Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

Στα μαιευτήρια "Μητέρα" και "Λητώ" βάζουν στα νεογνά "βραχιόλι" RFID!!!

Η τεχνολογία  RFID  για την οποία έχουμε μιλήσει  δεκάδες φορές και η οποία  είναι  μία  απο τις βασικότερες υποστηρικτικές τεχνολογίες   της  Κάρτας του Πολίτη  και των υβριδικών μορφών της , που ήδη έχει επιβάλλει στους πολίτες η κυβέρνηση ( φοροκάρτα, κάρτα εργασίας, κάρτα δημότη κλπ) , εφαρμόστηκε  ήδη  στα ιδιωτικά μαιευτήρια "Μητέρα" και "Λητώ"  της Αθήνας με την μορφή  "ηλεκτρονικού  τσιπαρισμένου βραχιολιού" που τοποθετείται στα νεογνά αμέσως μόλις γεννηθούν και το οποίο θα φέρουν  μέχρι να φύγουν απο το μαιευτήριο.


Όπως θα διαβάσετε στο  σχετικό δημοσίευμα των "Νέων"  αλλά και στο σχετικό άρθρο του αδελφικού μας ιστολογίου id-ont , το πρόσχημα που  για άλλη μια φορά χρησιμοποιούν  οι   "οπαδοί" του ηλεκτρονικού φακελώματος και ελέγχου  της ζωής μας , είναι  η "ασφάλεια" και η εξυπηρέτηση:
«Οι ολοένα αυξανόµενες ανάγκες στα µαιευτήρια για παροχή απόλυτης προστασίας στα βρέφη – λόγω της αύξησης της εγκληµατικότητας –, µας οδήγησε στην εγκατάσταση αυτού του πρωτοποριακού για τα ελληνικά δεδοµένα συστήµατος».
( πρόεδρος του Μαιευτηρίου Μητέρα Κωνσταντίνος Σταύρου)
Μα τι είναι αυτά που μας λέτε κ.πρόεδρε του "Μητέρα";
Μιλάτε για "αύξηση  της εγκληματικότητας"  και μάλιστα  στα μαιευτήρια ,τρομοκρατώντας  τον κόσμο χωρίς  στηρίζετε αυτήν την "εκτίμηση" σε  στοιχεία, μόνο και μόνο για να  προβάλετε ως  "πρωτοπορεία" την  επιλογή σας;
Με βάση αυτή την αυθαίρετη  και αστήρικτη  αιτιολόγηση  της "αναγκαιότητας" της εφαρμογής  αυτού του απαράδεκτου  μέτρου, θα πρέπει να υποθέσουμε ότι η κάτάσταση  στα μαιευτήρια είναι άκρως επικίνδυνη.
Όμως  θα ήταν χρήσιμο να μας πληροφορήσετε κ.πρόεδρε:
Πόσα μωρά έχουν  "κλέψει" απο το μαιευτήριο σας κ. Πρόεδρε ώστε να φοβηθείτε τόσο πολύ και να  εφαρμόσετε  ως "πρωτοπόροι"  ένα τέτοιο μέτρο;
Διότι αν  σε ένα τόσο πολυτελές μαιευτήριο , το οποίο    υποθέτουμε  ότι έχει   άριστα οργανωμένο  τμήμα ασφαλείας ,φοβούνται μην τους κλέψουν τα μωρά  και βάζουν  πάνω τους  βραχιόλια  που εκπέμπουν και λαμβάνουν   ηλεκτρομαγνητικά  κύματα ραδιοσυχνοτήτων  με σήματα   αναγνώρισης  και εντοπισμού   (RFID) , τότε  σε άλλα "φθηνότερα"  ιδιωτικά ή ακόμα περισσότερο στα δημόσια  μαιευτήρια , τί  θα πρέπει να κάνουν;Μήπως  να δένουν  με καμιά αλυσίδα το νεογνό ή να βάζουν τον πατέρα να φυλάει σκοπιά δίπλα του ;
Αυτές είναι κατα τη γνώμη μας "προφάσεις εν αμαρτίαις", προκειμένου  αφ΄ενός να  αρχίσει  ο κοσμάκης να εξοικειώνεται με κάθε είδους  "ηλεκτρονική χειροπέδα" , αφ΄ετέρου  να   αναδειχθούν   τα πλαστά  κατά την γνώμη μας "οφέλη" απο την χρήση  της οργουελικής  τεχνολογίας στην οποία βασίζεται όλο το σύστημα της  "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης".
Βλέπουμε επίσης  την  "singular logic"   να  εμφανίζεται   ως   φορέας μιας δραστηριότητας  που  έχει έμμεση σχέση με την Κάρτα του Πολίτη και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.Πρόσφατα  στον τύπο διαβάσαμε  για τον "πόλεμο" που έχει ξεσπάσει μεταξύ των εταιρειών  οι οποίες θέλουν να αναλάβουν  το μεγάλο project της  Κάρτας του Πολίτη  και των υποδομών της.Μάλιστα  κατά τον κ. Τέλογλου  της Καθημερινής, "...στο επιτελείο του κ. Παπανδρέου, υπεύθυνος για το πρότζεκτ είναι ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης, γνωστό όνομα στην αγορά πληροφορικής στη χώρα μας. Οι δύο γιοι του κ. Δρυμιώτη εργάζονται στις εταιρείες First Data και Singular Logic, που έκαναν τη δουλειά των ασφαλών εγγράφων για τράπεζες, αλλά που, ωστόσο, δεν είχαν μέχρι πρότινος τεχνογνωσία για πρότζεκτ τύπου «κάρτα του πολίτη ....»  (βλ.εδώ ).
Αν  αξιολογήσουμε όλες αυτές τις παραμέτρους και σκεφτούμε καλύτερα ,τότε θα  αντιληφθούμε   ότι  η διαχείριση της ελευθερίας μας απο τον "Μεγάλο Αδελφό"  εκτός απο κινδύνους  για τον πολίτη  σημαίνει και πολλά λεφτά για όσες εταιρείες  θα  εμπλακούν τελικά με την "ηλεκτρονική διακυβέρνηση".

Τα  περί προστασίας των νεογνών κλπ είναι  μπαρούφες  αφού ακόμα και αν δεχτούμε  ότι οι κλεφτες των μωρών  "σουλατσάρουν"  στα μαιευτήρια ,τότε  το "ηλεκτρονικό βραχιόλι"  δεν θα προστατεύσει  καθόλου το νεογνό απο τον επαγγελματία  "άρπαγα βρεφών"  , ο οποίος  με έναν απλό card reader και ένα laptop  θα επαναπρογραμματίσει απο μακρυά το  RFID τσιπάκι  του βραχιολιού,θα απενεργοποιήσει τις εντολές   εκπομπής σημάτων συναγερμού,  αναγνώρισης και εντοπισμού και  θα κλέψει  ακόμα πιο εύκολα το μωρό , αφού  οι υπηρεσίες ασφαλείας και το νοσηλευτικό προσωπικό του μαιευτηρίου  επαναπαυμένοι απο τις  ...ικανότητες της  "ηλεκτρονικής προστασίας  των νεογνών" , δεν θα   υποπτευθούν  τίποτα .
Πρέπει  όλοι αυτοί  οι "εραστές της καινοτομίας" και της "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" να καταλάβουν  επιτέλους ότι οι Έλληνες πολίτες δεν είναι ιθαγενείς κάποιας πρωτόγονης φυλής που θα  συγκινηθεί με τις χαντρούλες και τα καθρεφτάκια  τους.
Ο κόσμος έχει πλέον ενημερωθεί για όλα αυτά τα "καλούδια" της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" και δεν  έχει σκοπό να αφήσει  τα παιδιά του  να γίνουν  τα πειραματόζωα  μιας οργουελικής  κοινωνίας  που  προωθείται με τον ψευδεπίγραφο  τίτλο "κοινωνία  της  πληροφορίας και της προστασίας του πολίτη"

Ακολουθεί το άρθρο του  ID-ont και το σχετικό δημοσίευμα των "Νέων"
 
Ηλεκτρονική ταυτότητα για νεογνά
 
σχόλιο ID-ont: Το βραχιολάκι που έβαζαν μέχρι τώρα στα μωρά έκανε την δουλειά του μια χαρά. Ήταν μια πλαστική κορδέλα με τα στοιχεία του παιδιού γραμμένα σε ένα χαρτί μέσα σε αυτήν την κορδέλα.

Ισχυρίζονται ότι το νέο σύστημα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια. Όμως εάν κάποιος θέλει να κάνει παράνομη πράξη (να απαγάγει ή να αντικαταστήσει κάποιο παιδί) και με το νέο σύστημα μπορεί να τα ...καταφέρει: Όπως πριν μπορούσε να αντικαταστήσει τις κορδέλες, έτσι και σήμερα μπορεί να αλλάξει τις RFID ετικέτες, "ενημερώνοντας" ταυτόχρονα το λογισμικό ανάγνωσης και καταγραφής των RFID ετικετών. Σε αυτή την περίπτωση, θα πάρει η μητέρα το "σωστό" μωρό φεύγοντας;


Επίσης εάν γίνεται για λόγους προστασίας, γιατί δεν αφήνουν στο πόδι του παιδιού την RFID ετικέτα, μέχρι αυτό να πάει στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό ακόμη και στο γυμνάσιο; Εκεί δεν θέλουν "προστασία" τα παιδιά;


Ισχυρίζονται επίσης, ότι δεν εκπέμπει ακτινοβολία. Τότε πως γίνεται να "
ειδοποιεί πού ακριβώς βρίσκεται το µωρό κάθε στιγµή";

Εάν πάλι μπερδεύονται τόσα μωρά στην Αμερική -όπως μας πληροφορεί το δημοσίευμα- μήπως θα ήταν καλύτερα τα μαιευτήρια να μειώσουν λιγάκι τα κέρδη τους, προκειμένου να προσλάβουν μερικούς ανθρώπους περισσότερους, να μειωθεί λίγο η ανεργία και να γίνεται με μεγαλύτερη υπευθυνότητα η εργασία; Δεν είναι δυνατόν η καθολική ηλεκτρονική παρακολούθηση των ανθρώπων, όπως γίνεται με τα προϊόντα στις αποθήκες των επιχειρήσεων, να είναι η λύση για όλα τα προβλήματα! Δεν είναι οι άνθρωποι μπλουζάκια και εσώρουχα για να παρακολουθούνται διαρκώς!


Όλα αυτά αποτελούν συστήματα "εξοικείωσης" και προσαρμογής στο περιβάλλον της RFID τεχνολογίας. Στην Αμερική για παράδειγμα έχουν ενσωματώσει αυτή την τεχνολογία στις πιστωτικές κάρτες, χωρίς προφανή λόγο: Πόση παραπάνω ευκολία προσφέρει το να περάσει κανείς την πιστωτική του κάρτα
δίπλα από τον αναγνώστη (card reader) (νέο σύστημα) σε σχέση με το να την περάσει μέσα από ένα αναγνώστη (υφιστάμενο σε εμάς σύστημα); Καθόλου! Κι όμως η τεχνολογία αυτή υιοθετήθηκε στις πιστωτικές κάρτες.
Τέλος εάν και το σύστημα με τα RFID βραχιόλια αποδειχθεί ότι δεν είναι τόσο ασφαλές όσο ισχυρίζονται, τότε με ποιο σύστημα θα το αντικαταστήσουν;


Με το εμφυτεύσιμο RFID τσιπάκι;  
Πότε όμως αυτά τα συστήματα συνιστούν πρσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, λόγω της παρακολούθησης και της "εποπτείας" που προσφέρουν, παραβιάζοντας κάθε έννοια ιδιωτικότητας; Όταν εφαρμόζονται στα μωρά δεν τα προσβάλουν, ενώ όταν εφαρμόζονται στους ενήλικες τους προσβάλουν; Όταν είναι επάνω στο σώμα δεν προσβάλουν (Κάρτα του Πολίτη), ενώ όταν είναι μέσα στο σώμα προσβάλουν (εμφυτεύσιμο τσιπάκι);
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:

TA NEA:Ηλεκτρονική ταυτότητα για νεογνά
Νέο σύστηµα προστασίας των βρεφών εφαρµόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Τα µωρά του 2011 αποκτούν την πρώτη τους ταυτότητα – ηλεκτρονικήµάλιστα – αµέσως µόλις γεννηθούν! Ενα µπλε πλαστικό βραχιόλι, που είναι εφοδιασµένοµε ένα τσιπάκι, τοποθετείται στο ποδαράκι κάθε νεογέννητου – από την αίθουσα τοκετού κιόλας – και ειδοποιεί πού ακριβώς βρίσκεται το µωρό κάθε στιγµή.

Το νέο αυτό σύστηµα λειτουργεί ήδη εδώ και µερικές εβδοµάδες στα Μαιευτήρια Μητέρα και Λητώ του Οµίλου Υγεία και εφαρµόσθηκε µε τη συνεργασία της εταιρείας Singular Logic (θυγατρική του Οµίλου MIG).«Οι ολοένα αυξανόµενες ανάγκεςστα µαιευτήρια για παροχή απόλυτης προστασίας στα βρέφη – λόγω της αύξησης της εγκληµατικότητας –, µας οδήγησε στην εγκατάσταση αυτού του πρωτοποριακού για τα ελληνικά δεδοµένα συστήµατος» λέει ο πρόεδρος του Μαιευτηρίου Μητέρα Κωνσταντίνος Σταύρου. «Το βραχιόλι είναι 100% ασφαλές για τα νεογνά, καθώς δεν εκπέµπει καθόλου ακτινοβολία».


Το βραχιολάκι είναι κατασκευασµένο από υποαλλεργικό, µη τοξικό και βιοσυµβατό υλικό (σιλικόνη που χρησιµοποιείται για πολλούς ιατρικούς σκοπούς), το οποίο δεν αναφλέγεται. Εχει ενσωµατωµένη ηλεκτρονική ταυτότητα, µε την τεχνολογία RFID(Radio Frequency Identification- ταυτοποίησηµέσω ραδιοσυχνοτήτων).


Είναι συνδεδεµένο µε το σύστηµα διαχείρισης βρεφών των µαιευτηρίων και σηµαίνει συναγερµό σε περίπτωση ανεπιθύµητης αποµάκρυνσης του βρέφους από το νοσοκοµείο ή σε προσπάθεια αφαίρεσης του βραχιολιού από το νεογνό.


Προστατεύει από τις περιπτώσεις αρπαγής του βρέφους και εξασφαλίζει τους γονείς από την πιθανότητα απόδοσης λάθους νεογνού στη µητέρα.


Το σύστηµα αυτό εφαρµόζεται στα µεγάλα µαιευτήρια της Ευρώπης και της Αµερικής. Είναι εγκεκριµένο από την Υπηρεσία Τροφίµων και Φαρµάκων των ΗΠΑ (FDA) για ιατρική χρήση (class VI)και πιστοποιηµένο κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα(EN300 328,EN300 440 class 2).


«Οι γονείς δέχθηκαν πολύ θετικά το νέο σύστηµα» λέει ο κ. Σταύρου. «Το ηλεκτρονικό βραχιόλι δεν επιβαρύνει οικονοµικά τις οικογένειες, αλλά τα µαιευτήρια».


Το βραχιόλι αφαιρείται όταν οι γονείς αποχωρήσουν µε το µωρό για το σπίτι τους.

Σηµειώνεται ότι στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι 20.000 µωρά κάθε χρόνο αποδίδονται στα µαιευτήρια σε λάθος µητέρα, σύµφωνα µε µελέτη που δηµοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal ofHealth Care Protection Management». 

6 σχόλια:

 1. To βρίσκω τελείως άρρωστο... το γεγονός ότι πάνε πρώτα να το χρησιμοποιήσουν στα νεογέννητα. Μια τόσο αμφίβολη γεμάτη ακτινοβολία ενέργεια, για το καλό μας υποτίθεται για άλλη μια φορά... Για όνομα του Θεού... Δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη στις ''τεχνολογίες'' τους. Εδώ δεν δίνουν στον κόσμο δουλειά και τα απαραίτητα προς το ζην, το σύστημα ''ασφαλείας'' τους ''καίει''. Θεωρώ επίσης ανωμαλία στον ανθρώπινο εγκέφαλο την αποδοχή αυτού του συστήματος, ειδικά στα νεογνά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι τράπεζες, το χρήμα, ο έλεγχος και η Κάρτα του Πολίτη

  http://kostasxan.blogspot.com/2011/03/blog-post_12.html?utm_source=BP_recent

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ακριβώς το ίδιο θέμα , το οποίο όπως σωστά μας πληροφορείτε , δημοσίευσε ο φίλος μας Kostasxan , το είχαμε αναρτήσει στις 17 Δεκεμβρίου του 2010 με τον τίτλο "Τράπεζες- "Κάρτα του πολίτη": Αν δεν υπάρχεις στη λίστα τους τοτε πολύ απλά ...δεν υπάρχεις!"(http://orthodox-watch.blogspot.com/2010/12/blog-post_7562.html ).
  Πρόκειται για το σχόλιο του κ. Φ. Πατρίκιου που είχε δημοσιευθεί σε άλλο ιστολόγιο.
  Αυτά για τηνενημέρωσή σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ποιοι «γονείς δέχθηκαν πολύ θετικά το νέο σύστηµα», κ. Σταύρου; Οι μητέρες που μόλις έχουν γεννήσει και πριν καταλάβουν που βρίσκονται τους βάζετε τσιπάκια-βραχιόλι; Αν ήξεραν τι τους γίνεται και τι σκοτεινά σχέδια έχετε για το μέλλον θα σας περνούσαν όλα τα τσιπάκια βραχιόλια κολάρο.
  Καλύτερα παραιτηθείτε, γιατί σε λίγο θα βρεθείτε να βάζετε και εμφυτεύσιμα τσιπάκια, εξασφαλίζοντας για τον εαυτό σας την αιώνια κόλαση.
  Εκεί να δείτε τι ασφάλεια έχει! Δεν φεύγει κανείς με τίποτα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. γεννήσαμε πριν 20 μέρες στο mitera.to βρακιολακι το έχω στο σπίτι αλλα δεν έχει μέσα κανένα rfid

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κατ΄αρχάς εκ καρδίας ευχόμαστε εσείς και το παιδάκι σας να έχετε την ευλογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
  Όσον αφορά στο άν έχει ή δενέχει μέσα το συγκεκριμένο βραχιολάκι RFID microchip:
  1)Δεν γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο το εξετάσατε γαι ναβγάλετε αυτό το συμπέρασμα δεδομένου ότι τα RFID microchip δεν είναι πάντα ευδιάκριτα απο κάποιον που δενέχει είτε τις γνώσεις είτε τα μέσα.(π.χ υπάρχουν RFID που βρίσκονται σαν εύκαμπτες ταινίες στο εσωτερικό κάποιων ενδυμάτων ή ακόμα και σε σόλες παπουτσιών.Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι εύκολο να διαπιστώσει κάποιος την ύπαρξή του)
  2)Η καταγγελία μας δεν έγινε επειδή πήραμε στα χέρια μας κάποιο τέτοιο βραχιολάκι και το εξετάσαμε αλλά βασίσθηκε στα δημοσιεύματα του τύπου και κυρίως στις δηλώσεις του ίδιου του προέδρου ενός εκ των δύο μαιευτηρίων ο οποίος όχι μόνο ομολογούσε την ύπαρξη αυτής της "καινοτομίας" αλλά επιχειρηματολογούσε και υπερ αυτής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.