Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

ΝΕΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ - Η ΑΡΧΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

 "Μηδέ φοβού α μέλλεις παθείν .
Ιδού δη μέλλει βαλείν ο διάβολος εξ υμών εις φυλακήν 
ίνα πειρασθήτε, και έξετε  θλίψιν ημέρας δέκα.
Γίνου πιστός άχρι θανάτου,
και δώσω σοι τον στέφανον της ζωής"
(Αποκ.2.10)

Ο  "πόλεμος" της Νέας Τάξης Πραγμάτων ήδη κορυφώνεται σχεδόν σε όλα τα μέτωπα.Τα δόγματα της "Νέας Εποχής"  δεν είναι πια διαφημιζόμενα "προϊόντα" ενός νέου πολιτισμού αλλά θεσμοί  που επιβάλλονται με νόμους διατάγματα  και κοινοτικές ντιρεκτίβες..

Απο που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε.
Εθνομηδενισμός , πολιτικές κατευνασμού των εχθρικών χωρών ,απονεύρωση κάθε πατριωτικού και αγωνιστικού φρονήματος, προκατασκευασμένη και διεθνώς υποβοηθούμενη οικονομική κατάρρευση της εθνικής μας οικονομίας,συρρίκνωση των εισοδημάτων, αύξηση της ανεργίας ,καλλιέργεια της απογοήτευσης και της απελπισίας, διασυρμός της χώρας και  προσβολή της αξιοπρέπειας  του ελληνικού λαού, είναι μερικά απο  τα στοιχεία  που συνθέτουν την εικόνα της σφοδρής επίθεσης την οποία  δέχεται η πατρίδα μας απο  τις δυνάμεις της "Νέας Τάξης Πραγμάτων".
Αν όμως  εξασφαλισθούν τα  κατάλληλα  "δεσμά", ο Έλληνας πολίτης  θα είναι ακίνδυνος και χειραγωγήσιμος στο νέο  καθεστώς που ήδη  ανατέλλει.Το Άγιο Βάπτισμα και οι Ορθόδοξες παραδόσεις  που είναι ακόμα ζωντανές στην ψυχή και τη συνείδησή του αποτελούν ι βασικά εμπόδια και  σοβαρές απειλές για την ολοκληρωτική επιβολή του νέου παγκόσμιου καθεστώτος.
Το "πρόβλημα"  έχει ήδη αντιμετωπισθεί θεσμικά με την δικτατορική επιβολή του ΑΜΚΑ χωρίς την χρήση του οποίου δεν μπορείς να  κάνεις σχεδόν τίποτα.Η οριστική  ή  "τελική λύση" (όπως έλεγαν οι άρχοντες της "Νέας Τάξης" του Γ' Ράϊχ ),θα δοθεί με την υποχρεωτική παραλαβή των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων  οι οποίες όπως είναι πλέον βέβαιο θα αντικαταστήσουν σχεδόν κάθε άλλο προσωπικό έγγραφο.
Δεν είναι τυχαίο ότι ανάμεσα στον βομβαρδισμό  των ειδήσεων απο το μέτωπο της οικονομικής τρομοκρατίας,αναγγέλθηκε σαν "ειδησούλα"  στο "Βήμα",ότι εντός των επομένων δύο ετών θα εκδοθούν και θα διανεμηθούν οι νέες ταυτότητες.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφουμε για αυτό το θέμα και ασφαλώς δεν θα είναι η τελευταία,όσο βεβαίως μας αφήνουν να διατυπώνουμε ελεύθερα μέσω του διαδικτύου τη γνώμη μας.
Σήμερα όμως  δεν θα αναφερθούμε στο δημοσίευμα του "Βήματος" αλλά στην  Prova Generale  που θα γίνει πρώτα στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας.


Πολύ σύντομα,ίσως και εντός των επομένων  τεσσάρων μηνών ,όλοι οι αστυνομικοί υπάλληλοι θα πρέπει να εφοδιασούν με τις νέες ηλεκτρονικές  ταυτότητες.

Αυτός είναι και ο λόγος που εδώ και εβδομάδες έχει κυκλοφορήσει  εντός της ΕΛΑΣ  μια πολυσέλιδη έντυπη "φόρμα" την οποία καλούνται να συμπληρώσουν και να καταθέσουν  ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι  αστυνομικοί υπάλληλοι.
Όσο και να διαβάσεις αυτό το πολυσέλιδο ερωτηματολόγιο δεν πρόκειται να βρείς  επαρκείς πληροφορίες για τη μορφή και την  λειτουργική  "ανατομία" αυτής της  νέας ταυτότητας.Αυτό που όλοι γνωρίζουν είναι ότι θα έχει τη μορφή μιας πιστωτικής κάρτας και φυσικά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και  ως διαβατήριο.
Δεν είναι μια συνηθισμένη ταυτότητα αλλά εκείνη για την οποία εδώ και πολύ καιρό  "φωνάζουμε"  στον πιστό κόσμο και   που θα μοιραστεί  σταδιακά  στους υπόλοιπους πολίτες , εφ΄όσον δουν ότι η  Prova Generale  στην Αστυνομία "πήγε καλά".
Ας ευχηθούμε  αυτή την ύστατη στιγμή που το ποίμνιο της Εκκλησίας βρίσκεται μισό σκαλί προ του  θυσιαστηρίου της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" και εν μέσω σκληρών δοκιμασιών , η Ιερά Σύνοδος  να σταθεί  στο πλευρό του όπως αρμόζει  σε ποιμενάρχες.Είθε να τους φωτίσει ο Πανάγαθος Θεός και μαζί με εκείνους που έως τώρα  "εφησύχαζαν" τους καλώς ανησυχούντες πιστούς να καθοδηγήσουν  το σώμα της Αγίας μας Εκκλησίας   στο δρόμο που μας χάραξε ο Υιός του Ανθρώπου και όχι σε εκείνον  που σχεδίασε  ο υιός της απωλείας.
"Ου δε το Πνεύμα Κυρίου εκεί ελευθερία"

"Θεός απέθανε.Αίμα Θεού χύθηκε πάνω στο Σταυρό.Τι πολυτιμώτερο θα μπορούσε να υπάρξη απο το θάνατο αυτό;Τι φρικωδέστερο;"αναρωτάται ο ιερός Καβάσιλας.Πράγματι ήταν τόσο μεγάλο το τραύμα  του ανθρώπου απο την αμαρτία,για να χρειασθή ένα τόσο δυνατό φάρμακο.Έτσι το λύτρο δόθηκε και με το Άγιο Βάπτισμα απλώς ελευθερωνόμεθα.Ο Θεός με τη σοφία και την αγαθότητά Του  βρήκε τρόπο, ώστε και τον άνθρωπο  να λυτρώση απο το θάνατο και το αυτεξούσιο του ανθρώπου  να διατηρήση...
"Νυνί δε ελευθερωθέντες απο της αμαρτίας δουλωθέντες δε τω Θεώ έχετε τον καρπόν υμών εις αγιασμόν, το δε τέλος ζωήν αιώνιον" (Ρωμ 6,22).Αλλά τώρα που ελευθερωθήκατε  απο την αμαρτία  και υποδουλωθήκατε στον Θεό, -λέγει συμπερασματικά ο Απόστολος- έχετε το κέρδος σας σε  αγιασμό, και το τέλος ζωή αιώνια.Ο Χριστός μας εξαγόρασε με το Αίμα Του και μας έκαμε ιδικούς  Του.Μετά το σωτηριώδες έργο του Χριστού η λογική και το αυτεξούσιο του ανθρώπου υποτάσσονται εκουσίως απο αγάπη και ευγνωμοσύνη  στον ελευθερωτή Χριστό, ο Οποίος  με το σταυρικό  θάνατό Του κέρδισε την ψυχή και αιχμαλώτισε τη θέλησι του ανθρώπου,την οποία κατέστησε αγαθή,Όταν λοιπόν οι εξαγορασμένοι απο τον χριστό χρησιμοποιούν  τη θέλησί τους  για τον ίδιο τον εαυτό τους και όχι για τον Χριστό  διαπράττουν αδικία σε βάρος του Χριστού,αφού και η θέλησι των πιστών αποτελεί κτήμα του Χριστού.
Όταν δε οι άνθρωποι προσφέρουν τη θέλησί τους στον Χριστό ενούμενοι ολοκληρωτικά  μ΄Αυτόν , δεν σημαίνει τούτο  ότι στερούνται την ελευθερία τους .Αντιθέτως μάλιστα,οικειώνονται  το Πνεύμα του Χριστού.Αυτό το Πνεύμα που παίρνουν  οι άνθρωποι  μέσα στην Εκκλησία δεν είναι "πνεύμα δουλείας" αλλά "Πνεύμα υιοθεσίας","Πνεύμα  ελευθερίας,ταυτόν δ΄ειπείν  (δηλαδή) το Πνεύμα το Άγιον" κατά τον θείο Παλαμά.
Αυτό ακριβώς βροντοφωνεί ο μέγας Παύλος στους Ρωμαίους:"Ου γαρ ελάβετε πνεύμα δουλείας πάλιν εις φόβον,αλλ΄ελάβετε  Πνεύμα υιοθεσίας, εν ω κράζομεν αββά ο πατήρ" (Ρωμ.8,15),διακηρύσσει δε περίτρανα και στους Κορινθίους: "Ου δε το Πνεύμα Κυρίου, εκεί ελευθερία" (Κορ.3,17).Όπου  δε είναι το Πνεύμα του Κυρίου ,εκεί είναι  ελευθερία.Ο δε Καβάσιλας εκφράζει  με μεγάλη σαφήνεια  και υπογραμμίζει  ότι τόσον η απελευθέρωσι του ανθρώπου, όσο και αυτή  καθ΄εαυτή  η ελευθερία  που οικειώνεται  ο άνθρωπος  έχουν τριαδοκεντρικό  χαρακτήρα.Ο Θεός Πατήρ  μας ελευθέρωσε,ο Υιός ήταν το λύτρο,με το οποίο  απελευθερωθήκαμε,ενώ το Άγιον Πνεύμα είναι η ελευθερία που μας δόθηκε.Γι αυτό ακριβώς  η χαρισματική  παρουσία του Αγίου Πνεύματος αποτελεί  και παρουσία της ακτίστου ελευθερίας.


(Απο το βιβλίο "Η  ευθύνη της επιλογής μας - Βιομετρικά διαβατήρια ,ηλεκτρονικές ταυτότητες,666, bar code,RFID,smart cards ,εμφυτευόμενα μικροτσίπς" σελ 220-222  του Ιερού Κελλίου Αγίου Νικολάου Μπουραζέρη Αγίου Όρους .Το βιβλίο προλογίζει ο Π. Σαράντης Σαράντος.Για περισσότερες πληροφορίες  επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.enromiosini.gr/)

 

4 σχόλια:

 1. ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΝΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΩ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ.ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΑ ΦΟΡΜΑ ΔΕΝ ΔΩΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ.Η ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ MRZ ΜΗΧΑΝΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΗ ΖΩΝΗ, ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 2006.BARCODE ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΣΙΠΑΚΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΕΝ ΦΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΝΗΣΗ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΡΥΦΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ 666, ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ Η ΑΡΝΗΣΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η «Κάρτα του Πολίτη» έρχεται από το πρώτο εξάμηνο του 2011 και στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να αντικαταστήσει τις παλιές αστυνομικές ταυτότητες.

  H «Κάρτα» θα έχει σχήμα πιστωτικής, θα περιέχει ένα «έξυπνο» τσιπ στο οποίο θα ενσωματωθούν ο αριθμός δημοτολογίου κάθε πολίτη, το ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, καθώς και ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας. Στη μία όψη της κάρτας θα υπάρχει φωτογραφία του κατόχου, καθώς και δακτυλικό αποτύπωμα.

  Νίκος Β. Τσίτσας ( http://www.ethnos.gr )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΜΕΜΠΤΟ. ΟΜΩΣ, ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ? ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΕΝΟΣ Η΄ ΛΙΓΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΠΟΡΩ ΕΓΩ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΜΗ ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ? ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΠΡΟΤΩΣΤΑΤΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ? ΟΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΓΡΑΦΙΚΟ. ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ? ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΝ ΓΟΝΕΙΣ? ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΘΕΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Παντοτε ενεργουμε με κριτιρια αμφιβολιας γιαυτο και τιποτα δεν παει μπροστα. Ειναι πλεον ηλιου φαεινοτερον οτι παμε ολοταχως για παγκοσμιοποιηση και ο παπανδρεου το αναζηταει πλεον φανερα. Προς τι λοιπον ολες αυτες οι αμφιβολιες; Κανενας δεν πρεπει να παρει τις βρωμερες ταυτοτητες της Νεας Ταξης πραγματων και ας μην εχουν εμφανως τιποτα το μεμπτον. Να καταλαβουν οτι πλεον δεν τους εχουμε καμμια εμπιστοσυνη πραγμα που δικαιολογειται απο την καθημερινη μας πραγματικοτητα. Οτι κανουν ειναι περα ως περα πονηρο με ολη την σημασια της λεξεως. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΘΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.