Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010

Την 1η Ιανουαρίου του 2011 θα κάνουν τα "εγκαίνια" των συστημάτων της "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης"

Προσοχή!
Δεν ανακοινώθηκε ποτέ ότι η "Κάρτα του Πολίτη", η οποία θα επιβληθεί αποτον Δεκέμβριο του 2011 (εκτός και αν αλλάξουν γνώμη), θα είναι προαιρετική.
Αυτό που γράφτηκε και ειπώθηκε απο τα ΜΜΕ είναι ότι η "Κάρτα συναλλαγών" ή  "φοροκάρτα" όπως αναφέρεται παραπλανητικά, η οποία θα  κυκλοφορήσει  στο ΑΜΕΣΟ μέλλον ,δεν θα είναι υποχρεωτική  αλλά θα την προμηθεύονται όσοι  το ...επιθυμούν.
Βέβαια  όλοι εμείς που ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ θα έχουμε  "ειδική περιποίηση" απο το κράτος.Δεν γνωρίζουμε π.χ πως θα αναγνωρίζεται το αφορολόγητο αν δεν έχουμε ηλεκτρονικά καταγεγραμμένες τις δαπάνες μας, ή αν θα βρίσκουμε  με ευκολία  καταστήματα που θα δέχονται την συναλλαγή χωρίς  "κάρτα συναλλαγών".
Αυτό πάντως που δείχνει τις προθέσεις  της κυβέρνησης όσον αφορά το επερχόμενο μαζικό και  απόλυτο "φακέλωμα"  καθώς επίσης  και τον έλεγχο της ελευθερίας  των πολιτών, είναι  η  "πρόβλεψη" να μοιράσει  ακόμα και στα παιδιά μας  την "κάρτα συναλλαγών" έτσι ώστε να μην μείνει κανείς έξω απο αυτή την φασιστική "προπαίδευση".
Η "Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης"  όπως  και όλοι όσοι  την στηρίζουν, είμαστε   απολύτως αντίθετοι, με την επιβολή  τόσο της "κάρτας συναλλαγών" όσο και της " Κάρτας του πολίτη",  η οποία θα είναι και το καταληκτικό σημείο  της παρούσας  "εκπαιδευτικής"  περιόδου.
Θεωρούμε επίσης ανήθικο και πολιτικά απαράδεκτο  το γεγονός, ότι  βασικοί συνομιλητές και  βοηθοί της κυβέρνησης σε αυτό το  νεοταξικό  σχέδιο,  είναι οι  τραπεζίτες.Εκείνοι  δηλαδη οι οποίοι με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και  κερδοσκόπησαν εναντίον της ίδιας  τους της χώρας  όταν  μαζί με τους ξένους  χρηματοπιστωτικούς  οίκους  κατέτρωγαν  ότι είχε απομείνει  στα ταμεία  του κράτους .Αυτοί  λοιπόν μαζί με την κυβέρνηση  θα "εξυγιάνουν"  το φορολογικό σύστημα και θα πατάξουν μέσω  της "κάρτας συναλλαγών" την  φοροκλοπή.Αυτό το θράσος και η  αναίδεια δεν μπορούν  παρά να  αναιρέσουν  το οποιοδήποτε επιχείρημα  υποστήριξης της "δικτατορίας των καρτών".
Ο στόχος τους  δεν ήταν ούτε είναι η  σωτηρία και η ανάπτυξη της πολύπαθης πατρίδας μας, αλλά η  παράδοση  του Ελληνικού λαού στα νύχια και στις "ορέξεις" των  αντίχριστων δυνάμεων της "Νέας Τάξης Πραγμάτων".

Τί έγραψαν  τα ΜΜΕ για την "κάρτα συναλλαγών" 


Στη φοροκάρτα και οι μαθητές για το τετράδιο και την τυρόπιτα
Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ 
(Ελευθεροτυπία)
Φορολογική κάρτα συναλλαγών δεν θα πάρουν μόνο οι φορολογούμενοι, αλλά και περίπου 1,5 εκατομμύριο μαθητές και φοιτητές. 

Η φορολογική ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών θα γίνει σύντομα πραγματικότητα, καθώς στα σχέδια των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών είναι το νέο σύστημα να τεθεί σε λειτουργία από την 1η Ιανουαρίου 2011.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμοδίων παραγόντων, εκτιμάται ότι τη φορολογική κάρτα θα προμηθευτούν πάνω από 5 εκατ. και το πολύ 10 εκατ. φορολογούμενοι. «Οι περισσότεροι θα τις χρειαστούν για να καλύψουν το αφορολόγητο, αλλά και λόγω αυστηρότερων τεκμηρίων», τονίζει στην «Ε» ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης.
Προαιρετική
Η προμήθεια της νέας κάρτας δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αρκετοί φορολογούμενοι θα σπεύσουν να την προμηθευτούν, ώστε να συλλέγουν σε αυτήν τις αποδείξεις από τις αγορές τους.
Στο παιχνίδι της συλλογής των αποδείξεων θα μπουν αναγκαστικά και όλοι οι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και οι φοιτητές πανεπιστημίων που είναι προστατευόμενα μέλη της οικογένειας και έχουν καθημερινά συναλλαγές, από το κυλικείο του σχολείου τους μέχρι το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς.
Η προμήθεια θα γίνεται από τις τράπεζες, οι οποίες έχουν την υποδομή των ηλεκτρονικών συστημάτων POS (χρησιμοποιούνται για πιστωτικές -χρεωστικές κάρτες).
Η συμφωνία που επήλθε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών για την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών άναψε το πράσινο φως της επίσπευσης των διαδικασιών από τις τράπεζες, ώστε να είναι έτοιμες και στα τέλη του έτους για να προμηθεύουν τους φορολογούμενους με τις νέες κάρτες. 

Πέντε είναι τα χαρακτηριστικά των φορολογικών καρτών:
1. Οι ηλεκτρονικές φορολογικές κάρτες καταργούν ουσιαστικά την υποχρέωση συλλογής του τεράστιου όγκου των αποδείξεων, καθώς σε αυτές θα περνά το σύνολο των συναλλαγών. Με την οποιαδήποτε αγορά προϊόντος ή υπηρεσίας, ο φορολογούμενος μετά την πληρωμή θα δίνει τη φορολογική κάρτα, ώστε να περάσουν σε αυτήν την απόδειξή του.
2. Η κάθε κάρτα θα φέρει τον ατομικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου κάθε φορολογούμενου.
3. Δεν πρόκειται ούτε για πιστωτική, ούτε για χρεωστική κάρτα. Είναι απλώς μια ηλεκτρονική κάρτα, που δεν δημιουργεί δεσμεύσεις ή υποχρεώσεις έναντι των τραπεζών.
ΑΦΜ του κηδεμόνα
4. Στις περιπτώσεις των ανήλικων και των προστατευόμενων παιδιών, οι γονείς θα εκδίδουν αντίγραφα καρτών, που θα φέρουν τον ΑΦΜ του κηδεμόνα. Η σύζυγος θα έχει κάρτα με τον δικό της ΑΦΜ.
Ετσι, οι αποδείξεις θα μαζεύονται στην ατομική μερίδα της οικογένειας και θα αποστέλλονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης, που γίνεται πλέον υποχρεωτική από το 2011.
5. Στην περίπτωση που το παιδί κάνει ατομική δήλωση λόγω ύπαρξης εισοδήματος, τότε η φορολογική κάρτα θα φέρει τον δικό του ΑΦΜ.
Το βασικό πλεονέκτημα της ηλεκτρονικής κάρτας είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει τις αποδείξεις που έχουν κοπεί. Ετσι, θα μπορεί να εντοπίσει και όσους εισπράττουν τον φόρο και δεν τον αποδίδουν στο Δημόσιο.
Το ζητούμενο για την ώρα είναι η έγκριση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καθώς τέτοιου είδους κάρτες καταγράφουν την καταναλωτική συμπεριφορά των πολιτών. Από την άλλη βέβαια, και τα μικρά καταστήματα θα αναγκαστούν να προμηθευτούν τα μηχανήματα POS. * 

Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα κάνουμε τις συναλλαγές μας απο το 2011. Δεν θα συγκεντρώνουμε αποδείξεις. Θα ενοποιηθεί με την κάρτα του πολίτη

 www.newsit.gr
Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα κάνουμε τι αγορές μας απο το 2011. Ολες οι συναλλαγές θα καταγράφονται ηλεκτρονικά σε μία νέα κάρτα με bar code η οποία θα μοιάζει με πιστωτική.

Πως θα λειτουργεί

Μετά τη συναλλαγή η φοροκάρτα θα περνάει απο το μηχάνημα των πιστωτικών καρτών. Η τράπεζα θα ενημερώνεται για τη συναλλαγή και θα μεταβιβάζει τα στοιχεία στο ΚΕΠΥΟ, τα οποία θα μπαίνουν αυτομάτως στη φορολογική μας δήλωση. Η κάρτα, θα έχει τον ΑΦΜ του καταναλωτή και σε αυτήν θα εγγράφονται οι αποδείξεις, ώστε να μην απαιτείται η συλλογή τους.

Η χρήση της κάρτας σε πρώτη φάση θα είναι προαιρετική. Οποιος θέλει θα μπορεί να την προμηθευτεί είτε από τις τράπεζες, είτε από το υπουργείο Οικονομικών.

Θα ενοποιηθεί με την κάρτα του πολίτη

Στα τέλη του 2011 η φοροκάρτα θα ενοποιηθεί με την κάρτα του πολίτη. Την κάρτα δηλαδή που θα αντικαταστήσει τις ταυτότητες και η οποία εκτός απο τη φωτογραφία μας και το δακτυλικό μας αποτύπωμα θα έχει τον αριθμό ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ, τον αριθμό δημοτολογίου και τον αριθμό διαβατηρίου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.