Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010

Ψηφιακή διακυβέρνηση και πιστός λαός -Είναι αντιρρησίες Ορθόδοξης συνείδησης ή απλώς τρελοί ;

"Δε μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν από τη μια πλευρά να παραπονιέται ο μέσος χριστιανός ορθόδοξος έλληνας για το ποσο τριτοκοσμική χώρα είμαστε και το πόσο ανοργάνωτο είναι το δημόσιο, και από την άλλη να αντιστέκεται στη χρήση ενός αριθμού (που δε διαφέρει σε κάτι από τον αριθμό Α.Τ. με τον οποίο είναι όλοι εξοικειωμένοι) ο οποίος θα κάνει απείρως ευκολότερη τη συναλλαγή του κάθε πολίτη με το κράτος. Δηλαδή είναι τόσο βαθιά νυχτωμένοι όλοι οι υπόλοιποι προηγμένοι λαοί που χρησιμοποιούν ενιαίους αριθμούς?"
 (Ένα σχόλιο απο παλαιότερη ανάρτησή μας) Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ

Αγαπητέ φίλε,
Ολοι θέλουμε νοικοκύρεμα στον τόπο μας, αλλά οχι σε βάρος του κατ εικόνα και καθ΄ ομοίωσιν  του Θεού πλασθέντος προσώπου μας και του Θεόσδοτου δώρου της ελευθερίας. Μέ τόν ΑΜΚΑ, αυτόν τον μοναδικό αριθμό που δέν αλλάζει ποτέ και  που θα  μας συνοδεύει σε όλη μας τη ζωή  αριθμοποιείται το πρόσωπό μας, γινόμαστε αριθμοί. 

Ταυτίζεσαι με έναν αριθμό, γιατί χωρίς αυτόν και σύντομα  χωρίς την "Κάρτα του Πολίτη" που θα τον περιέχει, δεν θα μπορείς ούτε να αγοράσεις ούτε να πουλήσεις ούτε να πληρώσεις ούτε να πληρωθείς.Δεν θα έχεις περίθαλψη ούτε και καμία άλλη κοινωνική παροχή (έστω απο αυτές τις ελάχιστες που πρόκειται να μείνουν). Ο ΑΜΚΑ  λοιπόν θα είναι το νέο σου όνομα και αυτό θα χρησιμοποιείται και θα αναγνωρίζεται  απο το κεντρικό σύστημα  ελέγχου και διαχείρισης της ελευθερίας και της καθημερινότητάς σου (ψηφιακή διακυβέρνηση).Μία  έξυπνη κάρτα αύριο (Κάρτα του Πολίτη) και μεθαύριο ένα εμφυτεύσιμο υποδόριο  μικροτσίπ ή  τατουάζ (με την χρήση της  ήδη εφαρμοζόμενης βιονανοτεχνολογίας) , θα περιέχει  όλα  τα  δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα  και θα καταγράφει  κάθε  είδους συναλλαγή,ενώ  ταυτόχρονα με την εφαρμογή   της  τεχνολογίας RFID ανά πάσα στιγμή δορυφορικά θα εντοπίζεται  η θέση σου.
Όλα αυτά δεν είναι πλέον "σενάρια"  βγαλμένα απο το μυαλό κάποιων  "φανατικών" και "κολλημένων"  Χριστιανών  (κάπως έτσι μας έλεγαν  και τον καιρό  που φωνάζαμε εναντίον της  'Συνθήκης Σένγκεν) αλλά  ζητήματα που έχει  θέσει η κυβέρνηση προς "διαβούλευση" μεταξύ μιας στενής  "κλίκας"  την οποία ευσχήμως η κυβέρνηση  ονομάζει  "εμπλεκόμενους φορείς".
Το πιο σημαντικό όμως  σημείο που μας κάνει "Αντιρρησίες Ορθόδοξης Συνείδησης" και μας  εξεγείρει  σε αντίσταση, είναι το  αναμφισβήτητο  γεγονός   ότι το όνομα του "θηρίου" (666) θα είναι ο αριθμός -κλειδί, χωρίς τον οποίο δεν ενεργοποιείται  η  επιχειρησιακή  λειτουργία του συστήματος και των υποδομών του (κάρτες,βιομετρικά διαβατήρια,κάρτα του πελάτη κλπ).  
Για να πούμε τα πράγματα  με απλό και κατανοητό τρόπο ,έφτασε πλέον ο καιρός  για να διαλέξεις με "Ποιόν θα πάς και ποιόν θα αφήσεις" ή οπως λέει ξεκάθαρα  και ο μεγάλος Άγιος της εποχής μας ο μακαριστός π. Ιουστίνος Πόποβιτς  "ή θα είσαι  Χριστολάτρης ή Χριστομάχος ,μέση λύση δεν υπάρχει".
Τό νοικοκύρεμα στον τόπο μας δεν έρχεται λοιπόν μέ τή ναζιστική αριθμοποίηση των ανθρώπων αλλά με την τίμια διαχείριση του εθνικού πλούτου με τη δικαιοσύνη των κυβερνώντων και το απωλεσθέν ελληνικό φιλότιμο.
Δεν είμαστε μόνοι μας
Πρόσφατα στην Ρουμανία  ειδικά μετά την ανοικτή επιστολή του  μεγάλου Γέροντος Ιουστίνου Πάρβου  προς τους πιστούς, ο Ρουμανικός λαός αντέδρασε και εκφράζοντας την Ορθόδοξη αντίρρησή του με συλλογή υπογραφών,διαμαρτυρίες,συγκεντρώσεις κ.α, εξανάγκασε την Ρουμανική κυβέρνηση να δώσει το δικαίωμα στους  Ορθόδοξους αντιρρησίες να μην παραλάβουν την νέα  ηλεκτρονική ταυτότητα  πληρώνοντας κάποιο ετήσιο τίμημα  δήθεν για την παροχή  υπηρεσιών εκτός του συστήματος της εκεί "ψηφιακής διακυβέρνησης".
Στην Μ.Βρετανία οι αντιδράσεις  του κόσμου  εναντίον της μαζικής υποχρεωτικής  εμφύτευσης  RFID microchip σε όλους τους φυλακισμένους και  μελλοντικά πιθανώς  στον υπόλοιπο πληθυσμό ,ανάγκασαν  τον σημερινό πρωθυπουργό  να οπισθοχωρήσει  ανακοινώνοντας  επισήμως ότι δεν θα  προχωρήσει στην εφαρμογή αυτού του μέτρου.
Μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο αρκεί για να δεί κάποιος ότι όλο και πληθαίνουν  διεθνώς οι φωνές εναντίον των συστημάτων ελεγχου ,επεξεργασίας και διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων και της ελευθερίας  του ατόμου,που  προσπαθεί να επιβάλλει παντού η "Νέα Τάξη Πραγμάτων" 
Εμείς που έχουμε βαπτισθεί και μυρωθεί  και έχουμε  σφραγισθεί  εις το Όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνέυματος ,θα  μείνουμε απαθείς ;

2 σχόλια:

 1. Μόνο περίθαλψη δεν θα έχεις;
  Εδώ δεν θα μπορείς καν να εργάζεσαι.
  Ξέρετε εσείς άνθρωπο που εργάζεται σήμερα χωρις ΑΜΚΑ; Απο την 1/10/2009 είναι απολύτως υποχρεωτικό να βγάλει ο κάθε εργοδότης ΑΜΚΑ στον εργαζόμενο. Διαφορετικά έχει και ποινικές ευθύνες και χρηματικές αμοιβές.
  Πρέπει κάτι να γίνει. Να αντιδράσουμε σ' αυτόν τον χειρότερο φασισμό που είδαμε ποτέ.
  Πολύ σωστά τα λέει ο π.Σαράντης.

  ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αντί χρηματικές αμοιβές να γραφτεί ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ.

  ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.