Μήπως κάποιος γείτονάς σας δεν έχει να φάει;

Με αφορμή  την ερώτηση  που έκανε  φίλος μας αναγνώστης  σχετικά  με το περιεχόμενο  της ανάρτησής μας 
:Μια "πρακτική" συμβουλή ώστε και να μην πληρώσετε το νέο χαράτσι στην ΔΕΗ και να μην σας κόψουν το ρεύμα ,κάναμε κάποιες σκέψεις τις οποίες γράψαμε ως αναγκαίο "συμπλήρωμα" στην  απάντησή μας.


Ανώνυμος είπε...
Με συγχωρείτε δεν κατάλαβα την ουσία.. Προτείνετε να κλειδώνουμε τη χελώνα (Σχ.Ο.Π: εννοεί το "ρολόι"της ΔΕΗ) για ποιο λόγο; Για να επιτρέπουμε την πρόσβαση μόνο στον καταμετρητή και όχι στο συνεργείο που θα έρθει να κάνει διακοπή;


Ορθόδοξο Παρατηρητήριο:


Αγαπητέ μας αδελφέ και φίλε αναγνώστη.


Αυτό που εμείς λέμε ευθέως προς όλους είναι, ότι κανείς δεν πρέπει να πληρώσει τα ληστρικά και παράνομα χαράτσια που επέβαλε αυτό το καθεστώς όχι μόνο διότι δεν αφορούν την συνεισφορά μας στο κράτος που είναι πατριωτικό μας καθήκον, αλλά επειδή εξυπηρετούν την διάλυσή του και την εξόντωση του ελληνικού λαού.
Αυτό που διαβάσατε στην ανάρτησή μας, είναι το περιεχόμενο ενός e-mail που μας φάνηκε ενδιαφέρον και ενδεχομένως "χρήσιμο" ,ειδικά σε όσους έχουν εύλογες απορίες και δεν ξέρουν τι να κάνουν σχετικά με το χαράτσι που σκοπεύουν να εισπράξουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Απαντώντας λοιπόν στην ερώτησή σας, σας λέμε ότι ,ναι αυτό αντιληφθήκαμε και εμείς διαβάζοντάς το.
Πράγματι η ΔΕΗ αν αποφασίσει να διακόψει την παροχή πρώτα θα χρησιμοποιήσει τον "εύκολο" τρόπο που είναι ο μετρητής.Συνεπώς η "πρώτη γραμμή άμυνας" αυτού που δε θα πληρώσει το χαράτσι θεωρούμε πως είναι αυτή που περιγράφεται σε αυτό το e-mail με τις "οδηγίες" που δημοσιεύσαμε.Αν εν τω μεταξύ στην ΔΕΗ,έχουν σχεδιάσει να αποξηλώνουν την γραμμή τροφοδοσίας προς τον μετρητή(τα καλώδια απο το δίκτυο) σε περιπτώσεις τέτοιων αντιδράσεων, τότε κανείς δεν μπορεί να τους εμποδίσει.Θεωρούμε πάντως , δεδομένων μάλιστα των τεχνικών δυσκολιών και των σχετικών αποφάσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ότι δεν θα επιχειρηθεί αυτός ο τρόπος διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε όποιον αρνηθεί να καταβάλλει το ΕΤΑΠ ( προσοχή το ΤΑΠ είναι νόμιμο και πληρώνεται εδώ και δεκαετίες).
Συμπληρωματικά θελουμε να πούμε ότι:
Εδώ που φτάσαμε,θα πρέπειδυστυχώς να εφευρίσκουμε και τρόπους "άμυνας" οι οποίοι κάποιες φορές θα είναι αποτελεσματικοί και κάποιες όχι.
Αυτό πάντως που έχει σημασία τώρα είναι να καλλιεργήσουμε στην καρδιά μας την χριστιανική αλληλεγγύη.
Ένα πρώτο βήμα είναι να γνωριστούμε με τους γείτονές μας και να μάθουμε αν στη γειτονιά υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν ούτε να φάνε.
Να τρέξουμε να τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε.
Ένα πιάτο φαγητό , μια σακούλα με τρόφιμα και κυρίως η παρουσία της αγάπης μας και της συμπαράστασής μας σε ανθρώπους που την χρειάζονται επειγόντως.Να μην επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αδιαφορήσει ή να περιμένει απο τους άλλους να τρέξουν.
Να κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να μην υπάρξουν στην περιοχή μας περιστατικά παιδιών που πέφτουν λιπόθυμα στη τάξη του σχολείου απο ΑΣΙΤΙΑ, κάτι που συνέβη (δυστυχώς όχι μεμονωμένα) σε σχολεία της Κυψέλης ( βλ. Κλασσικοπερίτπωση "Δυστυχώς είναι αλήθεια, Μαθητές λιποθυμούν απο ασιτία σε σχολεία του 6ου διαμερίσματος!!! ").
Κάποιοι γύρω μας δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ρούχα για τα παιδιά τους, και ο χειμώνας έφτασε.
Να διαλέξουμε μερικά απο αυτά που φυλάμε στις ντουλάπες ξεχασμένα, είτε ακόμα και να στερηθούμε ένα δικό μας και να τρέξουμε ΣΗΜΕΡΑ να τους το προσφέρουμε.
Εν πάσει περιπτώσει ας κάνει ο κάθε ένας μας ότι μπορεί για τον συνάνθρωπό του.
Να μην μείνουμε στην εσωστρέφεια και την κατάθλιψη, να βγούμε προς τα έξω και με φιλάνθρωπη και αγαπητική προς τον δυσκολεμένο αδελφό μας διάθεση να κάνουμε ότι περνάει απο το χέρι μας να τον ανακουφίσουμε.Αυτά είναι τα έργα που θα ελκύσουν την Χάρη Του Θεού μέσω της η οποίας θα πάρουμε δύναμη και φώτιση ώστε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε προσωπικά αλλά και ως έθνος.
Το ιδανικώτερο βέβαια θα είναι να αναστήσουμε πάλι την παλιά ενοριακή κοινότητα τότε όπου όλοι συμμετείχαμε ενεργά σε αυτήν και αντιμετωπίζαμε με την βοήθεια του Θεού τα προβλήματα, τις δυσκολίες,τη φτώχεια, τις στενοχώριες.
Μην περιμένουμε απο τον παπά της ενορίας μας να τα κάνει όλα μόνος του ή κάποιες φορές με την βοήθεια μερικών εθελοντών.Να πάμε μαζί με τους γείτονές μας και να του εκφράσουμε την διάθεσή μας να γίνουμε πάλι κοινότητα χριστιανών που ο ένας θα νοιάζεται για τον άλλον.Να είστε σίγουροι πως θα ακολουθήσουν πολλοί και θα δείτε ότι δεν χάθηκε το φιλότιμο και η ανθρωπιά απο τον λαό μας, όπως θέλουν να πιστεύουν μερικοί.
Ας σκεφτούμε πόσα σκουπίδια πετάμε και πόσοι συνάνθρωποί μας που μέχρι χθές ζούσαν αξιοπρεπώς εργαζόμενοι, σήμερα άνεργοι ,φτωχοί και απελπισμένοι, ψάχνουν κρυφά ανάμεσα σε αυτά για να βρούν τροφή , ρούχα ή παπούτσια.Όσο και αν σας φαίνεται "παραμύθι" υπήρξαν περιπτώσεις αδελφών μας που έψαχναν ακόμα και πίσω απο μαγειρεία νοσοκομείων.Δεν είναι σκυλιά είναι αδέλφια μας για τα οποία πρέπει να νοιαστούμε,όσοι τουλάχιστον έχουμε ακόμα αυτήν την δυνατότητα.
Αν σήμερα αδιαφορήσουμε, τότε αύριο ο Θεός θα επιτρέψει να βιώσουμε και εμείς τι σημαίνει να είσαι μόνος και απελπισμένος.
Μην ντραπείτε να ρωτήσετε τον γείτονά σας αν χρειάζεται ο ίδιος κάτι ή αν γνωρίζει κάποιον που να βρίσκεται σε ανάγκη.
Να είστε σίγουροι ότι στην γειτονιά σας υπάρχει κάποιος που ενδεχομένως να περιμένει την δική σας βοήθεια και απλώς να ντρέπεται να την ζητήσει.Είναι πολλοί εκείνοι που δεν βγαίνουν δημόσια να ζητήσουν βοήθεια και υποφέρουν μυστικά φτάνοντας πολλές ακόμα και σε απόγνωση.
Το ξαναλέμε.Το πρώτο βήμα είναι να χτυπήσουμε την πόρτα του γείτονα να γνωριστούμε και να του πούμε τις σκέψεις μας.Μαζί με εκείνον να μαζέψουμε και άλλους και να αναστήσουμε ξανά την ενοριακή κοινότητα καλλιεργώντας την απλή και ανόθευτη χριστιανική αλληλεγγύη.Μια αλληλεγγύη που δεν θα είναι υπόθεση μόνο κάποιων κυριών του "φιλόπτωχου ταμείου" αλλά υπόθεση όλων μας.Μια αλληλεγγύη που θα περιέχει και την φιλάνθρωπη βοήθεια,και τις εκδηλώσεις συμπαράστασης.
Αν π.χ μάθουμε πως μια τράπεζα θα στείλει τους ανθρώπους της να κατασχέσουν το σπίτι κάποιου γείτονα που έμεινε άνεργος, ας χτυπήσουμε μερικά κουδούνια να ξεσηκώσουμε όσους γίνεται και να πάμε να εμποδίσουμε αυτήν την απάνθρωπη διαδικασία (όπως έγινε πρόσφατα σε παρόμοια περίπτωση στη Ν. Φιλαδέλφεια).
Ήλθε ο καιρός να καταλάβουμε ότι ο ένας έχει ανάγκη τον άλλον.
Ο Θεός δεν θα μας αφήσει , θα δώσει λύσεις και προοπτικές όπως έκανε πάντα όταν Του απλώναμε ταπεινά και με πίστη το χέρι.

Σχόλια

  1. Λέτε να ανεβάσουμε με ηλεκτρολόγο το ρεύμα που θα μας κόψουν. Όμως αυτό ισχύει και τώρα αλλά απαγορεύεται με ποινή φυλάκισης κάποιος που του έχουν κόψει το ρεύμα, να ανεβάσει το ρεύμα μόνος του. Αφήνουν δηλαδή και τώρα χαρτί, και πριν απο χρόνια ίσχυε, που σου λένε ότι αν το ανεβάσεις θα σε πάνε φυλακή.

    Με λίγα λόγια είναι γνωστό ότι μπορεί να ανεβάσεις παράνομα τον διακόπτη της ΔΕΗ και να ξαναέχεις ρεύμα, αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν τολμά διότι έχει νομικές συνέπειες. Οπότε τί μας προτείνεται να πάει φυλακή ο λαός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που σίγουρα δεν προτείνουμε είναι να κάτσει με σκυμένο το κεφάλι περιμένοντας να πάθει "κράμπα" ο δήμιος.
    Αν πάλι εσείς νομίζετε ότι μπορούν να μας στείλουν όλους στη φυλακή τότε ειλικρινά δεν μπορώ να σας απαντήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο πρώτο σκέλος συμφωνώ μαζί σας ότι δεν πρέπει να κάτσουμε με σκυμμένο το κεφάλι.
    Αλλά για το δεύτερο σκέλος έχω αντιρρήσεις αφού πώς είστε βέβαιοι ότι όλος ο λαός θα το κάνει, και όχι μόνο κάποιες το πολύ εκατοντάδες. Μαθαίνω ότι πολλοί ψάχνουν να βρουν τρόπους να τα πληρώσουν όσο και αν το κάνουν με δυσφορία.
    Θελω να πως πως αν δεν το κάνει όλος ο λαός, αλλά μερικοί μόνο τότε μπορούν να στείλουν στη φυλακή αυτούς τους μερικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις