Τι έγραψε η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" για τους "σκληροπυρηνικούς" Ιεράρχες ,τον π. Σαράντη Σαράντο , την "Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης" και την "Κάρτα του Πολίτη"

 Σχόλιο απο το "Ορθόδοξο Παρατηρητήριο"

Δεν μας εξέπληξαν τα όσα γράφει το ρεπορτάζ των "Νέων".
Αν κάποιος ψάξει στα αρχεία των εφημερίδων τότε  που η Εκκλησία είχε συλλέξει 3.500.000 (!) υπογραφές πιστών οι οποίοι   ζητούσαν να γίνει δημοψήφισμα, προκειμένου να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός αν επιθυμεί ή όχι να είναι προαιρετική η αναγραφή του θρησκεύματος  στο δελτίο της αστυνομικής ταυτότητας, θα διαπιστώσει ότι  οι ίδιες πάλι εφημερίδες  χρησιμοποιούσαν  και τότε ακριβώς την ίδια  αντιεκκλησιαστική ρητορική .
Δεν μας εκπλήσσει  επίσης το γεγονός  ότι  χωρίς να αναφερθούν στο σύνολο των αντιρρητικών μας θέσεων , μας κατέταξαν  αυθαίρετα  στην κατηγορία των "σκληρών" ή των "σκληροπυρηνικών".
Αν λοιπόν για μερικούς δημοσιογράφους  θεωρείται  "σκληρός", οποιοσδήποτε πολίτης  εγείρει τις  αντιρρήσεις του  σε  έναν κυβερνητικό σχεδιασμό,  ο οποίος προσβάλλει  αφ΄ενός  το αυτεξούσιο και την ελευθερία  του και αφ΄ετέρου  τις  Χριστιανικές  του  πεποιθήσεις, τότε  άραγε πως μπορεί  να χαρακτηριστεί  εκείνος  ο κυβερνήτης  που  θέλει έναν πολίτη  άβουλο και πειθαρχημένο, ακόμα και όταν  οι αποφάσεις του τον εξοντώνουν  οικονομικά ,ηθικά, πνευματικά ή και εθνικά;
Απο την άλλη  θα πρέπει να ευχαριστήσουμε  τον αρθογράφο των "Νέων"  διότι ,αν και δεν ήταν στους σκοπούς του , αναφερόμενος  στο blog μας  "κέντρισε"  την  φυσική περιέργεια των αναγνωστών της εφημερίδας ,προκαλώντας τους να ψάξουν  στο διαδίκτυο.
Εκεί θα βρούν τόσο το δικό μας ιστολόγιο, όσο και δεκάδες  άλλα που έχουν ταχθεί στο πλευρό της  "Πρωτοβουλίας Αντιρρησιών Ορθόδοξης  Συνείδησης"  και θα  πληροφορηθούν  για τις θέσεις  και τα επιχειρήματά της ,τα οποία  φυσικά  δεν πρόκειται  να διαβάσουν , να δούν ή να ακούσουν  σε   κατευθυνόμενα  ΜΜΕ.
Ο π. Σαράντης Σαράντος , του οποίου η σχετική  επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο και την Ιεραρχία, αποτελεί  την βάση  της "Πρωτοβουλίας Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης" , έχει αναφερθεί  όχι μόνο στην ύπαρξη του δυσώνυμου αριθμού αλλά και σε πλήθος άλλων  Θεολογικών  και  κοινωνικών  ζητημάτων που θα προκύψουν απο τον  βίαιο πειθαναγκασμό των πολιτών  στην παραλαβή και την χρήση  της "Κάρτας του Πολίτη".
Εμείς πάντως  προσκαλούμε τον αγαπητό κ. Χαραλαμπάκη  να επισκεφθεί το "Ορθόδοξο Παρατηρητήριο" ώστε να πληροφορηθεί   που εστιάζονται οι αντιρρήσεις  και  οι ανησυχίες τόσο του π. Σαράντη  και πολλών άλλων  Ιερέων όσο και των υπολοίπων  13.000 "σκληρών"  πιστών που έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα.
Μία επιπόλαιη ανάγνωση του καταλόγου  όσων έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής  θα τον πείσει, ότι δεν πρόκειται  ούτε για "σκληρούς" ,ούτε  για "σκληροπυρηνικούς" , αλλά  για  ευαισθητοποιημένους  πολίτες και πιστούς που  με  δημοκρατικώτατο τρόπο και ευθύτητα δηλώνουν,  ότι  υπερασπιζόμενοι αφ΄ενός τα  υπέρτατα αγαθά και Θεόσδοτα δώρα  της ελευθερίας και του αυτεξούσιου και αφ΄ετέρου  το συνταγματικό τους δικαίωμα  να  έχουν  τις Ορθόδοξες Χριστιανικές τους πεποιθήσεις, οι οποίες  προσβάλλονται  βάναυσα με την εξ αρχής ή εκ των υστέρων ύπαρξη  του  666, αρνούνται να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν  την "Κάρτα του Πολίτη" ή οποιαδήποτε  άλλη "έξυπνη" κάρτα  τους επιβληθεί  ως  "χρηστικό  εργαλείο".
Ας δούμε λοιπόν τ ι έγραψαν   τα "ΝΕΑ"


Ανάβουν την πυρά για την κάρτα του πολίτη
Οι «σκληροί» της Εκκλησίας ανοίγουν πόλεµο µε την Πολιτεία





ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάνος Χαραλαµπάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Στη γραµµή µερίδας «σκληρών» µητροπολιτών και ιερέων που έχουν ήδη «αφορίσει» την κάρτα του πολίτη πριν ακόµη εκδοθεί κινείται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.
Χθες αποφάσισε  υιοθετώντας εν µέρει τις ενστάσεις τους  να αναθέσει σε δύο συνοδικές επιτροπές να µελετήσουν την κάρτα του πολίτη που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Οπως αποφάσισε χθες η Σύνοδος, η Επιτροπή Δογµατικών και Νοµοκανονικών Ζητηµάτων και η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων θα µελετήσουν το ζήτηµα σε συνεργασία «µε ειδήµονες Καθηγητές των τοµέων της Ορθοδόξου Δογµατικής, του Συνταγµατικού Δικαίου και της Πληροφορικής». Στη συνέχεια θα υποβάλουν τις εισηγήσεις τους στη Σύνοδο. Υπενθυµίζεται πως την περασµένη εβδοµάδα µητροπολίτες είχαν διατυπώσει ενστάσεις για την κάρτα στις συνεδριάσεις της Ιεραρχίας. Μάλιστα ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσµάς είχε στείλει επιστολή προς τη Σύνοδο και ζητούσε η έκδοση της κάρτας να αποτελέσει θέµα συζήτησης στην Ιεραρχία. Στο ίδιο µήκος κύµατος και οι κληρικοί από τη Μητρόπολη Καλαβρύτων: στις αρχές του µήνα έβγαλαν ψήφισµα στο οποίο διατυπώνουν την ανησυχία τους για την κάρτα του πολίτη, που προορίζεται να αντικαταστήσει την αστυνοµική ταυτότητα από το 2011. Πρόκειται για «έξυπνη κάρτα», που θα περιλαµβάνει στοιχεία του κατόχου όπως το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ και θα «ξεκλειδώνει» βάσεις δεδοµένων, όπως οι φορολογικοί και ιατρικοί φάκελοι του πολίτη.

Μεταξύ των µητροπολιτών που διαφωνούν µε την καθιέρωση της κάρτας είναι και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιµος. Την περασµένη εβδοµάδα σε κήρυγµά του είχε αναρωτηθεί αναφερόµενος στην κάρτα «τόσο πρέπει πλέον να προσκυνήσουµε την παγκοσµιοποίηση;».

Θέση εµµέσως κατά της κάρτας είχε πάρει την περασµένη Παρασκευή και συνολικά η Ιεραρχία. Με τον ισχυρισµό πως υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης και αλλοτρίωσης της πίστης και της εθνικής και κοινωνικής ζωής, είχε προαναγγείλει µε ανακοίνωσή της ότι θα µελετήσει σειρά θεµάτων  ανάµεσά τους και την κάρτα του πολίτη  προκειµένου να καταθέσει τις απόψεις της στα αρµόδια όργανα της Πολιτείας. Παρόµοιες αντιδράσεις είχαν υπάρξει πάντως και πριν από περίπου ένα χρόνο για τον αριθµό ΑΜΚΑ. Το θέµα είχε µελετήσει και τότε η Σύνοδος, αλλά είχε αποφασίσει ότι δεν υπάρχει λόγος για αντιδράσεις από την Εκκλησία, αφού επρόκειτο περί ενός «απλού αριθµού».

Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ
Ισχυρίζεται πως υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης και αλλοτρίωσης της πίστης και της εθνικής και κοινωνικής ζωής

Παραπέµπει στο... 666

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ την έκδοση της κάρτας του πολίτη έχουν διατυπώσει και οµάδες ιερέων και πιστών που ανήκουν στο συντηρητικό και σκληροπυρηνικό µπλοκ της Εκκλησίας.

Ισχυρίζονται ότι η κάρτα παραπέµπει στο... 666 και στην Αποκάλυψη. Οι οµάδες αυτές έχουν διοργανώσει ηµερίδες και συγκεντρώσεις κατά της κάρτας.  
Σε ένα blog µάλιστα µαζεύουν υπογραφές. Ενας από τους ιερείς που πρωτοστατεί στην εκστρατεία κατά της κάρτας, ο εφηµέριος του ναού της Κοιµήσεως Θεοτόκου Αµαρουσίου π. Σαράντης Σαράντος, σε επιστολή του προς τη Σύνοδο υποστηρίζει µεταξύ άλλων ότι «... η ηλεκτρονική διακυβέρνηση µάς υπάγει στο παγκόσµιο αντίχριστο κράτος». Ο ιερέας υποστηρίζει ότι οι πιστοί δεν πρέπει να αποδεχτούν την κάρτα διότι παραπέµπει στην Αποκάλυψη, στο 666 και στον Αντίχριστο. Οπως λέει στα «ΝΕΑ», «πήραµε την πρωτοβουλία και στείλαµε την επιστολή στη Σύνοδο, έτσι ώστε να επανεξεταστεί το θέµα και να το ξαναδεί και η κυβέρνηση».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις