Τηλεοπτική συνέντευξη του Θεοδωράκη στον Καραμπελιά για το 1821 - Λιγες μέρες πριν την μεγάλη συγκεντρωση της 6ης Φεβρουαρίου 2011 για την Κάρτα του Πολίτη

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/

 

Οι  θέσεις τόσο του Μίκη Θεοδωράκη όσο και του κ. Καραμπελιά με τηνπρώτη ματιά θα συγκινήσουν και θα ερεθίσουν το γνήσιο πατριωτικό συναίσθημα του Έλληνα  "θεατή".
Λέγονται μεγάλες αλήθειες σε σχέση με την παραχάραξη της Ιστορίας απο τους εθνομηδενιστές του ειδικά μισθωμένου για αυτό τηλεοπτικού σταθμού, όπως και για τον ρόλο του Σιωνισμού στις τοπικές αλλά και παγκόσμιες εξελίξεις.
Αυτά λοιπόν τα "ωραία" στα οποία ασφαλώς και συμφωνούμε δεν αποτελούν παρά το   περίγραμμα μιας έξυπνης στρατηγικής του νεοφανούς "κινήματος" των "ανεξαρτήτων πολιτών" προκειμένου να παρασύρουν ακόμα και τους "εκλεκτούς" όπως γράφεται στην Καινή διαθήκη.
Αυτό λοιπόν που δεν θα δείτε στο παρακάτω Video, είναι η αναφορά στον ρόλο της Ορθοδοξίας όχι μόνο στον αγώνα του ΄21 αλλά και στην διαμόρφωση του Ελληνικού πολιτισμού και της Ιστορίας.
Αντιθέτως θα παρατηρησετε αρκετές αναφορές στο αρχαίον κάλλος , στον Παρθενώνα , στο DNA και σε μια "Ελληνικότητα" αποστειρωμένη όμως απο το βασικό της στοιχείο που ήταν και είναι η Χριστιανική πίστη.
Βλέπουμε δηλαδή μια πανέξυπνη νεοεποχήτικη προπαγάνδα, που υπο τις παρούσες συνθήκες είναι πολύ φυσικό να δείχνει άκρως ελκυστική εφ΄όσον επενδύει τον "αντιστασιακό"  περιεχόμενο λόγο με "πατριωτική  χλαμύδα " .Ένας λόγος όμως  που  δεν μπορεί παρά να είναι στείρος άρα και ακίνδυνος για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Η σπονδυλική στήλη του πατριωτισμού, όπως αυτός επέζησε, καλλιεργήθηκε και αναπτύχθηκε στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και μεγαλούργησε στα χρόνια της εθνεγερτηρίου επανάστασης του ΄21, δεν είναι αλλη απο την Ορθοδοξη Χριστιανική πίστη και την Ελληνική παράδοση και Ιστορία.Όχι μόνο ο Μακρυγιάννης αλλά και δεκάδες άλλοι αγωνιστές του ΄21 μίλησαν για την άρρηκτη σχέση αυτών των δύο βασικών συνιστωσών του γνήσιου άρα και παραγωγικού πατριωτισμού η οποία εξ΄άλλου πιστοποιείται απο τις εκατοντάδες χιλιάδες των σφαγιασμένων Αγίων Μαρτύρων Ομολογητών και των αγωνιστών της ελευθερίας.
Το σύμβολο του πολιτισμού και της αντίστασης (κατα τον κ. Καραμπελιά) ομολογεί στο παρακάτω video ότι είναι αντισημίτης και αντισιωνιστής και ενώ εξηγεί (ορθώς) τους λόγους της αντισιωνιστικής του θέσης δεν αναφέρει τους λόγους για τους οποίους είναι αντισημίτης.


Αν κάποιος διαβάσει την συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη στο νεοειδωλολατρικό και φανατικά αντιχριστιανικό περιοδικό "Δαυλός" , εύκολα  θα αντιληφθεί  ότι   ναι μεν καλά τα λέει  για τον  Σιωνισμό και τον ρόλο του Σκάϊ στην  αποδόμηση της Ελληνικής  Ιστορίας , όμως  τόσο αυτός όσο και  οι σπίθες που αστράφτουν  γύρω του   κτίζουν επι της ουσίας το ίδιο τσόφλι  με εκείνους  στους οποίους δήθεν αντιστέκονται.
Βασικό  σύνθημα του  "κινήματος" των ανεξάρτητων κατάτα άλλα  πολιτών , είναι η ανυπακοή  σε ένα σύστημα  που  και κατά την δική μας άποψη είναι  τυρρανικό  Εθνοκτόνο και λαοκτόνο."Ανυπακοή" και "πατριωτισμός"  μαζί , ένα άριστος  φυσικά συνδυασμός  που θα ήταν  αποτελεσματικός  και θα παρήγαγε αγαθά για την πατρίδα και τον λαό αποτελ'έσματα  αντο περιεχόμενό του δεν ήταν  στείρο και  ακίνδυνο.
Διότι άλλο να  μιλάς για ανυπακοή  αναφερόμενος  στο  "δεν πληρώνω- δεν πληρώνω"  που ως ευκατάληπτο  θεατρικό  έργο  έγινε   γρήγορα  αποδεκτό  και εκδηλώθηκε με την  άρνηση πληρωμής  των  όντως  παράλογων και παράνομων διδίων και άλλο να   αρνείσαι   να  συμμετάσχεις  στο ίδιο το σύστημα   δηλώνοντας ότι  δεν θα παραλάβεις την "Κάρτα του Πολίτη"  ξέροντας ότι θα υποστείς  πολύ μεγαλύτερες  και τραγικώτερες  συνέπειες και τιμωρίες απο αυτές  που θα  υποστούν οι σπίθες  που σηκώνουν τις μπάρες των διοδίων.
Η συνέντευξη  που θα δείτε  δόθηκε λίγες  ημέρες πρίν την μεγάλη  συγκέντρωση  εναντίον της Κάρτας του Πολίτη   στο Σύνταγμα  (6 Φεβρουαρίου) .Τότε και μόνο τότε,  τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες είχαν ασχοληθεί  με αυτή  την  γνήσια και αληθινή έκφραση  ανυπακοής  προσπαθώντας μάλιστα  να την  υποβαθμίσουν  ως μια πρωτοβουλία  κάποιων  "ταλιμπάν" που  θα  μαζευτούν και θα ουρλιάζουν για το 666.Φυσικά  οι δεκάδες χιλιάδες των Ελλήνων που συγκεντρώθηκαν  καθως επίσης και το ήθος και το ύφος των ομιλητών  σε αυτήν την συγκέντρωση  δεν άφησαν και πολλά περιθώρια  για τέτοιου είδους  νεοεποχήτικη επικοινωνιακή εκμετάλευση.
Για αυτήν λοιπόν την  τεράστια  και ουσιώδη έκφραση  ουσιαστικής ανυπακοής ,ούτε  Θεοδωράκης ούτε  ασφαλώς και  το  στέλεχος του  "κινήματός" του   είπαν κουβεντα.Κατά τα άλλα,  παχιά λόγια  και  "φρέσκος" αέρας σε  "πατριωτική" συσκευασία.
Μετά το Video  παραθέτουμε  μια παλαιότερη ανάρτησή  μας  που καταδεικνύει  με σαφή τρόπο τα  αληθινά κίνητρα  αυτού  που θεωρεί  ο  Θεοδωράκης ως πατριωτισμό (αναφερόμαστε  στην  συνέντευξή που είχε δώσει στον  "Δαυλό" ).

Untitled from Άρδην - Ρήξη on Vimeo.
Θαυμάστε "ανεξάρτητοι πολίτες" της Ορθόδοξης Ελλάδας τι έλεγε στον "Δαυλό" ο Μ. Θεοδωράκης για το δωδεκάθεο και τον Χριστιανισμό


Κάποιοι   θα απόρησαν  γιατί   είπαμε  ότι ο Μ. Θεοδωράκης  έγινε το "όχημα  γενικής χρήσης"  της "Νέας Εποχής" (βλέπε σχετική ανάρτηση εδώ ).Άλλοι πάλι  θα μας κατηγορήσουν για μικροψυχία  ή ακόμα και ασέβεια.
Για να είμαστε ειλικρινείς  ο κ. Θεοδωράκης μας είναι αγαπητός και συμπαθής , αναγνωρίζουμε την σημαντική  προσφορά  του στην σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού πολιτισμού, ωστόσο  δεν αρκούν αυτά για να τον αναβιβάσουμε στο βάθρο του πάπα και να  θεωρούμε τους λόγους του ως θέσφατα   στα οποία  δεν  επιτρέπεται καμία κριτική.Το ίδιο μπορούμε  να πούμε και για την πολιτική του  ιστορία   η  οποία δυστυχώς δεν τελειώνει  στις φυλακές του Ωρωπού  ή στην εξορία.
Ο Μ. Θεοδωράκης  του οποίου  δύο επιστολές πριν λίγο καιρό  ενθουσίασαν και δικαίως κάθε Έλληνα, έχει κάνει το πάν  εκ των προτέρων αλλά και εκ των υστέρων να  αναιρέσει την ουσία τους.Είναι μια τυχαία  αντιφατική συμπεριφορά, ή  φταίει το  ευμετάβλητο  του χαρακτήρα του;
Να πιστέψουμε  ότι  ο λόγος του  είναι  απλώς προϊόν ...καλών ή ...κακών επιρροών;
Αν δεν συμβαίνει κάτι απο αυτά  τότε ο μεγάλος μας συνθέτης  έχει πλήρη συνείδηση  της ανακολουθίας  των λόγων του   η οποία προφανώς εδράζεται  στην  κοσμοαντίληψη  της  σύγχυσης και της θολούρας   όπως αυτή εκφράζεται απο τις θρησκευτικές και πολιτικές παραφυάδες της "Νέας Εποχής".
Ας δούμε όμως τί έλεγε ο κ. Θεοδωράκης  τον Ιούνιο του 1996  σε συνέντευξη που παραχώρησε  στο νεοειδωλολατρικό  και  φανατικά αντιχριστιανικό  περιοδικό "Δαυλός":
"Ο Μ.Θεοδωράκης  μιλά για όλα"
(Αποσπάσματα  απο την συνέντευξή του στον Π.Κουβαλάκη  -Περιοδικό "Δαυλός" , τεύχος 174 Ιούνιος 1996)
ΕΡ....Τώρα θέλω να μου πείτε  τη γνώμη σας πάνω σε έναν διαχωρισμό τον οποίο  έχουμε κανει εμείς στον "Δαυλό",και πιστεύω ότι ισχύει αντικειμενικά, μέσα απο την ιστορική έρευνα  αποδεικνύεται και διαρκώς επιβεβαιώνεται....Η προσφορά  του Ελληνισμού στην ανθρωπότητα σταματά  με τον εκχριστιανισμό και την επιβολή του θρησκευτικού δόγματος...
Η περίοδος που ξεκινά με την εδραίωση  της νέας θρησκείας είναι τα χρόνια της Ρωμιοσύνης,του "Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού" , που δεν πρόσφερε τίποτε το παγκόσμιο -και το λέμε με πικρία αυτό-πέρα απο ελάχιστες εξαιρέσεις , όπως είστε και εσείς, επιτρέψτε μου να το πώ.Έφταιξε  άραγε μόνο η θρησκεία σ΄αυτό;
ΑΠ.(Μίκης Θεοδωράκης):Κυρίως ήταν η θρησκεία....Το Ελληνικό πνεύμα είναι λογικό και ταυτόχρονα υπερλογικό.Τα όρια μεταξύ της πραγματικότητας και του μύθου είναι απροσδιόριστα.ΜΙΛΟΥΣΑΝ  ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.Όλα αυτά τα πράγματα η λογική δεν μπορεί να τα δεί έτσι.Ο Αριστοτέλης βέβαια βοήθησε παρα πολύ αλλά ήταν ένας απο τους κλαδους στην αρχαία Ελλάδα ,όπως και ο Πλάτων  ,αλλά κυριάρχησε  στην δύση.Και αυτό που λέμε "Ελληνικό πνεύμα" είναι  το Αριστοτελικό πνεύμα , το οποίο έδεσε πάρα πολύ με τον Καρτέσιο και τους λοιπούς.Και αυτά τα Ευρωπαϊκά μοντέλα ανταποκρίνονται σε  μια τελείως διαφορετική στάση,αποδεικνύεται ότι δεν αναταποκρίνονται πλήρως στον άνθρωπο.Νομίζω ότι περίπτωση του Καρτεσιανού πνεύματος  - και θα σας φανεί παράξενο- είναι και ο Μάρξ.
ΕΡ.Ο Μάρξ;
ΑΠ.Βεβαίως γιατί ο Μάρξ έρχεται τελείως λογικά να  αναλύσει την  παραγματικότητα και τον άνθρωπο, να δεί τις σχέσεις των ανθρωπων λογικά....Τα έβαλε ο Μάρξ σε μία κατσαρόλα και έφτιαξε την σούπα  του σοσιαλισμού.Ο  άνθρωπος όμως δεν είναι αυτό.Είναι λογικός κατα το ήμισυ και υπελογικός κατα το άλο ήμισυ.Δηλαδή η εφεύρεση της θρησκείας  δεν είναι εφεύρεση των παπάδων ,καθώς λέγεται, είναι μια έφεση.Οι αρχαίοι Έλληνες  όλα αυτά τα είχαν σε ένα ενιαίο μοντέλο σκέψης,θρησκείας, φιλοσοφίας,έρωτα, τέχνης,ήταν όλα ένα σύστημα.Έρχεται τώρα ο Απόστολος Παύλος και φέρνει  το τελείως αντίθετο απο  την Ελληνική φιλοσοφία τον Ιουδαϊσμό.
ΕΡ.Τι σχέση 'εχει ο Ιουδαϊσμός  με τον Ελληνισμό;
ΑΠ.Είναι δύο αντίθετα πράγματα τα οποία συγκρούονται κατ΄αρχήν στο γεγονός ότι ο Ιουδαϊσμός έχει έναν Θεό και αυτός ο Θεός, που έπλασε τον άνθρωπο ,ζεί για να μισεί τον άνθρωπο.Είναι εκδικητικός και μισεί τον άνθρωπο...
ΕΡ.Ποιό κατα  την γνώμη σας είναι το κύριο στοιχείο του Ιουδαϊσμού;
ΑΠ.Το πόσο παρανοϊκά κτίζεται ένας οπαδός  του Ιεχωβά ή του Αλλάχ ή και του Χρστού ακόμη.Γιατί και ο Χριστιανισμός  και ο Μωαμεθανισμός  απο τον Ιουδαϊσμό βγαίνουν.Σχιζοφρένεια....Και να σας πώ και κάτι άλλο:Κατ΄ευθείαν απο τον Ιεχωβά της Βίβλου  βγαίνει ο Χίτλερ.Κατ΄ευθείαν.Και τρώει τους Εβραίους.Δηλαδή ο Χίτλερ είναι δικό τους δημιούργημα.
...Βρέθηκε κάποιος πονηρός ,ο οποίος έκανε αυτόν τον Θεό,ο οποίος είναι φοβερός.Και μέσα απο την Βίβλο πήρε μια παγκοσμιότητα...
ΕΡ. Με την πολιτκή έχετε μια ιδιόρυθμη σχέση.Θα έλεγα ότι παίζετε κρυφτούλι.
ΑΠ Αυτά που είπα νομίζω εξηγούν τα πάντα.
(Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ)

Σχόλιο "Κλασσικοπερίπτωσης": 
έτσι νομίζουμε και εμείς κ. Θεοδωράκη .όσα είπατε  όχι μόνο σε αυτήν την συνένταυξη αλλά και αλλού εξηγούν τα πάντα.Αυτό όμως που θα ρωτούσαμε  κάποιους που βρέθηκαν στην συγκέντρωση  του Κολωνακίου ,στην οποία εκτός των άλλων  ανακοινώσατε και την ίδρυση του κόμματος  των "Ανεξαρτήτων πολιτών", και  μάλιστα κάποιους σαν τον  "Ορθόδοξο" κ. Γιανναρά ,είναι  να μας πουν τέλος πάντων  σε τι θεό πιστεύουν , γιατί όπως  είναι φανερό  δεν είναι  δυνατόν να λές ότι είσαι  Ορθόδοξος Χριστιανός και  να  χειροκροτάς αυτόν που σου λέει κατάμουτρα  ότι είσαι  απλώς το θύμα ένος πονηρού και μισάνθρωπου  "Ιουδαϊκού Θεού".
Να γιατί  λέμε ότι ο κ. Θεοδωράκης  είναι το  "όχημα  γενικής χρήσης" της "Νέας Εποχής" και μάλιστα  η σημερινή αποστολή του δεν είναι αλλη απο την καμουφλαρισμένη  απομάκρυνση των μπάζων  των ερειπίων  του  καταρρέοντος  πολιτικού συστήματος.
Είναι πραγματικά  πικρό να βλέπεις γύρω σου να γκρεμίζονται  τα πάντα, ακόμα και οι  "μύθοι" που  κάποτε  σου έδιναν  την απαιτούμενη συναισθηματική ώθηση για να βγείς στον δρόμο να  διεκδικήσεις ,να παλαίψεις ,να αντισταθείς.
Το χειρότερο όμως είναι ότι αυτοί  οι  γκρεμισμένοι μύθοι έγιναν σήμερα οι χλευαστές των αγώνων σου και οι  ιδεολόγοι της  αποδόμησης των κατακτήσεών σου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις