Ο δημοσιογράφος κ.Γ. Ζερβός για τον πόλεμο εναντίον της Εκκλησίας και τις αντιδράσεις του πιστού λαού εναντίον του Δημητριάδος κ. Ιγνατίου

Για τις  έντονες αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες των εκκλησιαζομένων εναντίον της  παράφρασης - ή μετάφρασης όπως ισχυρίζονται μερικοί- της λειτουργικής μας γλώσσας, που επιχείρησε αυθαιρέτως  κα αντικανονικώς   να εισάγει σε  ακολουθία  του εσπερινού  ο Μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος  διαβάζοντας  ανάγνωσμα απο την Π.Διαθήκη στην δημοτική, γράψαμε σε προηγούμενη  ανάρτησή μας την περασμένη  Τρίτη (βλ.εδώ ).Με αφορμή αυτά  τα γεγονότα ,ο γνωστός και έγκυρος δημοσιογράφος  κ.Γιώργος  Ζερβός ,κατά την διάρκεια της εκπομπής του στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky,  έκανε  μια σύντομη  "ιστορική" αναδρομή  των επιθέσεων που έχει δεχτεί (και  συνεχίζει να δέχεται) η Ορθόδοξη  Εκκλησία από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις , κατ΄ εντολή  βεβαίως των  αόρατων μέχρι χθές και ορατών  σήμερα ,  αντίχριστων επιτελείων της "Νέας Τάξης Πραγμάτων", ενώ σχολίασε με  καυστικό τρόπο την  περίεργη τήρηση "ίσων αποστάσεων" εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου.
 "Η διοικούσα Εκκλησία είναι όπως ακριβώς και η κυβέρνηση", είπε χαρακτηριστικά  σε κάποιο σημείο  της εκπομπής  του  ο κ. Ζερβός , ενώ δεν δίστασε  να τονίσει πως   τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση  "θέλουν την Εκκλησία να μαζεύει ρούχα και τρόφιμα , να τα κάνει  συσσίτια , να τα κάνει φιλανθρωπία , αλλά  χωρίς να αναγνωρίζουν την σωτηριολογική αποστολή Της.Προς αυτό συνυπογράφει και η Ιεραρχία  της Εκκλησίας της Ελλάδος με την στάση που τηρεί  και ο Αρχιεπίσκοπος   και όσοι τον στηρίζουν." Τελειώνοντας  άσκησε  σκληρή κριτική  στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμο  κάνοντας  την εκτίμηση  ,με βάση αυτά που έχει πεί κατά καιρούς και ο ίδιος , ότι  σκέπτεται στο μέλλον  να παραιτηθεί.


Επειδή στο ιστολόγιό μας έχουμε προβάλλει κατά καιρούς εκπομπές του κ. Ζερβού, όπως π.χ  εκείνες για την "Κάρτα του πολίτη " με καλεσμένο τον π. Σαράντη Σαράντο (βλ. εδώ),θα  αναδημοσιεύσουμε απο την ιστοσελίδα του  τηλεοπτικού σταθμού "Blue Sky"  μιά  σύντομη παρουσίαση του  Γιώργου Ζερβού.

Ποιός είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Ζερβός...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΕΡΒΟΣΟ Γιώργος Ζερβός ως δημοσιογράφος ξεκίνησε την καριέρα του εκδίδοντας σε ηλικία 17 ετών (μαθητής Γυμνασίου) μηνιαία τοπική εφημερίδα, η οποία ήταν και το “μεγάλο σχολείο του”.
Εργάσθηκε σε πολλές ημερήσιες παραδοσιακές εφημερίδες ως ρεπόρτερ Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Υπουργείων Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξεως, Εθνικής Άμυνας, Προεδρίας και Εξωτερικών.
Το 1987, ανέλαβε αρχισυντάκτης της εφημερίδας “Ελεύθερος”. Από το 2001 είναι και Διευθυντής Συντάξεως της εβδομαδιαίας Εκκλησιαστικής Εφημερίδος “Ορθόδοξος Τύπος”.
Επί οκτώ χρόνια ήταν σχολιαστής στο Ραδιοφωνικό Σταθμό 9,84. Διετέλεσε επί 14 χρόνια ανταποκριτής σε Γερμανικά και Αραβικά ΜΜΕ.
Είναι συγγραφεύς ιστορικού βιβλίου, που διαπραγματεύεται την αιματοβαμμένη περίοδο 1944-1949.
Έχει συνεργασθεί ως σύμβουλος επικοινωνίας με μεγάλα γραφεία οικονομικών μελετών της Αθήνας και Ελληνοαραβικής κατασκευαστικής εταιρείας.
Έχει σπουδάσει πολιτικές και οικονομικές επιστήμες, φιλοσοφία και έχει παρακολουθήσει πολλά Αμερικανικά σεμινάρια οικονομικής θεωρίας.
Είναι σχολιαστής-αναλυτής στον BLUE SKY από το Μάρτιο του 1998. Χόμπι του η ενασχόληση με τη γεωργία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις