Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Διαρκής Ιερά Σύνοδος για την Κάρτα του Πολίτη ( ;;;)


Διαβάσαμε στο amen.gr το σημερινό (16/6/2011) ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και ακόμα προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε  αν τελικά   ο τίτλος  " Η Δ.Ι.Σ για την κάρτα του πολίτη  "  που έδωσε η  "πύλη εκκλησιαστικών ειδήσεων Amen.gr",  έχει  κάποια σχέση με το  περιεχόμενο του ανακοινωθέντος  της ΔΙΣ.

Επί της ουσίας αυτό που μας ανακοίνωσε η Δ.Ι.Σ,  είναι  πως η κυβέρνηση δια του  υφυπουργού εσωτερικών κ. Ντόλιου την διαβεβαίωσε   "... ότι η Κάρτα του Πολίτη δεν θα περιλαμβάνει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και δεν θα περιλαμβάνει γραμμωτό κώδικα (barcode), ούτε οποιονδήποτε συμβολικό αριθμό. "

Το υπόλοιπο ανακοινωθέν  επιβεβαιώνει  πως η  ΔΙΣ ενημερώθηκε απο  τις  επιτροπές για διάφορα άσχετα με την κάρτα του πολίτη θέματα.
Αν λοιπόν  θεωρούσαμε  ως σοβαρό τον τίτλο  της ανάρτησης του amen.gr και αν πιστεύαμες πως εκφράζει  την τελική θέση  της διοικούσας Εκκλησίας για αυτό  το ζήτημα , τότε η ανάρτηση αυτή θα σχολίαζε  απλώς το "χρονικό μιας προδοσίας".
Μπορεί να μην νοιώθουμε ευτυχείς  που ακόμα η  Δ.Ι.Σ  δεν  έχει πάρει  ξεκάθαρη θέση  για ένα θέμα  το  οποίο   εκατοντάδες χιλιάδες  πιστοί  θεωρούν  επείγον και σποβαρώτατο, ωστόσο  ελπίζουμε  πως  σύντομα  θα  διαβάσουμε  ένα ανακοινωθέν  που  θα  αντάξιο εκείνου της  Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους.
Πιό κάτω σας παραθέτουμε  αυτούσια  την  ανάρτηση  του amen. gr  
Ανακοινωθέν Ιεράς Συνόδου
   Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011, στην τρίτη Συνεδρία Της για το μήνα Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο απεστάλη έγγραφο του Εξοχωτάτου Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκεντρώσεως και Ηλεκτρονικής Διακυβερνήσεως κ. Γεωργίου Ντόλιου, στο οποίο αναφέρει ότι ενημερώθηκαν τα Μέλη τής Ειδικής Επιτροπής για την μελέτη θεμάτων Εκκλησίας - Πολιτείας, ότι η Κάρτα του Πολίτη δεν θα περιλαμβάνει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και δεν θα περιλαμβάνει γραμμωτό κώδικα (barcode), ούτε οποιονδήποτε συμβολικό αριθμό. Το έγγραφο αυτό αποτελεί την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε προηγούμενη Επιστολή της Ειδικής Επιτροπής, της Ιεράς Συνόδου, για την μελέτη σχετικά με την έκδοση της Κάρτας του Πολίτη.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε :


– Από την Έκθεση την οποία υπέβαλε η Συνοδική Επιτροπή επί της Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος περί του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ» για τους νέους των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 7 έως 14 Μαΐου 2011.

– Από την Έκθεση την οποία υπέβαλε η Συνοδική Επιτροπή Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων περί της Διορθοδόξου Προπαρασκευαστικής Επιτροπής, η οποία συνήλθε στο Chambésy της Ελβετίας από 21 έως 26 Φεβρουαρίου 2011.

– Από την Έκθεση την οποία υπέβαλε η Συνοδική Επιτροπή επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου σχετικά με την Ημερίδα με θέμα : «Προοπτικές αναβαθμίσεως της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως», η οποία πραγματοποιήθηκε στην εν Αθήνα την 3η Μαΐου 2011.

– Από την Έκθεση πεπραγμένων την οποία υπέβαλε η Ειδική Συνοδική Επιτροπή περί Γυναικείων Θεμάτων, σχετικά με την διεξαχθείσα, από 3 έως 4 Ιουνίου 2011, «Δ Συν­δι­ά­σκεψη Γυναικών - Εκπροσώπων Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος».

– Από την Έκθεση την οποία υπέβαλε η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Μεταναστών, Προσφύγων και Παλιννοστούντων σχετικά με την εκδήλωση – παρουσίαση των αποτελεσμάτων του εορτασμού της «Παγκόσμιας ημέρας του Μετανάστη», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 9 Μαΐου 2011.

– Από την Έκθεση την οποία υπέβαλε η Επιτροπή για την Παιδεία και την Νεότητα σχετικά με την Συνάντηση Εκπροσώπων των Θεολογικών Σχολών και των Θεολογικών Ενώσεων και Συνδέσμων με θέμα : «Οι εξελίξεις περί του μαθήματος των Θρησκευτικών και ειδικώτερον περί των ωρών διδασκαλίας αυτού εις το Λύκειον».

– Από την Έκθεση την οποία υπέβαλε ο κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Συνεργάτης του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά με την Ομάδα Εργασίας περί θεμάτων Εκπαιδεύσεως, της Επιτροπής «Εκκλησία και Κοινωνία» του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε :

– Τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ιεράς μνήμης του Αγίου Αποστόλου Παύλου, με την συμμετοχή των Μελών της Ιεράς Συνόδου, ως ακολούθως :

στον Εσπερινό, ο οποίος θα τελεσθεί την 28η Ιουνίου 2011, στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου οδού Ψαρών, Αθηνών καθώς και στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου Κορίνθου,

στην Θεία Λειτουργία η οποία θα τελεσθεί την 29η Ιουνίου 2011, στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου οδού Ψαρών, Αθηνών καθώς και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον Πανηγυρικό Εσπερινό, στην Πνύκα.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε :

– Τον κατάλογο των δικαιούχων του επιδόματος για το τρίτο τέκνο στη Θράκη, για το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου 2011. Οι οικογένειες που θα λάβουν το επίδομα είναι 833 και το ποσό ανέρχεται στα 169.316,00 ₠.

– Την σύσταση και λειτουργία του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΡΟΡΡΗ "ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ"» της Ιεράς Μητροπόλεως Μαν­τι­νείας και Κυνουρίας.

– Την σύσταση και λειτουργία του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος : «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας.

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

5 σχόλια:

 1. Όλη η φασαρία δηλαδή... 100.000 διαδηλωτές, σύσταση ειδικής επιτροπής, γνωμοδοτήσεις της Αρχής, γνώμες επιστημόνων, γερόντων, η επιστολή του Αγίου Όρους χάθηκαν τελικά σε μια μικρούλα επιστολή του αρμόδιου Υπουργείου και μια ανακοινωσούλα ασαφή, αόριστη, λιτή της ΔΙΣ.

  Αν η κάρτα δεν έχει προσωπικά δεδομένα, τότε πως θα συνδέεται με το πρόσωπό μου; Δηλαδή θα μπορώ να ανταλλάζω κάρτες με τον κάθε περαστικό;

  Νομίζω πως η Ιεραρχία πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί και να αντιληφθεί ότι πλέον έχει να κάνει με τον ίδιο τον έξω από δω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μήπως η Σύνοδος όπως και η κυβέρνηση μας δουλεύουν κανονικά; Λέω μήπως;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τετέλεσται, μόνοι μας μείναμε, ορφανοί από ποιμένες.

  Ελπίζω η Ιερά Σύνοδος να αποφανθεί καλύτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εσείς δεν είστε εκείνοι που ωρυόσαστε γιά το 666;
  Ωρίστε πήρατε την απάντησή σας.
  Γιατί τώρα ξανακραυγάζετε;
  Στο 666 θα έπρεπε να δοθή η βαρύτητα;
  ΄Η στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οχι αγαπητέ μας δεν ωρυόμεθα αλλά μιλάμε και γράφουμε και ανμας παρακολουθούσατε θα είχατε αντιληφθεί πως μιλούσαμε και μιλάμε για ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΖΟΜΕΝΟ microchip στο οποίο μπορεί και θα αποθηκευθεί ίσωςκαι στην πρώτη χρήση ο δυσώνυμος αριθμός.Φυσικά έχουμε πει και γράψει πολλά για αυτότο θέμα που εσείς προφανώς αγνοείτε ή θέλετε να αγνοείτε .Μην εκνευρίζεσθε και κυρίως να ερευνάτε.
  Αν απο την άλλη νοιώθετε ικανοποιημένος απο τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις τότε μην περιμένετε απο εμάς να συμμερισθούμε τις εκτιμήσεις σας ,υπάρχουν άλλα καταλληλότερα ιστολόγια ειδικά στο πνευματικό νανούρισμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.