατά τον ίδιο  πρόκειται  για  "άτομα τα οποία διαβάζουν λίγο, σκέφτονται υπεραπλουστευτικά " και   ζούν στην "επαρχία και στα λαϊκά στρώματα των μεγαλουπόλεων", αλλά απο την αυθαίρετη  κρίση  να  ονομάζει   κάθε  αντισιωνιστική  ένσταση-  σημείωση    βασισμένη σε  αδιάσειστα  στοιχεία , δημοσιευμένες  θέσεις  και  δηλώσεις , τεκμήρια ,  ιδιότητες κλπ, ως  "βρώμικα νερά της συνωμοσιολογίας και  αντισημιτισμού ".

Ούτε λίγο , ούτε πολύ  ο  π. Β. Θερμός  σαν άλλος "Πάγκαλος"  ή σαν   εκπρόσωπος  της Ισραηλιτικής κοινότητας  έγραψε  ένα λιβελογράφημα    εναντίον  όλων  εκείνων που  τόλμησαν  να  βάλουν  ως  περιεχόμενο   της πολιτικής τους  σκέψης ή των εκτιμήσεών  τους ,  τις λέξεις  "σιωνισμός" , "εβραϊκά λόμπυ" ,  "Τραπεζοπιστωτικά ιδρύματα  εβραϊκών συμφερόντων"  κλπ. 

Για τον  π. Θερμό όλοι εμείς που αντιδρούμε   και αντιστεκόμαστε   σε αυτή τη  νεοταξική και νεοεποχήτικη λαίλαπα , όλοι εμείς που  μιλάμε   για  ελευθερία και  αξιοπρέπεια  , όλοι εμείς που  αγωνιζόμαστε  εναντίον  εκείνων που με μια   μονοκοντυλιά   παρέδωσαν  τη διαχείριση της ζωής  μας  και την εθνική κυριαρχία  της χώρας μας στα βρώμικα χέρια   των  οικονομικών διολοφόνων  του παγκόσμιου  τραπεζοπιστωτικού  συστήματος , όλοι εμείς  που χτυπηθήκαμε  απο τα  ρόπαλα   των κρατικών και  παρακρατικών δυνάμεων καταστολής  υπερασπιζόμενοι  το δικαίωμα στην  εργασία , στην  ηλεκτροδότηση , στην δημόσια δωρεάν  παιδεία , στην ασφάλιση , στην  υγεία , στην ισονομία , στην  εφαρμογή του  Συντάγματος  , στην  ζωή, είμαστε  μια αμόρφωτη , θλιβερή  και αμαρτωλή  "πλέμπα" , που  βγάζει τις φοβίες  και τις ανασφάλειές της  σε ένα   βρώμικο  αντισημιτισμό.

Αυτά  π. Θερμέ  μας τα έχουν πεί και άλλοι  που τώρα  χορεύουν καντρίλιες  με τον  Σαμαρά και τον Καρατζαφέρη.Αυτοί δηλαδή  που σαν και σας   προσπάθησαν να  προβοκάρουν  τον δίκαιο αγώνα μας   βάζοντας μας στο ίδιο τσουβάλι με τους εξ ορισμού  αντισημίτες   του παλιού και του νέου  ναζισμού.

Ούτε αντισημίτες είμαστε , ούτε  φασίστες , ούτε ναζιστές αλλά  Ορθόδοξοι Χριστιανοί  που κρατούν την ματιά  τους  στα πρόσωπα  του Μακρυγιάννη  , του Παππουλάκου, του Παπαδιαμάντη , του Γέροντα Παϊσίου, του Γέροντα  Πορφυρίου  , του Αγίου Ιωάννου  του Χρυσοστόμου , του  Οσίου  πατρός Φιλοθέου Ζερβάκου  και όλων  των  αγωνιστών και Μαρτύρων του χθές και του σήμερα.

Αφήσατε   τα εκσυγχρονιστικά   κηρύγματα  γύρω απο το πως  εσείς και  οι  φίλοι σας θα "ανακαινίσετε"   το "παλιομοδίτικο"  λατρευτικό  της εκκλησίας μας  και πως θα μας  "σώσετε" με μοντέρνο  και  αποτελεσματικώτερο  τρόπο  απο εκείνον  που περιέγραψαν  οι θεοφώτιστοι ΄Άγιοι Πατέρες , και  μπήκατε  στο ρόλο του  κυβερνητικού  εκπροσώπου προσπαθώντας να μας κάνετε να αισθανθούμε και  ένοχοι  για   εγκλήματα που διέπραξαν  άλλοι.
"...αποπροσανατολίζεται ο πολίτης από την κύρια ευθύνη του, την μετάνοιά του δηλαδή για όσα δεινά και ο ίδιος, με την πονηριά ή με τη ολιγωρία του, επεσώρευσε στον δημόσιο βίο και στην οικονομία. Αποθαρρύνεται από την εσωτερική αλλαγή του για την οποία πρέπει να εργασθή ώστε να επικρατήσει κάποτε επιτέλους και στον τόπο αυτό η ευνομία αντί για τις διαπλοκές συμφερόντων. Με άλλα λόγια, η συνωμοσιολογία και ο αντισημιτισμός είναι κατ’ ουσίαν λαϊκιστικά μεγέθη, διότι χαϊδεύουν τον Έλληνα ψιθυρίζοντάς του πόσο σπουδαίος και αθώος είναι, ένα θύμα των κακών της εκάστοτε εποχής..."
 Όχι  αγαπητέ  π. Θερμέ. 
Δεν   "τα φάγαμε  μαζί"  με τον Πάγκαλο , τον Σημίτη , τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου  ή οποιονδήποτε άλλο  εργάτη  και υπηρέτη   της Siemens , της Thyssen , της Goldman Sachs , της  Group of thirty, της  Trilateral comission, της  λέσχης Μπίλντεμπεργκ και κάθε  άλλου  απατεώνα και οικονομικού δολοφόνου.

Δεν  είμαστε π. Βασίλειε  μια χώρα διεφθαρμένων (όπως είπε ο  τέως   κατοχικός πρωθυπουργός)  η πονηριά   και η ολιγωρία των οποίων  "επεσώρευσε" τα δεινά στον δημόσιο  βίο και την οικονομία, ούτε   η δική μας "εσωτερική αλλαγή" θα  φέρει  την  "ευνομία" (πόσες φορές ακούσαμε τον κ. Παπανδρέου να χρησιμοποιεί αυτήν τη ξεχασμένη λέξη;) και  θα διώξει  μακρυά   τις "διαπλοκές συμφερόντων".

Αν όντως θέλετε να  μιλήσετε  σε κάποιον  για   διαπλοκές συμφερόντων  και ευνομία , μιλήστε  καλύτερα στον φυσικό σας  προϊστάμενο  ο οποίος  αν και  συμμερίζεται τιςφιλοεβραϊκές  σας απόψεις ,  ωστόσο   προτιμά να έχει τις δικές του  σχετικά με  όλα τα υπόλοιπα ,  αφού   θεωρεί ως σοβαρό  συζητητή και συνταξιδιώτη   τον "γνωστό  και μη εξαιρετέο" κ. Λαυρεντιάδη.

Σχόλια

  1. Μια διευκρίνιση παρακαλώ. Ποιος είναι ο φυσικός προιστάμενος του π. Βασιλείου Θερμού στον οποίο αανφέρεστε στην κατακλείδα του άρθρου σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκείνος που συνταξίδεψε πρτοσφάτως στο Καταρ με τον κ. Λαυρεντιάδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνεχίστε την καλή δουλεία. Keep walking που λένε και οι αγγλοσάξονες. Το μόνο καλό που προέκυψε από την πολεμική εναντίον της Θεολ. Σχολής Αθηνών είναι ότι ο π. Βασίλειος δεν πρόλαβε να εκλεγεί σε πανεπιστημιακή έδρα. Και ήταν τόσο κοντά. Πιστέψτε με.

    Φοιτητής Θεολογίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορείτε να ανατρέξετε στο μπλογκ anastasios της Πάτρας όπου διεξάγεται έντονος σχολιογραφικός διάλογος με αφορμή τις απαράδεκτες απόψεις του π.Βασιλείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://anastasiosk.blogspot.com/2011/11/blog-post_4604.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ φίλε φοιτητή της Θεολογίας.
    Ίσως θα έπρεπε να ρωτήσετε τι συνέβη ακριβώς με αυτήν την διεκδίκηση της έδρας απο πλευράς του π.Θερμού, εναντίον ποίου είχε στραφεί,αν υπερτερούσε σε τυπικά και ουσιατικά προσόντα ο αντίπαλός του, ποιοί "μεγαλόσχημοι" καιπως συνέδραμαν σε αυτόν τον "αγώνα" απόκτησης του πανεπιστημιακού θώκου, και τελικά ποιά ήταν η απόφαση του Συμβουλίου της επικρατείας στο οποίο είχε προσφύγει ο "διεκδικητής".
    Ο π. Βασίλειος Θερμός ξέρουμε πολύ καλά ότι γενικώς βρίσκεται "πολύ κοντά" σε πολλά "κέντρα εξουσίας" για τα οποία θα μιλήσουμε στο μέλλον.
    Αντιληφθήκαμε επίσης ότι απο εδώ και στο εξής θα έχει την αμέριστη βοήθεια και των πανίσχυρων εβραϊκών λόμπυ και των σιωνιστικογεννών οργανώσεων και οργανισμών.
    Δεν είναι ασφαλώς ούτε ο πρώτος και δυστυχώς δεν θα είναι ούτε ο τελευταίος που επιλέγει ως στάση ζωής την έξυπνη οικοδόμηση "σχέσεων εμπιστοσύνης" με την καρδιά του συστήματος πατώντας πάνω σε δύο βάρκες.
    Αυτό όμως που δεν έχει αντιληφθεί ούτε εκείνος ούτε οι άλλοι συνοδοιπόροι της νεοεποχήτικης μεταρρύθμισης και του δήθεν εκσυγχρονισμού, είναι ότι δεν υπάρχει η δική μας ή η δική τους "αλήθεια" αλλά μόνο ο Χριστός που είναι η μόνη Αλήθεια και Ζωή την οποία πρέπει να υπηρετούμε έτσι όπως γνωρίσαμε ότι την δίδαξε απο τα Άγια Ευαγγέλια , τους Αγίους Πατέρες,τις Άγιες Οικουμενικές Συνόδους,και όλους τους Θεοφόρους και Θεοφωτίστους Αποστόλους και απεσταλμένους Του
    Και κάτι ακόμα.
    Αν επαναλάβουμε όλα όσα είπε ο Κύριός μας εναντίον των Εβραίων θα θεωρηθούμε πάλι "αντισημίτες";
    Ο π. Θερμός την Μ.Εβδομάδα στον Ι.Ν που είναι εφημέριος διάβαζει όλα τα Ευαγγελικά αναγνώσματα ή εξαιρεί μερικά απο αυτά εξ αιτίας του "αντισημιτικού " τους περιεχομένου;
    Ο ελληνικός λαός βαρέθηκε πλέον να τρώει αυτόν το νεοεποχητικο χυλό που μονίμως για καρύκευμα έχει κάθε είδους ψευτοουμανιστική και ψευτοαγαπητική ρητορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως γνωρίζει κανείς να μας πει,υπεύθυνα εννοείται,τις θέσεις του π.Βασιλείου αναφορικά με το προδοτικό σχέδιο Ανάν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν υπήρχαν θεολογικά αναστήματα, όπως του Μεγάλου Αθανασίου, των τριών Ιεραρχών, του Μεγάλου Φωτίου και άλλων, θα είχαν υποχρεώσει αυτόν τον ολέθριο καθηγητή να αναιρέσει αυτές τις βλασφημίες. Διότι περί αυτού πρόκειται.

    Αλλά τι ακριβώς συμβαίνει; Ιδού. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου έγραψε ότι κακώς αποδίδεται το εδάφιο : «Προσέχετε οὖν ἑαυτοῖς καὶ παντὶ τῷ ποιμνίῳ ἐν ᾧ ὑμᾶς τὸ Πνεῦμα τὸ ῞Αγιον ἔθετο ἐπισκόπους ποιμαίνειν τὴν ᾿Εκκλησίαν τοῦ Κυρίου καὶ Θεοῦ, ἣν περιεποιήσατο διὰ τοῦ ἰδίου αἵματος»! Πρέπει να το αναθεωρήσουμε και να μη νομίζουμε ότι ο Θεός έχει αίμα!

    Oι τρόποι όμως καλής συμπεριφοράς, δηλαδή οι δημόσιες σχέσεις, μας υποχρεώνουν να τον ανακαλούμε στην τάξη γράφοντας (μετά συνέσεως και επιχειρημάτων) ότι "διαφωνοῦμε πρὸς τὴν ἑρμηνεία τοῦ ἀγαπητοῦ κ. Μπούμη".(*)

    Αν ο Θεός δεν έχει αίμα και ο πιστός δεν μεταλαμβάνει "σώμα και αίμα Χριστού", τίθεται το ερώτημα : Ποιός ιδεολογικοποιεί και θρησκειοποιεί, κατά τις προσφιλείς εκφράσεις των νεωτεριστών ορθοδόξων, το "εκκλησιαστικό γεγονός" (sic); Οι μοντερνιστές ή εκείνοι που περιφρονητικά λέγονται παλαιοημερολογίτες και τιμούν Ορθόδοξα τον Παλαιό των ημερών;

    Διότι οι τελευταίοι "σώμα και αίμα Χριστού" μεταλαμβάνουν και όχι τα φαντασιοκοπήματα και ιδεολογήματα όλων αυτών, μεταξύ τους και ο καθηγητής κ. Μπούμης, ο οποίος θεωρεί "παρακεκινδυνευμένον"(sic) να λέμε ότι ο Θεός έχει αίμα. Δεν έχει, κατά τον κύριο καθηγητή-εκφραστή των νεοορθοδόξων. Άρα, κατά ιδεολογίαν και κατά φαντασίαν "σώματος και αίματος" κοινωνούν οι προσερχόμενοι πιστοί!
    http://kyprianoscy.blogspot.com/
    http://www.orthodoxostypos.gr/Photos/Pages/1901.pdf
    σελιδα 3 το αίμα του Θεού του καθηγητή θεολογίας αθηνών παναγίωτη μπούμη
    ΕΡΩΤΗΣΗ ΥΒΡΙΖΕΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΙΕΡΕΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΒΡΗ ΓΙΑΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκτός τόπου και χρόνου το δημοσίευμα για τον Γιώργο Καρατζαφέρη:

    Ο Γιώργος Καρατζαφέρης τα έλεγε από το 2000,αλλά τότε ο αρθρογράφος ψήφιζε μάλλον ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε.!
    (http://www.youtube.com/watch?v=-Eodjw-gg_g)

    Από τότε έως τώρα οι κύριες θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ. είναι και παραμένουν:

    ΟΧΙ η Τουρκία στην Ευρώπη,

    ΟΧΙ παράγωγο του όρου Μακεδονία στα Σκόπια,

    ποσόστωση στους μετανάστες,απέλαση όλων των λαθρομεταναστών, όταν άλλοι ευχαριστούσαν
    (http://www.youtube.com/watch?v=g1XwxzQA3Tg&feature=channel_video_title)

    υποστηρίζει την ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ της ΜΟΜΑ,

    είναι το μόνο κόμμα που δεν ήθελε την είσοδο στο ευρώ, ήταν κατά των συνθηκών Σέγκεν και Μάαστριχτ αλλά και του Ευρωσυντάγματος! Για το τελευταίο ήταν το μοναδικό κόμμα που ενίσχυσε καμπάνιες στο εξωτερικό υπέρ του ΟΧΙ...

    Είναι κατά της Κάρτας του Πολίτη και είναι το μοναδικό κόμμα που προκάλεσε συζήτηση για την Κάρτα του πολίτη,

    ψήφισε εναντίον της ανεγέρσεως του Τεμένους,το ΜΟΝΟ κόμμα που αντέδρασε στο νόμο για τα Βακούφια,

    το ΜΟΝΟ κόμμα που μιλάει εδώ και χρόνια για ύπαρξη και εκμετάλλευση του Ορυκού Πλούτου της Ελλάδος,που κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έλεγαν πως δεν υπήρχε ενώ τώρα, που το ΛΑ.Ο.Σ. ανεβαίνει, ανακάλυψαν το αντίθετο,

    ήταν ξεκάθαρα εναντίον του προδοτικού σχεδίου Ανάν ενώ ακόμα και η Ν.Δ. ήταν υπέρ του ΝΑΙ
    (http://www.youtube.com/watch?v=OBKKItWwkqE&feature=related)

    Επιπλέον είναι το ΜΟΝΟ κόμμα που δεν χρωστάει πουθενά!Και επειδή η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού,δεν υπάρχει άλλος πολιτικός σχηματισμός που να έχει κάνει ό,τι ο ΛΑ.Ο.Σ. μέσα στα πλαίσια του Νόμου,εντός Ευρωβουλης,Βουλής και εκτός αυτών από την μεταπολίτευση και μετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας πάμε τώρα στα περί μνημονίου:

    Κάποια Αδέλφια Συνέλληνες/Συνελληνίδες,
    νομίζουν οτι οι Βουλευτές του ΛΑ.Ο'.Σ.,
    ξύπνησαν στις 6 Μα'ί'ου 2010
    ημέρα υπογραφής του Μνημονίου,
    και σκέφτονταν στο πόδι,
    τί πρέπει να ψηφίσουν.......

    Νομίζουν,δηλαδή,
    οτι ο ΛΑ.Ο'.Σ. ΟΥΤΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ,
    ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ,
    ΟΥΤΕ ΚΑΙ 'ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΠΑΝ 'ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ..................

    Οτι ανεύθυνα στήριξε το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
    για να συγκυβερνήσει..................

    Οτί επί ΜΗΝΕΣ , ΔΕΝ 'ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,
    που όμως ΔΕΝ 'ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΕΣ.......

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ 'ΟΜΩΣ , Ο ΛΑ.Ο'.Σ. ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.

    Αφού ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΑΝΕ , ΤΙ 'ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ????

    ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΑΜΕ????

    ΑΦΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΜΑΣ 'ΑΚΟΥΓΕ ΚΑΙ ΔΕΝ 'ΕΠΡΑΞΕ 'ΟΤΙ 'ΕΠΡΕΠΕ,
    ΑΛΛΑ 'ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ , 'ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ.

    Για να δούμε όμως τί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έγινε
    και όχι τί ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ τα ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ Μ.Μ.Ε. οτι ΔΗΘΕΝ έγινε...............

    ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,
    ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    .........και επειδή η εικόνα νικάει τον γραπτό λόγο,
    προτιμώ να παρουσιάσω βιντεάκια,παρά κείμενα.......

    ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ , ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΤΑΖ:

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΛΠΗΞΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟΥ ΙΙ,
    ΤΟΥ Α.ΣΑΜΑΡΑ,ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο 'ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο'.Σ.,
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2010,ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 'ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ.

    'ΑΡΑ,ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ ΠΟΙΟΝ??????

    Λοιπόν,5 Μαρτίου 2010,ο Ιδρυτής του ΛΑ.Ο'.Σ. Στην Βουλή Των Ελλήνων,
    δηλαδή ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
    http://www.youtube.com/watch?v=dYzrqJaqgBY (ΜΕΤΡΑ ΣΚΛΗΡΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ)
    http://www.youtube.com/watch?v=FcO3dyMxGy8
    http://www.youtube.com/watch?v=Nhlpn6E8EcE
    http://www.youtube.com/watch?v=A6tvtejroQk

    10 Μαρτίου 2010,στο MEGA
    http://www.youtube.com/watch?v=TYtangbO ... re=related
    http://www.youtube.com/watch?v=MOVfVsaRWhI
    http://www.youtube.com/watch?v=JD1denyt2No
    http://www.youtube.com/watch?v=Mz8pNNjTyKU

    15 Μαρτίου 2010,στον ΣΚΑΙ
    http://www.youtube.com/watch?v=5vZ_p_Ez ... re=related (Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.)
    http://www.youtube.com/watch?v=ZFSTZX-c ... re=related

    19 Μαρτίου 2010,Στην Βουλή Των Ελλήνων
    http://www.youtube.com/watch?v=nfQ61UrGkjs (ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ)
    http://www.youtube.com/watch?v=qovJJXRwEoI
    http://www.youtube.com/watch?v=qZyFYrYo ... re=related (ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ.)
    (ΜΕΤΡΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ)
    (ΠΗΡΑΜΕ ΜΕΤΡΑ,ΠΡΙΝ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ)
    (ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ)
    (ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΡΑΤΩΝ,ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ)
    (ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΜΕ,ΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ,ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. (συνέχεια)
    19 Μαρτίου 2010,Στην Βουλή Των Ελλήνων
    http://www.youtube.com/watch?v=X1DJ-tVNIJ0 (ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ,1963,ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 15 ΕΤΩΝ)
    http://www.youtube.com/watch?v=MZcZkqVt ... re=related (ΑΥΞΑΝΕΙ Ο Φ.Π.Α.)
    (ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ)
    (ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-'ΟΧΙ ΠΟΘΕΝ 'ΕΣΧΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ)
    (ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΕ)
    (ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ Δ.Ν.Τ.)
    (ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ)
    (ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ)
    (ΑΝΑΠΤΥΞΗ)
    (ΕΥΡΩ ΕΞΑΓΩΓΕΣ)
    (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ)
    (-50% ΧΟΡΗΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ)
    (ΠΑΣΟΚ+ΝΔ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 'ΕΩΣ ΤΟ 2017)
    (ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΡΧΗΓΩΝ)

    22 Μαρτίου 2010,Στην Βουλή Των Ελλήνων
    http://www.youtube.com/watch?v=mOZamDhG5lM (ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΚΑΙ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο'.Σ.),
    (ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ 'ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Ν.Τ.)
    (ΤΗΝ ΝΔ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ)
    (ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ)
    (ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ)

    'ΟΛΟ ΤΟ ΤΕΤΡΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ , ΣΦΥΡΙΖΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ,
    ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ.................

    http://www.youtube.com/watch?v=h6-UGA09 ... re=related
    http://www.youtube.com/watch?v=7et_7JwF ... re=related

    http://www.youtube.com/watch?v=0ccumiKh ... re=related (ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟ ΧΑΟΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ)
    http://www.youtube.com/watch?v=EHD4_eyk ... re=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάμε λοιπόν να παίρνουμε έναν - έναν τους μύθους της πολιτικής πτέρυγας του «αντιμνημονίου»:
    Α) «Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΙΣ 6 ΜΑΙΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»
    Ανάθεμα αν ήξερε έστω κι ένας από όλους αυτούς τους «αντιμνημονιακούς» φίλους μας, τι εννοεί όταν λέει την λέξη-καραμέλα «μνημόνιο». Επειδή πολλές φορές έχουμε ρωτήσει και δεν έχουμε λάβει απάντηση, υποθέτουμε δύο τινά:

    1) Ότι εννοούν το νομοσχέδιο «περί ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης», που ψηφίστηκε στις 6 Μαΐου του 2010.
    2) Ότι εννοούν την Δανειακή Σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση με την «τρόικα», στις 8 Μαΐου του 2010

    Αν εννοούν το πρώτο, έχουμε τα εξής πραγματικά δεδομένα: Ο ΛΑ.Ο.Σ. στις 6 Μαΐου ψήφισε το Άρθρο 1 του νομοσχεδίου, που αφορούσε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και τα 6 και 7 που αφορούσαν σε οργανωτικά του υπουργείου, πολύ απλά επειδή η άλλη επιλογή ήταν η πτώχευση της Ελλάδος. Μέχρι σήμερα κανείς από όλους τους «αντιμνημονιακούς» φίλους μας, αλλά και από την ίδια την Ν.Δ., δεν μας έχει αναφέρει αν υπήρχε κάποια άλλη επιλογή στις 6 Μαΐου, πλην της κήρυξης πτώχευσης του Ελληνικού Κράτους εντός 10 ημερών.
    Από κει και πέρα ο ΛΑ.Ο.Σ. καταψήφισε ΟΛΑ τα άλλα άρθρα αυτού του νομοσχεδίου, που αφορούσαν σε μέτρα όπως η αύξηση της φορολογίας, περικοπές μισθών – συντάξεων κ.α. Πολύ απλά, διότι από τότε θεωρούσε πως μπορούσαμε να ενεργοποιήσουμε τον μηχανισμό στήριξης, διαπραγματευόμενοι άλλα μέτρα (κάτι που κατέληξε να θέτει πλέον ως επιχείρημα και ο κος Σαμαράς).
    Αν εννοούν το δεύτερο, τότε βρίσκονται εντελώς αλλού γι’ αλλού, αφού η Δανειακή Σύμβαση με την «τρόικα» δεν έχει έρθει ακόμα προς επικύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Παρά το ότι η κυβέρνηση υπέγραψε την Δανειακή Σύμβαση και έχει υποσχεθεί πως θα την φέρει προς επικύρωση στην Βουλή, μέχρι στιγμής το έχει αποφύγει, εγείροντας φυσικά και ζητήματα συνταγματικής νομιμότητας.

    Κάτι το οποίο έχει κατά κόρων επισημάνει ο ΛΑ.Ο.Σ., ζητώντας επίμονα από την κυβέρνηση να φέρει στην βουλή την Δανειακή Σύμβαση.
    Συμπεράσματα:
    -Αν οι «αντιμνημονιακοί» φίλοι μας εννοούν ως «μνημόνιο» το νομοσχέδιο «περί ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης», της 6ης Μαίου, η πραγματικότητα είναι πως ο ΛΑ.Ο.Σ. ψήφισε μόνο το πρώτο Άρθρο του και όσα αφορούσαν τα οργανωτικά του υπουργείου. Καταψήφισε ΟΛΑ τα άρθρα που αφορούσαν στα μέτρα. Ως εκ τούτου δεν αποτυπώνει πλήρως την αλήθεια η ρήση «ο ΛΑ.Ο.Σ ψήφισε το μνημόνιο». Οπότε σε αυτή την περίπτωση ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΜΥΘΟ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑ.Ο.Σ.
    -Αν εννοούν ως «μνημόνιο» την Δανειακή Σύμβαση Ελλάδας – «τρόικα», ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν το έχει ψηφίσει, πολύ απλά επειδή δεν έχει έρθει ακόμα στην Βουλή για επικύρωση. Ως εκ τούτου δεν αποτυπώνει καθόλου την αλήθεια η ρήση «Ο ΛΑ.Ο.Σ ψήφισε το μνημόνιο». Σε αυτή την περίπτωση ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΞ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΜΥΘΟ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑ.Ο.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Β) ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ «ΜΝΗΜΟΝΙΟ»;

    Η Αριστερά από την συνήθεια της πάγιας Σταλινικής προπαγανδιστικής της λογικής και η Ν.Δ. απλά επειδή θέλησε να γίνει ουρά και να αντιγράψει την Αριστερά, επέλεξαν στην ρητορική τους για ένα τόσο σοβαρό Εθνικό και Κοινωνικό ζήτημα, να μην ξεκαθαρίζουν ακριβώς στον Ελληνικό λαό τι συμβαίνει και να δημιουργούν ένα νεφέλωμα γύρω από την λέξη «μνημόνιο», όπου μέσα εκεί να χωρέσουν τα πάντα.
    Έτσι μέσα στο «μνημόνιο» έχουν χωρέσει:

    1)Το νομοσχέδιο της 6ης Μαίου.
    2) Την Δανειακή Σύμβαση της 8ης Μαίου
    3) Άσχετα αντιλαϊκά μέτρα που με το επιχείρημα του μπαμπούλα-τρόικα επιβάλει το ΠΑΣΟΚ.

    Ξεκίνησαν λοιπόν από τα γραφεία της Ρηγίλλης και του Περισσού και ακολούθησαν οι φίλοι μας από τα blogs-παπαγαλάκια (αλλά και άλλοι καλοπροαίρετοι blogers που απλά δεν έχουν τον χρόνο να διασταυρώσουν τόσο πολύπλοκα θέματα), να κατηγορούν τον ΛΑ.Ο.Σ. διότι ψήφησε το «μνημόνιο». «Ένα μνημόνιο που περιέχει τους εξής προδοτικούς όρους δανεισμού» (Βάζουμε τα 6 κύρια σημεία έντονης κριτικής στο «μνημόνιο» που αναφέρθηκαν στα περισσότερα blogs, εφημερίδες και διακηρύξεις, αλλά και στην προσφυγή του ΔΣΑ, της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΠΣ στο Συμβούλιο της Επικρατείας):

    1) Παραίτηση της Ελλάδας από κάθε ασυλία σε ιδία περιουσία προς τους Δανειστές. 2) Ακύρωση του δικαιώματος ασυλίας λόγω Εθνικής Κυριαρχίας. 3) Το Αγγλικό δίκαιο Δανεισμού διέπει τον Δανεισμό αντί του Ελληνικού. 4) Οι Δανειστές μπορούν να καταγγείλουν μονομερώς τη Σύμβαση ανά πάσα στιγμή, και με κάθε δικαιολογία, και να απαιτήσουν το Δάνειο πίσω, κυρήσσοντας τη Χώρα σε πτώχευση.
    5) Κάθε δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του. Δηλαδή μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία άλλα να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία. 6) Δεν είναι απαραίτητο οι συμβάσεις με τους Δανειστές να περάσουν από τη Βουλή ή από τα Δικαστήρια.

    Η πραγματικότητα είναι πως τα 1,2,3,4 και 5 από τα σημεία που αναφέρουμε παραπάνω δεν υπάρχουν στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ αλλά στην ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ. Στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ υπάρχει αναφορά μόνον στο 6ο σημείο, η οποία όμως προβλέπει το ακριβώς αντίθετο. Στο Άρθρο 1 (αυτό που ψήφισε ο ΛΑ.Ο.Σ.) παράγραφος 4, αναφέρεται πως «τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις, εισάγονται στην Βουλή για κύρωση»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις