Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

"Κάρτα του πολίτη"="Νέα ηλεκτρονική ταυτότητα" - Αν δεν αντιδράσουμε μας έμειναν μόνο 6 μήνες ελευθερίας!!!

Επειδή μερικοί μας κατηγορούν   ως  φαντασιόπληκτους και κινδυνολόγους ή  ακόμα και ως φανατικούς  ή  μανιακούς με τη "Νέα Τάξη Πραγμάτων " , το ηλεκτρονικό φακέλωμα  και το σφράγισμα  με το 666, τους ...προσφέρουμε  ένα  "αντικειμενικό"  άρθρο   όπως το είδαμε στο  τεύχος 18  του digital life (Ιούνιος 2010)  το οποίο συνόδευε την  δωρεάν διανεμόμενη εφημερίδα του κ. Κύρτσου .Ο κ. Κύρτσος   κάθε πρωί στο ραδιόφωνο του flash ομολογεί  με στόμφο  ότι μαζί με τον συμπαρουσιαστή του Γ. Σταματόπουλο  αποτελούν  "το δίδυμο της Νέας Εποχής".
Απο αυτήν λοιπόν   την  νεο-εποχήτικη  έντυπη  πηγή πληροφόρησης  (όπως αυτάρεσκα  διαφημίζει και ομολογεί  ο διευθυντής και εκδότης της), πήραμε  το πιο κάτω   άρθρο που  προπαγανδίζει την  "έλευση"  του τέλους της  "γραφειοκρατίας"  και όπως έχουμε γράψει σε δεκάδες  δικά μας  άρθρα την αρχή  της  αποστασίας απο την Ορθόδοξη πίστη και την είσοδό μας   σε μιά   "ανοικτού τύπου"  φυλακή υψίστης ασφαλείας και απόλυτης τιμωρίας.

Νέα ηλεκτρονική ταυτότητα: «Διαβατήριο» για τον ψηφιακό κόσμο
Ξέχασε όλα όσα ήξερες… Πολύ σύντομα, η ταυτότητά σου θα μοιάζει με την πιστωτική σου, καθώς σ’ ένα «έξυπνο» τσιπ θα ενσωματώνει όλα τα στοιχεία σου, όπως αριθμό δημοτολογίου, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κ.ά.
   Το τέλος της γραφειοκρατίας είναι κοντά ή μήπως είμαστε υπερβολικά αισιόδοξοι;

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα καλό νέο, απ’ αυτά που χαίρεσαι να διαβάζεις στις εφημερίδες και σε κάνουν να αισιοδοξείς για ένα μέλλον χωρίς ουρές σε δημόσιες υπηρεσίες, όπου, με μερικά κλικ, θα μπορείς να διεκπεραιώνεις πολλές από τις υποχρεώσεις σου ως πολίτης. Εντάξει, δεν είπε κανείς ότι από τη μια μέρα στην άλλη δε θα χρειάζεται να πηγαίνεις από γραφείο σε γραφείο στο Δημόσιο για να λύσεις ακόμη και το πιο ασήμαντο θέμα, το πρώτο βήμα για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας όμως φαίνεται ότι είναι πλέον πολύ κοντά. Πριν λίγες ημέρες, ανακοινώθηκε από επίσημα χείλη πως η Κάρτα του Πολίτη, η νέα «ηλεκτρονική ταυτότητα» αναμένεται να μπει στη ζωή μας το πρώτο εξάμηνο του 2011. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, τα προσεχή χρόνια να αντικαταστήσει εντελώς ακόμη και την κλασική αστυνομική ταυτότητα που όλοι έχουμε. Δεν είναι αυτός ένας λόγος για να αισιοδοξείς ότι η τεχνολογία μπορεί να κάνει τη ζωή σου καλύτερη;

Η νέα «ταυτότητα» θα έχει σχήμα πιστωτικής και θα περιέχει ένα «έξυπνο» τσιπ που θα ενσωματώνει τον αριθμό δημοτολογίου σου, το ΑΦΜ (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου), τον αριθμό ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης), ενώ θα έχει φυσικά φωτογραφία, αλλά και το δακτυλικό σου αποτύπωμα. Επιπλέον, θα αποτελεί ένα «διαβατήριο» που θα σε βάλει σε μία νέα εποχή ψηφιακών υπηρεσιών, καθώς, εισάγοντας τον αριθμό της και έναν κωδικό πρόσβασης, θα μπορείς μέσω Διαδικτύου να έχεις πρόσβαση στον ιατρικό σου φάκελο και σε πολλά ακόμη στοιχεία. Έτσι, πολύ σύντομα, με μία μόνο κάρτα, θα μπορείς να έχεις πρόσβαση σε πολλές υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας την ως κάρτα δημότη, ασφαλισμένου, ασθενούς, νέου κ.ο.κ.

Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε δηλώσεις της πριν λίγες μέρες μάλιστα, τη χαρακτήρισε ως «κάρτα ηλεκτρονικού ΚΕΠ» και πρόσθεσε ότι θα περιέχει «όλα εκείνα τα στοιχεία για να εξυπηρετείται πολύ γρήγορα ο πολίτης όταν πηγαίνει στο δημόσιο νοσοκομείο ή στο Κέντρο Υγείας όταν ολοκληρωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να μην προβληματίζεται από τη γραφειοκρατία».

Ήδη, στις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει οι προεργασίες ώστε, μέχρι τα τέλη του έτους, να έχουν μπει οι προϋποθέσεις, για να μπει η κάρτα πολίτη στη ζωή μας μέσα στο 2011, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τους Έλληνες πολίτες άνω των 18 ετών, θα εκδοθεί αντίστοιχη κάρτα Πολίτη τόσο για άτομα ηλικίας 12 έως 18 ετών, όσο και για τους μετανάστες (σύμφωνα με σχετική ευρωπαϊκή οδηγία).
(Το πιο πάνω άρθρο μπορείτε να το βρείτε και εδώ   ) 
πηγή 

9 σχόλια:

 1. Ο γέροντας Παΐσιος είπε πως αν βγει ταυτότητα με τρία επίπεδα να μην την πάρουμε. Έχω ακούσει πως οι νέες ταυτότητες θα διαθέτουν 3 επίπεδα προστασίας. Άραγε πρέπει να τις δεχθούμε; Έλπίζω η εκκλησία να μας απαντήσει εγκαίρως και να μην υπάρξει διχασμός στο θέμα αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΟΥΤΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΜΚΑ!

  ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010,18.00'-21.00'
  ΣΙΝΑ 16,ΑΘΗΝΑ
  ΑΙΘΟΥΣΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:
  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΜΚΑ.ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ.

  Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

  ΜΙΚΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ
  ΤΗΛ.2105220741 ΕΛΚΙΣ,Μ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ,ΠΥΡΙΝΗ ΡΟΜΦΑΙΑ,ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ,ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010,18.00'-21.00'
  ΣΙΝΑ 16,ΑΘΗΝΑ
  ΑΙΘΟΥΣΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:
  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΜΚΑ.ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ.

  Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

  ΜΙΚΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ
  ΤΗΛ.2105220741 ΕΛΚΙΣ,Μ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ,ΠΥΡΙΝΗ ΡΟΜΦΑΙΑ,ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ,ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. το περιοδικό digital life ουδεμια σχεση εχει με την εφημεριδα του κυριου κυρτσου.. ανηκει σε αλλη εκδοτικη και απλα διανεμεται απο τη city press χωρις αλλου τυπου συνεργασια.. οσο για το αρθρο, ειναι απλα μεταφορα της ειδησης οπως δημοσιευτηκε σε ολο τον ημερησιο τυπο και εξεταζει το θεμα απο την τεχνολογικη του πλευρα και μονο (που ειναι και το αντικειμενο του περιοδικου)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. (Το "Ο.Π" μας έστειλε το σχόλιό σας για την πιό πάνω αναδημοσίευση της δικής μας ανάρτησης.
  Αφού εμείς ανεβάσαμε αυτή την αναρτηση εμείς έχουμε καιτο χρέος να σας απαντήσουμε.)
  Το περιοδικό Digital Life αν δεν είχε "ουδεμία σχέση" με την εφημερίδα του κ, Κύρτσου τότε πώς είναι δυνατόν να της έχει αναθέσει τη διανομή του;Μάλλον θα κάνατε λάθος στην διατύπωση αφού απο αυτή και μόνο την παραδοχή σας είναι ηλίου φαεινότερον ότι έχετε ...κάποια σχέση.
  Το ότι εκφράζετε αντιλήψεις της "Νέας Εποχής" στο συγκεκριμένο άρθρο είναι προφανές, αφού αυτό το άθλιο μέσο φακελώματος και ελέγχου των πολιτων (κάρτα του πολίτη) το διαφημίζετε έστω ακόμα και αν δεχτούμε ότι πρόκειται για μια απλή "μεταφορά είδησης που δημοσιεύτηκε στον τύπο".
  Αν λοιπόν στο μέλλον δεν θέλετε ο κόσμος να χρεώνει στο περιοδικό σας τα άρθρα που φιλοξενείτε αλλά μόνο την ...ευθύνη της "μεταφοράς" τους, τότε να αναγράφετε στην αρχή ή στο τέλος ότι πρόκειται περί "μεταφερόμενης είδησης".
  Τέλος πάντων μετα τις εξηγήσεις σας εμείς θα σας χρεώσουμε μόνο τα "μεταφορικά" και όχι τα "συγγραφικά".

  Κλασσικοπερίπτωση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ωραίο το σχόλιο της Κλασσικοπερίπτωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010
  Προβληματίζει η σύναξη των Σαηεντολόγων στη Μύκονο
  Πέραν της οικονομικής κρίσεως, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει, σήμερα, η Ελληνική Κοινωνία, είναι τα ναρκωτικά. Ακόμη μεγαλύτερο, όμως, είναι τα ψυχοναρκωτικά. Ήτοι, οι πάσης μορφής αιρέσεις – παραθρησκείες που ειδικά κατά τα τελευταία χρόνια έχουν διεισδύσει (και) στην Ελλάδα, όπου, κατά κανόνα, δρουν με τον μανδύα των φιλοσοφικών σωματείων, παρασύροντας χιλιάδες πολίτες, ειδικά νέους, στον χώρο του αποκρυφισμού, της μαγείας, του σατανισμού τελικά. Ο στόχος των αιρετικών – παραθρησκευτικών αυτών ομάδων είναι αφ’ ενός η οικονομική εκμετάλλευσις των θυμάτων τους και αφ’ ετέρου η αλλοίωσις του εθνικού και θρησκευτικού φρονήματος των Ελλήνων, έτσι ώστε να καταστή ευκολότερη η ποδηγέτησις ενός λαού που ανέκαθεν αποτελούσε σοβαρό εμπόδιο στα πολιτικά και εν ταυτώ οικονομικά σχέδια σκοτεινών κέντρων του εξωτερικού, στην περιοχή.

  Στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, οι ομάδες αυτές, έφθασαν και ξεπέρασαν τις 200, ενώ σήμερα υπερβαίνουν τις 600 και συνιστούν ακόμη σοβαρότερο κίνδυνο για την κοινωνία μας, από τη στιγμή που οι περισσότερες ενώνουν τις δυνάμεις τους εναντίον κάθε παράγοντος αντιστάσεως που ορθώνεται στο διάβα τους. Η πιο μεγάλη από τις εν θέματι παραθρησκευτικές – αιρετικές ομάδες είναι αυτή της Σαηεντολογίας που κατ’ αρχήν εμφανίσθηκε στη χώρα μας υπό την επωνυμία Κέντρο Εφηρμοσμένης Φιλοσοφίας της Ελλάδος (ΚΕΦΕ), της οποίας ιδρυτής υπήρξε ο Ρον Χάμπαρντ, άτομο για το οποίο υπήρξαν επανειλημμένως καταδίκες από τα ποινικά δικαστήρια τόσον της Γαλλίας, όσον και της Γερμανίας, ενώ και η Σαηεντολογία αντιμετωπίσθηκε με τον ίδιο τρόπο.

  http://www.elora.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΦΩΤΙΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.