Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

Μητροπολίτης Αργολίδος:«Δεν το συζητάμε καν. -Την κάρτα του πολίτη δεν την παίρνουμε, καλύτερα να πεθάνουμε από την πείνα"

  

  Συντάχτηκε από Αναβάσεις


Σήμερα το μεσημέρι  τελείωσε το ιερατικό συνέδριο της Ι.Μητροπόλεώς Αργολίδος  κατα το οποίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ Ιάκωβος μίλησε για την κάρτα του πολίτη και είπε τα εξής:
«Δεν το συζητάμε καν.
-Την κάρτα του πολίτη δεν την παίρνουμε, καλύτερα να πεθάνουμε από την πείνα. βλέπετε στο συναξάρι τι γράφει; ΤΗ ΑΥΤΗ ΗΜΕΡΑ ΠΕΙΝΗ ΕΤΕΛΕΙΩΘΗΣΑΝ. Στο κάτω κάτω θα μαρτυρήσουμε για την Αλήθεια !
Βρισκόμαστε σε εσχατολογικά χρόνια αλλά ας προσέξουμε παράλληλα  να κρατούμε καθαρή και την κάρτα της καρδιάς μας. »


Μίλησε επίσης με εγκωμιαστικά λόγια για τον Μητροπολίτη Αμαρουσίου και Κηφισίας κ. Κύριλλο, για την απόφαση του ιδίου αλλά και των υπολοίπων κληρικών του ιερατικού συνεδρίου, για την λήψη της αποφάσεως της μη παραλαβής της Κάρτας Πολίτη


anavaseis.blogspot.com

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010


Ο Μητροπολίτης Κηφισίας και άπαντες οι κληρικοί δεν θα παραλάβουν την «Κάρτα του Πολίτη»

"...δόθηκε η ευκαιρία στους πατέρες να συζητήσουν και να συμπνευματιστούν με τον Σεβασμιώτατο επί της εισηγήσεως και όχι μόνο. Αναφέρθηκε όπως ήταν αναμενόμενο και το θέμα της κάρτας του πολίτη, το οποίο ανησυχεί και προβληματίζει τους πιστούς αλλά και τους υπευθύνους ποιμένες, μια και είναι βέβαιο ότι καταργεί την ελευθερία του προσώπου και προσβάλλει βάναυσα τη θρησκευτική συνείδηση των πιστών.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ.Κύριλλος και άπαντες οι κληρικοί εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους ως προς την παραλαβή της κάρτας του πολίτη και εδήλωσαν ότι δεν θα την παραλάβουν".περισσότερα εδώ
 .
anavaseis.blogspot.com 

2 σχόλια:

  1. XARHKA POU YPARXOUN EPISKOPOI ME PALIKARIA KAI ANDRIA....ELPIZO TA LOGIA SAS NA GINOUN KAI PRAXH...EPIFILASOMAI TA SYGXARITIRIA EWS TOTE..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.