ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Π.ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΗ (ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ)




Σήμερα  λάβαμε το e-mail του Π. Προδρόμου  Γρηγοριάτη  το οποίο αποτελεί σχόλιο -απάντηση σε μια παλιότερη ανάρτησή μας με τίτλο:

ΛΥΠΗ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ Π.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΨΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΚΑ

Ας δούμε τι μας γράφει ο Π. Πρόδρομος :
Ο/Η Prodromos Grigoriatis άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΛΥΠΗ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ Π.ΓΕΩΡ...":

Μου ηρθε απο εμαιλ η ανωτέρω αναφορά σας και οφείλω να απαντήσω.
Το κείμενο του π. Γεωργίου εκφραζει τον φόβο για το ηλεκτρονικό φακέλωμα και την αληθεια για την παρούσα καρτα του ΑΜΚΑ η οποία προέκυψε από έρευνα για τον κώδικα 39, που πιθανώς θα ενσωματωθεί στην νεα καρτα, και απο επιστολή που παραλάβαμε απο την Διοικηση του ΟΓΑ όταν εκθεσαμε (σαν Αγιον Ορος) επισήμως τον προβληματισμό μας.
Εάν φυσικά εκδοθεί καρτα με αριθμό 666 ή οτιδήποτε άλλο αντιθεο σύμβολο, φυσικά θα διαμαρτηρηθούμε εντονα και θα καταστρεψουμε την αποσταλείσα κάρτα χωρίς να την χρησιμοποιήσουμε.
Μην δαιμονοποιούμε πράγματα τα οποία χρησιμοποιούμε ολοι καθημερινά (τηλεκάρτες, καρτοτηλέφωνα, πιστωτικές κλπ.)διότι όταν θα ελθει ο καιρός της διαμαρτυρίας κανείς δεν θα μας ακούει.
Μ. Προδρομος Γρηγοριάτης (Γραμματεία Ι. Κοινότητος -Καρυές email agioros@gmail.com)
Αμέσως του αποστείλαμε το πιο κάτω e-mail:
Ταπεινώς ζητώντας την ευλογίας σας, σας πληροφορούμε ότι έχουμε αναρτήσει και άλλα κείμενα για το ίδιο θέμα και ειδικώς για τις  δημοσιοποιημένες απόψεις  Αγιορειτών Πατέρων.Σας υπενθυμίζουμε  ότι πουθενά   στο κείμενο που σας απέστειλαν και φυσικά σε κανένα άλλο του ιστολογίου μας δεν ...δαιμονοποιήσαμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ ( τηλεκάρτες ,κλπ) αλλά μόνον όσα  αποδεδειγμένα  εκχέουν  αντίχριστες οσμές.
Ίσως δεν έχετε ενημερωθεί για τα κείμενα που δημοσιεύουμε κατά καιρούς και εξ αυτού του λόγου μας παρεξηγήσατε.Πρός τούτο σας  επισυνάπτουμε  μερικές  εκ των αναρτήσεών μας.
Να εύχεσθε υπερ ημών
Υικώς,με τιμή
"Ο.Π" 


Λυπούμεθα αλλά δεν μας εκφράζει η άποψη "άσε να μας φορέσουν τις χειροπέδες και τότε  θα αρχίσουμε να κουνάμε τα χέρια για να τις βγάλουμε",ούτε όπως προαναφέραμε στο απαντητικό μας e-mail δαιμονοποιήσαμε  ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Είναι  πράγματι απορίας άξιον να εκφράζονται τέτοιες απόψεις την στιγμή κατά την οποία έχουμε αναρτήσει δεκάδες κείμενα  τα οποία περιέχουν σκέψεις ,αναλύσεις ,Θεολογικές προσεγγίσεις, αρκούντως  τεκμηριωμένες , απο τα  οποία γίνεται  φανερό ότι πλέον δεν έχουμε περιθώρια για παρερμηνείες και επιφυλάξεις γύρω απο το ζήτημα του ΑΜΚΑ και της νέας  ηλεκτρονικής κάρτας ή   ταυτότητας.
Αν είναι πρώτα να  "θυμιάσουμε " στο θυσιαστήριο του Αντιχρίστου και ύστερα να πετάξουμε  το "θυμιατό" ,τότε  μήπως θα έχουμε  κάνει ότι απέφυγαν  τα πλήθη των Αγίων Μαρτύρων ;
Μήπως και σε εκείνους δεν προτάθηκε να δεχτούν υποκριτικά έστω  να προσκυνήσουν ή να θυμιατίσουν τα είδωλα;
Όμως εκείνοι έβλεπαν συνεχώς μπροστά τους  τον Χριστό και όχι τα "λογικά" επιχειρήματα μιας κίβδηλης επιβίωσης.Δια του Χριστού λοιπόν ομολόγησαν Χριστόν και πλήρωσαν  με το αίμα τους το εισητήριο για την Βασιλεία των ουρανών.
Ο λόγος του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς ακούγεται  αυτές τις ημέρες όλο και πιο έντονος  στα αυτιά μας:
  "...Και κάθε ένας απο ημάς ή είναι φιλόχριστος ή είναι Χριστομάχος,τρίτον δεν υπάρχει.
Μάλιστα, ο άνθρωπος ή είναι Χριστολάτρης  ή είναι δαιμονολάτρης τρίτον δεν υπάρχει...
...Επίσης εάν δεν φρονή και δεν σκέπτεται εν Χριστώ και δια του Χριστού περί της κοινωνίας, του ατόμου, της οικογένειας, του έθνους, της ανθρωπότητας ποτέ δεν θα εύρη το πραγματικόν νόημά των ούτε θα λύση ορθώς κανέναν απο τα προβλήματά των.."
 
(Απο το βιβλίο του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς "Ορθόδοξος Εκκλησία και οικουμενισμός")


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις