Απαιτούν "εδώ και τώρα" απο αντιρρησίες Ορθόδοξης συνείδησης να παραλάβουν ΑΜΚΑ

Χωρίς ΑΜΚΑ θα πληρωθούν τον επόμενο μήνα οι δημόσιοι υπάλληλοι από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών;
Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, ενόψει της έναρξης λειτουργίας της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, προβαίνουν σε συλλογή στοιχείων των υπαλλήλων προκειμένου να κάνουν κάποιες διασταυρώσεις στοιχείων σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους.
(αναδημοσίευση απο το φιλικό μας εξειδικευμένο  ιστολόγιο id-ont.blogspot.com)
Ένα στοιχείο που ζητάνε είναι ο ΑΜΚΑ. Για όσους τον έχουν παραλάβει και τον έχουν περάσει στην εφαρμογή της απογραφής τον περασμένο Ιούλιο δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Υπήρξαν όμως κάποιοι υπάλληλοι (δεν γνωρίζουμε πόσοι, το Υπουργείο όμως ξέρει) που για λόγους πνευματικής συνειδήσεως αρνήθηκαν να υποβάλλουν ΑΜΚΑ. Ένα επιχείρημά τους είναι η ...
αριθμοποίηση του προσώπου, δηλ. ο άνθρωπος παύει να είναι πρόσωπο με ονοματεπώνυμο και αναγνωρίζεται μόνο με τον ισόβιο προσωπικό του αριθμό ΑΜΚΑ. Άλλο επιχείρημα είναι οι απόλυτες, ολοκληρωτικές-απολυταρχικές, ανελεύθερες, άδικες και εν τέλει αντισυνταγματικές προβλέψεις του νόμου που αμφισβητούν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Ως αντίδραση λοιπόν, αρνούνται την παραλαβή του ΑΜΚΑ και τον έχουν επιστρέψει στο αρμόδιο Υπουργείο.

Αντί λοιπόν του ΑΜΚΑ, η εφαρμογή της απογραφής, τον περασμένο Ιούλιο, έδινε την δυνατότητα να υποβληθεί ο Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου που έχει κάθε δημόσιος υπάλληλος στο βιβλιάριο ασθενείας του, τον οποίον και οι παραπάνω συμπλήρωσαν.

Στην παρούσα όμως φάση φαίνεται πως καθίσταται υποχρεωτική η λήψη του ΑΜΚΑ και η υποβολή του στο σύστημα. Όπως καταλαβαίνουμε, εάν δεν γίνει αυτό τότε τα στοιχεία του υπαλλήλου δεν θα είναι πλήρη, σύμφωνα με την εφαρμογή και δεν γνωρίζουμε ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις. Πιθανόν να μην προχωρήσει η διαδικασία της πληρωμής του !!!

Βεβαίως στο αρχείο "Συχνές ερωτήσεις" για τους αρμοδίους εκκαθαριστές των υπηρεσιών που προβαίνουν στις διασταυρώσεις στοιχείων (http://www.gsis.gr/psp/Faq.pdf) (τελευταία ενημέρωση 21/10/10, 13:50μμ), βρίσκουμε τις εξής ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τον ΑΜΚΑ:

«11. Οι μισθοδοτούμενοί μας δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ ούτε και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email). Τι θα συμπληρώσω;
-Θα μπορείτε στην αρχή να το έχετε κενό, αλλά θα πρέπει να ενημερωθούν τα αρχεία με τις συγκεκριμένες πληροφορίες στο μέλλον,

20. Δεν έχουμε ΑΜΚΑ. Το συγκεκριμένο πεδίο το αφήνουμε κενό;
-Ναι, το αφήνουμε κενό, προσέχοντας να σβήσουμε το μηδέν (0) που εμφανίζεται στο κελί. Πρέπει όμως να το μαζέψετε σιγά-σιγά.»

Από αυτές τις απαντήσεις φαίνεται να μην είναι και τόσο επείγον το θέμα όσο προσπαθούν να το παρουσιάσουν. Σε κάθε περίπτωση όμως, εάν δεν προκύψει τώρα, θα προκύψει στο άμεσο μέλλον.

Τελειώνοντας θα σας παρακαλούσαμε να προβληματισθείτε λίγο μαζί μας διαβάζοντας μια ακόμη φορά την παράγραφο 2 του άρθρου 153 του σχετικού με τον ΑΜΚΑ νόμο 3655/2008:

«Άρθρο 153
2.Από την ίδια ως άνω ημερομηνία ουδείς δύναται να απασχοληθεί ως μισθωτός ή ως αυτοαπασχολούμενος, να ασφαλισθεί ή να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές, να εκδώσει ή να ανανεώσει βιβλιάριο ασθενείας, να δικαιωθεί και να εισπράξει συντάξεις και γενικότερα πάσης φύσεως παροχές, επιδόματα και βοηθήματα, εάν δεν διαθέτει ΑΜΚΑ ο οποίος αναγράφεται υποχρεωτικά επί όλων των ως άνω αντίστοιχων παραστατικών.»

Από την ανάγνωση του συγκεκριμένου άρθρου πιστεύουμε πως συμφωνείτε ότι ο ΑΜΚΑ δεν είναι ένας απλός αριθμός μητρώου, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι. Είναι ένας υπερ-αριθμός όπου η μη κατοχή του οδηγεί τον εργαζόμενο εκτός κοινωνίας. Δεν νομίζουμε να έχει επαναληφθεί τέτοιος νόμος στο παρελθόν. Για παράδειγμα, σύμφωνα με αυτό το νόμο:

α) Το δικαίωμα στην εργασία δεν είναι αυτονόητο σε όλους, δεν εξαρτάται μόνο από τις γνώσεις, τις δεξιότητες, τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα κάποιου, αλλά από το εάν διαθέτει ή όχι ΑΜΚΑ,

β) Η αμοιβή της εργασίας, ο μισθός δηλαδή του υπαλλήλου, δεν εξαρτάται μόνο από το εάν κάποιος κάνει συνειδητά, σωστά και υπεύθυνα την εργασία του, αλλά από το εάν διαθέτει ή όχι ΑΜΚΑ,

γ) Οι ιατρικές παροχές δεν εξαρτώνται μόνο από το εάν κάποιος πληρώνει κανονικά τις ασφαλιστικές του εισφορές, είτε μισθωτός είτε αυτοαπασχολούμενος, αλλά από το εάν διαθέτει ή όχι ΑΜΚΑ,

δ) Η σύνταξη δεν είναι ένα δικαίωμα που θεμελιώνει κάποιος αυτοδίκαια μετά από την καταβολή 35 χρόνων εισφορών, αλλά από το εάν διαθέτει ή όχι ΑΜΚΑ,

ε) Το δικαίωμα στην ισονομία, ισότητα και δικαιοσύνη δεν είναι αυτονόητο και αυθύπαρκτο για τον καθένα μας, αλλά εξαρτάται από το εάν διαθέτουμε ή όχι ΑΜΚΑ. Δεν θα μπορούμε να προσφύγουμε καν στα δικαστήρια για να βρούμε το δίκιο μας, σε πράγματα που θα έχουμε δίκιο, εάν δεν έχουμε ΑΜΚΑ !!! Είναι δυνατόν; Αυτό πια αποτελεί διαστροφή.

Όπως διαπιστώνετε ο ανωτέρω νόμος μόνο νόμος μιας δημοκρατικής κοινωνίας δεν μπορεί να θεωρηθεί. Δείχνει επιθετικότητα και εκδικητικότητα του νομοθέτη έναντι των πολιτών. Μήπως χρησιμοποιείται ως εργαλείο καθυπόταξης και εξοστρακισμού ανυπότακτων υπηκόων; Εμάς πάλι γιατί μας θυμίζει εκείνο το «και ινα μη τις δύναται αγοράσαι ή πωλήσαι» της Αποκάλυψης του Ιωάννη; (http://www.myriobiblos.gr/bible/nt2/revelation/13.asp).

Τέλος δείτε  εδώ και ένα κείμενο διαμαρτυρίας, που θα μπορούσε όποιος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει στην εργασία του. Το έχει συντάξει ο δικηγόρος κος Χρήστος Παπασωτηρίου:

Ορθόδοξο Παρατηρητήριο: 
" Όσο βλέπουν ότι δεν αντιδράμε για τα απλά τόσο πιο γρήγορα προχωράνε στο επόμενο στάδιο. "
Κατ΄αρχάς να ευχαριστήσουμε  τους φίλους του ιστολογίου id-ont.blogspot.com.
Επειδή όμως έχουμε το "κακό" συνήθειο να ψάχνουμε  στο διαδίκτυο , βρήκαμε  κάποιο ενδιαφέρον σχόλιο  για το ίδιο άρθρο στο forum  της ιστοσελίδας www.agiooros.net/forum:

 Θα πληρωθούν χωρίς ΑΜΚΑ τον άλλο μήνα;

Δημοσίευσηαπό efadamop » Σάβ Οκτ 23, 2010 3:19 pm
Εάν ήταν πολλοί αυτοί που αντιδρούσαν θα μπορούσε να υπάρξει αποτέλεσμα. Στον ΑΜΚΑ, που είναι ένα υπερ-αριθμός αλλά σε κάθε περίπτωση είναι αριθμός, πιο εύκολα μπορεί κανείς να αντιδράσει παρά στον ηλεκτρονικό ΑΜΚΑ (Κάρτα του Πολίτη).

Το διαβάσατε ότι η Κάρτα του Πολίτη θα φέρει ως μοναδικό αριθμό τον ΑΜΚΑ (Ο αριθμός της κάρτας ενδέχεται να είναι ίδιος με εκείνον του ΑΜΚΑ http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=63722657).

Όσο βλέπουν ότι δεν αντιδράμε για τα απλά τόσο πιο γρήγορα προχωράνε στο επόμενο στάδιο. 
 
Πάντως έχω μια απορία και θέλω να ρωτήσω όλους αυτούς που δεν αντιδρούν, θεωρούν όλα αυτά βλακείες και δηλώνουν ότι θα ορθώσουν το ανάστημά τους στο χάραγμα και όλα τα άλλα τα θεωρούν άσκοπη κατανάλωση δυνάμεων.
 
Αδελφοί, είστε σίγουροι ότι μπορείτε να πείτε όχι στο χάραγμα; Έχετε τόσο ισχυρό πνευματικό φρόνημα που είστε έτοιμοι να αρνηθείτε εκείνη την ώρα, όποτε κι άν έρθει και να υποστείτε τις κυρώσεις, δηλ. κοινωνικό αποκλεισμό; Το ρωτάω αυτό γιατί εγώ δεν έχω τέτοιο φρόνημα τώρα και αμφιβάλλω εάν θα έχω τότε. Νομίζω πως θα λιγοψυχήσω. Νομίζω όμως ότι σαν εμένα είστε οι περισσότεροι. Όποιος νομίζει ότι είναι ισχυρός ας ξαναψαχτεί πριν βγει να το διαλαλήσει με στεντόρεια φωνή.
Για μένα λοιπόν και για τους άλλους αδύνατους, δεν θα ήταν καλύτερα εσείς οι πνευματικά ισχυροί, να μας βοηθήσετε αρνούμενοι μαζί μας τώρα που οι συνέπειες είναι μικρότερες παρά μόνο αργότερα που οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές; Γιατί μας αφήνετε να εκτεθούμε σε υπερβολική πίεση ενώ θα μπορούσατε να μας βοηθήσετε τώρα με την λιγότερη πίεση; Δεν θα μας μέμφονται οι επόμενες γενιές που δεν τους βοηθήσαμε σήμερα που η αντίσταση είναι με μικρότερο κόστος;

Συμπέρασμα: Εάν ήμασταν πολλοί που λέγαμε όχι στον ΑΜΚΑ, πόσο γρήγορα θα φέρνανε την Κάρτα του Πολίτη; Μπορεί και ποτέ στη χώρα μας. Έτσι θα γινόμασταν και παράδειγμα για τις άλλες χώρες και τους άλλους ανθρώπους που ναι μεν δεν είναι ορθόδοξοι, όμως υπάρχει μέσα τους το κατ’εικόνα και το αυτεξούσιο και αντιδρούν στην αριθμοποίηση-ψηφιοποίηση του ανθρωπίνου προσώπου, χωρίς όμως ορθό προσανατολισμό και σωστή αναφορά προς το Θείον...

Για σκεφθείτε την εποχή του Αντιχρίστου, να υπήρχε μια χώρα στην οποία δεν εφαρμόσθηκε ποτέ το χάραγμα επειδή αντέδρασαν όλοι οι πολίτες της. Θα ήταν αποκλεισμένη από τον υπόλοιπο κόσμο βέβαια, δεν θα μπορούσε να παίρνει δάνεια από τράπεζες ούτε από το ΔΝΤ, όμως θα ήταν ελεύθερη, θα ζούσαν όλοι φτωχικά και στερημένα, αλλά θα ήταν και προορισμός και άλλων ανθρώπων από άλλες χώρες που θα ήθελαν να αποφύγουν το χάραγμα. Βεβαίως πάλι εάν ήθελαν θα την βομβάρδιζαν και θα την εξαφάνιζαν από το χάρτη, αλλά δεν αξίζει να προσπαθήσουμε;;;;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις