Ποιός διαστρέφει την αλήθεια των λεγομένων ; (Video)

Πριν απο λίγες ημέρες ο π. Θεόδωρος Ζήσης του οποίου το αντιοικουμενιστικό έργο και την εξ αυτού προσφορά του στον αγώνα υπερ της πίστεως επαινούμε  παρακολουθούμε και δημοσιεύουμε συχνά, μεταξύ των άλλων έκανε κάποιες δηλώσεις όσον αφορά εκείνους που μέσω του δαδικτύου τον ...πολεμούν "διαστρέφοντας"  αυτά που εχει πει για την Κάρτα του Πολίτη.

Δεν γνωρίζουμε αν αναφέρεται στο "Ορθόδοξο Παρατηρητήριο" και στην ανάρτηση της 3ης Απριλίου 2011 με τίτλο "Π. Θεόδωρος Ζήσης για την Κάρτα του Πολίτη - σκόπιμες παραλείψεις και παραπλανήσεις",αυτό όμως που είμαστε σε θέση να πούμε, ακούγοντας τα όσα είπε on camera πριν απο λίγες ημέρες, είναι ότι ενώ μιλά για διαστροφή των λεγομένων του, ο ίδιος επιμένει να θεωρεί ως δείγμα των Ορθοδόξων αντιρρήσεών μας εναντίον της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της Κάρτας του Πολίτη, τα ζηλωτικά παραμύθια που  έχει γράψει σε βιβλίο ένας γνωστός για τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις μοναχός.

Ο π. Θεόδωρος Ζήσης όπως και πολλοί εκ των επικριτών μας, όχι μόνο δεν απαντούν σε ΚΑΜΙΑ απο τις Ορθόδοξες αντιρρήσεις, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί απο πλήθος Επισκόπων,Ιερέων, Ιερομονάχων, Μοναχών και λαϊκών και τις οποίες έχουμε δημοσιεύσει, αλλά τις προσπερνούν και προσπαθούν να τις ευτελίσουν αναφερόμενοι στις φαιδρές και αυθαίρετες ψευτοπροφητείες ενός ζηλωτή μοναχού.

Όπως γράψαμε σε προηγούμενή μας ανάρτηση,ο π. Θεόδωρος γνωρίζει πολύ καλά ποιές είναι οι Ορθόδοξες αντιρρήσεις μας και μάλιστα "απο πρώτο χέρι" θα λέγαμε.Συνεπώς την  επιμονή του να χρησιμοποιεί τις φαιδρότητες ενός "τηλεοπτικού αντιχριστολόγου", ως "κέντρο βάρους" της Ορθόδοξης εναντίωσης στην Κάρτα του Πολίτη ,έχουμε κάθε δικαίωμα να την θεωρούμε εμπαθή και σκόπιμη.

Είναι λυπηρό διότι ο αξιότιμος κ. καθηγητής και αξιοσέβαστος Ιερέας,παραγνωρίζει επίσης το γεγονός ότι οι περισσότεροι εξ αυτών που "φωτογραφίζει" ως φτηνούς αντιχριστολόγους ,δεν έχουν διατυπώσει τις Ορθόδοξες αντιρρήσεις τους μόνο για την Κάρτα του Πολίτη αλλά και για όλα τα υπόλοιπα που συνθέτουν το δίχτυ της παναίρεσης της "Νέας Εποχής".Μήπως δεν ξέρει ότι και αυτοί που εμμέσως και με καθηγητική ευγένεια τους λοιδορεί, έχουν εδώ και χρόνια γράψει , μιλήσει , αγωνιστεί εναντίον του Οικουνενισμού ,των λειτουργικών "παραφράσεων" , του δούρειου ίππου της Ακαδημίας "Θεολογικών" σπουδών του Βόλου κλπ;

Απαντήστε μας λοιπόν αξιοσέβαστε π.Θεόδωρε πρώτα στις Ορθόδοξες αντιρρήσεις μας και μετά ευχαρίστως θα δεχτούμε τις θέσεις σας.
Μην επιμένετε να δημιουργείτε ψευδείς και πλαστές εντυπώσεις χρησιμοποιώντας το παράδειγμα ενός , επαναλάμβάνουμε, μοναχού που αναδείχτηκε ως "τηλεοπτικός αντιχριστολόγος" με τις θέσεις του οποίου ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ και ασφαλώς δεν έχουμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.

Πιο κάτω είναι το Video με αποσπασμα απο την τελευταία ομιλία του π. Θ. Ζήση της οποίας το περιεχόμενο ήταν και η αφορμή της παρούσας ανάρτησης.
Ακολουθεί αυτούσια η ανάρτησή μας της 3ης Απριλίου στην οποία αποδεικνύεται ποιός διαστρέφει τελικά την αλήθεια των λεγομένων και των γεγραμμένων.


Π. Θεόδωρος Ζήσης για την Κάρτα του Πολίτη - σκόπιμες παραλείψεις και παραπλανήσεις

Τις θέσεις του π. Θεοδώρου Ζήση  για την Κάρτα του Πολίτη και τις Ορθόδοξες αντιρρήσεις όπως αυτές έχουν εκφραστεί απο  τους 40 Ιεράρχες  μας , τόν π. Σαράντη Σαράντο , τους 850  Καθηγουμένους , Ιερομονάχους , Ιερείς , Διακόνους , Μοναχούς ,Μοναχές και  τις 60.000 επωνύμων  πολιτών  και εκατομμυρίων άλλων ανωνύμων, τις γνωρίζαμε απο καιρό  και πάνω- κάτω κινούνται στο ίδιο  πνεύμα  με εκείνο του π. Βασιλείου  Βολουδάκη.
Είναι δικαίωμά του ασφαλώς να ...
ιεραρχεί ως πρώτο την αντεπίθεση  εναντίον του Οικουμενισμού , ο οποίος συμφωνούμε  ότι αποτελεί απειλή  και για αυτό ο π. Σαράντης  και εκατοντάδες  χιλιάδες πιστοί προσυπέγραψαν  την γνωστή  σε όλους  "ομολογία πίστεως".
Είναι δικαίωμά του επίσης  να θεωρεί  ως "δευτερεύον" ή  "τριτεύον" ζήτημα την  παράδοση  του Θεόσδοτου δώρου της ελευθερίας  στην διαχείριση  μιας κοσμικής εξουσίας που είναι  όπως και  ο οικουμενισμός ένα  σημαντικό παρακλάδι της παναίρεσης της  "Νέας Εποχής".
Δεν έχει όμως κανένα  δικαίωμα  να αποσιωπά όσα  επιχειρήματα  του ανέπτυξαν οι πατέρες στην σύναξη  που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα  στην κεντρική Ελλάδα,παρουσιάζοντας ως θέσεις της "άλλης πλευράς" δικές του εκτιμήσεις.
Ακόμα χειρότερα  όταν   ισχυρίζεται  ψευδώς  ότι στις μεγάλες συγκεντρώσεις εναντίον της Κάρτας του Πολίτη  δηλαδή  αυτές που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα  , πρωτοστατούσε  ο  γνωστός   "εσχατολόγος των καναλιών" μοναχός Μάξιμος.

Να μας πεί ο  π. Θεόδωρος  πότε  και σε ποιά απο τις συγκεντρώσεις μας  παρουσιάσθηκε  έστω και ως απλός ομιλητής  αυτός ο μοναχός  του οποίου φυσικά τις απόψεις  δεν συμμεριζόμεθα.

Προφανώς, ο  λόγος  που χρησιμοποίησε αυτό ...
το ψέμα στόχευε στην παραπλάνηση  του κοινού,  δημιουργώντας  την λανθασμένη εντύπωση  ότι τελικά  όλοι αυτοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα εναντίον της Κάρτας του Πολίτη   είναι κάποιοι "αντιχριστολογούντες  3-εξάράκηδες".

Και μια και μιλήσαμε για γνωστούς, θα τον πληροφορήσουμε  πως στην συγκέντρωση της  6ης Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα  παρίστατο  και ο π. Γεώργιος  Μεταλληνός  ο οποίος είναι  αγαπητός σε όλους μας και  φίλος του π.Θεόδωρου Ζήση.Κατά  σύμπτωση  περίπου  δέκα μέτρα πιο μακρυά, ανάμεσα στο πλήθος ήταν και  ο "πρωτοστατών"  μοναχός  Μάξιμος και ίσως  κάπου πιο μακρυά  να κυκλοφορούσε και η κ. Λουκά  ή κάποιος άλλος.

Για δε την "γυάλα"  εντός της οποίας πρέπει να ζεί ένας χριστιανός  κατά τον π. Θεόδωρο,  το μόνο που μπορούμε  να του πούμε επι του παρόντος, είναι ότι στην γυάλα μπαίνουν μόνο τα  ψάρια και όχι οι  ελεύθεροι  κατ΄εικόνα του Θεού  άνθρωποι.

Εκείνοι που  επισκέπτονται το "Ορθόδοξο Παρατηρητήριο" γνωρίζουν τις  θέσεις μας οι οποίες φυσικά  απέχουν παρασάγγας απο αυτές  διαφόρων αυτόκλητων  "προφητών"  και οψίμων  εσχατολόγων ή και ειδικών  "μπαρκοντολόγων".

Ούτε ο π. Σαράντης , ούτε ο π. Ιωάννης Φωτόπουλος , με τους  οποίους   μάλιστα συναντήθηκε και συζήτησε  πρόσφατα  ο π. Θεόδωρος,  άφησαν περιθώρια για ...παρεξηγήσεις ή παρερμηνείες  και γνωρίζει πολυ καλά  πως  δεν έχουν  απολύτως καμία σχέση  με την  "θεολογία"  του μοναχού Μάξιμου.

Συνεπώς  σκόπιμα  ενέπλεξε  ψευδώς τον περιπλανώμενο στα κανάλια μοναχό χαρακτηρίζοντάς τον "πρωτοστάτη" στις  κινητοποιήσεις ενεντίον της  Κάρτας του Πολίτη.   

Επειδή η επιχειρηματολογία  του π. Θεοδώρου  κινείται στα ίδια περίπου πλαίσια με εκείνην του  π. Βασιλείου Βολουδάκη  ο οποίος μάλιστα  ονομάζει τους  Ορθόδοξους αντιρρησίες    "οχλο θρησκευομένων", η απάντηση μας πρός το παρόν  θα είναι  περιπου η ίδια  με εκείνην που έδωσε  στον π. Βασίλειο  ο π. Ιωάννης Φωτόπουλος  (βλ. εδώ)
Η απολογία και η κάρτα του πολίτη
 
Γράφει ο Ιατρός κ. Κυπριανός Χριστοδουλίδης
 
Ο σεβαστός πανεπιστημιακός πατήρ Θεόδωρος Ζήσης προέβη σε μια απολογητικού τύπου ομιλία, όπου και αποσαφήνισε τη θέση του ως προς τη σχέση που είχε με το οικουμενικό Πατριαρχείο κατά το διάστημα 1970 - 1992. Από το 1993 η στάση του άλλαξε ριζικά και ήδη προΐσταται του αγώνα κατά της αίρεσης του οικουμενισμού και του ολισθηρού δρόμου τον οποίο οδεύει η Ορθόδοξη Εκκλησία. Δρόμος ο οποίος ακολουθείται σχολαστικά και με πάσαν επιμέλεια πολύ πριν το 1970. Δεν φαίνεται όμως αυτό να τον απασχολεί.

Στη συνέχεια έδωσε μερικές απαραίτητες εξηγήσεις για την κάρτα του πολίτη. Διότι, είπε, υπάρχουν πολλοί που δεν κατανοούν : "Λένε πράγματα που λέω, αλλά δεν τα λέω", τόνισε, για να συνεχίσει με τα κατωτέρω:

"Το θέμα της κάρτας του πολίτη ως πολιτική πράξη μας απασχολεί όλους (...) και αν εγίνετο μια καθαρή κίνηση εναντίον της κάρτας του πολίτη ως πολιτική πράξη ασφαλώς και θα ήμουν κι εγώ εναντίον της κάρτας του πολίτη. Αλλά επειδή η κάρτα συνδέθηκε με θεολογικές προεκτάσεις και θεολογικά θέματα (: αντίχριστος, 666, σφραγίσματα) και με τα έσχατα εγώ έχω επιφυλάξεις. Στο θεολογικό θέμα δεν παίρνω θέση, έχω επιφυλάξεις".

Εμείς λοιπόν δεν θα πούμε αυτά που δεν λέει ο π. Θεόδωρος. Αλλά δεν είναι δυνατόν να μη τον ερωτήσουμε :

Στην περίπτωση όπου θα εγίνετο μια καθαρή κίνηση εναντίον της κάρτας του πολίτη ως πολιτική πράξη, στην οποία και θα συμμετείχε διότι είναι αντίθετος, όπως είπε, υπό ποίαν ιδιότητα θα συμμετείχε; Θα συμμετείχε ως πολίτης με ιερατική αμφίεση; Ως ιερέας με πολιτικήν περιβολή; Ως απλούς ιερεύς ή ως απλούς πολίτης; Με ποίαν ιδιότητα θα συμμετείχε;

Θα γνωρίζει ασφαλώς ο π. Θεόδωρος ότι ο οικουμενισμός δεν είναι μια αμιγής (παρα)θρησκευτική θεωρία. Έχει σαφέστατη πολιτική πρακτική. Δηλαδή προεκτάσεις, οι οποίες όχι μόνο τον ενισχύουν ηθικά, αλλά του παρέχουν αφειδώς την οικονομική στήριξη.  


Τα δυο σκέλη, οι δυο πυλώνες, της νέας υδροχοϊκής εποχής είναι ακριβώς αυτό : Ο οικουμενισμός και η παγκοσμιοποίηση. Το καθένα μόνο του δεν στέκει. Συνεπώς,με τον  ισχυρισμό, "αν εγίνετο μια καθαρή κίνηση εναντίον της κάρτας του πολίτη ως πολιτική πράξη ασφαλώς και θα ήμουν κι εγώ εναντίον", δεν τολμά να πει αυτό που αφ΄ εαυτού φωνάζει. 

Ο αντιοικουμενισμός δεν είναι μόνο, και δεν μπορεί να είναι μόνο, μια καθαρή θρησκευτικοθεολογική κίνηση χωρίς πολιτικές παραμέτρους τις οποίες οφείλουμε να βλέπουμε. Αν τις αγνοήσουμε και ασχοληθούμε μόνο με τα θεολογικά, τότε είναι σαν να βρισκόμαστε εμείς στη θέση εκείνων που έθεσαν το γνωστό ερώτημα : "έξεστιν δούναι κήνσον Καίσαρι ή ού;".

Εμείς δεν θέτουμε τέτοιο ερώτημα και φρονούμε, ο αντιοικουμενισμός δεν μπορεί να κάνει "τα στραβά μάτια" στις σκοτεινές πολιτικές διαπλοκές της παγκοσμιοποίησης με τον οικουμενισμό, χωρίς να αναλαμβάνει τις όποιες συνέπειες τυχόν προκύψουν.


Ας μην κατηγορεί λοιπόν κανένα ο π. Θεόδωρος ότι του "βάζει λόγια στο στόμα του", επειδή "δεν τα λέει". Τά λένε μόνα τους τα πράγματα, τα γεγονότα, και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη βάσανος του νου προς κατανόηση.

Όσον δε αφορά στην εμπλοκή των εσχάτων με την κάρτα τούτο μόνο, το οποίο άλλωστε μπορεί να παραλειφθεί. Τα έσχατα είναι και παρόντα (ορατά), αλλά και απόντα (αόρατα). Τα ορατά ακολουθούν την πορεία τους η οποία έχει ημερομηνία - φυσικά άγνωστη - λήξεως. Όπως ακριβώς είχε τη λήξη της κάθε ημέρα της Δημιουργίας όταν έφθανε στο τέλος της : "Και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωΐ, ημέρα μία ... ημέρα δευτέρα ... ημέρα τρίτη" και τα εξής. Οι αριθμοί, όπως οι ημέρες, έχουν τη λήξη τους.

http://kyprianoscy.blogspot.com

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις