Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

Ξεκίνησε η νεοεποχήτικη προπαγάνδα εναντίον της Ορθόδοξης αντίστασης στην "κάρτα του πολίτη"

Όπως σας ενημερώσαμε  στην προηγούμενη ανάρτηση, ο τηλεοπτικός σταθμός Alter είχε εξασφαλίσει  τηλεφωνική συνέντευξη απο τον π.Σαράντη στα πλαίσια  ενός ρεπορτάζ για την "κάρτα του πολίτη" και την  προγραμματισμένη   συγκέντρωση  Ορθόδοξης  διαμαρτυρίας στις  6 Φεβρουαρίου  2011.
Το Alter πιστό στις "παραδόσεις" της διαρκώς απαξιούμενης  τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, πολύ πριν  προβάλλει  το video με το σχετικό ρεπορτάζ ,"ενημέρωνε"   τους τηλεθεατές μέσω κυλιόμενων υπέρτιτλων, ότι σε λίγο  θα  μάθουν  για μια συγκέντρωση εναντίον της  "κάρτας του πολίτη", την οποία όπως  τόνιζαν,  διοργανώνουν για τις  6 Φεβρουαρίου  2011 "θρησκευτικές και παραεκκλησιαστικές οργανώσεις".
'Οταν ήλθε η στιγμή  της μετάδοσης του σχετικού video, το τηλεοπτικό κοινό   όπως  ήταν φυσικό δεν έμαθε  ποιές είναι τέλος πάντων  αυτές οι "θρησκευτικές και παραεκκλησιαστικές οργανώσεις"  που κατάφεραν  να  προσελκύσουν το ενδιαφέρον τόσων χιλιάδων συμπολιτών μας απο κάθε σημείο της Ελλάδας.
Και πως  να μάθει  αφού   δεν υπάρχουν  ούτε  θρησκευτικές  ούτε  παραεκκλησιαστικές  οργανώσεις   πίσω απο την διοργάνωση αυτής της συγκέντρωσης .
Η τηλεφωνική συνέντευξη  του π. Σαράντη  Σαράντου  όπως ήταν αναμενόμενο δεν  περιελήφθη στο  ρεπορτάζ  γιατί όπως φαίνεται  ακόμα και μετά απο  "προσεκτικό" μοντάζ  δεν  κατάφεραν να εξάγουν την αρνητική εικόνα που επιθυμούσαν .Έτσι λοιπόν  για ένα τρίλεπτο  ακούγαμε  μια συμπαθή  κυρία να μιλάει για τις Ορθόδοξες αντιρρήσεις  χρησιμοποιώντας  κάρτες με αποσπάσματα απο  δηλώσεις  δύο Μητροπολιτών , φωτοσυνθέσεις  απο  διάφορα ιστολόγια και  φυσικά  απόσπασμα απο την ερώτηση του κ. Γεωργιάδη και την  ....αποστομωτική  απάντηση του  τύπου "με άλλα λόγια ν΄αγαπιώμαστε" που έδωσε ο  "Ιαβέρης" της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ. Ραγκούσης.
Και για να  προσελκυσθεί  το ενδιαφέρον  των Ορθοδόξων  και να μην  απορρίψουν εξ άρχής   ως μη αντικειμενικό , επενδύθηκε το ρεπορτάζ με  μια μικρή αναφορά  στον Όσιο Γέροντα Παϊσιο,  του οποίου τους λόγους - όπως ορθώς αναφέρθηκε-χρησιμοποιούν οι αντιρρησίες Ορθόδοξης συνείδησης.
Ο στόχος τους ήταν προφανής ακόμα και στον  πιο ανύποπτο τηλεθεατή και αφορούσε στην γνωστή  δημοσιογραφική  "καραμέλα" σύμφωνα με την οποία, όλοι όσοι   σήμερα εγείρουν  Ορθόδοξες  αντιρρήσεις  υπερασπιζόμενοι την δημοκρατία  και την  θρησκευτική τους συνείδηση και ελευθερία,  είτε ανήκουν σε παραεκκλησιαστικές οργανώσεις  είτε   είναι  κατευθυνόμενοι απο κόμματα, είτε είναι ακροδεξιοί ,είτε  απλώς  άτομα χαμηλής   κοινωνικής και πολιτικής αντίληψης.
Το κόλπο είναι γνωστό ήδη απο την εποχή  του Αδόλφου   και μάλιστα   αναδείχτηκε ιδιαίτερα  απο τον αγαπημένο του  υπουργό προπαγάνδας  Γιόζεφ Γκαίμπελς  ως ένα  απο τα κυριότερα επικοινωνιακά όπλα  που πρέπει να χρησιμοποεί ένα καθεστώς, αν θέλει να μακροημερεύσει στην εξουσία.
Αυτή  η δημοσιογραφία μπορεί να  δίνει κατα καιρούς  επιλεκτικά  δόσεις απο μικρές αλήθειες με  σκοπό βέβαια να αποκρύψει   δεκάδες γιγάντια  ψέμματα ή ακόμα και να αποκαλύπτει  ένα μικρό  ψέμα  για  συγκαλύψει  δέκα  τεράστιες αληθειες.
Θα μας πεί κάποιος  "μα καλά κοτζάμ εφημερίδα " ή " κοτζάμ  κανάλι" είναι δυνατόν να γράφει ή να λέι ψέματα;
Μακάρι  να μπορούσαμε  να συμφωνήσουμε και εμείς με αυτήν την άποψη ,αλλά δυστυχώς τα γεγονότα  μας δείχνουν  ακριβώς το αντίθετο.
Ένα ελάχιστο δείγμα   απο δημοσιογραφικό ψεύδος και  κατασκευασμένο παραμύθι είναι  και  εκείνο  μεγάλης  καθημερινής εφημερίδας  που ανήκει σε τεράστιο  δημοσιογραφικό οργανισμό και η οποία  είχε δημοσιεύσει  εκτενές ρεπορτάζ απο την  παρουσία  του Ερντογάν  στα εγκαίνια  του Μουσείου της Ακρόπολης  και την  συνάντηση που είχε μετά  με τόν τότε ομόλογό του  Καραμανλή.
Όλα καλά εκτός απο μια ...μικρή  λεπτομέρεια .
Ο Τούρκος πρωθυπουργός ,αν και είχε προσκληθεί απο τον κουμπάρο του πρωθυπουργό της Ελλάδας, όχι μόνο δεν παρέστη στα εγκαίνια του μουσείου της Ακρόπολης  αλλά  ούτε καν  του πέρασε απο το μυαλό να έλθει στην Ελλάδα.
Αυτή  είναι  αγαπητοί μας αναγνώστες η  σημερινή  δημοσιγραφική πραγματικότητα  η οποία  φυσικά επιβεβαιώνεται  απο  ελάχιστες  πλην όμως λαμπρές εξαιρέσεις.
Επειδή  το  "κίνημα ανεξαρτήτων πολιτών" δεν εκδηλώνεται  με "σπίθες" απο  μεταχειρισμένες τσακμακόπετρες  και με  γενικόλογα κηρύγματα  μιας τζούφιας ανυπακοής, αλλά με την αληθινή και δεδηλωμένη  ανυπακοή σε ένα δικτατορικό, μισάνθρωπο  και αντίχριστο  σύστημα,  όπως αυτό της  δήθεν "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης", και την άρνηση  παραλαβής της  "πλαστικής  του χειροπέδας" (κάρτα του πολίτη), είναι βέβαιο ότι απο εδω και πέρα  θα δεχτούμε   τόνους λάσπης  απο  τα   επιχορηγούμενα προς τούτο ΜΜΕ.
Ότι  και να κάνουν  δεν θα  τα καταφέρουν  να μας κολλήσουν κάποια "ταμπέλα"  γιατί πολύ απλά  δεν είμαστε  τίποτα απο αυτά που φαντάζονται  οι εκ  δεξιών και οι εξ  αριστερών ευρισκόμενοι "παπαγάλοι" της  "Νέας  Εποχής".


Ξέρουν πολύ καλά ότι δεν έχουμε  σχέση ούτε με "παραεκκλησιαστικές" και "θρησκευτικές" οργανώσεις ούτε και με κόμματα . 
Ξέρουν  ότι  είμαστε  αντίθετοι σε κάθε  νεοειδωλολατρικό κα νεοπαγανιστικό   ψευτοπατριωτικό  πολιτικό μόρφωμα. 
Ξέρουν  επίσης  ότι  δεν είμαστε  ρατσιστές ή  μέλη κάποιας  ακροδεξιάς ή ακροαριστερής  εξωκοινοβουλευτκής ομάδας. 
Ξέρουν ότι  δεν είμαστε κατευθυνόμενοι και χειραγωγούμενοι απο οποιαδήποε κοσμική εξουσία.
Ξέρουν  ότι είμαστε  τα 11.000.000  των ΕΛΛΗΝΩΝ  ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ  ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ  που  θα αγωνιστούν  όπως  και οι πρόγονοί μας   " δια την πίστιν του Χριστού την Αγίαν και της πατρίδος την  ελευθερίαν" και για αυτό θα προσπαθήσουν να γελοιοποιήσουν  όλα αυτά που  θεωρούμε  ως  Ιερά και Όσια.
 Ήλθε η ώρα να διαλέξουμε αν  θα ζήσουμε  σαν ραγιάδες ή σαν  ελεύθεροι και πλασμένοι κατ΄εικόνα του Θεού άνθρωποι.
Ήλθε η ώρα να διαλέξουμε αν θα είμαστε  "Χριστομάχοι ή Χριστολάτρες", διότι "μέση κατάσταση  δεν υπάρχει"  όπως  έλεγε και ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς.

2 σχόλια:

 1. στειλτε κανα email στο ΑΛΤΕΡ μην νομιζουν οτι δεν τα παρατηρουμε αυτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΔΕΡΦΙΑ!Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ(ΒΛ.ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ,ΚΛΠ)ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΠΟΚΙΤΙΚΟΙ Κ "ΔΗΜΟΣΙΟ"-ΓΡΑΦΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ,ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΘΡΥΣΚΟΛΥΠΤΟΥΣ,ΚΛΠ. ΧΑ ΧΑ ΧΑ.......
  ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΕΝΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΙΔΟΥΣ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΙΣΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!!!!
  ΠΡΟΣΕΥΧΗ,ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.
  ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥΣ,ΑΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΩΝ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ....ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ.
  ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΚΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ.
  ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ(ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ).
  ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΜΗΣΜΕΝΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ!!ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ.ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ...ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟΤΟΜΑ ΘΑ ΡΘΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ!!!
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Κ ΕΥΧΟΜΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.