ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ "ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΙ" ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ

Απο σχόλιο  στην "Ανακοίνωση της ΠΡ.Α.Ο.Σ"
Ανώνυμος είπε...
το θεμα δεν ειναι να χωριστουμε σε ΠΡΑΟΣ ή ΥΟUTUBERS ή δε ξερω τι αλλα σαν χριστιανοι ορθοδοξοι εναντια στην νεα ταξη.Αρχηγος μας Ο Ιησους Χριστος
 "Αντισχόλιο "  απο το "Ορθόδοξο Παρατηρητήριο"
 

Συμφωνούμε απολύτωςμε το σχόλιό σας.
Αυτό επιθυμούμε και εμείς.Να αντιληφθούν δηλαδή κάποιοι, ότι όταν  οι Έλληνες αντιστέκονται  στην Κάρτα του Πολίτη ως Ορθόδοξοι,  δεν χωρούν ανάμεσά τους  κόμματα, σχηματισμοί, παρατάξεις και κυρίως  οι ορκισμένοι εχθροί του Χριστού.
 Εξ άλλου πώς είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι  υποστηρίζουν τις ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ  αντιρρήσεις μας, κάποιοι που π.χ έχουν αλαξοπιστήσει για χάρη των "δώδεκα θεών του Ολύμπου" και έχουν  αφιερώσει τη ζωή τους   στον  πόλεμο εναντίον της Ορθοδοξίας την οποία θεωρούν  "Ιουδαϊκή πλάνη" και "καταστροφή του  Ελληνικού πολιτισμού";
Δεν απορρίπτουμε κανέναν, ωστόσο δεν θα  μετατρέψουμε  την κίνησή μας σε ένα ακτιβιστικό  "πάρτυ" ιδεολογιών, θρησκειών και κοσμοαντιλήψεων.

Αν κάνουμε κάτι τέτοιο τότε  θα πρέπει να βγάλουμε και τον  επιθετικό προσδιορισμό  του "Ορθόδοξου" απο τον τίτλο μας.
 
Είτε αρέσει σε ορισμένους, είτε δεν αρέσει,  εμείς  θα συνεχίσουμε να ονομάζουμε την κίνησή μας  Πρωτοβουλία Αντιρρησιών ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ  Συνείδησης (ΠΡ.Α.Ο.Σ) και δεν πρόκειται να αλλοιώσουμε για χάρη κανενός  το ύφος και το ήθος  του αγώνα μας.

 
Αν κάποιοι πάλι θέλουν να αντισταθούν   στην κάρτα του πολίτη,  σαν μέλη οργανώσεων , πολιτικών  και άλλων σχηματισμών , με γειά τους με χαρά τους και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία. 


Όμως εμείς  σαν Έλληνες Βαπτισμένοι και Μυρωμένοι στο όνομα της Αγίας ,Ομουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος, θα εξακολουθήσουμε να θεωρούμε  την δικτατορία  της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και την Κάρτα του Πολίτη όχι μόνο  ως απειλές της ελευθερίας μας  αλλά ως μέσα που θα μας αποκόψουν  απο την Αγάπη  του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και θα μας οδηγήσουν   τελικά στην αποστασία και την απώλεια.
 
Αν αυτά για κάποιους είναι "επουσιώδη" και "δευτερεύοντα",  για μας ήταν και θα είναι  κύρια και πρωτεύοντα ,μιας και έχουμε αποφασίσει να βαδίσουμε στον δρόμο των αγωνιστών  προγόνων μας ,οι οποίοι  ακολουθώντας  τα πρότυπα των Αγίων Μαρτύρων της Εκκλησίας , έχυσαν το αίμα τους "πρώτα δια την πίστιν  του Χριστού την Αγίαν  και μετά   δια της πατρίδος την ελευθερίαν"

Σχόλια

  1. Να κανω μια χαζη ερωτηση τωρα?? Χριστιανος ορθοδοξος ειμαι. Αλλα αν καποιος δωδεκαθειστης η αθεος η οτιδηποτε αλλο θελησει να ερθει στη συγκεντρωση, οχι για το 666 που γνωριζουμε εμεις και που αυτος το θεωρει αστειο, αλλα γιατι δε θελει το φακελωμα κτλ, πρεπει να γινει χριστιανος πρωτα?

    Δε θα ητανε καλο να κανουμε πραξη αυτα που εννουμε οταν λεμε ανεξαρτητους θρησκειας και κομματος? Δεν εννοω να φτασουμε σε ακροτητες. Εννοω να σεβαστουμε ο ενας τον αλλο.

    Δυστηχως στην Ελλαδα δεν ειναι ολοι χριστιανοι για τον αλφα η βητα λογο και αυτο πρεπει να το δεχτουμε. Δεν θα τιμωρησουμε εμεις ολους αυτους που τοσο καιρο πολεμουν τη θρησκεια μας. Ο Θεος μας βλεπει και ξερει για τον καθενα μας τι θα κανει

    Αν θελουμε να πετυχουμε αυτο για το οποιο αγωνιζομαστε, θα τα αφησουμε ολα στην ακρη και θα ενωθουμε. Ας ερθει ο καθενας με οτι θελει στη συγκεντρωση, αρκει να μη με προσβαλει και να μη τον προσβαλω. Για τον ιδιο λογο θα φωναξουμε, δε θα πει κατι διαφορετικο. Ας βουλωσει και τα αφτια του εκει που θα νομισει οτι δεν πρεπει να ακουσει.

    Ομως δεν ειναι σωστο να αρχισουμε να τσακωνομαστε μεταξυ μας και να συζηταμε για το ποιος ηρθε στη συγκεντρωση. Αλλα να χαιρομαστε που ηρθανε κι αλλοι. Πιστευω ετσι θα δειξουμε τη δυναμη που εχει ο λαος μας, οταν ξυπνα, αφηνει στην ακρη οποιες διαφορες εχει και σαν γροθια αγωνιζεται για την ελεθυερια του.

    Φιλικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μας φίλε σχολιαστή η ερώτησή σου είναι ρητορική και καθόλου χαζή μιας και είναι ολοφάνερη η προέλευσή της.
    Η απόπειρα της ειρωνείας είναι μάλλον αποτυχημένη και αυτό διότι ακόμα και ο πιό κακοπροαίρετος γνωρίζει ότι τόσο στην συγκέντρωση της 6ης Φεβρουαρίου όσο και σε αυτήν που πρόκειται να γίνει την ερχομένη Κυριακή δεν υπήρχε ούτε θα υπάρχει "έλεγχος" θρησκευτικών φρονημάτων.Εξ άλλου αν δημοσιεύσουμε τα σχόλια που συνοδεύουν τις υπογραφές στην γνωστή πρωτοβουλία της ΠΡ.Α.Ο.Σ θα δείς ότι δεν υπάρχουν μόνο Ορθόδοξοι.
    Άλλο όμως να πιστεύει ο καθένας εκεί που θέλει και να μας ακολουθεί και άλλο να χρησιμοποιεί μια ΟΡΘΟΔΟΞΗ συγκέντρωση για να προβάλλει τις αντιχριστιανικές του Ααντιλήψεις.
    Απευθυνόμαστε σε πρόσωπα και κακι όχι σε οργανώσεις , σχηματισμούς, παρατάξεις η "θρησκευτικές κοινότητες".
    Αυτοί που επιχειροπύν στον τόπο μας την μίξη των αμίκτων είναι οι ίδιοι που θέλουθν ναμας επιβάλλουν το αντίχριστο δικτατορικό σύστημα τηςκαρτας του πολίτη στο οποίο λέτε ότι αντιτίθεσθε.
    Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και ο΄ποιος δεν την αντιλαμβάνεται έχει σοβαρό πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί μου αδελφοί, Χαίρετε εν Κυρίω.
    Συμφωνώ που "ξεκαθαρίζετε" τη θέση σας ότι συμμετέχετε ή/και διοργανώνετε - συντονίζετε, αναλόγως των συνθηκών, τον αγώνα κατά της ΚτΠ ως Έλληνες ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ και, σε καμία περίπτωση, δεν είστε διατεθειμένοι να πράξετε διαφορετικά.
    Επίσης, ευχαριστώ πολύ που μας ενημερώσατε (και να το συνεχίσετε), ποιοι είναι αλληλέγγυοι στον αγώνα ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ, ΤΥΧΟΝ, ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ...Φυσικά, δεν αναφέρομαι σε πρόσωπα αλλά σε ιστολόγια κλπ.
    Ως Ελληνίδα Χριστιανή Ορθόδοξη και πλήθο άλλων αδελφών μου, ΕΤΣΙ ΠΕΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ γιατί ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ - ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.
    Είμαστε λίγοι; Είμαστε πολλοί; ΑΔΙΑΦΟΡΟ! Τα κίνητρά μας είναι Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ, Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ και Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ να μην ΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ που θέλουν FAST AND NOW να μας οδηγήσουν ΥΠΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΧΩΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ, ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΙΜΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΩΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ!!!
    Γιατό και δεν θα κουραστώ "να ενοχλώ" με e-mail την Ιεραρχία της Επίσημης Εκκλησίας μας και να γίνομαι "φωνή βοώντος εν της ερήμω", έστω κι αν η τελική τους κατάληξη είναι "ο κάλαθος των αχρήστων". Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία μας, έχει χρέος ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΕ, να ΗΓΗΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚτΠ, αφενός για να μην παρουσιάζονται φαινόμενα "μίξης τηων αμίκτων" στον ΚΑΘΑΡΟ ΜΑΣ αγώνα και αφετέρου για να ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ σε μεγάλο μέρος του ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ (το οποίο για αυτό το λόγο δεν συμμετέχει στις διαμαρτυρίες μας).
    ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ - Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ.
    "Κατερίνα"
    Υ.Γ. Από το τηλέφωνο που είναι τυπωμένο στο φυλλάδιο της συγκέντρωσης στο Πεδίο του Άρεως την Κυριακή 27/3, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΗΚΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ (γιατί δεν απαντούσε). Φωτοτύπησα όμως το έντυπο σε Α4 και μοιράζω, παρά τις αντιξοότητες της, εκ της Εκκλησίας, προερχόμενες, ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΜΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητο ΟρθΟδοξο Παρατηρητηριο. Ειμαι ο 23 Μαρτίου 2011 2:37 π.μ.
    Σε καμια των περιπτωσεων δεν ειχα προθεση να ειρωνευτω τιποτα απολυτος. Αν φανηκε ετσι στο σχολιο μου ζητω συγνωμη. Δεν ανηκω πουθενα, σε κανενα κινημα, ομαδα κτλ. Ελληνας Χριστιανος Ορθοδοξος ειμαι απλα. Διαβαζοντας αυτα που ειδα εκεινη την ημερα και σε αλλα μπλογκς, εξεφρασα αυθορμητα τις σκεψεις μου.

    Γνωριζω πως στις συγκεντρωσεις δεν εχει γινει ελεγχος. Ημουν στη προηγουμενη στην Αθηνα και το χαρηκα που ειχε τοσο κοσμο. Απλα, αυτο που με ενοχλησε ητανε πως σχολιαστηκαν αρνητικα καποιοι που πηγανε στη συγκεντωση στη Θεσσαλονικη. Ισως να μην εχω καταλαβει καλα. Συγχωρεστε με γι αυτο. Αλλα αν σχολιαστηκαν αρνητικα επειδη κρατουσαν τις σημαιες τους η επειδη φορουσανε αλλα ρουχα, η ταπεινη μου γνωμη ειναι κακος εγινε. Γιατι ετσι δειχνει πως κι αλλοι ανθρωποι δεν θελουν να παραλαβουν τη καρτα του πολιτη, οχι μονο οι Χριστιανοι.
    Τωρα, αν ηρθανε για να προβαλουν τις αντιχριστιανικες τους αντιληψεις, τοτε ναι, μαζι σας.

    Χρονια πολλα σε ολους τους Ελληνες σε ολο το κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις