Ο Αγγλικός λαός πολέμησε εναντίον της "Κάρτας του Πολίτη" (ID Card) και πέτυχε.Εμείς οι Ορθόδοξοι Έλληνες θα μείνουμε άπραγοι; (Νεώτερες ειδήσεις απο το "Αγγλικό μέτωπο")

Σήμερα τα ξημερώματα, όπως θα είδατε  αναδημοσιεύσαμε μια είδηση που μας έστειλε απο το ιστολόγιό της η  αγαπητή  φίλη κ. Ε. Βούλγαρη  η οποία μας πληροφορεί ότι η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας "έκανε πίσω"  στο ζήτημα της  έκδοσης  των "Νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων" (εδώ ).

Έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία να πούμε ότι η διαδικασία  διανομής των νέων "τσιπαρισμένων" ταυτοτήτων  είχε ήδη  ξεκινήσει  και  φυσικά  εφαρμόζετο ο αντίστοιχος με αυτές νόμος.Όχι μόνο είχε  αρχίσει η διανομή αλλά είχε στελεχωθεί  απο τα πρίν και λειτουργούσε πυρετωδώς  το  κέντρο  που συνέλεγε  κάθε στοιχείο που αφορούσε στον πολίτη και κατασκεύαζε  εντατικά  την ταράστια βάση δεδομένων του (Εθνικό μητρώο ταυτότητας").
Ο Αγγλικός λαός  αν και στην πλειοψηφία του δεν βλέπει  τη ελευθερία  και το αυτεξούσιο ως  δώρα του Θεού  προς τον άνθρωπο τα οποία είναι θα λέγαμε  το "σφράγισμα"  της  απεριόριστης  αγάπης του Δημιουργού, εν τούτοις  θεώρησε ότι η απώλειά τους  μέ την παραλαβή και χρήση  του εργαλείου  της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (νέα  τσιπαρισμένη   ταυτότητα) θα αφαιρούσαν  απο τη ζωή  του το νόημά της  και γρήγορα θα μεταμορφωνόταν σε ένα σκλαβωμένο  ανθρωπόμορφο ζώο.
Μία έκφραση   αυτής της λαϊκής αντίδρασης  είναι και το ιστολόγιο   No2ID απο το οποίο πήραμε και το πιο κάτω άρθρο (  ευχαριστούμε την πολύτιμη  φίλη  που μας  μετέφρασε  το άρθρο) :





Η Βουλή είναι σε περίοδο διακοπών γι’ αυτό τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να εκτιμήσουμε τις λίγες εβδομάδες που η κυβέρνηση συνασπισμού είναι στην εξουσία. Αναδιπλώθηκε καθόλου η κρατική βάση δεδομένων (για τους πολίτες;)
To Noμοσχέδιο για τα έγγραφα της αστυνομικής ταυτότητας – το οποίο θα ακυρώσει την Πράξη για τις Αστυνομικές Ταυτότητες – βρίσκεται ακόμα στην Βουλή των Κοινοτήτων. Έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις, αλλά η απειλή της επισήμως αρχειοθετημένης ταυτότητας, ένα «σκιώδες αρχείο» παραμένει, και πολλές εσωτερικές δομές εξακολουθούν να κατασκευάζονται με άλλες προφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Πόσα συμβόλαια κατασκευής ηλεκτρονικών αστυνομικών  ταυτοτήτων θα ακυρώσει η κυβέρνηση συνασπισμού;
Μόλις απέλυσε τον επικεφαλής του προγράμματος e-Borders, κλείνοντας προσωρινά αυτήν την κατασκευή. 
Χαιρόμαστε που είμαστε σε θέση να σας αναφέρουμε ότι το ContactPoint θα τερματισθεί το μεσημέρι της 6ης Αυγούστου, και πως όλα τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί θα διαγραφούν με ασφάλεια.
Δυστυχώς οι πράξεις της κυβέρνησης συνασπισμού δεν είναι συνεπείς. Την περασμένη βδομάδα, προστέθηκαν στο σύστημα Summary Care Record System (Σύστημα Καταγραφής Περιληπτικών Δεδομένων Ιατρικής Περίθαλψης) τα ιατρικά δεδομένα περισσοτέρων πολιτών από ότι σε οποιαδήποτε άλλη βδομάδα μέχρι σήμερα: 123.000. Oι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι είχαν δικαίωμα να αρνηθούν για την καταχώρηση των δεδομένων τους. Το να λες ότι «θα επιτρέψεις στους ασθενείς να έχουν τον έλεγχο των ιατρικών αρχείων τους» ενώ παράλληλα επιτρέπεις σε ένα σύστημα να απορροφήσει ιατρικά  δεδομένα άνω του μισού εκατομμυρίου πολιτών, το οποίο σύστημα τα μεταβιβάζει ανεπιστρεπτί στην διοίκηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι μια πράξη που δεν αθετεί απλώς την δοθείσα υπόσχεση. Δείχνει ότι η γραφειοκρατία εξακολουθεί να ελέγχει τα πάντα.
Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι το υποσχεθέν Νομοσχέδιο Ελευθερίας θα είναι καλύτερο. Ότι τα εκατομμύρια αθώων ανθρώπων θα απομακρυνθούν από την βάση δεδομένων του DNA σύντομα. Αλλά δεδομένης της κατακράτησης των προσωπικών αρχείων του internet και των e-mails, του ANPR (του αυτόματου συστήματος αναγνώρισης και καταγραφής πινακίδων αυτοκινήτων και φωτογράφισης των οδηγών με οπτική τεχνολογία), και δωδεκάδων άλλων κυβερνητικών προγραμμάτων αστυνόμευσης των πολιτών τα οποία ανταλλάσσουν πληροφορίες το ένα με το άλλο και που ακόμα συνεχίζουν να το κάνουν, πολλά ακόμη πρέπει να διορθωθούν.
Το ΝΟ2ΙD θα δουλεύει σκληρά όλο το καλοκαίρι. Το κράτος με τις βάσεις δεδομένων (αστυνόμευσης και ελέγχου του κάθε πολίτη) δεν έφυγε, και ούτε κι εμείς πρέπει να παραιτηθούμε από την προσπάθεια να το διώξουμε.
Σας ευχαριστούμε όπως πάντα για την υποστήριξή σας – θα την χρειασθούμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, καθώς αρχίζουμε να πιέζουμε για θετικές προστασίες και για αποτελεσματικές  περιφρουρήσεις, έτσι ώστε να ασφαλίσουμε τα προσωπικά δεδομένα από τις κρατικές βάσεις δεδομένων. 

Τι έχει συμβεί;
H βάση δεδομένων ContactPoint απορρίφθηκε


Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από το μεσημέρι της 6ης Αυγούστου κάθε πρόσβαση στην βάση δεδομένων ContactPoint – την κεντρική βάση δεδομένων για κάθε παιδί και οικογένεια στην Αγγλία – θα κλείσει, και τα δεδομένα της θα καταστραφούν εντός δύο μηνών από το κλείσιμο. Ο Terri Dowly, της Δράσης για τα Δικαιώματα των Παιδιών (ARCH) είπε: “Έχει αναπτυχθεί μία τεράστια κλίμακα συστημάτων για την παρακολούθηση και των έλεγχο των παιδιών σε μια προσπάθεια να προβλέψουν εάν και κατά πόσο θα γίνουν εγκληματίες, θα έχουν εγκυμοσύνες ή θα αποτυγχάνουν στα διαγωνίσματά τους. Και αυτά τα συστήματα θα πρέπει επίσης να καταστραφούν, έτσι ώστε να στρέψουμε την προσοχή μας πάλι στην γνήσια προστασία του παιδιού.»
Υπάρχουν φόβοι ότι οι τοπικές αυτοδιοικήσεις ίσως επιχειρήσουν να εισάγουν άλλα τέτοια συστήματα που θα αντικαταστήσουν τα ήδη υπάρχοντα, δημιουργώντας ένα κολάζ συστημάτων παρακολούθησης κι ελέγχου με ακόμη λιγότερους περιορισμούς και πιο εξασθενημένο τον έλεγχο της λειτουργίας τους.

Το Νομοσχέδιο για τα έγγραφα των Αστυνομικών Ταυτοτήτων θα ψηφισθεί μέχρι τον Δεκέμβρη.

Επειδή η Βουλή έκλεισε για την θερινή περίοδο αυτή τη βδομάδα, η κυβέρνηση εξέθεσε τα σχέδιά της σε ένα έγγραφο με τίτλο «Σχέδιο Πολιτικού Ανασχηματισμού, Σχεδιασμός Δομικού Ανασχηματισμού». Στο τμήμα για τις πολιτικές ελευθερίες δηλώνει ότι «θα περάσει το Νομοσχέδιο για τα έγγραφα των αστυν. Ταυτοτήτων από την Βουλή για να ακυρώσει τις ηλεκτρονικές αστυνομικές ταυτότητες και το Κρατικό Αρχείο Ταυτοποίησης και για να σταματήσει την εργασία της τοποθέτησης δακτυλικών αποτυπωμάτων στα διαβατήρια, με τελική ημερομηνία τον Δεκέμβρη του 2010», αν και ο σχεδιασμός επίσης λέει: «Έχουμε υιοθετήσει μια προσεκτική άποψη για τα χρονοδιαγράμματα της εφαρμογής όλων των νομοθετικών μέτρων λόγω του ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί η πίεση που θα δεχθούν από τον διαθέσιμο χρόνο εντός της Βουλής.»
Η κυβέρνηση αρχικά ήθελε να περάσει το Νομοσχέδιο πριν τις θερινές διακοπές. Ας ελπίσουμε ότι η συνεχιζόμενη καθυστέρηση θα δώσει χρόνο να ασχοληθούν με τις ανησυχίες του NO2ID για το περιεχόμενο του Νομοσχεδίου….



Αυτά να τα βλέπουν μερικοί δικοί μας  σκεπτικιστές  που σκιαμαχόντας νομίζουν ότι Θεολογούν  και καλλιεργώντας  την  ηττοπάθεια και τον "ωχαδερφισμό" πιστεύουν ότι θα συγκινήσουν τους  δεσμοφύλακες  της "Νέας Τάξης Πραγμάτων".
Θα το ξαναπούμε   για άλλη μια φορά  μέχρι να γίνει  απολύτως κατανοητό.
 Αρνούμενοι  την  "Κάρτα του Πολίτη"  δεχόμαστε  την ιερότητα των  δώρων του Θεού ,  δηλαδή  της ελευθερίας  και του αυτεξούσιου, και   υποσχόμαστε ότι δεν θα  τα παραδώσουμε  στους σκουπιδιάρηδες της "Νέας Εποχής".Ακόμα και να μην υπάρχει αρχικά στο  μικροτσίπ της  "Κάρτας του Πολίτη" ο δυσώνυμος αριθμός  ( φυσικά  κανείς δεν μπορεί να  εγγυηθεί ότι με την πρώτη μας συναλλαγή δεν θα μπεί ως  βασικός "αριθμός-κλειδί" ),το γεγονός ότι  με την παραλαβή της αποδεχόμαστε το  άθλιο  σύστημα  της  δικτατορίας  μιας "ηλεκτρονικής  διακυβέρνησης" και αυτομάτως  πετάμε ως άχρηστα απο πάνω μας  τα  δύο  πολύτιμα  δώρα του  Θεού ,ήδη μας έχει κάνει αποστάτες τουλάχιστον κατά το ήμισυ.
Επειδή  δεν μπορεί να είμαστε κατά το ήμισυ "αποστάτες" και  κατά το ήμισυ Χριστιανοί ,για αυτό  λέμε  ΟΧΙ  ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  και  υπερασπιζόμαστε   μέχρι τέλους   την  πίστη του Χριστού την Αγία και  του ανθρώπου την ελευθερία .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις