Περί Δικαιωμάτων και Συνταγμάτων

"Ο οπαδός ορισμένου θρησκεύματος δεν έχει τη δυνατότητα «επικαλούμενος της θρησκευτικές του πεποιθήσεις να αρνηθεί την εκπλήρωση των φορολογικών του υποχρεώσεων προς το κράτος» ούτε και να αρνηθεί «την συμμόρφωσή του προς τους νόμους γενικής εφαρμογής, ειδικά δε με εκείνους που δεν αφορούν θέματα σχετικά με την άσκηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων».

Αυτό αναφέρει σε απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την οποία απορρίπτει προσφυγή που είχε καταθέσει αντιρρησίας συνείδησης ζητώντας να εξαιρεθεί από το σύστημα ΤΑΧΙS και να μην φορολογείται μέσω του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή κρίνοντας ότι...

η καθιέρωση του ΑΦΜ δεν προσβάλλει την θρησκευτική ελευθερία των πολιτών και είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου".

Aυτά μας λέει η σημερινή είδηση των εφημερίδων (Πρώτο Θέμα) κι εμείς γράφουμε :
Τι λέει, αγαπητοί κύριοι του ΣτΕ, το Σύνταγμα και η ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, για την "εικαζομένη συναίνεση" παντός Πολίτη, ως προς την εκχώρηση του Δικαιώματος να του αφαιρούνται τα όργανα προθανατίως (εγκεφαλικός θάνατος) χωρίς τη θέλησή του; Δηλαδή, χωρίς να έχει την "δεδηλωμένη", γραπτή ή προφορική, άρνηση;

Το ΣτΕ άλλοτε κάνει "στραβά μάτια" και όποτε θέλει τα έχει ορθάνοιχτα, πότε τεντώνει το Σύνταγμα σαν το λάστιχο και πότε το κάνει σκληρό σαν το σίδερο.

Καλό θα ήταν να προσέχουν οι κύριοι του ΣτΕ, από τα λαστιχένια δεσμά δεν κινδυνεύουμε τόσο πολύ όσο από τα σιδερένια. Αν μάλιστα μας επιβληθεί η δια μαστιγώσεως ποινή, αλίμονο αν η ράβδος είναι σιδηρά.

http://kyprianoscy.blogspot.com/2011/07/blog-post_5755.html 

Βλέπε προηγούμενη ανάρτησή  μας  ΕΔΩ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις