Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος :ΟΧΙ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ!



Αυτός είναι ο τίτλος που έδωσε   ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Καλαβρύτων  και Αιγιαλείας  κ. Αμβρόσιος σε σχετική ανάρτηση  του ιστολογίου του.

Είναι  ευτυχές το ότι  ο Σεβασμιώτατος Καλαβρύτων  τοποθετήθηκε  τελικά εναντίον της "κάρτας του πολίτη"  έστω και  εξ αφορμής της σχετικής ερώτησης  του ΛΑΟΣ στην Βουλή (βλ.εδώ ).
Καλωσορίζουμε λοιπόν  αυτήν του την απόφαση  και χαιρόμαστε  που δεν επέμεινε στις απόψεις που είχε διατυπώσει πριν απο ένα μηνα  περίπου   στην  εφημερίδα  "Πρώτη  της Αιγιαλείας" (βλ. εδώ).Τότε   ο δημοσιογράφος  της εφημερίδας  είχε ρωτήσει: 
"Ο κόσμος ρωτά για την Κάρτα του πολίτη. Πρέπει να πει κάποιος την άποψή του; Όταν τη λέει φωναχτά, κάποιους τους παρενοχλεί!"

Και ο  Σεβασμιώτατος   χωρίς δεύτερη σκέψη είχε απαντήσει:

"Η Ιερά Σύνοδος δεν έχει πει την τελευταία της λέξη! 
Αν η Σύνοδος πει κάτι που δεν θα το δέχομαι, κάτι δηλαδή που δεν θα με ικανοποιεί τη συνείδησή μου, θα βγω και θα πω πως δεν συμφωνώ.
Αλλά, δεν βγήκα πριν, όπως κάποιοι άλλοι αρχιερείς.
Η Σύνοδος, λοιπόν, είναι η ανωτάτη αρχή και πρέπει να βρει τη λύση, αλλά ακόμα δεν έχει δοθεί η τελική απάντηση της Εκκλησίας.
Χαιρόμαστε λοιπόν  για αυτήν την ανάρτηση  της  σαφούς και  απόλυτης  αντίρρησής του Σεβασμιωτάτου  στην "κάρτα  του πολίτη" , αλλά ταυτοχρόνως θλιβόμεθα   με την  "εξισορροπιστική"  κίνηση να συμπεριλάβει σε αυτήν   κείμενο  με τις  "εφησυχαστικές"  έως και  απαράδεκτες  απόψεις  του π. Βασιλείου Βολουδάκη.

Για το  μείζον  εθνικό και εκκλησιαστικό ζήτημα  της "κάρτας του πολίτη"  όλοι όσοι  έχουν  ποιμαντικές ευθύνες  είχαν ενημερωθεί  πολύ πριν  συσταθεί απο την Ιερά Σύνοδο  η  ειδική προς τούτο συνοδική   επιτροπή και φυσικά πολύ πιο πρίν   υποβάλλει   το ΛΑΟΣ  σχετική ερώτηση στον κ. Ραγκούση.
Θα είμαστε ακόμα πιο  ικανοποιημένοι,  αν  όλα αυτά που περιείχοντο στις ερωτήσεις του...
βουλευτή  κ. Γεωργιάδη,  και που  αποτελούν  ένα  μικρό μέρος απο την επιχειρηματολογία που έχουμε  αναπτύξει στο παρόν ιστολόγιο  εδώ και  πολύ καιρό, είχαν  διατυπωθεί νωρίτερα απο  τους  εξ΄ ορισμού  ποιμαντικώς υπευθύνους,  τόσο ως ερωτήσεις  προς την πολιτεία όσο και ως   εισηγήσεις προς την Σύνοδο της Ιεραρχίας.
Παρ΄όλα  αυτά  δεν γκρινιάζουμε αλλά αντιθέτως  κάνουμε  το σταυρό μας και  λέμε  αυτό που λέει και ο περισσότερος  κόσμος: "κάλλιο αργά παρά ποτέ".

Γιατί  ισχυριζόμαστε ότι  ΟΛΟΙ ΗΞΕΡΑΝ 

Εδώ και  δύο χρόνια  το "Ορθόδοξο παρατηρητήριο" όπως και τα συνεργαζόμενα  ή φιλικά ιστολόγια και ιστοσελίδες  (Αναβάσεις , Όρθρος,  Κλασσικοπερίπτωση κλπ)   αγωνίζονται να ενημερώσουν τους Έλληνες Πολίτες  γύρω απο το θέμα του ΑΜΚΑ,  της "κάρτας του πολίτη" και κάθε άλλης κάρτας - εργαλείου της  "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης".
Οι επιστολές του π. Σαράντη Σαράντου προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος  κ. Ιερώνυμο  και προς όλη την Ιεραρχία , τα δεκάδες κειμενα   και οι συνεντεύξεις  τόσο του ιδίου όσο  και πλείστων εκ  του κλήρου και του λαού , αποκάλυπταν  τους σοβαρούς κινδύνους  απο  αυτήν την τεράστια απειλή.
Απο τον περασμένο Ιούλιο,  η Πρωτοβουλία Αντιρρησίών Ορθόδοξης Συνείδησης (ΠΡ.Α.Ο.Σ)  ξεκίνησε την συλλογή υπογραφών εναντίον της "κάρτας του πολίτη" και έτσι  μέχρι σήμερα  40.000  Έλληνες πολίτες  κάθε κοινωνικής τάξης και επαγγέλματος  έχουν  συνυπογράψει  σε αυτήν την  πρωτοβουλία. ,ενώ  το Ο.Π  έχει στείλει εκατοντάδες ενημερωτικά  e-mails σχεδόν παντού  (Μητροπόλεις , κόμματα , εφημερίδες ,ΜΜΕ, ιστοσελίδες, ιστολόγια,πρακτορεία ειδήσεων κ.α).
Σήμερα  με χαρά βλέπουμε ότι   όλος αυτός ο αγώνας  δεν πήγε χαμένος  αφού διαρκώς όλο και περισσότεροι αδελφοί μας   συνειδητοποιούν τους κινδύνους αυτής της πολυπλόκαμης  αντίχριστης  άρα και μισάνθρωπης απειλής.
Ο Ελληνικός λαός  έχει ήδη αρχίσει και αφυπνίζεται  και δείχνει την πρόθεσή του να  αντισταθεί  με κάθε δημοκρατικό και Ορθόδοξο τρόπο  εναντίον αυτής της προσβολής της ελευθερίας και του αυτεξουσίου  του  αλλά και της Ορθόδοξης συνείδησής του.Απο παντού έρχονται μηνύματα για συμμετοχή  στην  συγκέντρωση  της  6ης Φεβρουαρίου  στην οποία θα διαδηλώσουμε  ειρηνικά  τις Ορθόδοξες  και δημοκρατικές αντιρρήσεις μας.

.

Σχόλια

  1. Σας αξίζουν κάθε συγχαρητήρια αγαπητοί πατέρες και αδελφοί επειδή παλαίσατε μόνοι και κατορθώσατε τόσα πολλά.

    Μένω εντυπωσιασμένος από τον αριθμό που υπέγραψε την ομολογία της πρωτοβουλίας των αντιρρησιών συνείδησης!

    40,000! Τουλάχτιστον εντυπωσιακό!

    Ο αγώνας βέβαια δεν τέλειωσε αλλά όσα συνετελέσθησαν είναι πραγματικό θαύμα.

    Τω Θεώ η δόξα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να προσθέσω ότι η παρέμβαση Καλαβρύτων και η αντίστοιχη του π. Βολουδάκη δεν χρειάζονταν αυτή τη στιγμή.

    Δικαίωμά τους να έχουν διαφορετικές απόψεις για την ερμηνεία του 666 αλλά γιατί δεν τα άφηναν αυτά για αργότερα και την Τρίτη να βρεθούν στο συλλαλητήριο του π. Σαράντη;

    Δεν αντιλαμβάνται ότι η ελευθερία του ανθρώπου κινδυνεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις