Ο π. Σαράντης Σαράντος για την " Κάρτα του Πολίτη" και την "Κάρτα συναλλαγών" σε μία ομιλία "εφ΄όλης της ύλης" στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Νικαίας ('Ολη η ομιλία σε Video)

 
Χθές (31 Οκτωβρίου 2010) κατα την ομιλία του στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας ,ο π. Σαράντης  δεν άφησε πολλά περιθώρια  για λανθασμένες εκτιμήσεις ή "παρανοήσεις"  γύρω απο τον ρόλο του ιδίου  και των υπολοίπων Ιερέων που  έδώ και μήνες έχουν αποδυθεί σε έναν  αγώνα ποιμαντικής φροντίδας και ενημέρωσης του ποιμνίου τους και ο οποίος απο κάθε άποψη είναι σύμφωνος με το πνεύμα του Αγίου Ευαγγελίου , των Ιερών Κανόνων και όλης της Ιεράς Πάράδοσης της Εκκλησίας μας.
Αν και  όλο το περιεχόμενο  της ομιλίας του π. Σαράντη περιελάμβανε   κύριες και ουσιώδεις  απαντήσεις  σε ότι  αφορά  την "Κάρτα του Πολίτη", ωστόσο θα τολμούσαμε να ξεχωρίσουμε  το σημείο  στο οποίο ο Πανοσιολογιώτατος ξεκαθάρισε  την σχέση μας  με το ανώτατο όργανο της Εκκλησίας μας  ,το οποίο είναι η  Σύνοδος της Ιεραρχίας και εξέφρασε  την βεβαιότητα ότι υπάρχουν   ενημερωμένοι και  καλώς ανησυχούντες  για το  μείζον αυτό ζήτημα Ιεράρχες,  οι οποίοι  στο άμεσο μέλλον θα  λειτουργήσουν ως "καταλύτης" - θα λέγαμε εμείς - στην ενημέρωση,κατανόηση και  τελικά τοποθέτηση   αυτού  ανωτάτου οργάνου  πάνω  στο μείζον  ζήτημα  της  "Κάρτας τουΠολίτη".
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να  εκδηλώσουν  οι πιστοί τις Ορθόδοξες αντιρρήσεις τους  ακόμα και  με κάποια  δημόσια "διαδήλωση" τονίζοντας ωστόσο, ότι ήδη έχουν γίνει  προσφυγές  απο αρκετούς  για  την "Κάρτα του Πολίτη" και   μαζί με αυτές που πρόκειται σύντομα να γίνουν  θα αποτελέσουν  ένα  ακόμα "όπλο"  στον καλό   αγώνα των πιστών.
Αυτό όμως που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε  ως "κεντρική
 ιδέα" της ομιλίας, είναι  η  επιμονή του π. Σαράντη να τονίζει παντοιοτρόπως    ως απαραίτητη προϋπόθεση   την  καθημερινή προσευχή  και γενικότερα  την  πνευματική εν Χριστώ ανάπτυξή μας, ως   πιστά μέλη του σώματος της Εκκλησίας  Του.
Συμπερασματικά, θα λέγαμε βασιζόμενοι στα όσα είπε ο π. Σαράντης , ότι με  Χριστοκεντρική και όχι  απλώς ανθρωποκεντρική  θεώρηση και αντιμετώπιση  αυτού του ζητήματος, καθώς επίσης  και με την  "ανάταξη" των κοινωνιών  μέσω της  μετανοίας ,  ο Κύριός μας , κατα το θέλημά Του, θα εμποδίσει  την εξέλιξη των σχεδίων των αντίχριστων επιτελείων της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" η οποία  πίεζει ασφυκτικά  κόμματα και εξουσίες να προχωρήσουν ταχύτατα στην ολοκλήρωση των "υποδομών" της  "παγκόσμιας κυβέρνησης".
Ευχαριστούμε τον αδελφό μας Αντώνη για το  πιο κάτω Video που μας έστειλε, στο οποίο  αρχικά θα δείτε  τον αξιόλογο πρόλογο του
 εφημέριου  του Ι.Ν Αγίου Νικολάου Νικαίας πρωτοπρεσβυτέρου π. Αντώνιου Μπουσδέκη τον οποίο και συγχαίρουμε  για την διοργάνωση αυτής της  ομιλίας.
Να τονίσουμε επίσης  ότι   η όντως  μεγάλη αίθουσα  εκδηλώσεων της ενορίας του  Αγίου Νικολάου Νικαίας  γέμισε,  καθώς το πλήθος των συμπολιτών μας που προσήλθαν,  ήταν πολλαπλάσιο  της χωρητικότητάς της.

(Τα πιο κάτω Videos  μας τα έστειλε ο πολύτιμος φίλος  μας Αντώνης τον οποίο ευχαριστούμε  θερμώς όπως και όσους μόχθησαν για την λήψη και την διαδικτυακή τους προώθηση)...










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις