Δευτέρα 31 Οκτωβρίου (7 μμ):Παρουσίαση του βιβλίου "Σχέση Ιερών κανόνων και κοσμικών νόμων" του πρωτ. π. Λάμπρου Φωτόπουλου

Μια μικρή εισαγωγή απο το  "Ο.Π"


Ίσως είναι το πιό "χρηστικό" βιβλίο σε αυτούς τους δύσκολους και γεμάτους νεοεποχήτικη θολότητα καιρούς.


Η Εκκλησία ως Σώμα,  του οποίου Κεφαλή είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ήταν ανέκαθεν ο στόχος του διαβόλου και όλων των αντιχρίστων δυνάμεων που βρέθηκαν να έχουν κοσμική εξουσία.


Σήμερα όλα δείχνουν ότι αυτές οι δυνάμεις δεν λειτουργούν   περιστασιακά και ασύντακτα όπως στο παρελθόν, αλλά βρίσκονται απολύτως συντεταγμένες υπο την καθοδήγηση ενός ημιορατού πλέον αντίχριστου  "διευθυντηρίου".


Οι επιθέσεις εναντίον των λαών και ειδικώτερα εναντίον του Ορθόδοξου Ελληνικού λαού και της Εκκλησίας του, είναι παρόμοιες σε συχνότητα, περιεχόμενο και ένταση,  με εκείνες που εξαπέλυσε πριν λίγα χρόνια η "Νέα Τάξη Πραγμάτων", εναντίον του λαού του Ιράκ με την σημειολογικής αξίας ονομασία "Σοκ και δέος".


Οι αντιστάσεις του Ορθόδοξου Ελληνικού λαού πρέπει να καμφθούν.
Αυτό επιχειρείται με πολλούς και γνωστούς τρόπους, κυρίως όμως με την καλλιέργεια της σύγχυσης και την παλαιά και εν πολλοίς αποτελεσματική μέθοδο της "Νέας Εποχής" του "θολώματος των νερών".


Αυτός είναι και ο λόγος που η "εκ δεξιών" και "εξ ευωνύμων" νεοεποχήτικη προπαγάνδα προσπαθεί να καταστήσει τον πιστό λαό άνευρο και άβουλο υποδοχέα μιας πολιτικά και πνευματικά μονοφυσιτικής , πανδεκτικής και πανθρησκειακής ρητορείας.


Αυτήν ακριβώς την νεοεποχήτικη σούπα έρχεται να "χαλάσει" το βιβλίο του π.Λάμπρου Φωτόπουλου "Σχέση Ιερών κανόνων και κοσμικών νόμων" το οποίο θα παρουσιάσει απο κοινού η "Ε.Π.Μ" (Εστία Πατερικών Μελετών) και ο Ιερός Ναός Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (Μαρούσι Αττικής).


Τα ιδρυτικά μέλη της Εστίας Πατερικών Μελετών: π. Σαράντης Σαράντος και κ. Χρ.Παπασωτηρίου καθώς επίσης οι: π. Γεώργιος Διαμαντόπουλος και ο π. Λάμπρος Φωτόπουλος,παρουσιάζοντας το βιβλίο θα βοηθήσουν όλους όσους δεν το έχουν διαβάσει ακόμα,  να βάλουν τα πράγματα όχι απλώς σε "μια τάξη",  αλλά στην τάξη που εγγυάται η υπακοή στο θέλημα του Θεού.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις