Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

Η "Κάρτα του Πολίτη" και το "θηρίο" των Βρυξελλών -B.E.A.S.T. (Brussels Electronic Accounting Surveillance Terminal)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε ανώνυμος φίλος σαν σχόλιο στην ανάρτηση "Ἀρνοῦμαι νὰ παραλάβω τὴν "Κάρτα τοῦ Πολίτη"! - Ξεκ...
Αφού μας παίρνουν σιγά σιγά ότι έχουμε, την εργασία μας, τα χρήματά μας, τα υπάρχοντά μας, στο τέλος θα μας πάρουν και το πολυτιμότερο αγαθό που θα μας έχει μείνει, που δεν είναι άλλο από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας. 


Σύγχρονη, νέα "Κατοχή"
Όλα τα προσωπικά μας δεδομένα θα είναι έρμαια στους χειριστές αυτού του παγκόσμιου κομπιούτερ των Βρυξελλών, στο οποίο θα είναι διασυνδεδεμένες ηλεκτρονικά όλες οι κάρτες των πολιτών και ο οποιοσδήποτε, που θα έχει πρόσβαση, θα μπορεί να αλλάζει ότι θέλει - έτσι ο πολίτης, με ένα κλικ στο πληκτρολόγιο, θα γίνεται εύκολα ένοχος και θα του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα και άντε εσύ να αποδείξεις οτι έγινε λάθος....αφού έτσι θα θέλησε αυτός που θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα..πώς τώρα δηλαδή κάποιος, εάν πληρώσει, βγαίνει από τον Τειρεσία;
Με τον ίδιο τρόπο θα μπαίνει κανείς στη μαύρη λίστα του παγκόσμιου κομπιούτερ - θα είναι τόσο εύκολο γιατί πλέον όλες, μα όλες, οι δραστηριότητες μας θα περιστρέφονται γύρω από ένα νούμερο - αυτό του barcode μας.
Η «ένδειξη» θα θεωρείται «απόδειξη», η «υπόνοια» θα θεωρείται «ενοχή». Ακόμη και το τί αγοράζεις πλέον από το super market, εφόσον θα καταχωρούνται τα πάντα ηλεκτρονικά στις συναλλαγές, θα θεωρείται ύποπτο και η τιμωρία θα είναι τόσο εύκολη – απλά θα απενεργοποιείται η κάρτα σου με ένα κλικ στο κομπιούτερ και δεν θα σου επιτρέπεται πλέον καμία μετακίνηση εντός και εκτός της χώρας (λιμάνια, αεροδρόμια κλπ).
Άλλο όμως είναι η διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας και άλλο να αλλάζει το προφίλ σου στο σκληρό δίσκο και ξαφνικά να εντάσσεσαι στην κατηγορία των ενόχων, έτσι απλά, με ένα κλικ, επειδή κάποιοι το θέλησαν, ή επειδή ένα λογισμικό στον υπολογιστή σε κατατάσσει αυτόματα ένοχο εαν καταγραφούν κάποιες απλές ενδείξεις....
Αγόρασες π.χ. 1 κιβώτιο μπύρες; ώπ...σου κόλλησαν το χαρακτηρισμό του αλκοολικού στον υπολογιστή - άντε να τους πείς εσύ οτι είχες γιορτή απόψε στο σπίτι σου.
Έτσι σιγά σιγά θα διαμορφωνουν το προφίλ σου (big brother)
Έχεις ανεξόφλητο χρέος στο κράτος ή στις τράπεζες; Καθυστέρησες τη δόση σου;...άρα είσαι ασυνεπής πολίτης και αυτόματα απενεργοποιείσαι από τη ζωή με ένα κλικ, χωρίς να μπορείς πλέον να κάνεις καμία συναλλαγή με την κάρτα σου, τόσο λίγο θα αξίζει η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας, όσο ένα κλικ στο πληκτρολόγιο…. Τυραννία κανονική.

Και σα φοβερή σύμπτωση αυτός ο κεντρικός υπολογιστής στις Βρυξέλες που ήδη γεμίζει με όλα αυτά τα δεδομένα παγκοσμίως, έχει την ονομασία: B.E.A.S.T. (Brussels Electronic Accounting Surveillance Terminal). Αναζητείστε το στο internet και θα το δείτε. “Beast” στα αγγλικά σημαίνει «Θηρίο». Για «θηρίο» μιλούσε και ο Άγιος Ιωάννης στην Αποκάλυψη; Τυχαίο;……

4 σχόλια:

 1. Ναι, αλλά μήπως ο Αγιος Ιωάννης όταν έλεγε θηρίο εννοούσε κάποιον άνθρωπο και όχι μηχανή?? <>

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ μας ανώνυμε φίλε.Ο επίσης ανώνυμος φίλος που μας έστειλε το κείμενο που διάβασες,είναι προφανές ότι τονίζει την "συμπτωματική" επιλογή των σχεδιαστών να δώσουν αυτό το όνομα στον κεντρικό υπερυπολογιστή που κατασκεύασαν και τον συμβολισμό που επιδίωξαν να αναδείξουν.
  Συμπερασματικά καταγγέλεται ο αισχρός συμβολισμός της "τυχαίας" ονομασίας του κεντρικού συστήματος ελέγχου της ελευθερίας των πολιτών και όχι η ύπαρξη του πραγματικού θηρίου της Αποκάλυψης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΝ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ!!!ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Β.Ε.Α.S.T. ??? Τυχαιο? Δε Νομιζω. Τα Βουνα Αχ! αυτα τα βουνα ειναι που εσωσαν τοσους χριστιανους και γυναικοπαιδα κατα τους περασμενουσ πολεμους και διωγμους, ετσι και σε λιγα χρονια αυτα ειναι που θα μας φιλοξενισουν και θα μας αγκαλιασουν.
  Ας προσευχηθουμε και ας μετανιωσουμε για το κοκο μας εαυτο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.