Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Ξεκίνησε ο διαχωρισμός Κράτους- Εκκλησίας. Πρόβλημα με την μισθοδοσία του κλήρου

Είναι απολύτως βέβαιο ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πλήρη διαχωρισμό κράτους- εκκλησίας αλλά μεθοδευμένα και σταδιακά ώστε να μην υπάρξουν αναταράξεις κυρίως από τους φανατικούς του είδους.
Κύκλοι του Υπουργείου Εσωτερικών επιμένουν ότι ο φάκελος με τις αλλαγές είναι έτοιμος και οι κινήσεις γίνονται με ... χειρουργική ακρίβεια.
Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι στο Υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκατασταθεί η κ. Έφη Μίτωση η οποία είναι έμπιστη του κ. Ιερώνυμου και αποτελεί τον ουσιαστικό σύνδεσμο ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι η κ. Μίτωση είναι απολύτως ενημερωμένη για τις αλλαγές που έχουν ήδη συμφωνηθεί και ενημερώνει συνεχώς τον Αρχιεπίσκοπο για την εξέλιξη του προγράμματος.
Όπως έχει γράψει το “Νewpost ο κ. Παπανδρέου έχει ξεκαθαρίσει την θέση του ...
σχετικά με το ζήτημα του διαχωρισμού. Μάλιστα με δημόσια δήλωση του ο Πρωθυπουργός στις 6/11/2010 σημείωσε: “Είμαι υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους.
Έχουμε ξεκινήσει ήδη έναν διάλογο με την εκκλησία γύρω από αυτό το θέμα, αλλά δεν είναι κάτι το οποίο θα επιβάλλουμε δια της βίας. Αλλά επειδή είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, διαχρονικά για την χώρα μας, θεωρούμε ότι μέσα από τον διάλογο μπορούμε να βρούμε λύσεις, γιατί πιστεύω ότι ο ρόλος της Εκκλησίας θα είναι πολύ σωστότερος, εάν πραγματικά έχει μεγαλύτερη αυτονομία και θα έλεγα ότι τότε θα έχει μεγαλύτερη επαφή με τον ίδιο τον πολίτη και ο ρόλος της θα μπορεί να είναι πολύ σημαντικός...”
Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι ήδη έχει αρχίσει ο διάλογος. Ο Αρχιεπίσκοπος προχθές στην Σύνοδο αναγκάστηκε να κάνει διάψευση αλλά έχει ο ίδιος τοποθετήσει την κ. Μίτωση στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να παρακολουθεί την εξέλιξη των πραγμάτων.
Παράλληλα έχει προκύψει το ζήτημα της μισθοδοσίας των ιερέων από το κράτος. Κορυφαίος παράγοντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημείωνε ότι “δεν είναι δυνατόν να μισθοδοτούνται οι ιερείς από το κράτος. Γιατί με αυτή την λογική θα πρέπει το ελληνικό δημόσιο να μισθοδοτήσει και τους μουσουλμάνους, του βουδιστές, τους Εβραίους κοκ.”
Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν εκδηλωθεί δημοσίως οι προθέσεις της ΕΕ αλλά και του ΔΝΤ σχετικά με το ζήτημα.
Ωστόσο κύκλοι των Βρυξελλών υποστηρίζουν ότι αυτό θα είναι το επόμενο μεγάλο ζήτημα που θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

3 σχόλια:

 1. Για να Δούμε θα Δούμε Κανένα Ευτράπελο! Αξίζει να Δεις αυτό το Θέμα είναι στα Αλήθεια Σοβαρό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητό Ο.Π., χαέρετε εν Κυρίω.
  Αναμενόμενος ο επικείμενος διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας... Ενός κακού, μύρια έπονται.. Αλλά στέκομαι, ιδιαίτερα, στο "επιχείρημα" της Ε.Ε. σύμφωνα με το οποίο εξισώνεται-ισοπεδώνεται το 90% των Ορθοδόξων Ελλήνων κληρικών με τις μειοψηφίες των αντίστοιχων "ιερέων" μουσουλμάνων, εβραίων, βουδιστών κλπ.
  Επιτέλους, ο Αρχιεπίσκοπός μας, ας αφαιρέσει τις παρωπίδες που τον εμποδίζουν να δει καθαρά τα όσα εξυφαίνονται σε βάρος της Ορθοδοξίας και του Πιστού Κλήρου και Λαού.
  Τον παρακαλούμε με ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ, να σταθεί ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ Επικεφαλής, ΑΞΙΩΣ, της Ορθοδόξου Ελληνικής Εκκλησίας και να ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ των, μέχρι σήμερα, "φίλων" του...
  Οι Πιστοί στην Ορθοδοξία και Ορθοπραξία Έλληνες Κληρικοί και Λαϊκοί περιμένουν, όχι μόνο τον Μακαριώτατο αλλά ολόκληρη τη Σεπτή Ιεραρχία, να τεθούν Επικεφαλής του Αγώνα ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΕΙ, ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και όχι να αφήνουν μερικούς ΑΞΙΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ και το ΠΟΙΜΝΙΟ που τους εμπιστεύτηκε ο Κύριός μας ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ενώ Εκείνοι συμπεριφέρονται ως απλοί παρατηρητές...
  Όχι ότι αυτή η αντιμετώπιση θα μας αποθαρρύνει στο ελάχιστο...Μη Γένοιτο! Αλλά, για να μην "χρεωθούν" ανθρώπινες ψυχές, που θα πλανηθούν από τις δικές τους "συμβουλές", "θέσεις" ή "υποδείξεις"...
  Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΔΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Σ΄ΑΥΤΗΝ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΙΚΟ, ΓΕΜΑΤΟ ΠΙΚΡΑ ΚΑΙ ΘΛΙΨΕΙΣ ΓΟΛΓΟΘΑ.
  ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ!!!
  "Κατερίνα"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μα πώς ένας προθυπουργός δεν γνωρίζει ότι στο παρελθόν η ορθόδοξη εκκλησία εδώρισε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της στο ελληνικό κράτος για να μην πτωχεύσει. Και σαν ελάχιστη ανταπόδοση, οι ιερείς της ορθοδόξου εκκλησίας πληρώνονται μηνιαίο μισθό δημοσίου υπαλλήλου. Οι μουσουλμάνοι, οι βουδιστές, οι εβραίοι κλπ. σε τί ωφέλησαν το ελληνικό κράτος για να υποχρεωθεί αυτό να τους πληρώνει μισθό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.