Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

"Προς το Λαό" ετοιμάζει η Σύνοδος για την Επανάσταση του 1821

Σχόλιο "Ο.Π":
Με χαρά υποδεχτήκαμε αυτην την "διαρρεύσασα" είδηση στο φιλοκυβερνητικό "Βήμα".
Αν λοιπόν είναι αλήθεια ότι η Ιεραρχία της Εκκλησίας μας, σκοπεύει να αντιδράσει σε αυτήν την πρωτοφανή εφαρμογή των δογμάτων του "νέου πατριωτισμού",του οποίου είναι υπέρμαχος και θερμός κήρυκας ο σημερινός κυβερνήτης της Ελλάδας,τότε ας ευχηθούμε να ξεσηκωθεί και οι μετέχοντες σε αυτήν Ποιμένες μας να αντιμετώπίσουν με το ίδιο σθένος και αποφασιστικότητα, την ήδη εκδηλωθείσα επίθεση της κυβέρνησης εναντίον της Ελευθερίας και της Ορθόδοξης συνείδησης των Ελλήνων μέσω του "νέου ηλεκτρονικού ολοκληρωτσιμού" (Κάρτα του Πολίτη -Ηλεκτρονική διακυβέρνηση)

Νέα εγκύκλιο «Προς το Λαό», που αυτή τη φορά θα αναφέρεται στην Επανάσταση του 1821, αποφάσισε να εκδώσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρεμβαίνοντας στην ανάγνωση και τη μελέτη της Ιστορίας, με αφορμή και το θόρυβο που ξέσπασε από την προβολή του ντοκιμαντέρ για το 1821 από τον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».
Η απόφαση ελήφθη την περασμένη εβδομάδα και δεν ανακοινώθηκε, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύνταξη της εγκυκλίου έχει ήδη ανατεθεί σε Συνοδική Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν και καθηγητές.
Οπως επισημαίνει στο «Βήμα on - line» Συνοδικός Μητροπολίτης, «το κείμενο θα... συνταχθεί με βάσει τις παλαιότερες εγκυκλίους που είχε εκδώσει για το θέμα η Σύνοδος. Θα εγκριθεί από την 12μελή Διαρκή Ιερά Σύνοδο που θα συνεδριάσει στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου και στη συνέχεια, αφού τυπωθεί, θα διανεμηθεί στους Ναούς των Μητροπόλεων, που υπάγονται στην Εκκλησία της Ελλάδος, πιθανότατα την 25η Μαρτίου, ημέρα, κατά την οποία ο ελληνισμός εορτάζει την Επανάσταση και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου».
Σύμφωνα με τον ίδιο Ιεράρχη, η απόφαση για την έκδοση της εγκυκλίου ελήφθη μετά από εκατοντάδες διαμαρτυρίες, κληρικών και λαϊκών, που έφτασαν στις Συνοδικές υπηρεσίες.
Ενδεικτική του κλίματος που κυριαρχεί, είναι η επιστολή που απέστειλε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στον πρωθυπουργό κ. ΓιώργοΠαπανδρέου.
«Η προσπάθεια», επισήμαινε ο Μητροπολίτης Πατρών, «από κάποιους, να σπιλώσουν πρόσωπα, τα οποία έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην πορεία των εθνικών μας πραγμάτων και έδωσαν το αίμα τους για την πίστη μας και την πατρίδα μας, προδίδει μάλλον εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων».
Και ο κ. Χρυσόστομος μεταξύ άλλων προσθέτει: «Λυπούμεθα βαθύτατα διότι, ενώ πλησιάζει η Εθνική Επέτειος της 25 Μαρτίου, κάποιοι ανιστόρητοι, δυστυχώς ανενόχλητοι, χαρακτηρίζουν ως μύθο την ευλογία του ξεσηκωμού των Ελλήνων στην Αγία Λαύρα και τον Εθνεργέτη Παλαιών Πατρών Γερμανό και υβρίζουν τον ιερό αγώνα για την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς και της Ελλάδος απάσης. (...) Φτάνει πια η ασύστολη προσβολή των Ιερών και των Οσίων της φυλής μας και η παραχάραξη της ιστορίας».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η προηγούμενη εγκύκλιος «προς τον Λαό» της Ιεράς Συνόδου εκδόθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και αφορούσε την οικονομική κρίση και τις ευθύνες των πολιτικών (με ιδιαίτερα αιχμηρά σχόλια μάλιστα) για την κατάσταση, στην οποία έχει βρεθεί η χώρα.
Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι μητροπολίτες έσπευσαν τότε, να πάρουν αποστάσεις, μόλις χθες, το κείμενο επανακυκλοφόρησε, αυτή τη φορά μέσω του επίσημου εντύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος «Εκκλησία», το οποίο αποστέλλεται μεταξύ άλλων σε όλες τις αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

1 σχόλιο:

  1. Καταλυτικός πίνακας των ξεπουλημάτων!!!
    http://resaltomag.blogspot.com/2011/02/blog-post_6391.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.