Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΛΥΦΑΔΟΣ ΤΟΛΜΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!


Το παρακάτω κείμενο είναι η έγγραφη διαμαρτυρία της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδος, για το νέο πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 .
Αποτελεί ελπίδα αυτή η θαρραλέα φωνή αντίδρασης στα όσα, όλοι όσοι παρακολουθούμε το σταθμό, ακούμε και φρίττουμε! Μήπως θα ήταν καλό να παραδειγματιστούμε και να πυκνώσουμε τις φωνές διαμαρτυρίας,είτε τηλεφωνικώς, είτε εγγράφως; Ίσως έτσι, αν υπάρχει ακόμα λίγος σεβασμός στο πλήρωμα της εκκλησίας, σκεφθούν περισσότερο πριν συνεχίσουν να μας σερβίρουν σκουπίδια...


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 89,5(ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ)

Ἐν Βούλᾳ τῇ 2ῃ Νοεμβρίου 2009


Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τα νέα προγράμματα του σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, πολλά από τα οποία είναι αξιόλογα και έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο. Ο στόχος του «ανοίγματος στην κοινωνία» που ετέθη από τους υπευθύνους του ραδιοφωνικού σταθμού είναι ένας σημαντικός στόχος, ο οποίος φυσικά μας βρίσκει σύμφωνους - αφού «το απρόσληπτον και αθεράπευτον». Ο στόχος όμως αυτός φαίνεται να επιτυγχάνεται με ορισμένες εκπομπές μόνον. Άλλες εκπομπές όχι μόνο δεν πραγματοποιούν άνοιγμα στην κοινωνία, όχι μόνον δεν προσλαμβάνουν την κοινωνία για να την Χριστοποιήσουν, να την εκκλησιαστικοποιήσουν και να την θεραπεύσουν, αλλά συσχηματίζονται με τον κόσμο και τα προβλήματά του.


Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας γιατί ο σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος έφτασε σε σημείο να περνά θέσεις αντι-ορθόδοξες, αντι-εκκλησιαστικές και κακόδοξες. Με πόση προσοχή επιλέχθηκαν τα νέα πρόσωπα; Με τι κριτήρια κόπηκαν αξιόλογες εκπομπές που υπήρχαν στο προηγούμενο πρόγραμμα; Για ποιο λόγο κόπηκαν οι πολύ αξιόλογες και σημαντικές αντιαιρετικές εκπομπές «Εκκλησία και αιρέσεις» και «Σεμινάριο Ορθοδόξου Πίστεως»; Από τις 126 ώρες που μεταδίδεται το πρόγραμμα εβδομαδιαίως, δεν κρίθηκε αναγκαίο να δοθούν 2 ώρες για διαφώτιση του πιστού και μη λαού για αιρέσεις, παραθρησκείες και καταστροφικές λατρείες; Δεν γνωρίζουν οι αρμόδιοι ότι οι γνωστές αιρέσεις στην Ελλάδα σήμερα -χριστιανικές και παραχριστιανικές αιρέσεις, παραθρησκευτικές ομάδες και ομάδες ασυμβίβαστες με την ορθόδοξη πίστη- υπερβαίνουν τις 700; Γιατί στερείται ο πιστός λαός της τόσο αναγκαίας σήμερα αντιαιρετικής ενημέρωσης;


Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για αυτά που ακούσαμε στο σταθμό της Εκκλησίας μας τις πρώτες δύο εβδομάδες του νέου προγράμματος. Επιτρέπεται στο όνομα της δήθεν ανανέωσης να ακούμε την ακύρωση θεολογικών όρων, τη διαστρέβλωση δογμάτων, την επίθεση στην Ιερά Παράδοση; Επιτρέπεται στο όνομα της δήθεν ανανέωσης να ακούμε στο σταθμό της Εκκλησίας για την εξίσωση του χαρίσματος της ιερωσύνης με τις τεχνικές και για την «παθολογική αρχαιολατρία» που διακατέχει δήθεν όσους προσπαθούν να διαφυλάξουν τη γλώσσα της Θείας Λατρείας; Επιτρέπεται ο Σταθμός της Εκκλησίας να προβάλλει μαθήματα ψυχανάλυσης και σεμινάρια ανάπτυξης της αυτοεκτίμησης; Πώς τολμά εκπομπή του Σταθμού της Εκκλησίας να ασχολείται με το ποιο ζώδιο κυριαρχεί κάθε μήνα, άλλη εκπομπή να μιλά για «ενέργειες» και άλλη εκπομπή να διαφημίζει φορέα για την προστασία του περιβάλλοντος ο οποίος προβάλλει οικολογικές ταινίες, ταοϊστικού όμως προσανατολισμού; Πώς εδόθη εκπομπή στο Σταθμό της Εκκλησίας σε ψυχοθεραπευτή ο οποίος από ετών συνεργάζεται με ψυχοθεραπευτικό εργαστήριο το οποίο προωθεί το διαλογισμό, τη γιόγκα, την ολιστική «θεραπευτική» και αποκρυφιστικές μεθόδους «ψυχοθεραπείας»; Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το εν λόγω ψυχοθεραπευτικό εργαστήριο διοργάνωσε το Μάρτιο του 2009 ημερίδα με προσκεκλημένο από το εξωτερικό ψυχίατρο ο οποίος μεταξύ άλλων δίδαξε την «αξία» της γιόγκα, του διαλογισμού, του τάι τσι, του τσι-κουνγκ και στη συνέχεια καθοδήγησε διαλογισμό στον οποίο μετείχε το πολυπληθές ακροατήριο ψυχο-ειδικών καθώς και το μέλος της επιστημονικής επιτροπής της ημερίδας και νυν συνεργάτης του Σταθμού της Εκκλησίας.


Με ποιο δικαίωμα ο Σταθμός της Εκκλησίας πλανά τον πιστό λαό του Θεού; Απαντώντας σε παράπονα ακροατών, υπεύθυνος εκπομπής δήλωσε στον αέρα ότι «ο Σταθμός της Εκκλησίας δεν εκπροσωπεί την Εκκλησία». Ποιον εκπροσωπεί τότε, αν δεν εκπροσωπεί την Εκκλησία; Μήπως κάποια αιρετική ομάδα; Αυτά τα πράγματα είναι ανεπίτρεπτα, όταν μιλούμε για το Σταθμό της Εκκλησίας. Αν ο σταθμός δεν εκπροσωπεί την Εκκλησία, τότε οφείλει να αλλάξει όνομα. Αν εκπροσωπεί την Εκκλησία, τότε έχει χρέος να βαδίζει σύμφωνα με το ήθος και τα δόγματα της Εκκλησίας, κάνοντας φυσικά «άνοιγμα στον κόσμο» και όχι άνοιγμα σε κακοδοξίες και αιρέσεις.


Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Τον Οκτώβριο το ιστολόγιο "Κλασσικοπερίπτωση" και η ιστοδελίδα του περιοδικού "Ρεσάλτο" έγραφαν σχετικώς :

"ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ" - ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ "ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗΣ" ΤΩΝ ΨΗΓΜΑΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΜΕΡΟΣ 2ο)

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2009/10/2.html


Ο "Ορθόδοξος Τύπος" κατακεραυνώνει την κουλτουριάρικη, νεοταξική μετάλλαξη του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας που επήλθε με το τρομερό δίδυμο Αλέξανδρου Κατσιάρα και Σοφίας Μιχαλίτση (αλήθεια, πού κολλούν αυτοί με το ραδιόφωνο; Ο ένας της λάιτ θεολογίας και η άλλη από τον ΣΥΡΙΖΑϊκό χώρο του ΣΚΑΙ-Αλαφούζου).

.
ΠΡΟΣΟΧΗ, είναι πολύ σοβαρό.
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3736

Αρκετοί εκκλησιαστικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν σταματήσει την αναμετάδοση του νέου προγράμματος του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μετά από την ανάληψη της διεύθυνσης του σταθμού από το δίδυμο ενός κουλτουριάρη θεολόγου και μίας μουσικής παραγωγού που ήρθε από το ραδιόφωνο του Αλαφούζου, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος άρχισε να χάνει το πνευματικό χαρακτηριστικό του αλλά και το ειδησεογραφικό που τον διαφοροποιούσε από τους άλλους σταθμούς. Είναι ευρύτατα γνωστό ότι στους 89,5 υπήρχαν ειδήσεις που δεν έβρισκες αλλού. Ακόμη, η ορθόδοξη πνευματικότητα που είχαν αρκετές εκπομπές (θα μπορούσε να είναι περισσότερες) για πολύ κόσμο ήταν μία όαση στην καθημερινότητα.

Οι αλλαγές που έγιναν με το νέο πρόγραμμα απο-ορθοδοξοποιούν τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Έγινε ένας χλιαρός ψευτοκουλτουριάρικος σταθμός, πάντως όχι σταθμός Εκκλησίας. Κακέκτυπο Τρίτο Πρόγραμμα πάει να γίνει, τσοκαρία με φτερά. Ας θυμούνται οι υπεύθυνοι ότι το Τρίτο εκπέμπει και στους 666 χιλιόκυκλους.

Παλιότερα, είχε βουήξει ο κόσμος με τα κατορθώματα άλλου διευθυντή που είχε φτάσει σε σημείο να χαρακτηρίσει τον αγιασμό "βρωμόνερο". Αυτό επί Χριστόδουλου. Ο Ιερώνυμος τί στο καλό κάνει; Η Ιερά Σύνοδος με ποιά κριτήρια επέλεξε τους διευθύνοντες; Σε γκουρού πήγαν; Αυτό θα εξηγούσε και το κόψιμο της εκπομπής από την Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων. Αυτή που είχε ο μακαριστός π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος. Να μην πούμε την γαϊδουριά απέναντι σε ανθρώπους που τους έκοψαν την εκπομπή και το κουλτουρέικο ούτε καν τους ενημέρωσε. Πήγαν να κάνουν εκπομπή και το έμαθαν τυχαία. Ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος γνωρίζουν για αυτή την ανευθυνότητα και αντιεπαγγελματισμό;
Να καταλάβουν ότι ο Σταθμός είναι Δικός ΜΑΣ, των πιστών της Εκκλησίας. Οι διευθύνοντες είναι προσωρινοί υπηρέτες μας.

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3816
Παρακολούθησα την ομιλία του Κατσιάρα στην παρουσίαση του προγράμματος του Σταθμού. Έγινε στη Λέσχη Αξιωματικών στη Ρηγίλλης. Ήταν περισσότερο πολιτική ομιλία προγραμματικών δηλώσεων. Την βρήκα και στην ιστοσελίδα του Σταθμού και μετά από το δημοσίευμα του "Ορθόδοξου Τύπου" (το οποίο πραγματικά έδωσε το πραγματικό πρόσωπο του νέου προγράμματος) και μου είναι αδύνατο να μη γράψω αυτές τις γραμμές.

Ένα αηδιαστικό χαρακτηριστικό του νέου προγράμματος είναι η ύπαρξη ενός νέου παραγωγού (άσχετου με την Εκκλησία) ο οποίος είναι Μασώνος. Γνωστότατος και σεβαστός κληρικός το ανέφερε δημοσίως αρκετές φορές για άσχετα θέματα πριν από χρόνια. Ο κληρικός τον είχε συναντήσει για ένα υπηρεσιακό θέμα που σχετιζόταν με την Εκκλησία και ο ίδιος ανοιχτά του είπε ότι ήταν Μασώνος όπως και αρκετοί άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Δεν ήμουν σίγουρος για το όνομα όταν το άκουσα στην παρουσίαση του προγράμματος, αλλά βεβαιώθηκα και τώρα το γράφω.
Κύριε Κατσιάρα, κυρία Μιχαλίτση, διώχνετε εθελοντές πιστούς της Εκκλησίας και ικανούς παραγωγούς και μας φέρνετε Μασώνους; Από πού αντλείτε τη νομιμοποίηση και εξουσία; Η Ιερά Σύνοδος ΠΟΤΕ δεν αποφάσισε τέτοια πράγματα. Ξαναφέρνετε εποχές Σμαϊλη και του εκλεκτού της Μαριέτας Γιαννάκου (αυτού που το παλαιό δημοσίευμα έγραφε ότι είπε τον αγιασμό"βρωμόνερο");
Οι περισσότεροι νέοι παραγωγοί στις μουσικές εκμπομπές είναι πασίγνωστοι αυλικοί ενός ή δύο "συντελεστών" του μεταλλαγμένου προγράμματος.
Σταματήσατε με πρόστυχο και προσβλητικό τρόπο εκπομπές της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων, νομίζω του φορέα για το Αγέννητο Παιδί (δεν θυμάμαι τίτλο) και πολλές άλλες. Μάλιστα, με μουσολινικό ύφος ο κ. Κατσιάρας απευθύνθηκε σε αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν γιατί κανένας δεν τους ενημέρωσε για το κόψιμο. Πήγαν για ηχογράφηση και οι ηχολήπτες τους το ανακοίνωσαν. Μάλιστα, αυτούς που τώρα έχουν εκπομπή και για αιρέσεις και τα όμοια, τους ξέρετε; Εσείς τους διαλέξατε; Και τους δύο;
Δεν ντρέπεστε; Την κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ περνάτε στο Σταθμό της Εκκλησίας και βάζετε μερικούς σεβαστούς ανθρώπους για ξεκάρφωμα, να ρίχνετε στάχτη στα μάτια; Να δούμε, για πόσο καιρό θα μείνουν ακόμη;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.