Το αδιαχώρητο στο κλειστό Γυμναστήριο της Πτολεμαϊδας στην χθεσινή εκδήλωση για την Κάρτα του Πολίτη!

Όπως είχαμε προαναγγείλει  τόσο εμείς όσο και δεκάδες  άλλα  Ορθόδοξα ιστολόγια και ιστοσελίδες , πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  χθές στο κλειστό Γυμναστήριο της Πτολεμαϊδας μεγάλη  εκδήλωση  εναντίον της Κάρτας του Πολίτη  και της  δικτατορίας της "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" (ντόπιας και παγκόσμιας) την οποία  συνδιοργάνωσαν:
 Ο Ορθόδοξος σύνδεσμος  Πτολεμαϊδας  "Στρατηγός Μακρυγιάννης"
Η Γυμναστική ένωση Πτολεμαϊδας
και  η Ένωση  Προπονητών Φυσικής  Αγωγής  (ΕΠΦΑ) του  νομού Κοζάνης.

Βασικοί ομιλητέςστην εκδήλωση  ήταν ο  Μοναχός  και Δ/κτωρ  Θεολογίας  και  Φιλοσοφίας  π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης  και ο  εκπροσωπος της ΠΡ.Α.Ο.Σ   οικονομολόγος κ. Στάθης  Αδαμόπουλος.
Τον συντονισμό  της εκδήλωσης  και ειδικά  της  συζήτησης που έγινε αμέσως μετά απο τις ομιλίες έκανε  ο  Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος του Πολυτεχνείου  κ. Απόστολος Παπαδημητρίου.
(Σύντομα  θα παραλάβουμε και το ψήφισμα που ενέκριναν το πλήθος  των παρισταμένων  το οποίο και θα δημοσιεύσουμε )

Σχόλια

  1. Πραγματικά ήταν κατάμεστο το κλειστό Γυμναστήριο στην Πτολεμαίδα, προς έκπληξη πολλών που δεν πίστευαν οτι θα έχει συμμετοχή η συγκεκριμένη εκδήλωση. Όμως για άλλη μια φορά έλαμψαν δια της απουσίας τους οι εκπρόσωποι των ενοριών {ιερείς και ιερομόναχοι,'οπως επίσης και ο εκπρόσωπος της Μητροπόλεως} στην περιοχή Εορδαίας!!! Ούτε και μπήκαν στον κόπο οι παραπάνω αναφερόμενοι να κάνουν έστω μια ανακοίνωση στις εκκλησίες τους, παρότι είχε δοθεί η άδεια {για την εκδήλωση} απο τον οικείο Μητροπολίτη!!! Έπεσε το κάστρο της Φλώρινας; Αυτή τη φορά λέμε μετα βεβαιότητας οτι έπεσε το κάστρο της Πτολ/δας! και υπήρξαν οι περισσότεροι πνευματικά τέκνα του μακαριστού και αγωνιστή π. Αυγουστίνου...Αυτούς τους ίδιους όμως θα τους συναντήσεται πολύ συχνά σε πολιτιστικές εκδηλώσεις με χορευτικά σχήματα,ενίοτε με ανατολίτικους χορούς και ερωτικά τραγούδια...έτσι αντιλαμβάνονται αυτοί οι "άγιοι" πατέρες την εξέλιξη... Άλλοτε πάλι πληροφορούμαστε την συμμετοχή, μερικών απο αυτούς, μετα του Μητροπολίτη να παρευρίσκονται σε χειροτονία επισκόπου στο Πατριαρχείο και να συμπροσεύχονται μετα του προσκεκλημένου καρδιναλίου!!! Σήκω π. Αυγουστίνε απο τον τάφο πιάσε την πατερίτσα και χτύπα!!! Γιατί σε μια εκδήλωση που οργάνωσε ο πιστός λαός για να εκφράσει τις αγωνίες του και να δεί πώς θα πορευτεί στις δύσκολες μέρες που περνά και που έρχονται,αυτοί απάντησαν με την ηχηρή απουσία τους και γύρισαν την πλάτη στο ποίμνιό τους!!! Όμως θάρθει καιρός αγαπητοί πατέρες που θα είστε ποιμένες χωρίς ποίμνιο, γιατί θα σας γυρίσει κι αυτό την πλάτη του με τη σειρά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (σχόλιο στο παραπάνω σχόλιο)

    Αγαπητέ αδελφέ,
    Οπωσδήποτε θα ήταν καλύτερα και η χαρά μας μεγαλύτερη αν βλέπαμε τους ηγήτορες και ποιμένες της τοπικής εκκλησίας να συμπαρίστανται στις ανησυχίες μας , αλλά την προσπάθεια μας δεν την βοηθάει η καυστικότητα των λόγων και η δημόσιες στηλιτεύσεις που δημιουργούν διαχωρισμό , αντιπαλότητα και ξεκινούν εχθρότητες εκεί που δεν υπάρχουν. Ας μη ξεχνάμε ότι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.Θεόκλητος έδωσε την ευλογία του για την εκδήλωση κι αυτό είναι πολύ ουσιώδες. Επιπλέον ορίστηκε και εκπρόσωπος του στην εκδήλωση . Το αν τελικά ο εκπρόσωπος του δεν ήρθε ή το αν δεν ανακοινώθηκε όσο θα θέλαμε η εκδήλωση στις ενορίες δεν μας επιτρέπει να προσβάλουμε ή να μειώνουμε την συναίνεση του Επισκόπου μας.
    Το λεκτικό σου είναι πολύ σκληρό και αδικαιολόγητα βαρύ σε σχέση με την περίσταση.

    Εμείς ως μέλη της οργανωτικής επιτροπής ΔΕΝ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ.

    Για την οργανωτική επιτροπή
    Ι.Ρίζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ο νοών νοείτω" φίλε της οργανωτικής επιτροπής. Αν όμως αφουγκραστείς τον κόσμο που συμμετείχε και επαναλάμβανε "γιατί απουσιάζουν οι ιερείς απο μια τέτοια εκδήλωση,γιατί σιωπούν σε τόσο σοβαρά θέματα, γιατί δεν συμμερίζονται τις αγωνίες και τις ανησυχίες των πιστών", τότε εύκολα θα καταλάβεις και το πνεύμα και το λεξιλόγιο των σχολίων". Βέβαια αναφέρθηκα στο γεγονός οτι ο Μητροπολίτης έδοσε ευλογία και αυτό είναι προς τιμήν του! Τί έκαναν όμως όλοι οι υπόλοιποι του κλήρου; {πλην ελαχίστων εξαιρέσεων;}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "ΜΕ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΊΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Όταν, άς υποθέσουμε αν δέ μου ζητούσαν υπογραφή, θέλω να πώ, και μούδιναν ένα χαρτί, σού λεγαν αυτή είναι η ταυτότητά σου,λοιπόν, τέλος πάντων, δέ θα πείραζε. Αλλά όταν, ας πούμε, έχουν το σύμβολο του διαβόλου, είναι, λέγεται ταυτότητά μου, υπογράφω, κι αυτό δεν είναι μικρό πράγμα...Είναι ΑΡΝΗΣΗ δηλαδή. {Απόσπασμα απο συνομιλία του γέροντος Παισίου με Κυπρίους, η οποία εκδόθηκε σε αυτοτελές φυλλάδιο απο την καλύβη της Αναστάσεως}.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις