Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

Και το State Department στον πόλεμο εναντίον της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας


Ο πόλεμος  εναντίον  της  Ελλάδας και  του πιστού πλην "απείθαρχου" Ορθόδοξου  Ελληνικού λαού  έχει ξεκινήσει ήδη απο τότε που η κυβέρνηση Σημίτη  μας απαγόρευσε να ονομαζόμαστε επισήμως Ορθόδοξοι  Χριστιανοί θεωρώντας ότι  αναγραφοντάς το  στις ταυτότητές μας   καταστρέφουμε τις θρησκευτικές ελευθερίες  της μειοψηφίας (τότε) των ετεροφδόξων  και αλλοδόξων  συμπολιτών μας.
Η προηγούμενη κυβέρνηση  όργωσε  την παιδεία  με τα νεοεποχήτικα και εθνομηδενιστικά  κηρύγματα  πότε της   κ. Ρεπούση και πότε της κ. Γιαννάκου, απαγόρευσε στους μαθητές  να εκφράζουν την Ορθόδοξη βούλησή τους δια της προσκλήσεως  στο σχολείο Ιερέων  για εξομολόγηση ,ενώ ταυτοχρόνως  με εγκυκλίους  τους προέτρεπε να σέβονται  την "διαφορετικότητα" των  ομοφυλοφίλων.
Πριν  αντιληφθούν  ότι και αυτοί ήσαν "αναλώσιμοι" και πριν  ακόμα έλθει η "άνωθεν" διαταγή  για αναχώρηση  και παράδοση της εξουσίας  στον επόμενο εντολοδόχο, θεσμοποίησαν την αριθμοποίηση  του ανθρώπινου  προσώπου  δια του ΑΜΚΑ θεμελιώνοντας έτσι  την  ανοικοδόμηση  των  φυλακών της ηλεκτρονικής δικτατορίας,  την οποία η σημερινή  κυβέρνηση  ονόμασε ,κατά την διεθνή ορολογία της  Νέας Τάξης Πραγμάτων , "ηλεκτρονική διακυβέρνηση" και της οποίας το κυριώτερο εργαλείο είναι οι  ηλεκτρονικές χειροπέδες   ("Κάρτα του Πολίτη").
Σήμερα   η πατρίδα μας δέχεται  μια ολομέτωπη  και πολυεπίπεδη  επίθεση απο τις αντίχριστες δυνάμεις της Νέας Τάξης  Πραγμάτων. 
Η οικονομία  της χώρας μας  όπως  φαίνεται  έχει ήδη καταρρεύσει  και ουδείς πλέον  εμπιστεύεται  τις περί του αντιθέτου  δηλώσεις  ακόμα και αν προέρχονται απο το στόμα του πρωθυπουργού.Εξ΄άλλου  απο την πρώτη στιγμή  με λόγια και με έργα έδειξε ότι  ο δρόμος της δήθεν σωτηρίας  μας είναι αυτός της απεμπόλησης  κάθε εθνικής μας κυριαρχίας αλλά και συνειδήσεως.
Το τελευταίο "εμπόδιο"  για τα εθνοκτόνα σχέδια των  δυνάμεων  της παγκόσμιας κυβέρνησης  είναι  η Ορθοδοξία , η οποία  ανέκαθεν στις  δύσκολες ώρες αποτελούσε την  πνευματική πυριτιδαποθήκη  αλλά και το στήριγμα  των Ελλήνων .Αυτή ήταν πάντοτε ο στόχος και  εναντίον αυτής- ειδικά σήμερα - έχουν στραφεί  όλα  σχεδόν τα πυρά.
Τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχει περάσει ούτε μια ημέρα που να μην χτυπήθηκε άνανδρα  και χυδαία η  Ορθόδοξη  συνείδηση  των Ελλήνων .
Τα ελληνικά  ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα  το ένα μετά το άλλο  εξαπολύουν τόνους λάσπης , βλασφημιών και ύβρεων εναντίον  του Χριστού και των Αγίων  της Εκκλησίας μας.Ακόμα και η  περιεκτική και σωτήρια ευχή με το κομποσκοίνι αποτέλεσε  θέμα  για χλευασμό και  ύβρη απο τηλεοπτική  δημοσιογραφική εκπομπή.
Δεν πέρασαν ούτε  λίγες ώρες  και είδαμε  τους  μουσουλμάνους να κατακλύζουν  τα προπύλαια του Πανεπιστημίου  αλλά και άλλους δρόμους και πλατείες  για να κάνουν  δημόσια  την μουσουλμανική τελετή  τους.
Αμέσως μετά ήλθε και  η ανακοίνωση του  state department  η οποία μας κατηγορεί για αντισημιτισμό  και περιορισμό  των θρησκευτικών ελευθεριών  των αλλοδόξων και εεροδόξων , ενώ  μας  μαλώνει  γιατί στο εθνικό μας σύνταγμα  αναφέρουμε ως  επίσημη και επικρατούσα θρησκεία  την Ορθόδοξη  Χριστιανική .
Η  μόνη θετική αναφορά αφορά  στον  Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών,  ο οποίος όπως  τονίζει η  αμερικανική κυβερνητική ανακοίνωση, συνέβαλε στην πρόοδο του διαθρησκειακού διαλόγου.
Ας δούμε όμως πως περιγράφεται η είδηση  στο δημοσίευμα της  εφημερίδας "Ελευθεροτυπία":

Το Στέτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Ελλάδα

 www.enet.gr
Επικριτική είναι η φετινή έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Ελλάδα, με αναφορές για ...τα επεισόδια κατά μουσουλμάνων, μερικές περιπτώσεις αντισημιτισμού στον Τύπο και γενικότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν θρησκευτικές μειονότητες όπως για παράδειγμα τις αδειοδοτήσεις για την κατασκευή ή τη λειτουργία χώρων λατρείας.
Η φετινή έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες ανά τον κόσμο, καλύπτει την περίοδο από τον Ιούλιο του 2009 έως τον αντίστοιχο μήνα του 2010.
Το κεφάλαιο για την Ελλάδα επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση σέβεται εν γένει στην πράξη τα ζητήματα θρησκευτικών ελευθεριών και στην εισαγωγική σύνοψη γίνεται λόγος για γραφειοκρατικά κυρίως προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι θρησκευτικές μειονότητες, όπως για τις αδειοδοτήσεις για την κατασκευή ή λειτουργία χώρων λατρείας, και για συνέχιση φαινόμενων θρησκευτικών διακρίσεων και εκδηλώσεων αντι-σημιτισμού.
Επισημαίνονται τα θετικά βήματα του Αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας της Ελλάδας για την πρόοδο του διαθρησκειακού διαλόγου με την Αγγλικανική Εκκλησία και άλλα θρησκευτικά δόγματα.
Ωστόσο υπάρχουν αναφορές για τα επεισόδια κατά μουσουλμάνων, όπως η εμπρηστική επίθεση κατά του τεμένους στους Τοξότες, Ξάνθης, βανδαλισμοί σε άλλο τζαμί και κοιμητήριο στην Θράκη, και η επεισοδιακή διαμαρτυρία χιλίων περίπου μουσουλμάνων μεταναστών στην Αθήνα, τον Μάιο του 2009, λόγω «βεβήλωσης αντιτύπου του κορανίου από αστυνομικό».
Επίσης στην έκθεση σημειώνεται η συνέχιση εκφάνσεων αντισημιτισμού στον Τύπο και στην κοινωνία, περιστατικά βανδαλισμών εβραϊκών μνημείων και περιουσιών, και οι δύο εμπρηστικές επιθέσεις κατά της Συναγωγής Χανίων, ενώ ως θετική εξέλιξη προβάλλεται ο εγκαινιασμός του Μνημείου Ολοκαυτώματος στην Αθήνα από τον υπουργό Επικρατείας τον περασμένο Μάιο.
Ακόμη στα επιμέρους τμήματα, επαναλαμβάνεται ότι το Σύνταγμα της Ελλάδας καθιερώνει την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία ως την επικρατούσα θρησκεία, αλλά συγχρόνως προστατεύει το δικαίωμα κάθε πολίτη να επιλέγει τη θρησκεία του, ότι η κυβέρνηση σέβεται το δικαίωμα αυτό, αλλά μη-ορθόδοξες θρησκευτικές ομάδες μερικές φορές αντιμετωπίζουν διοικητικά εμπόδια ή νομικούς περιορισμούς στην άσκηση της λατρείας τους. Σημειώνεται ότι η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία εξακολουθεί να ασκεί σημαντική πολιτική και οικονομική επιρροή, ότι απαγορεύεται ο προσηλυτισμός και ότι από το 2006 δεν έχουν εκδοθεί νέες άδειες λειτουργίας τόπων λατρείας σε μη-ορθόδοξες θρησκευτικές ομάδες.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται στη διάκριση μεταξύ της μουσουλμανικής κοινότητας της Θράκης, που εμπίπτει στο ειδικό καθεστώς της Συνθήκης της Λωζάννης με ειδικά προνόμια, και στους μουσουλμάνους μετανάστες που κατοικούν κυρίως στην Αθήνα (υπολογίζονται σε 200.000), και ακολουθούν αναφορές σε επιμέρους προβλήματα γύρω από τους τρόπους αναγνώρισης θρησκειών και θρησκευτικών ομάδων (διαμαρτυρίες Σαϊεντολόγων και Πολυθεϊστών), φορολογικές και άλλες διακρίσεις, ερωτήματα ισχύος του ισλαμικού νόμου (σαρία) στη Θράκη, αδειοδοτήσεις για την κατασκευή ή λειτουργία χώρων λατρείας.
Τέλος, αναφέρεται ότι σε απάντηση ανησυχιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας για τη νομική απαγόρευση του προσηλυτισμού (Έκθεση Σεπτ. 2009), η ελληνική κυβέρνηση διευκρίνισε ότι η σχετική νομοθεσία είναι στην πράξη από καιρό ανεφάρμοστη.
(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.