Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος για την «Κάρτα του Πολίτη»

Σήμερα, ημέρα Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 10 π.μ. έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λαμίας, Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος
με γενικό θέμα: « Η Ιερατική αποστολή στη σύγχρονη κοινωνία».
Μετά την εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου διεξήχθη ευρεία συζήτηση επί των επικαίρων θεμάτων της Εκκλησίας.
Όλοι οι Ιερείς με έκδηλη ανησυχία μετέφεραν στον Σεβασμιώτατο τις πιεστικές ερωτήσεις του ποιμνίου τους για το εάν θα πρέπει να πάρουν την «κάρτα του πολίτη».
Ο Σεβασμιώτατος που και αυτός δέχεται από όλο το ποίμνιο επίμονες ερωτήσεις επί του ως άνω θέματος, ενημέρωσε τον Ιερό Κλήρο για την απόφαση της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου περί συγκροτήσεως επιτροπής με ειδικούς επιστήμονες για την άμεση μελέτη, διερεύνηση και κατάθεση των πορισμάτων της στην Ιερά Σύνοδο, προκειμένου να αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος για το επίμαχο θέμα της «κάρτας του πολίτη».
Συνέστησε στον Ιερό Κλήρο υπακοή στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Αρχή και εμπιστοσύνη στην απόφαση της Εκκλησίας.
Ιδιαιτέρως υπογράμμισε ότι επειδή από πλευράς πολιτείας ανακοινώθηκε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί τον Δεκέμβριο στη Βουλή προς ψήφιση και επομένως ο χρόνος δράσεως της Εκκλησίας είναι πολύ περιορισμένος, θα παρακαλέσει την Ιερά Σύνοδο να συντομεύσει τις διαδικασίες μη τυχόν και ευρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων και εν αδυναμία να παρέμβουμε στην πολιτεία.
Ακόμη περισσότερο διότι πολλοί ομιλούν περί του θέματος και υπάρχει κίνδυνος ο λαός να πέσει θύμα παραπληροφορήσεως.
Η σύναξη των Ιερέων έκλεισε με συμβουλές του Σεβασμιωτάτου για την εξάσκηση του Ιερατικού Λειτουργήματος και οδηγίες για την περίοδο της Νηστείας των Χριστουγέννων.
Φώτο: Μπόνης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις