Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ:"ΖΗΤΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ..........ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΟΠΤΩΧΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΝΑΩΝ! "

"...Τόση αναλγησία πρός ένα ιερό θεσμό, που προσφέρει τεράστιες Υπηρεσίες στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας, αναπληρώνοντας την απουσία του Κράτους; Τόση περιφρόνηση σε ένα στρατό εθελοντών και εθελοντριών, που προσφέρουν μεγάλες υπηρεσίες καί χύνουν πολύ ιδρώτα, για να βοηθούν το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας;..."
 Στη γενική σύγχυση των ημερών τούτων, που δημιουργήθηκε απο τά σημειώματα, που απέστειλαν οι κατά τόπους Εφορίες στους πολυάριθμους φορολογούμενους για τη πολυδιαφημισμένη και αποτυχημένη διαδικασία της "περαιώσεως", προσετέθη τώρα καί μιά άλλη -100% ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ- κίνηση μερικών τουλάχιστον Εφοριών πρός ενοριακούς ναούς της δικαιοδοσίας μας. Πρόκειται για ένα επίσημο έγγραφο-ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ, το οποίο απεστάλη σε "ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΠΟΙΪΑΣ" ενοριακού ναού της περιοχής Αιγιαλείας καί διαλαμβάνει τά ακόλουθα: "Σας καλούμε, όπως εντός δέκα (10) εργασίμων ημερών .....καταθέσετε δηλώσεις φόρου εισοδήματος οικονομικών ετών 2006-2010, όπως προβλέπει το άρθρο 101 παρ. 2 του ν. 2238/94", ενώ συγχρόνως παράγοντες της Οικονομικής Εφορίας επισημαίνουν, ότι θα καταλογίσουν καί πρόστιμο 40 € σε κάθε εκπρόθεσμη Φορολογική Δήλωση. Σας παραδίδω τό έγγραφο αυτό σε φωτογραφία παρακάτω. Θαυμάστε το!


ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΝΑ!
Το γεγονός αυτό μας εξένισε πολύ και μας επίκρανε πολύ περισσότερο. Τόση αστοργία στην Μητέρα Εκκλησία! Τόση αναλγησία πρός ένα ιερό θεσμό, που προσφέρει τεράστιες Υπηρεσίες στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας, αναπληρώνοντας την απουσία του Κράτους; Τόση περιφρόνηση σε ένα στρατό εθελοντών και εθελοντριών, που προσφέρουν μεγάλες υπηρεσίες καί χύνουν πολύ ιδρώτα, για να βοηθούν το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας; Π.χ. στο εστιατόριό μας "ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ", εδώ στο Αίγιο, το οποίο σερβίρει ΔΩΡΕΑΝ 40-50 μερίδες φαγητού ημερησίως, υπάρχει μόνο ένα μισθοδοτούμενο πρόσωπο, κι αυτό μέ μειωμένο ωράριο! Όσα άλλα πρόσωπα κοπιάζουν καί εργάζονται εκεί καθημερινώς, υπό τήν καθοδήγηση του Πανοσ. Αρχιμ. π. Ανδρονίκου Τσαχρίδη, εργάζονται δωρεάν, μαγειρεύουν, υποδέχονται τους προσερχομένους, σερβίρουν ένα πιάτο καλομαγειρευμένο φαγητό, συνομιλούν,τούς παρηγορούν και τους ενθαρρύνουν, επιτελούν αφανώς ένα υπέροχο κοινωνικό έργο τελείως δωρεάν! Είκοσι τόσες κυρίες και ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Δαμιανός Σταυρίδης μαγειρεύουν, φροντίζουν, εκδαπανώνται! Το Κράτος δημιουργεί νεόφτωχούς, εμείς τους συντηρούμε!
Κάτι ανάλογο, με άλλες βέβαια προϋποθέσεις γίνεται και από τά ενοριακά Ταμεία της Φιλανθρωπίας, πάντοτε όμως με τόν ίδιο παρονομαστή, δηλ. τον εθελοντισμό. Χάρις σ'αυτόν η Εκκλησία με πενιχρά οικονομικά μέσα επιτελεί ένα τεράστιο κοινωνικό έργο. Να όμως τώρα, ότι το άστοργο Κράτος έρχεται να βάλει βαθειά τό χέρι του στον φιλανθρωπικό εκκλησιαστικό τομέα.
Πληροφορούμε από τη θεση αυτή τους παράγοντες των κατά τόπους ΔΟΥ, ότι τα ενοριακά Ταμεία Φιλανθρωπίας ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ιδίαν νομικήν υπόστασιν, αλλά θεωρούνται παραρτήματα του Ταμείου Φιλανθρωπίας καί Ευποιϊας της Ιεράς Μητροπόλεως. Εκεί υποβάλλουν και τον ετήσιο Προϋπολογισμό και Απολογισμό τους. Γι αυτό ασ μη τα ενοχλούν.
Η ΔΟΥ της περιοχής, η οποία απέστειλε αυτό το ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ, επικαλείται διατάξεις του Νόμου 2238 του έτους 1994. Και εμείς ερωτάμε: Πού ήταν η Εφορία όλα αυτά τα χρόνια: Γιατί άφησε ανανεργό τόν νόμο επί ΔΕΚΑ ΕΞΗ τόσα χρόνια; Ποιός θα μας πείσει, ότι είναι δίκαιο να εφαρμοσθή τώρα ένας Νόμος, που κοιμόταν τόσα και τόσα χρόνια;
Η Εκκλησία δέν είναι κερδοσκοπικός Οργανισμός. Επομένως η δραστηριότητες της Εκκλησίας δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της όποιας Εφορίας. Σύμφωνα μέ τον Καταστατικό της Χάρτη, πού είναι νόμος της Πολιτείας (Ν590/1977, ΦΕΚ 146/31,05.1977 τ, Α) "Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι αυτοκέφαλος,. αυτοδιοικίται δε, εν τω πλαισίω των περί θρησκείας άρθρων του Συντάγματος, διά των εν ενεργεία Μητροπολιτών αυτής"( άρθρ.1παρ.2).


ΗΛΘΕΝ ΛΟΙΠΟΝ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ!

Η υπόθεσις είναι πολύ σοβαρή! Εμείς εθέσαμε αμέσως τό ζήτημα υπό τήν κρίσιν της Ιεράς Συνόδου και αναμένουμε τις οδηγίες της.
Να λοιπόν, ότι ήλθε η ώρα του Αρχιεπισκόπου μας, ο οποίος υπέδειξε στους Ιεράρχες-Αδελφούς του "να μή πολιτικολογούν". Τι θα κάμει τώρα; Θα μας υποδείξει την εφαρμογή του Νόμου, όπως επιτάσσει το γράμμα του Νόμου; Ή θα αγωνισθή, ώστε να διασφαλισθή η διοικητική Αυτοτέλεια της Εκκλησίας; Θα κάμει και πάλι το χατήρι της Κυβερνήσεως, όπως μερικοί Τον κατηγορούν; Η θα μας συνεγείρει σε μια μεγάλη διαμαρτυρία, που θα έχει ως σύνθημα: "ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ";
Τώρα είναι η ώρα της κρίσεως. Ο κόμπος έφθασε στο χτένι! Τώρα θα δούμε αν οι φιλικές σχέσεις του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυουργό και την Κυβέρνηση έχουν αντίκρυσμα! Αν δηλ. αποβαίνουν επ' ωφελεία της Εκκλησίας ή εξυπηρετούν μόνο και μόνο το προσωπικό του συμφέρον. Τώρα θα δούμε αν...
θα διακόψει την σιωπή του, την οποία με τόση επιμέλεια τηρεί, ο Αρχιεπίσκοπός μας, για να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας στην Κυβέρνησηκαι να προστατεύσει το αυτοδιοίκητο της Εκκλησίας και το φιλανθρωπικό της έργο. Μια αθηναϊκή εφημερίδα έγραφε πρό μηνός για τον Μακαριώτατο: "Σιωπή, για να είμαστε καλά...."! Έτσι δικαιολόγησε ο Αρχιεπίσκοπος στην Ιεραρχία γιατί παραμένει σιωπηλός απέναντι στην Κυβέρνηση" (Το Παρόν, 10.101 2010 σελ. 24). Θα διακόψει λοιπόν την σιωπή του; Αν ναί, θα τον καμαρώσουμε και δεν θα τον ψέξουμε, λέγοντας ότι τώρα πιά Εκείνος πολιτικολογεί! Αν όχι, τότε η Εκκλησία θα μοιάζει σαν να είναι ορφανή! Θα τό δούμε.
Ήλθε λοιπόν η ώρα του Αρχιεπισκόπου μας! Πρέπει να θεωρήσει ως Casus Belli την πρόκληση της ΔΟΥ της περιοχής μας. Είναι η θρυαλλίδα, που θα ανάψει φωτιά στον εκκλησιαστικό χώρο καί θα δυσχεράνει την άσκηση του φιλανθρωπικού μας έργου σ' ολόκληρη την Εκκλησία. Θα περιμένουμε στις αμέσως επόμενες ημέρες να ακούσωμε τη φωνή του Αρχιεπισκόπου μας. Οι περιστάσεις το απαιτούν.

Θα περιμένουμε, επαναλαμβάνω, έως ότου ληφθούν οι αποφάσεις της εκκλησιαστικής Διοικήσεως. Εάν ανατρέψουν το ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ της ΔΟΥ, που εμείς σας παρουσιάζουμε σήμερα, τότε θα ικανοποιηθούμε και θα συνεχίσουμε την πορεία μας. Άν όμως αφεθούμε ανυπεράσπιστοι στην άστοργη διάθεση των εκασταχού προϊσταμένων των ΔΟΥ, τότε εμείς θα αναστείλουμε αμέσως κάθε ενοριακή φιλανθρωπική δραστηριότητα, ενδεχομένως δε και όχι μόνο την ενοριακή, και θα αγωνισθούμε για την ανατροπή του ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟΥ. Αλλά Φορολογικές Δηλώσεις των Ενοριακών Ταμείων Φιλανθρωπίας και Ευποιϊας ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ στις ΔΟΥ της περιοχής μας. Παρά ταύτα θα σκεφθούμε την περαιτέρω πορεία μας εάν και εφ' όσον το μέτρον εφαρμοσθή σ' ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια!

Αίγιο, 5 Νοεμβρίου 2010
+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
  Ορθόδοξο Παρατηρητήριο
Επειδή μερικοί  "χορτάτοι"  είναι πιθανόν να χλευάσουν  ή να αμφισβητήσουν  την  σημαντικώτατη  προσφορά των φιλοπτώχων  ενοριακών ταμείων,  δηλαδή  της εθελοντικής Χριστιανικής προσφοράς των πιστών στους  εμπερίστατους  αδελφούς τους δείτε μερικές  δημοσιεύσεις:

1 ΣΤΟΥΣ 11 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΩΕΙ ΣΕ ΣΥΣΣΙΤΙΟ!!!

forum.olympic-village.gr
Τρώμε λιγότερα και χειρότερα, φοράμε άγνωστης προέλευσης και ποιότητας, πάμε με τα... πόδια και ψάχνουμε βοήθεια ακόμα και στα συσσίτια!

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε 1.200 κατοίκους της Αττικής , προκαλούν σοκ: περίπου 400.000 άνθρωποι ζουν στην ανέχεια, 1 στους 11 έχει καταφύγει ακόμα και στο συσσίτιο, 4 στους 10 ζητούν δανεικά, 6 στους 10 έχουν «ψαλιδίσει» τομείς όπως η διατροφή, η ψυχαγωγία και η ένδυση, ενώ άλλοι τόσοι έχουν βγάλει οικογενειακά κειμήλια στο σφυρί για να κερδίσουν χρήματα.

Οι περισσότεροι ξοδεύουν πλέον λιγότερα για τρόφιμα, υποκατέστησαν τρόφιμα και ρούχα με φτηνότερα προϊόντα και «έκοψαν» το αυτοκίνητο για να περιορίσουν τα έξοδα βενζίνης. Επίσης, πάνω από το 54% έχει περιορίσει δραστικά τις εξόδους για διασκέδαση.

Πολλοί επίσης αναγκάστηκαν να αλλάξουν τόπο κατοικίας ή να φύγουν ακόμα και στο Εξωτερικό, ενώ οι περισσότεροι έχουν στραφεί για οικονομική βοήθεια στην οικογένειά τους! Oι νεαρότεροι σε ηλικία φαίνεται πως έχουν κάνει τις λιγότερες περικοπές, καθώς οι γονείς σφίγγουν κι άλλο το ζωνάρι για να μην λείψει τίποτα στα παιδιά τους.

Το 76,6% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει την κατάσταση πολύ δύσκολη ή δύσκολη, το 14,6% ανεκτή και μόλις το 8,8% άνετη.

Στο μεταξύ, το 31,18% των καταναλωτών ρεύματος στην Αθήνα και το 27,62% στη χώρα αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό του, με αποτέλεσμα έως και τον Ιούνιο του 2011 το χρέος προς την ΔΕΗ να έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 200 εκατομμύρια ευρώ!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», μόνο τον περασμένο Ιούνιο δεν πλήρωσαν το ρεύμα 1.094.585 καταναλωτές!

Και μη χειρότερα!...
 Αναλογία σχεδόν ίδια με τους μετανάστες....Κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των Ελλήνων που προσφεύγουν στα συσσίτια της Εκκλησίας 

Κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των Ελλήνων που προσφεύγουν καθημερινά στα συσσίτια της Εκκλησίας δείχνουν τα στοιχεία του Φιλόπτωχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

anergoidimosiografoi.blogspot.com 


Στὰ συσσίτια τῆς Ἐκκλησίας προσφεύγουν καθημερινὰ χιλιάδες Ἕλληνες

Κατακόρυφη αὔξηση τοῦ ἀριθμοῦ τῶν Ἑλλήνων ποὺ προσφεύγουν καθημερινὰ στὰ συσσίτια τῆς Ἐκκλησίας δείχνουν τὰ στοιχεῖα τοῦ Φιλόπτωχου Ταμείου τῆς Ἀρχιεπισκοπῆς. «Ἀπὸ τὶς ἀρχὲς Σεπτεμβρίου οἱ Ἕλληνες αὐξήθηκαν δραματικὰ» τονίζει στὸ «Βῆμα» ὁ διευθυντὴς Οἰκονομικῶν του Ταμείου, ἀρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης.

Περισσότεροι στα συσσίτια λόγω κρίσης

Η αναλογία Ελλήνων- μεταναστών που καταφεύγουν στη βοήθεια της Εκκλησίας έχει γίνει πλέον πενήντα- πενήντα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΡΙΑΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ | Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Δραματική χαρακτηρίζεται η αύξηση του αριθμού των Ελλήνων που προσφεύγουν καθημερινά στα συσσίτια της Εκκλησίας. «Από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι Ελληνες αυξήθηκαν δραματικά» τονίζει χαρακτηριστικά στο «Βήμα» ο διευθυντής Οικονομικών του Φιλόπτωχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης . «Η αναλογία είναι πλέον σχεδόν ίδια με τους μετανάστες» προσθέτει «καθώς υπάρχουν ανάγκες για την εξεύρεση δουλειάς, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σίτισης, στέγασης και παροχής βασικών ειδών πρώτης ανάγκης».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=60&artid=318448&dt=08/10/2010#ixzz14olAozL0
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.