Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Κάλλιο αργά παρά ποτέ - Την Τρίτη 24 Μαϊου 2011 εκδικάζεται η πρώτη προσφυγή μας εναντίον του ΑΜΚΑ24η Μαΐου 2011. Ο περιβόητος ΑΜΚΑ τίθεται στην κρίση του Σ.τ.Ε.


Η ΠΡΑΟΣ αφουγκραζόμενη την αγανάκτηση του κόσμου και το κοινό περί δικαίου αίσθημα που προσβάλλεται κατάφορα από την αυταρχική επιβολή του ΑΜΚΑ, ο οποίος εν’ολίγοις παραμένει σταθερός και αμετάβλητος και προσδιορίζει για πάντα ένα φυσικό πρόσωπο, αφού έψαξε και βρήκε ικανό και καταξιωμένο δικηγόρο , προσέφυγε στο Σ.τ.Ε. ζητώντας τι άλλο; Το μέχρι σήμερα αυτονόητο. Ποιό δηλαδή; Να αναγνωριστούν και στους δύσμοιρους και πολύπαθους έλληνες τα δικαιώματα του... αδέσποτου σκύλου. 


Δηλαδή όπως ο αδέσποτος σκύλος έχει το φυσικό δικαίωμα να δικαιωθεί αν κάποιος τον κακοποιήσει αναίτια στο δρόμο μόνο και μόνο επειδή είναι σκύλος  χωρίς να διαθέτει ΑΜΚΑ έτσι και ο δύστυχος (τώρα πια...) έλληνας να επαναποκτήσει το φυσικό του δικαίωμα να δικαιωθεί (και μαζί με αυτό και κάποια άλλα δικαιώματα που τα παραθέτουμε πιο κάτω) κ.τ.λ. χωρίς να διαθέτει ΑΜΚΑ. 


Τα δικαιώματα αυτά δηλαδή που η ελληνική πολιτεία με το νόμο 3655/2008 (και ειδικότερα το άρθρο 153) ενάντια στο Ελληνικό Σύνταγμα, ενάντια στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ενάντια στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο αλλά και ενάντια σε κάθε λογική αφαίρεσε από το πρόσωπο και τα συνέδεσε με έναν αριθμό. Θα πρέπει τώρα ο δύστυχος έλληνας να ταυτιστεί με τον αριθμό αυτό για να προστατευθεί.


Με άλλα λόγια από καιρό τώρα εκατομμύρια ελλήνων χριστιανών νοιώθουν να προσβάλλονται βάναυσα από την απεχθή διατύπωση του άρθρου 153 του νόμου 3655/2008 που λέει ότι: «...ουδείς δύναται να δικαιωθεί, να εισπράξει συντάξεις και γενικότερα πάσης φύσεως παροχές, επιδόματα και βοηθήματα εάν δεν διαθέτει ΑΜΚΑ...»
Δηλαδή άνευ ΑΜΚΑ αποκλεισμός από τη ζωή. 
Οπότε ο δύστυχος έλληνας από τη μια έχει τις ανάγκες του, που μπορεί να είναι ...και πολύ πιεστικές όπως για παράδειγμα η προμήθεια κάποιων φαρμάκων σημαντικών και για τη ζωή του ακόμα και από την άλλη να έχει τις ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΟ-ΑΝΟΗΣΙΕΣ τέτοιων νομοθετημάτων. Έτσι κάποιος ενώ έχει πληρώσει κανονικά τις εισφορές του παρόλα αυτά να κινδυνεύει η ζωή του επειδή του συνέδεσαν τα δικαιώματά του με τέτοια ασυμβίβαστα με τη συνείδησή του νομοθετήματα. Αυτό αποτελεί καθαρή βία και ωμή πρόκληση  της πολιτείας απέναντι στους πολίτες.
Προφανώς αυτό γίνεται με σκοπό να αρχίσουν τα αυτάκια μας να συνηθίζουν τα ακούσματα και το πνεύμα της δήθεν Νέας Εποχής. Όπως και παλαιότερα γέμισαν όλα τα προϊόντα με τον γραμμωτό κώδικα που εμφανώς εμπεριέχει τον δυσώνυμο αριθμό 666 ώστε σήμερα να μην μπορούμε να προμηθευτούμε τίποτα που να μην είναι μαρκαρισμένο με τον αριθμό αυτόν με απότερο στόχο να... «συνηθίζουν τα ματάκια μας» έτσι τώρα πρέπει να συνηθίσουν και τα αυτάκια μας. Στα άλογα βάζουν το καπίστρι σιγά – σιγά πρώτα ένα σκοινάκι μετά ένα πιο σφικτό σκοινάκι και τέλος το δέσιμο. Έτσι πάει να γίνει και τώρα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι φυσικά δικαιώματα δεν έχουμε. Πάνε αυτά. Μπορούμε μόνο να δηλώσουμε υποταγή στο κράτος της Νέας Εποχής και αυτό θα μας παρέξει ένα αριθμό ή μία καρτούλα και από αυτά θα αντλούμε τα δικαιώματά και την ύπαρξή μας. Ειδάλως αποκλεισμός, δίωξη. Αν δεν αντιδράσουμε εδώ αυτό θα αποτελέσει προηγούμενο και θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΟ-ΑΝΟΗΣΙΕΣ.
Την πρόκληση αυτή λοιπόν η ΠΡΑΟΣ ευχαρίστως και αδιστάκτως αποδέχεται (όπως σας το έχουμε ξαναγράψει άλλωστε) και απαντά κατ’αρχήν συν των άλλων ενεργειών που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και με προσφυγή στο Σ.τ.Ε. Επιλέχθηκε λοιπόν μία ομάδα 4 ατόμων με τέτοια χαρακτηριστικά έτσι ώστε να μπορεί στο πρόσωπό τους να εκπροσωπηθεί ένα όσο το δυνατό μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας και να δειχθεί το ποσοστό του πλυθησμού που βλάπτεται. Πιο συγκεκριμένα στην προσφυγή μπήκαν:
·         Ένας υπερπολύτεκνος ιερέας πατέρας 7 παιδίων και εκπαιδευτικός στο επάγγελμα. Στο πρόσωπό του εκπροσωπούνται όλοι οι ιερείς της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας που τηρούν τις παραδόσεις και εφαρμόζουν απαρέγκλητα το θέλημα του Θεού με κάθε θυσία.
·         Μία υπερπολύτεκνη μητέρα 6 παιδιών εκπαιδευτικός στο επάγγελμα με άνεργο σύζυγο. Στο πρόσωπό της εκπροσωπούνται όλες οι υπερπολύτεκνες μητέρες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους με χίλιες θυσίες και βάσανα.
·         Ένα πολύτεκνος μηχανικός πατέρας 4 παιδιών εκπαιδευτικός και αυτός στο επάγγελμα. Στο πρόσωπό του εκπροσωπούνται όλοι οι μηχανικοί και εν γένει οι μορφωμένοι άνθρωποι που θέλουν να ζουν αξιοπρεπώς σαν άνθρωποι.
·         Ένας μηχανικός πατέρας ενός βρέφους ιδωτικός υπάλληλος στο επάγγελμα. Στο πρόσωπό του εκπροσωπούνται όλοι οι μηχανικοί αλλά και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.
Όλοι οι παραπάνω συνάνθρωποί μας αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι και να δεχθούν ότι... δεν δύνανται να δικαιωθούν (και τις άλλες ΑΣΥΝΑΡΤΥΣΟ-ΑΝΟΗΣΙΕΣ που αναφέρει το άρθρο 153 του νόμου 3655/2008) αν δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ και αρνούμενοι τον ΑΜΚΑ  στερούνται της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τόσο της δικής του όσο και των παιδιών τους. Οι άνθρωποι αυτοί ζητούν από το Σ.τ.Ε. να τους επιβεβαιώσει ότι σαν άνθρωποι συνεχίζουν να έχουν τα μέχρι σήμερα αυτονόητα - φυσικά δικαιώματα των ανθρώπων.
Είναι βέβαια δύσκολο να αναπτύξουμε όλοι τη επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται στην προσφυγή στα πλαίσια ενός άρθρου μπορούμε όμως με συντομία να αναφέρουμε τα άρθρα και τις διεθνείς συμβάσεις που παραβιάζονται από τον νόμο αυτό:
1.       Παραβιάζεται το άρθρο 20, παρ.1 του Συντάγματος. Καθένας έχει το δικαίωμα στην παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και μπορεί να αναπτύξει σε αυτά τις σκέψεις του ή συμφέροντα του όπως ο νόμος ορίζει.
2.       Παραβίαση άρθρου 6, παρ. 1 και άρθρου 13 της ΕΣΔΑ.
3.       Παραβίαση άρθρου 17 του Συντάγματος περί ιδιοκτησίας.
4.       Παραβίαση άρθρου 1 πρώτου πρόσθετου πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ. Ουδείς δύναται να στερηθεί της περιουσίας του.
5.       Παραβίαση άρθρου 2 παρ. 1 του Συντάγματος. Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του προσώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας.
6.       Παραβίαση άρθρου 3, παρ.1 και 13, παρ. 1 του Συντάγματος. Περί επικρατούσας θρησκείας.
7.       Παραβίαση άρθρου 5 παρ. 1 και 5 του Συντάγματος περί ελεύθερης ανάπτυξης της πρωσοπικότητος.
8.       Παραβίαση άρθρου 9 παρ. 1 και 2 της ΕΣΔΑ. Περί ελευθερίας σκέψεως συνειδήσεως και θρησκείας.
9.       Παραβίαση άρθρου 8, παρ. 1 και 2 της ΕΣΔΑ. Περί σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής.
10.   Παραβίαση άρθρου 1 της ΕΣΔΑ. Περί νόμων οι οποίοι έρχονται σε αυθεία αντίθεση με διατάξεις διεθνών συμβάσεων.
11.   Παραβίαση άρθρου 9Α του Συντάγματος. Περί προστασίας από τη συλλογή επεξεργασία και χρήση ιδίως με ηλεκτρονικά μέσα προσωπικών δεδομένων.
Όλα τα παραπάνω αλλά και όλες οι διοικητικές πράξεις που έχουν εκδοθεί σε εφαρμογή του νόμου του ΑΜΚΑ έχουν συγκεντρωθεί στη δικογραφία και προσβάλλονται. Η υπόθεση αυτή θα συζητηθεί στο Σ.τ.Ε. την Τρίτη 24/05/2011. Επειδή πολλοί συνάνθρωποί μας βρίσκονται σε απόγνωση σε σχέση με τον ΑΜΚΑ και απειλούνται από διάφορες υπηρεσίες ότι θα τους κοπούν επιδόματα και άλλα τέτοια για αυτό αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε την ενέργεια αυτή και να τους ζητήσουμε να κάνουν ακόμα λίγο υπομονή να δούμε τι θα πει και το Σ.τ.Ε. και μετά θα πράξουμε αναλόγως.
Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι αν δικαιωθούμε ο νόμος του ΑΜΚΑ θα ακυρωθεί.

4 σχόλια:

 1. μακαρι με την βοηθεια του θεου να πολεμισουμε κι αυτη την παγαποντια του σφραγισματος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πότε θα βγει η απόφαση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αγαπητέ μας φίλε όπως ηταν αναμενόμενο ανέβαλαν την εκδίκαση της υπόθεσης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για πότε; Σε ημέρες, εβδομάδες, ή μήνες;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.