Και με την άδεια της κυβέρνησης ιδιώτες θα αλωνίζουν στα προσωπικά μας δεδομένα!

Χθές  ο υπερυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος μετά απο την πολυπληθή  και πολύωρη σύσκεψη που είχε  με στελέχη  του Υπουργείου Οικονομικών, αποφάσισε ότι  στα πλαίσια της εφαρμογής ενός προγράμματος  "εξυγείανσης" του φοροεισπρακτικού μηχανισμού  του κράτους, θα ανατεθεί   η διαχείριση  αυτού  σε  ιδιώτες  "συμβούλους"  οι οποίοι θα αναλάβουν  την "βρώμικη  δουλειά" του  εκτελεστή - φοροεισπράκτορα.

Το πως ενεργούν αυτές  οι  "ιδιωτικές εταιρείες είσπραξης"   το ξέρουν ακόμα και οι "πέτρες".
Δεν  έχει περάσει  καιρός  απο τότε που  τα ΜΜΕ  δημοσίευαν τις απεγνωσμένες φωνές  συμπολιτών  μας  οι οποίοι   για λίγα ευρώ χρέη προς τις τράπεζες,  δέχονταν την βίαιη...
  επίθεση  αυτών  των ιδιωτικών εταιρειών  είσπραξης, με την μορφή χυδαίων απειλών  και εκβιασμών   (και για να μην παρεξηγηθούμε , ως "βίαιη" συμπεριφορά  δεν  χαρακτηρίζεται μόνο  αυτή που στρέφεται απ΄ευθείας στο σώμα του  υποκειμένου,  αλλά και οι απειλές , οι εκβιασμοί , οι ύβρεις, το  δημόσιο ξεφτίλισμα , οι  συνεχείς  καθημερινές ενοχλήσεις κλπ που  έχουν ως στόχο  την προσβολή της ψυχικής του ισορροπίας και υγείας).

Οι ιδιωτικές  εταιρείες  που για χάρη των τραπεζών  λειτούργησαν  ως "εκτελεστές συμβολαίων", είναι εκείνες  που  έχοντας  πρόσβαση σε απόρρητα  προσωπικά δεδομένα  τα οποία διέθεταν οι τράπεζες , έπαιρναν  δεκάδες φορές την ημέρα  τηλέφωνο τους  "κακοπληρωτές"  και ασχέτως αν είχαν  να κάνουν  με ανθρώπους που  βρίσκονταν  σε απελπιστική κατάσταση  όχι απο τις επιλογές τους αλλά απο τραγικές  συγκυρίες (θάνατοι, ασθένειες, απολύσεις κλπ), χρησιμοποιούσαν κάθε μέσο ,ακόμα και  τα  προσωπικά τους δεδομένα,  για να τους εκβιάσουν , να τους απειλήσουν , να τους  προσβάλλουν και τελικά να τους φέρουν  βίαια, είτε στην αποπληρωμή , είτε στην απόγνωση και στον θάνατο.

"Λαμπρό το παράδειγμα των τραπεζών"   και γι΄αυτό ο κ. Βενιζέλος  θα  το ακολουθήσει εφαρμόζοντας  προφανώς τίς ίδιες τακτικές εξόντωσης.
Η διαφορά είναι πως  για να χρυσώσει το χάπι και να ανατροφοδοτήσει  το γνωστό απο παλιά  βρώμικο παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού, μίλησε για  κάποιες χιλιάδες  μεγαλοοφειλετών .

Για άλλη μια φορά μέσα σε λίγες ημέρες ο ελληνικός λαός  ακούει να του  πετούν κατάμουτρα τα χειρότερα ψέματα  πασαλειμένα με  ένα λεπτό βερνίκι αλήθειας.

Για να διαφημίσουν λοιπόν  την  απ΄ευθείας ανάθεση  αυτής της φοροεισπρακτικής  εργολαβίας, προέβαλλαν  μια αλήθεια, ότι  δηλαδή ελάχιστοι  χρωστούν τα περισσότερα στην εφορία και αμέσως μετά ένα τεράστιο ψέμα ,ότι δήθεν αυτοί θα είναι που θα μπουν πρώτοι στο "στόχαστρο".Προσδοκώντας ίσως,  πως ο κακομοίρης έλληνας πολίτης που χρωστά  200- 300 ευρώ στην εφορία, ή  ο απολυμένος  που δεν έχει να πληρώσει τα 10 - 20 χιλιάρικα  του φόρου κληρονομιάς  απο το σπιτάκι που του άφησε πεθαίνοντας ο γονιός του , θα πεί "δόξα τω Θεώ επιτέλους θα κυνηγήσουν αυτούς που πρέπει και όχι  τους φουκαράδες".

Δυστυχώς η πραγματικότητα κρύβει  δύο  φρικτές αλήθειες:

1) Οι μεγαλοκαρχαρίες   για τους οποίους δήθεν  γίνεται όλος αυτός ο "ντόρος",  έχουν απο νωρίς  σχεδιάσει την  "έξοδο κινδύνου" και έχουν  καλύψει επαρκώς τα νώτα τους , είτε με εικονικές πτωχεύσεις , είτε  βγάζοντας τον πλούτο τους στο εξωτερικό, είτε  με χίλιους άλλους  δόλιους και σκοτεινούς τρόπους  τους οποίους  γνωρίζουν  πολυ καλά οι  οικονομικοί τους σύμβουλοί  που  αύριο  θα γίνουν δήθεν οι διώκτες τους.Συνεπώς  αύριο  ο στόχος δεν θα είναι αυτοί  που χρωστούν  το 90%  αλλά εμείς  που  διαμορφώνουμε  μόλις  το 10%  των 41 δις  απλήρωτων χρεων  προς την εφορία.Και για  να μην μας πουν ότι  όλα αυτά είναι προσωπικές εκτιμήσεις θα αναφέρουμε ένα μόνο παράδειγμα μεγαλοοφειλέτη  που όχι μόνο δεν δίνει δεκάρα  στο ελληνικό κράτος αλλά που γράφει στα παλιά του τα παπούτσια  ακόμα  και δικαστικές αποφάσεις  εναντίον του.Μιλάμε για την γερμανική Χόχτιφ  αυτήν δηλαδή που  "νοίκιασε"  με τις γνωστές διαδικασίες  την διαχείριση του  αεροδρομίου  Ελ. Βενιζέλος  και η οποία  χρωστά  κατι  δισεκατομμυριάκια  στο Ελληνικό κράτος.Αυτήν την  εταιρεία ποιός λογιστάκος   ιδιωτικής εταιρείας  θα τολμήσει να την ενοχλήσει;

2)Το σημαντικώτερο και αυτό που δυστυχώς έχει "ξεφύγει" απο τους περισσότερους   πολιτικούς σχολιαστές , είναι η παράδοση  της διαχείρισης  χιλιάδων προσωπικών μας δεδομένων, τα οποία  "φυλάσσονται"  στα αρχεία   αφ΄ενός του συστήματος  TAXIS  και αφ΄ετέρου  στις βάσεις δεδομένων των τραπεζών , στα χερια  κάποιων ιδιωτών  (ντόπιων ή ξένων ) οι οποίοι θα τα διαχειριστούν  όπως θέλουν  αρκεί να φέρουν  λεφτά στα ταμεία  του κράτους και φυσικά στα δικά τους  πορτοφόλια.
Όταν με το κακό, διεκπεραιώσουν αυτήν την βρώμικη δουλειά,  θα τους έχει μείνει ασφαλώς μια πολύτιμη προίκα  γεμάτη με στοιχεία  για τον κάθε Έλληνα πολίτη  την οποία  ασφαλώς θα χρησιμοποιήσουν για να βγάλουν ακόμα περισσότερα λεφτά.

Όμως , όσο και αν  σας φαίνεται περίεργο, αυτό είναι το λιγότερο.

Το χειρότερο είναι ότι με την απόφαση  αυτη του κ. Βενιζέλου  "ξεκλειδώθηκε" επι της ουσίας η "πίσω πόρτα" της ασφάλειας  των προσωπικών μας δεδομένων ,από την  οποία θα μπαινοβγαίνουν όποτε  θέλουν  περίεργοι  ιδιώτες  και κάθε είδους  μυστικές ή φανερές εταιρείες.

Αν λοιπόν τώρα  με υπουργική απόφαση  εκχωρούνται  κάποια προσωπικά μας δεδομένα  σε  ιδιωτικές  εταιρείες, με ότι κι αν σημαίνει αυτό, φαντασθείτε τι  νεοταξικό "πανηγύρι"  θα γίνει μεθαύριο,  που θα υλοποιηθεί  πλήρως και με  ολοκληρωτικό τρόπο ,μέσω της Κάρτας του Πολίτη , η  "ηλεκτρονική διακυβέρνηση".

Τότε δηλαδή  που  δεν θα  υπάρχει τίποτα κρυφό απο το μάτι του "Μεγάλου Αδελφού".
Τότε  που για τον κάθε ένα μας  θα υπάρχει ένας γιγάντιος  ηλεκτρονικός φάκελος στον οποίο  θα είναι  καταχωρημένα τα πάντα και στον οποίο   θα κυριαρχεί το πλήρες προφίλ μας , που   θα διαμορφώνεται διαρκώς απο την επεξεργασία  της  συνεχούς ροής εκατοντάδων χιλιάδων προσωπικών  δεδομένων .
Δεν είναι  τυχαίο λοιπόν  ότι  λίγες ημέρες πρίν το Συμβούλιο Της Επικρατείας  αποφάνθηκε ότι   τυχόν   αντιρρήσεις θρησκευτικής συνείδησης  δεν δικαιολογούν την μη συμμόρφωση  με τους  νόμους κράτους  και δεν στοιχειοθετούν  νομική  βάση σε  προσφυγή  παρά μόνο σε νόμους ή διατάξεις  που αναφέρονται αυστηρά στην άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων.

Η αράχνη της  Νέας Εποχής είναι  φανερό  ότι  πλέκει  τα δίχτυα της  και τυλίγει με  κάθε τρόπο και μέσο  την Ελάδα και τους Έλληνες.
Ωστόσο  έχουν λογαριάσει χωρίς τον  "Ξενοδόχο"  που για μάς τους  Έλληνες δεν είναι ούτε  ο Παπανδρέου , ούτε η Τρόϊκα , ούτε  το ΔΝΤ , αλλά ο  Ιησούς Χριστός.

Και όπως  λέει  ο  λαός : "Βιάστηκαν   να πουλήσουν  το τομάρι  πρίν ακόμα πεθάνει το ζώο".
Μόνο  που  εμείς δεν είμαστε ζώα , αλλά ανθρώπινα  πρόσωπα  πλασμένα κατ΄εικόνα του Θεού  και με "προίκα" το Θεόσδοτο δώρο της ελευθερίας  που καμία ιδωτική  ή δημόσια "εταιρεία" δεν μπορεί να μας το πάρει με το ζόρι και θα αγωνιζόμαστε   για αυτήν  ώστε να μην πεθάνουμε  πνευματικά.
Παραθέτουμε την είδηση  πιο κάτω όπως την διαβάσαμε στον "Αγγελιαφόρο"

Ιδιώτες για εισπράξεις και ελέγχους!

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΩΤΙΟΥ
Ιδιώτες προσλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να κυνηγήσουν τους μεγάλους χρεοφειλέτες του Δημοσίου, ενώ παράλληλα από ιδιωτικά ελεγκτικά και λογιστικά γραφεία θα πραγματοποιείται ο φορολογικός έλεγχος επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών.
Στις τολμηρές αυτές αποφάσεις κατέληξε χτες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ...
υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από σύσκεψη με στελέχη του ΥΠΟΙΚ, θέτοντας ως άμεση προτεραιότητα την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε την πρόσληψη εξωτερικών συμβούλων και συγκεκριμένα δικηγόρων, λογιστών και ελεγκτών, που θα αναλάβουν τη διεκδίκηση των ληξιπρόθεσμων χρεών, αρχικά από 10.000 μεγαλοοφειλέτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, που παρουσιάστηκαν στη σύσκεψη, οι συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές στο τέλος Ιουνίου, από άμεσους και έμμεσους φόρους και από μη φορολογικά έσοδα, ανέρχονται, μαζί με πρόστιμα και προσαυξήσεις, στο ποσό των 41,1 δισ. ευρώ. Οι εμφανιζόμενοι οφειλέτες του ποσού αυτού φτάνουν σε 900.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Από τις 900.000 οφειλετών, οι 892.000 οφείλουν ποσά μέχρι 150.000 ευρώ, από αυτούς δε, οι 716.000 οφείλουν ποσά μόλις μέχρι 3.000 ευρώ.
Επίσης όλοι οι οφειλέτες (892.000) που οφείλουν ποσά μέχρι 150.000 ευρώ, έχουν συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές 4,1 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 37 δισ. ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι χρέη μόλις 14.700 οφειλετών, εκ των οποίων οι 6.500 είναι φυσικά πρόσωπα και οι 8.200 νομικά πρόσωπα.
Πρώτο βήμα
Με βάση τα στοιχεία αυτά, η εντολή που έδωσε ο κ. Βενιζέλος είναι η εστίαση της προσπάθειας στους 14.700 μεγαλοοφειλέτες άνω των 150.000 ευρώ που αντιστοιχούν στο μεγάλο όγκο των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Επίσης η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αναλάβει το έργο της εκκαθάρισης του αρχείου των οφειλετών, ώστε να διαπιστωθεί αμέσως ποια από τα νομικά πρόσωπα που εμφανίζονται ως οφειλέτες ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, και άρα πρόκειται για συμψηφιστική στην πραγματικότητα εγγραφή, καθώς και ποια είναι τα φυσικά πρόσωπα που έχουν αποβιώσει ή που βρίσκονται σε κατάσταση πτώχευσης.
Μετά την εκκαθάριση αυτή εκτιμάται ότι οι μεγαλοοφειλέτες που θα απομείνουν θα ανέρχονται σε περίπου 10.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Σύμφωνα με τις εντολές του κ. Βενιζέλου, η συγκεκριμένη «ομάδα» οφειλετών θα εξεταστεί κατ' απόλυτη προτεραιότητα με τη βοήθεια εξωτερικών συμβούλων, δηλαδή δικηγόρων, λογιστών και ελεγκτών, «η επιλογή των οποίων θα γίνει ταχύρρυθμα, καθώς η αμοιβή τους θα κινείται σε επίπεδα που επιτρέπουν την εφαρμογή ταχύρρυθμης διαδικασίας επιλογής και ανάθεσης στο πλαίσιο του Κοινοτικού Δικαίου», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ιδιωτικοποίηση
των ελέγχων
Παράλληλα αποφασίστηκε η ενεργοποίηση της διάταξης για την ιδιωτικοποίηση των φορολογικών ελέγχων. Πρόκειται για τις διατάξεις που αφορούν στο «φορολογικό πιστοποιητικό» που θα χορηγούν οι ορκωτοί ελεγκτές και τα λογιστικά γραφεία. Με βάση σχετικό πιστοποιητικό, η εταιρία θα καταβάλει το βεβαιωθέντα φόρο και θα θεωρείται καταρχήν φορολογικά ενήμερη, με ευθύνη του ιδιώτη ελεγκτή, που θα είναι πιστοποιημένος από το υπουργείο Οικονομικών. Οι «πιστοποιημένες» επιχειρήσεις θα ελέγχονται δειγματοληπτικά από το υπουργείο Οικονομικών και αν διαπιστωθεί παρατυπία, θα επιβάλλονται κυρώσεις και στους ελεγκτές.
Οι ανέλεγκτες
Ακόμη αποφασίστηκε στη σύσκεψη, για όσους δεν είχαν υπαχθεί στην περαίωση του 2010 επειδή κατέχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ ανά άτομο ή λόγω μεγάλου κύκλου εργασιών για τις εταιρίες, να εφαρμοστεί ταχεία διαδικασία ελέγχου των ανέλεγκτων χρήσεων. Ο έλεγχος θα διεξαχθεί σχεδόν στο σύνολό του, με αυτοματοποιημένο τρόπο με τη βοήθεια των συστημάτων και των διασταυρώσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων.
Τέλος, εντολές για την αύξηση των δημόσιων εσόδων έδωσε στους διευθυντές των ΔΟΥ και των τελωνείων Αττικής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, παρουσία του γενικού γραμματέα Γιάννη Καπελέρη και των γενικών διευθυντών του υπουργείου Οικονομικών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις