Οι παραφραστές των Ιερών ακολουθιών που έγιναν και τιμητές της νέας "θεολογίας"

Δυστυχώς  σήμερα η Ορθόδοξη πίστη όπως μας παρεδόθη  απο τους Αγίους Αποστόλους ,τις Αγίες Οικουμενικές Συνόδους  και σύμπασα  την  Αγιο- Πατερική παράδοση  δέχεται διαρκώς πλήγματα  όχι  μόνο απο τους εμφανείς  εχθρούς της  αλλά και εκ των έσω.


Πλήθυναν  οι αντίλαλοι  της "Νέας Εποχής",  οι οποίοι  εντός της Εκκλησίας  προσπαθούν να  ακουστούν  είτε ως    "εκσυγχρονιστικές" φωνές , είτε ως   μια νέου είδους  "Ορθόδοξη αυθεντικότητα"  η οποία, όπως ισχυρίζονται, θα βελτιώσει το ...αποτυχημένο μέχρι σήμερα  σωτηριολογικό περιεχόμενο  της  Θείας Λατρείας  μέσω  των διαφόρων   απλουστεύσεων  στο τυπικό της  (μεταφράσεις, συντομεύσεις  κλπ)  και της  εμπέδοσης μιας  αλλήθωρης  συναφειακής   θρησκευτικότητας.
Με δυό  λόγια , ΟΛΑ πρέπει  να αντικατασταθούν  πρός χάριν  της δημιουργίας ενός  "προϊόντος"  ευκατάληπτου , εύπεπτου και ευχάριστα καταναλώσιμου  απο τους πελάτες-πιστούς.
Φυσικά  αν ξεχάσουμε ότι η   Αγία μας Εκκλησία  είναι το σώμα  και ο Χριστός  η Κεφαλή και  υποβιβάσουμε  το Θεοπνεύστως  σχεδιασθέν  υπο των Αγίων μας τυπικό  της  Θείας λατρείας ,  σε ένα  είδους "κανονισμό λειτουργίας" μιας  μη κερδοσκοπικής  εταιρείας που έχει σαν στόχο την παροχή "σωτηριολογικών υπηρεσιών", τότε  είναι πράγματι  "χρήσιμες" και "ωφέλιμες" οι ανυπάκουες  και αντικανονικές παρεμβάσεις  των  "θρησκευτικών  managers"   της  Ιεράς Μητρόπολης Πρέβεζας και της  "Ακαδημίας θεολογικών  σπουδών" της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος .
Αυτό  όμως που δεν έχουν δυστυχώς κατάλάβει οι αυτόκλητοι  "επιδιορθωτές" της Ιεράς Παράδοσης, είναι ότι  οι πιστοί δεν έχουν  ανάγκη  τις "πνευματικές" παρεμβάσεις  τύπου ΔΝΤ και "Τρόϊκας", αλλά  ποιμένες που  με απλότητα και ταπείνωση  και ορθοτομώντας τον Λόγο της Αληθείας,  θα  τους καθοδηγούν  και θα τους στηρίζουν  με τον μόνο και  ασφαλή  τρόπο που  ο Χριστός  δια των Αγίων Του μας υπέδειξε.
Πρόσφατα μας έστειλαν  οι ταλαιπωρημένοι αδελφοί μας  απο την Πρέβεζα ένα  "δείγμα"  απο αυτήν την "νέα ποιμαντική" αντίληψη.
Πρόκειται για ένα άρθρο  του  π. Θεοδοσίου Μαρτζούχου στο περιοδικό  "Λυχνία" της Ι.Μ Πρέβεζας  και στο οποίο μπορείτε  να "θαυμάσετε"  το πως αντιλαμβάνονται την  Εκκλησία και τον ρόλο της , οι φανατικοί  υποστηρικτές των λειτουργικών  παραφράσεων και  του λατρευτικού "ρετουσαρίσματος".
Υπάρχουν βέβαια και άλλες φωνές  και μάλιστα τοπικών φορέων που δεν  βάζουν νερό στο κρασί τους

Σχόλια

  1. Πρός τον ανώνυμο υβριστή.
    Λυπούμεθα διότι υπερασπίζεσθε με χυδαιότατο τρόπο και με απίστευτη βωμολοχία Ιερείς όπως λέτε της Πρέβεζας.Μην περιμένετε ότι θα μας σύρετε σε μια αναλόγου ύφους και ήθους απάντηση.
    Όταν αργά η γρήγορα θα συνέλθετε , σας συνιστούμε να ξαναδιαβάσετε την ανάρτησή μας καιίσως αντιληφθείτε αυτό που αντιλαμβάνονται όλοι οι αναγνώστες.Ότι δηλαδή δεν στρεφόμεθα εναντίον των Ιερέων της Πρέβεζας αλλά επικρίνουμε το απαράδεκτο κείμενο του π. Θεοδοσίου Μαρτζούχου καθώς επίσης και την αντικανονική και επι της ουσίας αντιεκκλησιαστική συμπεριφορά εκείνων που δείχνουν ανυπακοή στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου και επιμένουν να τελούν ακολουθίες με το δικό τους τυπικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητό Παρατηρητηριο, εχουν καταλαβει πολύ καλά που αναφερεται η ανάρτηση σας. Αλλά για μια ακόμη φορά μετά τις δημοσιεύσεις και καταγγελιες της αντιεκκλησιαστικής συμπεριφορας της μεμονομενης ομαδας του π.Θεοδοσιου Μαρτζουχου και των λοιπών Ιερομονάχων, προσπαθούν να πεισουν (μαλλον μόνον τους εαυτούς των) και να γενικεύσουν τα όσα λέτε, παρουσιαζοντας στον εκκλ.περιγυρο και στους άλλους Ιερεις της Μητροπολης της Πρεβεζας την αποψη πως το "Παρατηρητηριο μας βρίζει όλους, μας βρίζουν τη Μητρόπολη"! Καταλαβατε; Έτσι ώστε να στρέψουν εναντίον σας όσους μπορουνε λεγοντας απλά μια γενικη συκοφαντια μου εβγαλαν απο τη φαντασια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις