Αφιερωμένο στους οπαδούς της "Ολιστικής Ιατρικής" (Ομοιοπαθητική , εναλλακτικές θεραπείες κλπ)

 
Είχε καρκίνο, της έδινε πανάκριβα βοηθήματα διατροφής
Πολλαπλές μεταστάσεις στα ζωτικά της όργανα υπέστη μια γυναίκα, που έπασχε από καρκίνο του μαστού, νόσο ιάσιμη στο 95% των περιπτώσεων, όταν πείστηκε από γιατρό ωτορινολαρυγγολόγο στην ειδικότητα, που της είχε συστηθεί και ως «ολιστικός», να εγκαταλείψει την ενδεδειγμένη θεραπεία (χειρουργείο-χημειοθεραπείες) και να καταφύγει στα... άλατα και στα πανάκριβα βοηθήματα διατροφής που της χορηγούσε ο ίδιος. 
Και όταν η δίαιτα αποτοξίνωσης, στην οποία την υπέβαλε, της προκάλεσε βαριά βλάβη, που «κατέστησε τη νόσο μη ιάσιμη, μειώνοντας δραματικά το προσδόκιμο ζωής της», ο...
«ολιστικός», που έκοβε αποδείξεις ωτορινολαρυγγολόγου, έκοψε και... ρόδα μυρωμένα.
Η γυναίκα προσέφυγε τελικά στην κλασική ιατρική, αλλά και στη Δικαιοσύνη.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, που δίκασε ερήμην τον 70χρονο γιατρό, Θωμά Χρηστίδη, τον καταδικάσε σε συνολική ποινή εφτά ετών, με αναστολή, για απάτη, αλλά και για τη βλάβη υγείας που υπέστη η μηνύτρια, αναγνωρίζοντάς του κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Ο εισαγγελέας της έδρας είχε εισηγηθεί καταδίκη μόνο για βαριά σωματική βλάβη της παθούσης, Ευαγγελίας Θεοτοκάτου, οικονομολόγου, που έχει διατελέσει επιστημονικός βοηθός στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Ολα ξεκίνησαν όταν η ασθενής, το 2003, που διαγνώστηκε η ασθένεια, και της είχε συστηθεί από γιατρούς του «Αγίου Σάββα» να υποβληθεί σε ολική αφαίρεση δέξιου μαστού, ζήτησε τη γνώμη του «ολιστικού», ο οποίος υποσχόταν σε ασθενείς με διάφορες νόσους θεραπεία με «εναλλακτικές μεθόδους».
Χρεώσεις χρυσάφι
Για να τους πείθει, είχε εγκαταστήσει στο ιατρείο του «ειδικά» μηχανήματα, με τα οποία πραγματοποιούσε διάφορα τεστ, που διαρκούσαν πολλή ώρα και τα χρέωνε με υπέρογκα ποσά. Οταν η μηνύτρια τον επισκέφτηκε, «της έκανε τεστ επί 4.30 ώρες και της πήρε με... έκπτωση 430 ευρώ, αντί 607. Της συνέστησε να αποφύγει τη συμβατική θεραπεία, γιατί θα οδηγούσε σε εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος και διάχυση του καρκίνου. Εντόπισε δε την αιτία του στις αλλεργιογόνες ουσίες με τις οποίες είχε βομβαρδισθεί από τον μέχρι τότε τρόπο ζωής της. Την υπέβαλε σε εκτεταμένη δίαιτα αποτοξίνωσης, με παράλληλη χρήση αλάτων και της χορηγούσε συμπληρώματα διατροφής, όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ομοιοπαθητικά, με κόστος από 350 έως 800 ευρώ τη φορά, τα οποία άλλοτε τα αγόραζε από φαρμακείο, άλλοτε της τα χορηγούσε ο ίδιος.
Οταν «άρχισε η κόπωση, καθώς μεγάλωσε ο όγκος μου, έλεγε -κατέθεσε η γυναίκα- ότι ο οργανισμός προσπαθούσε να τον αποβάλει, πράγμα που καταδείκνυε την επιτυχία της μεθόδου. Ελεγε ότι οι άσχημες αιματολογικές εξετάσεις μου οφείλονταν σε άγχος».
«Υστερα από τρία χρόνια και αφού κατέβαλλα υπέρογκα ποσά, τα περισσότερα χωρίς αποδείξεις, άρχισα να έχω αναπνευστική δυσφορία, αλλά έλεγε ότι ήταν αλλεργικά συμπτώματα, που οφείλονταν στους "ευρωμύκητες" που υπάρχουν στην Κέρκυρα -όπου ζω-, λόγω του υγρού κλίματος».
«Την άνοιξη του 2006, μεταβάλλοντας απόψεις, μου σύστησε να αφαιρέσω τον όγκο. Με παρέπεμψε σε εναλλακτικούς χειρουργούς, που μου σύστησαν να επιστρέψω στην κλασική Ιατρική. Ο ίδιος έκανε ομοιοπαθητικές ενέσεις γύρω από τον όγκο. Ακόμη και όταν διαπιστώθηκε η εξάπλωση του καρκίνου, έλεγε να μην κάνω χημειοθεραπεία και να συνεχίσω τη δική του».
«Η δραματική της κατάσταση -σημειώνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα- την έκανε να ανακτήσει τη λογική της και να αποκρούσει τις προσπάθειές του να συνεχίσει να την απομυζά οικονομικά, εκμεταλλευόμενος την κατάσταση του νου ενός βαρέως νοσούντος ανθρώπου».
Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του κατηγορουμένου υποστήριξαν ότι «δεν έκρυψε ότι ασχολείται με ολιστική ιατρική και δεν έφαγε χρήματα. Η επιλογή ήταν αποκλειστικά δική της». 


Στο "Ορθόδοξο Παρατηρητήριο" 'εχουμε δημοσιεύσει και αναδημοσιεύσει δεκάδες κείμενα γύρω απο  τις  επικίνδυνες πλάνες  της "Νέας Εποχής" όπως είναι  αυτές   της "Ολιστικής Ιατρικής" των "εναλλακτικών θεραπειών"   της "Ομοιοπαθητικής" κ.λ.π  στις οποίες δυστυχώς  έχουν παρασυρθεί πολλοί αδελφοί μας.
Είναι ακόμα πιο λυπηρό  το γεγονός ότι  υπάρχουν μερικοί  Ιερείς  και Μοναχοί  οι οποίοι μαζί με κάποια  Ορθοδοξοφανή  ιστολόγια, "προπαγανδίζουν" υπέρ αυτου του "δούρειου ίππου" της |"Νέας Εποχής" , διότι περί αυτού πρόκειται  ,και παρασύρουν  καθημερινά  αρκετούς αθώους συμπολίτες  μας.
Πιο κάτω  δίνουμε μερικούς συνδέσμους  παλαιοτέρων σχετικών με το θέμα αναρτήσεων:
(Όλα όσα πρέπει να ξέρετε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί για την νεοεποχήτικη πλάνη της "Ολιστικής Ιατρικής" και της "Ομοιοπαθητικής" θα τα βρείτε  συγκεντρωμένα  στην εξαιρετική ιστοσελίδα  "Αντιαιρετικόν εγκόλπιον" )



Ο γ.ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΕΡΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ www.egolpion.com   ...έχομε υπ' όψιν μας μερικές μαρτυρίες, κατά τις οποίες, ερωτώμενος ο πατήρ Παΐσιος σχετικώς, απέτρεπε στα­θερά την προσφυγήν στην βοήθεια της ομοιοπαθητικής με τις εξής φράσεις:

 -Να μην πάτε! Είναι μπερδεμένο πράγμα! Να μην της έχε­τε εμπιστοσύνη!

γ. Στην ακόλουθη, όμως, περίπτωσι μίλησε σαφέστερα:

Δύο γνωστοί του μοναχοί, υστέρα από συζήτησί τους με έτερο μοναχό ασθενή, που είχε καταφύγει για θεραπεία στην ομοιοπαθητική, πήγαν προβληματισμένοι στον πατέρα Παΐσιο και τον ρώτησαν αν είναι δυνατόν τα ομοιοπαθητικά φάρμα­κα να προσφέρουν κάποια βοήθεια, αν είναι απλή απάτη ή μήπως κάτι ακόμη το χειρότερον...

Ο Γέροντας τους βοήθη­σε να καταλάβουν ότι συμβαίνει και αυτό το τελευταίο -δη­λαδή, ύπαρξις δαιμονικής ενεργείας- τονίζοντας μάλιστα στο τέλος χαρακτηριστικά:- 

Εδώ αυτοί χρησιμοποιούν τα φάρμακά τους, όπως εμείς χρησιμοποιούμε τον Αγιασμό!!!

Σχόλια

  1. Ας τα ακούει ο Misha που πλασάρει με έντεχνο τρόπο την Ομοιοπαθητική στον χώρο της Ορθοδοξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις