ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ :ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ "ΜΙΞΗ ΤΩΝ ΑΜΙΚΤΩΝ" ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" misha



"...Θα σε συμβούλευα μια εξέταση από ολιστικό γιατρό που θα σου δώσει και φυτικά βάμματα από εκχυλισματα βοτάνων που επιταχύνουν την αποτοξίνωση του σώματος σε συνδιασμό βέβαια με μια φυσική διατροφή απαλλαγμένη από τοξικές ουσίες. Αν είσαι κοντά στη Θεσσαλονίκη υπάρχει η .........., Ειδική παθολόγος που ειδικεύεται στη διατροφή και σε αυτοάνοσες παθήσεις όπως η δικιά μας"
(Η φωτογραφία και το απόσπασμα είναι απο το ιστολόγιο του ομοιοπαθητικού "Ορθόδοξου" misha)


Λίγες ημέρες πρίν με ανάρτησή μας που είχε τίτλο :

ΠΡΟΣΟΧΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΨΕΥΔΗ ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΗΣ ΚΡΟΣΤΑΝΔΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ "ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ"

ενημερώναμε  τους φίλους μας αναγνώστες για έναν απο τους "δούρειους ίππους" της  νέας εποχής  που ονομάζεται "ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ".

Επίσης προειδοποιούσαμε εκείνους που αρχικά παραπλάνησαν και εμάς  ότι αν συνεχίσουν θα αποκαλύψουμε τον ρόλο τους και το τι πραγματικά κρύβεται πίσω απο το προσωπείο του δήθεν "Ορθόδοξου και αντι οικουμενιστή".Ένας εξ αυτών είναι και ο γνωστός σε μερικούς ως  "misha" ο οποίος μάλιστα επιβεβαίωσε και την λαϊκή παροιμία "όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται".Έτσι λοιπόν μετά την ανάρτηση του παραπάνω κειμένου και ενώ δεν  κάναμε καμία απολύτως αναφορά σε πρόσωπα ή ιστολόγια πλήν εκείνων που  ήταν ή είναι στελέχη του αποκρυφιστικού συμπλέγματος της "Ομοιοπαθητικής",ο  κύριος "misha" ή όπως αλλιώς εμφανίζεται στα διάφορα ιστολόγιά του και στα forums,μας έστειλε το ακόλουθο σχόλιο:

 Δεν χρειάζεται να καταφεύγουμε σε ψεύδη για να στηρίξουμε τις απόψεις ή τις προλήψεις μας.
Για όποιους ενδιαφέρονται για την αλήθεια των πραγμάτων ιδού η Ρόδος...
Με πηγές και αναφορές σε αναγνωρισμένους από την Εκκλησία μας αγίους και σε σύγχρονους γέροντες:

http://misha.pblogs.gr/tags/omoiopathitiki-gr.html 

 Tο "ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ" δεν το δημιουργήσαμε για να περνάμε την ώρα μας, αλλά για να διαδώσουμε την Ορθόδοξη πίστη μας όπως αυτή μας παρεδόθη απο την Αγία Γραφή ,τις Άγιες Οικουμενικές συνόδους,τους Αγίους Πατέρες,τους Οσίους Μάρτυρες και Ομολογητές και  άπασα την Ιερά  Παράδοση  της Εκκλησίας μας, και η οποία εκφράζεται με απόλυτη  προσήλωση και αγάπη στην ίδια την ΑΛΗΘΕΙΑ που είναι Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.

Αυτή  η "Ομολογία Πίστεως" που επιχειρείται δια του παρόντος ιστολογίου  είναι ταυτοχρόνως και μια "Ορθόδοξη φωνή" εναντίον όλων εκείνων που προσπαθουν να επιβάλλουν τα αντίχριστα νεο-εποχίτικα δόγματα  είτε μέσω νόμων (βλέπε ΑΜΚΑ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ),είτε μέσω της προπαγάνδας καταστροφικών λατρειών και επικινδύνων αιρέσεων,είτε μέσω της διάδοσης κάθε είδους αποκρυφιστικής  δαιμονοδοξίας,είτε τέλος μέσω της προσπάθειας της αλλοίωσης του Ορθοδόξου φρονήματος εκ των έσω (βλέπε λειτουργική ανανέωση,κατάργηση Ιερών Κανόνων,"εκσυγχρονιστικές" μεταρρυθμίσεις στο τυπικό και στην ουσία της λατρείας,σταδιακή υποκατάσταση του Ιερού μυστηρίου της  Εξομολογήσεως με "ψυχοβγαλτικές" μεθόδους διαφόρων...."Θερμών" υποστηρικτών της ψυχοθεραπείας,διαφήμιση της ομοιοπαθητικής και των "ολιστικών" θεραπευτικών μεθόδων κλπ)

Επειδή κύριε "misha"  έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε, τουλάχιστον όσους μας επισκέπτονται  ΚΑΙ απο  την πλάνη της ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ και ειδικά απο εκείνους που  την σκεπάζουν  με "Ορθόδοξα πανωφόρια",για αυτό δημοσιεύουμε σαν αρχή το παρακάτω αποκαλυπτικά .Ας κρίνει ο κόσμος ποιός "καταφεύγει σε ψεύδη για να στηρίξει τις προλήψεις του "(κακοδοξίες λέμε εμείς):

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ  "misha"

 Μία έρευνα του φίλου μας Σπύρου

 1)Κατ΄αρχήν είναι μάλλον ο μοναδικός στην Ελλάδα που εμφανίζεται με αυτό το προφίλ του ορθοδόξου.
Οι υπόλοιποι αμύνονται μόνο για την ομοιοπαθητική, και επιτίθενται κυρίως στην επίσημη ιατρική ή φαρμακολογία.
Έχει πιθανότατα αυτό το προφίλ φορτωμένο για να προπαγανδίζει υπέρ του Χάνεμαν και Βυθούλκα που πουθενά δεν έχει αρνηθεί ή έστω κατακρίνει. Ονομάζει κατασυκοφάντηση την Μασονική ταμπέλα του Χάνεμαν, δεν λέει ότι ο Βυθούλκας ΔΕΝ είναι ιατρός αλλά πολ. μηχανικός. και υπεραμύνεται τις ομοιοπαθητικές απόψεις, όπου μπορεί και όπου χωράει!

2)Ο συγκεκριμένος misha για να περάσει τις ιδέες του εμφανίζεται με τουλάχιστον 6 σελίδες δικές του, 
α)http://misha.pblogs.gr/,   β)
www.athos.co.nr   γ) http://athos.forumup.gr  
δ)
http://orthodox.tk   ε) http://www.filokalia.co.cc στ)http://www.mishafoundation.org/
και πολλές -πάρα πολλές τοποθετήσεις σε φόρουμ.
Μπορεί να φαίνεται ότι είναι 2 ουσιαστικά οι σελίδες, αλλά δημιουργούν μαζί με τις απαντήσεις -πόστ, το εξής:
Σε κάθε ερώτημα σχετικό που βάζεις στις μηχανές αναζήτησης, όλο και θα υπάρχει μια σελίδα, ή ένα ποστ δικό του.

3)Τα κυριώτερα στοιχεία τα παίρνουμε από το
http://athos.forumup.gr &  το http://misha.pblogs.gr
Η γνώμη μου  είναι ότι τα στοιχεία που προσπαθεί να βρει τα βρίσκει βάζοντας στα ρωσικά την λέξη «гомеопатией,» που σημαίνει ομοιοπαθητική, στο google και σε όσα την βρει και σχετίζονται με ορθοδοξία,  χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο γέροντα ή άγιο Ρώσο σαν Ομοιοπαθητικό.
Ακριβώς γι αυτό  τα περισσότερα (σχεδόν όλα) τα στοιχεία που δίνει σε βγάζουν σε αυτούσια ομοιοπαθητικά site στα οποία περιέχονται οι συγκεκριμένες θέσεις.
Στοιχεία εκτός από δικά τους site άλλες πληροφορίες δεν δίνει.
Στηρίζεται στην άγνοια από μεριά μας των Ρωσικών, ξεγλιστράει σαν χέλι όταν του λένε ότι ο γ, Παίσιος , γ. Πορφύριος μιλούν αρνητικότατα για την ομοιοπαθητική και τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, δεν πτοείται απο οποαδήποτε στοιχεία και αν του φέρουν, και αυτό δείχνει τον προμελετημένο του στόχο.
Είναι επίσης ο ίδιος ομοιοπαθητικός χωρίς να λέει αν είναι ιατρός. Κρατάει μυστικό το όνομά του, και εμφανίζεται παντού σαν Ρώσος επιστήμονας και βαθύς δογματικός ορθόδοξος, γι΄αυτό και κατακεραυνώνει τον οικουμενισμό, και το οικουμενικό Πατριαρχείο.
Αν με ρωτήσει κανείς την γνώμη μου για την "ενεργή προσφορά του"(?) στον αντι-οικουμενισμό», θα πω ότι από όσο τον έχω μελετήσει, γίνεται επειδή ακριβώς και δυστυχώς θα έλεγα, την μεγαλύτερη και αρτιότερη επίθεση στην ομοιοπαθητική, και στις εναλλακτικές ιατρικές την κάνουν οι Προτεστάντες.
Οι Προτεστάντες τους έχουν καταδικάσει και εκκλησιαστικώς, και νομικώς και κυρίως ιατρικώς, και  επόμενο είναι ότι συμβαδίζει με τον  οικουμενισμό (Προτεστάντες), είναι κόκκινο πανί και εχθρός εναντίον τους.

 Ιδού μερικά δείγματα διαλόγων του στο διαδίκτυο:
Misha
Γιάννη αυτό προσπάθησαν να μας κανουν να πιστεψουμε οι μεταφορείς των,προτεσταντικής προελευσεως, απόψεων Αβραμίδη.
ποιοι γεροντες θεωρουσαν υποπτη την ομοιοπαθητική οπως λες;;
ποιες μαρτυριες υπάρχουν πλην μιας αναφοράς από επισκέπτη του γερ.Πορφυρίου για διαβασμενα εισαγόμενα ομοιοπαθητικά φάρμακα και αλλης μιας αναφοράς επισκεπτων του γερ.Παισιου;
απο κει και περα πλέκεται ένα γαιτανακι οπου συνδυαζονται οι αποψεις των σκεπτικιστων τυπου Καλοπουλου (οι οποίοι λένε και τον Χριστό μάγο ή ανυπαρκτο)με απόψεις προτεσταντων και ολίγη από ορθόδοξη θεολογία για να δοθεί η αποψη πως ,δήθεν,η ομοιοπαθητική ειναι ασυμβατη με την ορθοδοξη πιστη.
ενω από την αλλη πλευρα τι εχουμε;

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ της Ορθ.Εκκλησίας οι οποίοι υπήρξαν θερμοι υποστηρικτες της ομοιοθεραπευτικής.
διαβασε στη σελιδα 144 -146 του βιου του οσ.Σεραφειμ της Βιριτσα ο οποιος ηταν διορατικός,προορατικός και ιαματικός να δεις!
και μια και ο λογος περί συγχρονων γεροντων τοσο ο γνωστος πνευματικός της Θεσσαλονικης π.Συμεων Κραγιοπουλος ,οσο και ο προ ολιγων ετων κοιμηθεις γερων Ιωάννης (Κρεστιανκιν)αββάς της Λαυρας του Πσκώβ εκφραζονται θετικοτατα για την ομοιοθεραπεια .
το ιδιο και άλλοι σπουδαιοι γεροντες της ρωσικής εκκλησιας,τους οποιους σιγα σιγα θα φερουμε στο προσκηνιο γιατι παρατράβηξε αυτή η μονομερής ¨ενημέρωση¨.
μάλιστα στο μοναστηρι του εξω από τη Θεσσαλονικη,ο π.Συμεων εχει αναθεσει σε μοναχο γιατρο,εκπαιδευμενο στην ομοιοπαθητική το διακόνημα να δέχεται ασθενείς και να χορηγεί ομοιοπαθητική θεραπεία!»
http://athos.co.nr/

«
οποιος εχει τον βιο του οσιου Σεραφειμ της Βιριτσα απο τις εκδοσεις Ακριτα μπορεί να δει στις σελιδες απο 140-150 (δεν θυμαμαι ακριβως αλλά καπου εκει ειναι) την αναφορα στον γιατρο Φαβορσκυ,ο οποιος ονομαζοταν «ο σωτηρας της Πετρουπολης» για το μεγαλο καλο που εκανε σ στους κατοικους της πόλης σε καιρό επιδημίας και ο οποιος ειχε σπουδασει ομοιοπαθητικη με τις ευλογιες του οσιου γεροντα.»

Και άλλα πολλά ακόμα και συνεχίζει απτόητος μετά από καταιγιστική σωρεία αποδείξεων εναντίον της ομοιοπαθητικής...

«..αυτη ειναι η προκατάληψη για την οποία μιλώ και ασφαλώς δε μπορεί να γίνει συ-ζήτηση με βάση αυτό τον νεόκοπο δογματισμό.
για την ομοιοπαθητική και την αδιαμφισβήτητη συμβατότητα της με την ορθοδοξία εχω παραθεσει αρκετα στοιχεία κι εχω άλλα τοσα φυλαγμένα.
όποιος δεν εξυπηρετει συμφεροντα κι οποιος εχει ανοιχτα ματια βλέπ
ει....»
http://athos.co.nr/
«Σωτήρη
την επιστημονικότητα ή την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής μπορούμε να τηνσυζητήσουμε.
ΟΜΩΣ
η συμβατοτητα της ή μη με την ορθόδοξη πιστη έχει τελεσιδίκως και δια παντός λυθεί από τους αγίους της ρωσικής εκκλησίας οι οποίοι έκαναν χρήση οι ιδιοι της ομοιοπαθητικής,ως θεραπευτές ή (και) ασθενείς,καθώς και από επισημες τοποθετησεις της ρωσικής ιεραρχίας στα τέλη του περασμένου αιώνα.»
http://athos.co.nr/

Χρησιμοποιεί επίσης τον π.Θερμό, και άλλους νεοορθόδοξους Νικολαΐτες θεολόγους, ό οποίος (Θερμός), αν θυμάμαι καλά προλόγησε ένα βιβλίο τους, και τον χρησιμοποιούν σαν απόδειξη της ορθόδοξης εκκλησίας. »
« Και ένα ακόμα  πιο βαρύγδουπο!!  
http://www.filokalia.co.cc
Ένα ιστολόγιο για «ασώτους, πόρνες, τελώνες, ληστές»  και το  «άρρητο κάλλος του Προσώπου»
όπως αυτοαποκαλείται η σελίδα;  ο ίδιος; δεν μπορείς να το ξεχωρίσεις!

Kοιτάξτε για άλλη μια φορά εδώ  http://athos.forumup.gr/viewforum.php?f=47&mforum=athosτα άρθρα που έχει βάλει ο ίδιος τι φαρμάκι στάζουν.

«Διαρκής Σαρακοστή?γιατί όχι?;»   Ύμνος στην φυτοφαγία. (Ανατολικές θρησκείες)

«φυσική θεραπεία της κατάθλιψης ?»    Θα σκεφτόταν κανείς σε ορθόδοξη σελίδα θα μιλούσε για πνευματικά μέσα.
Αλλά όχι. όλα τα γιατρεύει το «λιπαρό οξύ ΕΡΑ» 

«
βελονισμός δίχως βελόνες για τον πονοκέφαλο»     με ασκήσεις «χεγκού»

«
Ομοιοπαθητική Ιατρική και Ορθοδοξία»   χωρίς σχόλια

«και ο π.Ραφαήλ Νόικα ομοιοπαθητικος?»

«χορτοφαγία, άσκηση και θεραπεία από μεταστατικό καρκίνο»

«τα ¨ευλογημένα¨ αντικαταθλιπτικά,χειρότερα από ψευδοφάρμακα?»   υπερασπίζετε τα δικά τους «ψεύτικα φάρμακα» που λέγονται «πλασέμπο» και με τα οποία τους χαρακτηρίζουν απατεώνες.

«Αγιορείτικα γιατροσόφια»      ....και όποιος αντέξει!

«Πίστη και ιατρική πράξη»   «
Αυτά συμβαίνουν επειδή χάσαμε τους κανόνες της θρησκευτικής ζωής, την πίστη,»   ....και ήλθε ο misha να μας διδάξει!

«
Το κρέας φράζει αρτηρίες, φράζει και τα μάτια της καρδιάς?»   πάλι ύμνος στην χορτοφαγία.

«Η γλώσσα της θεραπείας»      « Η ιατρική είναι βασισμένη σε ένα διπλό αξίωμα που στηρίζεται στο διαχωρισμό του σωματικού από το ψυχικό.»  Ενώ οι ίδιοι θεραπεύουν πάντα και το σώμα και το πνεύμα.  Πας για κρυολόγημα και σου θεραπεύουν και τις αμαρτίες!


«
Αντικαταθλιπτικά μαγνητικά πεδία.»  
 «Η «διακρανιακή μαγνητική διέγερση», μια μη επεμβατική, μη φαρμακευτική τεχνική που διεγείρει περιοχές του εγκεφάλου με μαγνητικά πεδία, είναι ασφαλής και αποτελεσματική σε ασθενείς με κατάθλιψη....»

«
επιστροφή στην Εδεμ?»        προσπαθεί να αποδείξει ότι ο άνθρωπος είναι κατασκευασμένος να είναι μόνο φυτοφάγος!

«Σερφάροντας με τη δύναμη του νου....»      
«Η ορθοδοξη ανθρωπολογία βρισκεται ήδη μπροστά σε τεράστιες προκλήσεις με τις μεταμοσχευσεις και τον εγκεφαλικό θάνατο.....
καποιοι προσπάθησαν να εξορκίσουν καποιες αλλες προκλήσεις χαρακτηρίζοντας δαιμονικό οτι δεν μπορεί να εξηγηθεί πληρως με τεχνικους ορους ,οπως συνεβαινε έως τωρα με ορισμένες εναλλακτικές θεραπείες.....
έρχεται όμως η προηγμένη τεχνολογία να αλλάξει τα δεδομένα.....τηλεκινηση,χειρισμος συσκευων εξ αποστάσεως δεν ειναι μακρινη φαντασιωση αλλά απτή πραγματικότητα.....»
Θα μπορούσα να βάλω αρκετά ακόμη αλλά νομίζω ότι είναι αρκετά για να φανούν πεντακάθαρα οι προσπάθειες προπαγανδισμού των ολιστικών θρησκειών. ...»
Οι πομπώδεις αποδείξεις που χρησιμοποιεί έχουν την μορφή http://www.idrp.ru/buy/show_item.php?cat=180  «..μοναστηριού της Όπτινα, 1993 σελ 215»  αλλά ΠΟΤΕ δεν βάζει την σελίδα που υποτίθεται τον ενδιαφέρει με screenshots έστω και στα Ρωσικά, για να μην κινδυνεύσει να αποδειχτεί ψέμα.
Στον Άγιο Ιωάννη της Κρονστάνδης νομίζει ότι βρήκε φοβερό στοιχείο, (που αλλού από δικό τους ομοιοπαθητικό site) γι αυτό και το βάζει ενώ σε όλα τα άλλα αρνείται να το κάνει! :

«H μέθοδος που εφαρμόζετε για να θεραπεύετε τις ασθένειες βασίζεται στην αρχαία ρήση «όμοια ομοίοις εισίν ιάματα».
Ακόμη και η Θεϊκή Σοφία δεν βρήκε ορθότερο τρόπο για να θεραπεύσει το ανθρώπινο γένος που βασανιζόταν από τις αμαρτίες και πολυάριθμες αρρώστιες.Ο Θεός δείχνει στις αμαρτωλές ψυχές το παράδειγμα του Θεανθρώπου και τις θεραπεύουσες ,ευλογημένες εντολές Του ενώ το σώμα θεραπεύεται με την εφαρμογή του όμοιου στο όμοιο,όπως για παράδειγμα όταν ο πηλός, που φτιάχτηκε από χώμα και το ζωοπάροχο σάλιο Του, ακούμπησε στα μάτια του τυφλού.
Έτσι φίλοι μου,στον ίδιο τον Θεάνθρωπο βλέπετε την θεραπεία του ομοίου με το όμοιο.
Ο Θεός ας είναι ο Παντοδύναμος βοηθός σας στις ωφέλιμες δραστηριότητες σας.»


πηγή "4-e Obshchee sobranie Kievskogo posledovatelei gomeopatii" (The 4th Meeting of the Kiev Society of Followers of Homeopathy), Kiev, 1893 
http://misha.pblogs.gr/2008/05/o-ag-iwannhs-ths-kronstandhs-gia-thn-omoiopathhtikh.html»

Εδώ  http://misha.pblogs.gr/2009/02/efgenios-rontionwf-o-19hronos-neomartyras-twn-hmerwn-mas.html   έκατσε και μετέφρασε (υποτίθεται) την βιογραφία του Νεομάρτυρος, στα φλέγοντα θέματα που τον ερωτούν από το 2007 δεν το κάνει, ακόμη και όταν του λένε να μας τα δώσει στα Ρωσικά.

Κοίτα λίγο παρακάτω όταν εδώ έχουμε το θέμα με την αποκαθήλωση του Σταυρού, ο ίδιος για παράδειγμα αντίδρασης βάζει τους Κόπτες        http://misha.pblogs.gr/2009/09/otan-sthn-athe-stikh-eyrwph-apagoreyetai-o-stayros-oi-optes-omol.html

Χρησιμοποίησε το φορουμ του κατά κόρον εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου, (Διαλόγος
-Βατοπέδι) http://misha.pblogs.gr/2009/10/o-koryfaios-thewrhtikos-ths-oynias-einai-orthodoxos.html  ,  και δεν χάνει πουθενά ευκαιρία να επιτεθεί σ΄ ότι ο μέσος ορθόδοξος χρησιμοποιεί σαν δική του ανησυχία, και φόβο,όχι για να διορθώσει κακώς κείμενα, αλλά για να ροκανίσει την δύναμη και την ενότητα της ορθοδοξίας.
   

Απόδειξη για το τελευταίο είναι ότι επίτηδες χρησιμοποιεί κατά κόρον ΜΟΝΟ Ρώσους Αγίους (ψευδώς βέβαια), για να δημιουργεί ένα πολεμικό και διασπαστικό κλίμα ανάμεσα σε Ελληνική και Ρωσική Εκκλησία, ανακάτεμα Νέου -Παλαιού ημερολογίου.

Εδώ http://misha.pblogs.gr/2009/00/o-arhhgos-geetha-oi-neobatopedinoi-kai-h-profhtolagneia.html  &   http://misha.pblogs.gr/2009/10/tha-paroyme-thn-polh-h-mhpws-mas-parei-o.html  υπάρχει προσπάθεια να μειωθεί εντέχνως ο γ. Παίσιος, γιατί είναι αγκάθι απέναντί του. Όταν τον χρησιμοποιούν εναντίον του,  απαντά ότι «αν ήξερε ο γέροντας θα γινόταν Ομοιοπαθητικός».

 
Κάπου δήλωσε ότι έχει συναντήσει 10δες φορές τον γ.Παίσιο, αλλά αναρωτιόμαστε όλοι ... «γιατί δεν ρώτησε τον γέροντα έστω μία φορά ο ίδιος, για την ενασχόλησή του;»





ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ  "MISHA" ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ  ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ  ΑΓΙΟΣ  ΛΟΥΚΑΣ,ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ "ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ"






Σχόλια

  1. Τον πρώτο Άγιο της Εκκλησίας που υποτίθεται ότι ήταν ομοιοπαθητικός τον Λεοντίν Μιχαήλοβιτς Τσιτσάγκοφ, τον αφαίρεσε από το blog του αφού σε μετάφραση 44 σελίδων βιογραφίας δεν υπήρξε το παραμικρό σχετικό με ομοιοπαθητική. Εύχομαι ο Αρχάγγλεος Μιχαήλ του οποίου φέρει το όνομα να τον φωτίσει να καταλάβει ότι κανείς Άγιος ούτε της Ρωσικής ούτε καμιάς άλλης ορθοδόξου εκκλησίας δεν είναι δυνατόν να ευλογεί ανατολικές ολιστικές κοσμοθεωρίες και δοξασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για κριτική που ασκείται στον Misha έναν άνθρωπο με ανήθικες απόψεις και αισχρότητες στην σελίδα του. Μας παριστάνει και τον αντιοικουμενιστη. Τρομάρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τον κύριο Π. Μπότση που έχει μεταφράσει τα βιβλία που αναφέρονται στο σύνδεσμο που παραθέτω, έχετε να πείτε κάτι;

    http://www.homeopathy.gr/homeopathy/orthodox_homeopathy.html

    Δείτε ακόμα και το παρακάτω (Φεβρουάριος 2010):

    http://www.homeopathy.gr/files/homeonews15.pdf

    Είναι πολύ σημαντικό το θέμα για τους χριστιανούς και είναι εύκολο να παρασυρθούν αν διαβάσουν ότι ο τάδε και ο δείνα Άγιος έκαναν ομοιοπαθητική! Υπάρχουν σεβαστοί ιερείς που μετά από αυτά δίνουν ευλογία στα πνευματικοπαίδια τους να κάνουν ομοιοπαθητική! Επιτέλους μπορεί να κάνει κάποιος επίσημη τοποθέτηση για την παραποίηση της αλήθειας; Ο Θεός να βάλει το χέρι του ...

    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακόμα αναφέρεται το όνομα του Λεοντίν Μιχαήλοβιτς Τσιτσάγκοφ:

    http://misha.pblogs.gr/tags/serafeim-tsitsagkof-gr.html

    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστίες και στο Ο.Π αλλά και στον Σπύρο για την ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίο το άρθρο σας.
    Αποκαλύψατε μια, απο τις βρωμισμένες -αλλά καμουφλαρισμένες υπο τον μανδύα του ορθόδοξου- πηγές αθλιότητας, αισχρότητας και κοσμικότητας που μολύνει τους χριστιανούς παρα τους ωφελεί.

    Δυστυχώς του συμπαρίστανται και τον προβάλλουν καλοί άνθρωποι σαν τον Οδυσσέα της Αποτείχισης.

    ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nikrom:
    Λυπάμαι πολύ για την κακοπροαίρετη κατασυκοφάντηση τού Μίσα σε αυτό το άρθρο, (τον οποίο γνωρίζω προσωπικά από μικρό παιδί), και τού οποίου το μοναδικό λάθος είναι ότι έχει δεχθεί ως σωστή μία επιστημονικά αναπόδεικτη (και πιθανότατα εσφαλμένη) θεραπευτική μέθοδο.

    Το ότι η Ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται ως μοχλός τής Νέας Εποχής, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι όποιος Ορθόδοξος την αποδεχθεί, είναι κατ' ανάγκην "πράκτορας" τής Νέας Εποχής. Ο συγκεκριμένος αδελφός μας τη δέχεται (κακώς κατ' εμένα και κατά την Ιατρική Επιστήμη), ως θεραπευτική μέθοδο και όχι ως πνευματική διδασκαλία με νεοεποχίτικες ερμηνείες. Νομίζει ότι είναι μία αναπόδεικτη επιστημονικά έγκυρη μέθοδος. Δικαίωμά του να κάνει αυτό το λάθος. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κατασυκοφαντείται.

    Φοβάμαι ότι αυτή η κατασυκφοάντησή του, έχει σχέση με την τεκμηριωμένη και σθεναρή αναίρεση στην οποία έχει επιδοθεί τους τελευταίους μήνες, υπέρ μιας οσίας Γερόντισσας, η οποία επίσης κατασυκοφαντείται από παρόμοιους Ιεροεξεταστές.

    Φοβάμαι ότι πρόκειται για προσπάθεια προσωπικής επίθεσης εναντίον του, επειδή τα επιχειρήματά του υπέρ τής οσίας γερόντισσας ενόχλησαν μερικούς που επιδίδονται σε συκοφαντίες κατά τών αδελφών τους.

    Ελπίζω γι' αυτό το τελευταίο να κάνω λάθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παιδια εχω ρωτησει πνευματικους ευλαβέστατους και διακριτικους στον κόσμο και φίλο μου μοναχό στο αγιον ορος. οι μεν πρωτοι μου είπαν οτι η ομοιοπαθητικη χωρίζεται σε δυο κατηγορίες: η αποκρυφιστική, στην οποία είμαστε αντίθετοι, και η καθαρα ιατρική, που σου δίνει συγκεκριμένα βότανα για συγκεκριμένη θεραπεία. ο δε μοναχός-παραθέτοντας κι ένα γεγονός με το γέροντα παίσιο στο οποίο ήταν παρών ο ίδιος- ήταν κάθετα αρνητικός στην οποιαδήποτε χρήση ομοιοπαθητικής. εγώ θα έλεγα «μη δέχου και μη απόρριπτε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις