Πρόβα τζενεράλε για την κάρτα του πολίτη...η φοροκάρτα!! (Από αρχές του 2011 η φορο-κάρτα )





Να τη και η φοροκάρτα....είπατε τίποτα;

Μήπως δεν προλαβαίνετε τα γεγονότα;;;
Προσέξτε γιατί θα σας προλάβουν αυτά !!!


Από αρχές του 2011 η φορο-κάρτα



Από την 1η Ιανουαρίου του 2011 θα μπορούν να προμηθεύονται τη νέα φορο-κάρτα από τις τράπεζες οι φορολογούμενοι που ενδιαφέρονται να απαλλαγούν από τη συλλογή των αποδείξεων.
Όπως είπε στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών Διομήδης Σπινέλλης, σε πρώτη φάση η χρήση της θα είναι προαιρετική.


"Όποιος δεν θέλει να μαζεύει αποδείξεις και να.... Αυτά μπαίνουν αυτόματα στη φορολογική δήλωση, επομένως στο τέλος του χρόνου, εκείνοι που έχουν ηλεκτρονική σχέση με το taxis, μπορούν να μπουν στο Διαδίκτυο και να δουν στον λογαριασμό τους ό,τι έχουν χρεωθεί" ανέφερε ο κ. Σπινέλλης.



Η φορο-κάρτα θα φέρει μαγνητική ταινία, θα μοιάζει όπως η χρεωστική και το κάθε μέλος της οικογένειας θα έχει τη δική του.
Η μεταφορά των δεδομένων θα γίνεται με απλό τρόπο. Η φοροκάρτα θα περνά από το μηχάνημα των πιστωτικών καρτών, η τράπεζα θα ενημερώνεται για τη συναλλαγή και θα μεταβιβάζει τα στοιχεία στο ΚΕΠΥΟ.
Με τη φορο-κάρτα οι τράπεζες δεν θα συλλέγουν στοιχεία για τους καταναλωτές, θα ενημερώνονται όμως για τον τζίρο των επιχειρήσεων.

Στα τέλη του 2011 η φορο-κάρτα θα ενσωματωθεί στην κάρτα του πολίτη, η οποία θα έχει ένα τσιπακι στο όποιο θα υπάρχουν στοιχεία όπως το ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, ο αριθμός δημοτολογίου, ταυτότητας και διαβατηρίου. Στην μια όψη της θα υπάρχει δακτυλικό αποτύπωμα και φωτογραφία του κατόχου.


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2010/12/blog-post_2608.html#ixzz17f726XXY

τις αθροίζει, αναλαμβάνουν οι τράπεζες να συλλέγουν στοιχεία για εμάς...

Σχόλια

  1. Προσέξτε αδελφοί. Η Κάρτα του Πολίτη είναι ένα αθώο πρόβατο μπροστά στη Φοροκάρτα. Η ΚτΠ δεν είναι παρά αντιπερισπασμός για να περάσει αθόρυβα η Φοροκάρτα. Η Φοροκάρτα μας φέρνει ένα βήμα πρίν το σφράγισμα στο μέτωπο ή στό δεξί χέρι.Η ΚτΠ είναι απαράδεκτη εφόσον ενσωματώνει προυποθέσεις για χρήση σε οικον. συναλλαγές. Η Φοροκάρτα θα χρησιμοποιείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΕΞ ΑΡΧΗΣ για οικονομικέ συναλλαγές. Άμεση άρνηση στη Φοροκάρτα, έστω και αν σκεφτούν να τυπώσουν πάνω της αγιογραφίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις